giantzeron Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Χαιρετώ τη παρέα. Μάλλον είναι ανόητη η ερώτηση μου αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας βάση εμπειρίας. Έχω ένα αρκετά καινούργιο αυτοκίνητο. Αυτόματο. Αποφεύγω σε αρκετές περιπτώσεις όμως να το βάλω σε ιδιωτικό παρκινγκ καθως μ έχει δημιουργηθεί η ιδέα ότι ίσως πέσει στα χέρια κανενός χασαπη που δν έχει ιδέα από αυτόματα και μου καταστρέψει το κιβώτιο ταχυτήτων. Σαφώς υποτίθεται πως και καλά οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν εμπειρία από διαφόρων ειδών αυτοκίνητα αλλά θα ήθελα τη γνώμη και την εμπειρία σας. Αν είχατε ποτέ κάποιο "παράξενο" τέτοιου τύπου περιστατικό. BTW... Όλα τα αυτόματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο? Δλ για να αλλάξει κάποιος την ας πούμε σχέση θα πρέπει να πατήσει και κάποιο κουμπί το οποίο συνήθως βρίσκεται στο λεβιέ ταχυτήτων? Η όχι. Ευχαριστώ
Dinos1973 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Να φοβάστε μονο στον τρόπο που το παρκάρουν, μεταχειρίζονται και όχι σε βλάβη που μπορει να δημιουργήσουν στο κιβώτιο. 1
Morosana Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Λογικό να έχεις άγχος επειδή είναι καινούργιο αμαξι αλλά πίστεψε με σίγουρα έχουν οδηγήσει πολλά περισσότερα και δυσκολότερα αμάξια απ το δικό σου. Αυτό που πρέπει να φοβάσαι δεν είναι το κιβώτιο αλλά μην σου κάνει κανένα χτύπημα ατο αμαξι ειδικά αν το πάρκινγκ είναι στενό. Αν δεν θες να έχεις τέτοια άγχη να επιλέγεις πάρκινγκ που παρκάρεις εσύ και παιρνεις και το κλειδί που είναι πιο safe γιατι δεν ξέρεις αν το κλειδί σου καταλήξει πουθενά κλώνος τα αυτόματα είναι αυτόματα γιατί δεν χρειάζεται να επιλέξεις σχέση 😛 Αν θες με το + - παίζεις με τις σχέσεις αλλά 99% D θα χρησιμοποιείς εκτός αν θες να πας όπισθεν ή να παρκάρεις 😛
giantzeron Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το συγκεκριμένο δεν έχει κλειδί. 😊😊 Έχει κουμπί μόνο. Ναι αυτό π ρώτησα είναι αν όλα τα αυτόματα έχουν αυτό το κουμπί για ν βάλεις όπισθεν η να επιλέξεις χειροφρενο Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από giantzeron
prototypegr Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, giantzeron είπε Το συγκεκριμένο δεν έχει κλειδί. 😊😊 Έχει κουμπί μόνο. Ναι αυτό π ρώτησα είναι αν όλα τα αυτόματα έχουν αυτό το κουμπί για ν βάλεις όπισθεν η να επιλέξεις χειροφρενο Όχι δεν είναι όλα το ίδιο. Σε ένα mercedes που οδήγησα (Α150 αν θυμάμαι καλά, παλιό μοντέλο) απλώς μετακινούσες τον μοχλό. Δεν χρειαζόταν να πατήσεις κανένα κουμπί. Και χειρόφρενο είχε το κλασικό.
tutuyo Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Απολυτα κατανοητος ο φοβος σου, ολοι οσοι παιρνουν καινουργιο αμαξι τα αισθανονται αυτα. Εδω μια κουτσουλιτσα πεφτε και αμεσως τρεχεις να την σκουπισεις. Οπως ειπαν και οι πιο πανω, περισσοτερο θα επρεπε να σε φοβιζει το παραλληλο παρκαρισμα για χτυπηματα παρα η μετακινηση. Στα μεγαλα και πολυσυχναστα παρκιγνκ περνανε πολλα αμαξια απο τα χερια τους, αλλα τα στοιβαζουν τοσο τσιμα τσιμα που σε παινει η καρδια σου πχ σε υπαιθριο στο μοναστηρακι Για να μην μιλησουμε για τα καραβια. Για το κλειδι και εκει δεν εχει νοημα να αγχωνεσαι.
giantzeron Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Για τα καράβια.... Ειμαι παθών! Εντάξει μιλάω για μεγάλο υπόγειο παρκινγκ στο σύνταγμα. Όχι υπαίθριο... Ελπιζω πως εκεί θα έχουν μια κάποια γνώση παραπάνω γτ πιθανολογώ θα έχουν να κάνουν κ με πιο παράξενους από εμένα κ με ακριβότερα αυτοκίνητα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Τα αυτοματα επειδη εχω δEν ειναι τα ιδια .Στα πιο πολλα απλα γυειζεις κλειδι με τον μοχλο στη θεση P Honda CRV Στο Civic του 2008 αν καποιος δεν ηξερε δεν μπορυσε να το βαλει εμπρος .Το ειχα δοκιμασει με φιλο που ασχολειτα με αμαξια Επρεπε: Τον μοχλο στο νεκρο , το φρενο πατημενο και πατημα το button εκκινησης που ειχε και το κλειδι τερμα ανοιχτο . Ολα αυτα μαζι ταυτοχρονα
giantzeron Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Τα αυτοματα επειδη εχω δEν ειναι τα ιδια .Στα πιο πολλα απλα γυειζεις κλειδι με τον μοχλο στη θεση P Honda CRV Στο Civic του 2008 αν καποιος δεν ηξερε δεν μπορυσε να το βαλει εμπρος .Το ειχα δοκιμασει με φιλο που ασχολειτα με αμαξια Επρεπε: Τον μοχλο στο νεκρο , το φρενο πατημενο και πατημα το button εκκινησης που ειχε και το κλειδι τερμα ανοιχτο . Ολα αυτα μαζι ταυτοχρονα Υποθέτω όμως ότι στα παρκινγκ... Ήταν ενήμεροι τι να κάνουν..?
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Επρεπε: Τον μοχλο στο νεκρο , το φρενο πατημενο και πατημα το button εκκινησης που ειχε και το κλειδι τερμα ανοιχτο . Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για όσα αυτόματα έχουν start button χωρίς να είναι keyless?
vamvakoolas Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 επειδη ειχα και εχω λιγο περιεργα ιχ και ειμαι πελατης σε αρκετα παρκιν για να αποφυγω τους καφρους στους δρομους: Τα κεντρικα παρκιν ή να το γραψω αλλιως τα παρκιν που δουλευουν καθημερινα εχουν μεγαλη πελατεια και δε παιζει να σου κανουν ζημια/να μη ξερουν να οδηγησουν. Αν τωρα πας σε παρκιν τυπου νησιου/παραλιακη(ημιπαρανομο)/στη ταβερνα εκει και εγω θα ημουν διστακτικος. Ωστοσο επειδη ειμαιι παραξενος, εκτιμω την ευγενεια στα παρκιν και δεν εκτιμω τους παρτακιδες: οταν μου αλλαζουν τη θεση οδηγησης (πειραζουν καθισμα/καθρεπτη κοκ) και δεν την επαναφερουν εγω δε παταω παλι εκει γιατι ειναι κακο σημαδι.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, giantzeron είπε Υποθέτω όμως ότι στα παρκινγκ... Ήταν ενήμεροι τι να κάνουν..? Δεν μου ειχε τυχει να το βαλω σε parking
agnostos13 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, giantzeron είπε Χαιρετώ τη παρέα. Μάλλον είναι ανόητη η ερώτηση μου αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας βάση εμπειρίας. Έχω ένα αρκετά καινούργιο αυτοκίνητο. Αυτόματο. Αποφεύγω σε αρκετές περιπτώσεις όμως να το βάλω σε ιδιωτικό παρκινγκ καθως μ έχει δημιουργηθεί η ιδέα ότι ίσως πέσει στα χέρια κανενός χασαπη που δν έχει ιδέα από αυτόματα και μου καταστρέψει το κιβώτιο ταχυτήτων. Σαφώς υποτίθεται πως και καλά οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν εμπειρία από διαφόρων ειδών αυτοκίνητα αλλά θα ήθελα τη γνώμη και την εμπειρία σας. Αν είχατε ποτέ κάποιο "παράξενο" τέτοιου τύπου περιστατικό. BTW... Όλα τα αυτόματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο? Δλ για να αλλάξει κάποιος την ας πούμε σχέση θα πρέπει να πατήσει και κάποιο κουμπί το οποίο συνήθως βρίσκεται στο λεβιέ ταχυτήτων? Η όχι. Ευχαριστώ Καλά δεν είναι και καμιά επιστήμη να οδηγήσεις αυτόματο. Και εμπειρία να μην έχει στη χειρότερη θα μπει λίγο στο google και θα το βρει! Συνήθως πρόβλημα υπάρχει αν έχεις περάσει συναγερμό που μπλοκάρει το immobilizer αν δεν γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, σε αυτή την περίπτωση αν δεν του πεις τη διαδικασία ή δεν το βάλεις σε valet mode είναι θέμα... Πάντως αν το φοβάσαι μην το αφήνεις σε parking με παρκαδόρο. 3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε επειδη ειχα και εχω λιγο περιεργα ιχ και ειμαι πελατης σε αρκετα παρκιν για να αποφυγω τους καφρους στους δρομους: Τα κεντρικα παρκιν ή να το γραψω αλλιως τα παρκιν που δουλευουν καθημερινα εχουν μεγαλη πελατεια και δε παιζει να σου κανουν ζημια/να μη ξερουν να οδηγησουν. Αν τωρα πας σε παρκιν τυπου νησιου/παραλιακη(ημιπαρανομο)/στη ταβερνα εκει και εγω θα ημουν διστακτικος. Ωστοσο επειδη ειμαιι παραξενος, εκτιμω την ευγενεια στα παρκιν και δεν εκτιμω τους παρτακιδες: οταν μου αλλαζουν τη θεση οδηγησης (πειραζουν καθισμα/καθρεπτη κοκ) και δεν την επαναφερουν εγω δε παταω παλι εκει γιατι ειναι κακο σημαδι. Συμφωνώ οτι είναι εκνευριστικό αλλά σίγουρα καλύτερο από το να ανακαλύψεις καμιά χαρακιά επειδή δεν έβλεπε καλά. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από agnostos13
giantzeron Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Εν τελη νομίζω ότι μάλλον μόνο του καθρεφτες χειροκίνητα παίζει να έκλεισε... Γτ πλεονο ένας κάνει ένα μικρό θόρυβο στο άνοιγμα... Μα πόσο άσχετοι?
zio10 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, vamvakoolas είπε επειδη ειχα και εχω λιγο περιεργα ιχ και ειμαι πελατης σε αρκετα παρκιν για να αποφυγω τους καφρους στους δρομους: Τα κεντρικα παρκιν ή να το γραψω αλλιως τα παρκιν που δουλευουν καθημερινα εχουν μεγαλη πελατεια και δε παιζει να σου κανουν ζημια/να μη ξερουν να οδηγησουν. Αν τωρα πας σε παρκιν τυπου νησιου/παραλιακη(ημιπαρανομο)/στη ταβερνα εκει και εγω θα ημουν διστακτικος. Ωστοσο επειδη ειμαιι παραξενος, εκτιμω την ευγενεια στα παρκιν και δεν εκτιμω τους παρτακιδες: οταν μου αλλαζουν τη θεση οδηγησης (πειραζουν καθισμα/καθρεπτη κοκ) και δεν την επαναφερουν εγω δε παταω παλι εκει γιατι ειναι κακο σημαδι. Γίνεται να στα επαναφέρουν ακριβώς; Άσε που δεν κάνουν και κανένα κακό με αυτό και θα πρέπει μετά να το καλύψουν. Το λογικό κάνουν που κανείς όταν μπαίνεις σε ξένο αμάξι.Να ρυθμίσουν κάθισμα και καθρέφτη στα μέτρα τους. Για τον ts, όχι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όποιος κάνει τέτοια δουλειά έχει μεγάλη εμπειρία με αυτοκίνητα κτλ. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από zio10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα