Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστειλα χθές ένα έμβασμα απο Πειραιώς σε Άλφα μέσω winbank. Εκ παραδρομής έκανα λάθος ένα γράμμα στο όνομα του παραλήπτη (evaggelia αντί για evangelia) σε σχέση με πώς ήταν στο βιβλιάριο του. Υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής, μη/αποστολής εμβάσματος; Έχει εμπειρία κανείς σχετικά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tasanton είπε

Αφού έβαλες IBAN λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Πες να ελέγξουν από Δευτέρα.

Δεν έχει πάει ακόμα το έμβασμα. Δευτέρα θα εκτελεστεί. Προλαβαίνω να κάνω τροποποίηση εμβάσματος πρίν γίνει η εκτέλεση;

Δημοσ.

Το μόνο που ενδιαφέρει την τράπεζα και το σύστημα είναι το σωστο IBAN για να σταλθουν τα χρήματα στον παραλήπτη που πρέπει, δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το μόνο που ενδιαφέρει την τράπεζα και το σύστημα είναι το σωστο IBAN για να σταλθουν τα χρήματα στον παραλήπτη που πρέπει, δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Ναι αλλά η παραλήπτρια τράπεζα ενδέχεται να μπλοκάρει το έμβασμα αν είναι λάθος έστω και ένα γράμμα. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν στην εξυπηρέτηση πελατών. «Ναι μεν δεν νομίζω να έχετε θέμα, αλλά δεν ξέρω αν θα το δεχθεί η τράπεζα του παραλήπτη» (Πειραιώς προς Alpha δλδ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. αυτό ελλειπε, να ξέρουμε το κάθε όνομα στα λατινικά για ένα εμβάσμα. πόσο μάλλον όταν είναι τόσο μικρό λάθος.

εμένα η ίδια η τράπεζα γραφεί λάθος το βράδυ όνομα μου στα λατινικά...

σκέψου ότι  μπορεί να έστελνες  εταιρεία εμβάσμα. ούτε εκεί θα ήξερες το πλήρες όνομα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. αυτό ελλειπε, να ξέρουμε το κάθε όνομα στα λατινικά για ένα εμβάσμα. πόσο μάλλον όταν είναι τόσο μικρό λάθος.

εμένα η ίδια η τράπεζα γραφεί λάθος το βράδυ όνομα μου στα λατινικά...

σκέψου ότι  μπορεί να έστελνες  εταιρεία εμβάσμα. ούτε εκεί θα ήξερες το πλήρες όνομα.

Αυτό λέω και εγώ, αλλά όταν πήρα στην Alpha Bank (τραπέζια παραλήπτη) μου είπε η υπάλληλος «εμείς απορρίπτουμε εμβάσματα ακόμη και για ένα λάθος γράμμα όταν σταλεί από το ebanking μας». Και καλά πρέπει μα αναγράφεται οπως στο βιβλιάριο κλπ.. Στην Πειραιώς μου είπαν ότι λογικά δεν θα έχω θέμα από την πλευρά τους, αλλά ίσως εξαρτάται και από την άλλη τράπεζα. Με γνωστή μου τραπεζικό που μίλησα πριν λίγο, πάλι μου είπε ότι λογικά δεν θα έχω θέμα. Κανεις δεν μου δίνει 100% απάντηση με λίγα λόγια.

Δεν ξέρω, υποθέτω ότι θα είναι όπως όταν κανεις αγορές με κάρτα, που αν δεν βάλεις το σωστό όνομα κατόχου στο απορρίπτει. Αλλά με αγχώνει γιατί έχει ήδη τραβήξει τα λεφτά (επιτυχής εκτέλεση) και περιμένει το σύστημα να γίνει η συναλλαγή από Δευτέρα.

Επεξ/σία από licozy
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, licozy είπε

Ναι αλλά η παραλήπτρια τράπεζα ενδέχεται να μπλοκάρει το έμβασμα αν είναι λάθος έστω και ένα γράμμα. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν στην εξυπηρέτηση πελατών. «Ναι μεν δεν νομίζω να έχετε θέμα, αλλά δεν ξέρω αν θα το δεχθεί η τράπεζα του παραλήπτη» (Πειραιώς προς Alpha δλδ)

Αν στο μπλοκάρουν τότε δεν φεύγουν τα χρήματα οπότε ξαναστελνεις. Νομίζω δεν είσαι χαμένος σε κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αν στο μπλοκάρουν τότε δεν φεύγουν τα χρήματα οπότε ξαναστελνεις. Νομίζω δεν είσαι χαμένος σε κάτι. 

Μου τα έχει τραβήξει τα χρήματα ήδη και μου λέει ότι θα του πιστωθούν 18/5 (value date). Αλλά το θέμα ότι σε περίπτωση εμπλοκής ενδέχεται να μου πουν κανε αίτηση ακύρωσης που κοστίζει 15 ευρώ.. τρέχα γύρευε. Εκτός και αν πάει ο παραλήπτης στην τράπεζα του και ζητήσει επιστροφή, μόνο έτσι μου τα γυρίζουν πίσω χωρίς χρέωση.

Επεξ/σία από licozy
Δημοσ.
3 ώρες πριν, licozy είπε

ενδέχεται να μου πουν κανε αίτηση ακύρωσης που κοστίζει 15 ευρώ

Αν δεν εκτελεστει το εμβασμα, θα ακυρωθει αυτοματα. Δεν θα χαθουν ετσι απλα τα χρηματα. Θα γυρισουν στον λογαριασμο σου μετα απο χ εργασιμες. Λογικα το κοστος ακυρωσης αφορα για εμβασματα γενικα πριν ολοκληρωθουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι case sensitive τα ονόματατα. Για όνομα. Μου έχουν στείλει έμβασμα με λάθος όνομα παραλήπτη και μια χαρά το έλαβα.

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ.

Σχεδόν πάντα με στέλνουν εμβάσματα με Λάθος γραμμένο το Επίθετο μου η με άσχετα στοιχεία μέσα όπως ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ (Το άγνωστο το γράφουν μάλλον γιατί δεν γνωρίζουν το πατρώνυμο? )

Δημοσ.
13 ώρες πριν, CptBill είπε

Δεν ειναι case sensitive τα ονόματατα. Για όνομα. Μου έχουν στείλει έμβασμα με λάθος όνομα παραλήπτη και μια χαρά το έλαβα.

Δεν είπα για case sensitivity,  αλλά για λάθος ένα γράμμα. Έτσι κι αλλιώς δεν σε αφήνει να το γράψεις με μικρά στο πεδίο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...