Προς το περιεχόμενο

OC σε 4790k

frozex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, έψαχνα ένα παλιό thread για να μην ανοίγω καινούργιο αλλά δεν το βρήκα, είχε σχέση με 4790k και 5GHz. Τέλος πάντων, έχω το σύστημα της υπογραφής μου και ο επεξεργαστής είναι ήδη delid. Θέλω να προσπαθήσω να ανεβάσω τον 4790k στα 4.8+GHz. Πιστεύω πως με το τροφοδοτικό δεν θα έχω θέμα. Θα είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με το OC και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Ξέρω πως χρειάζομαι ψύκτρα, ήμουν ανάμεσα σε DarkRock 3/4 Pro και NH-D15, αλλά είδα πως με μια καλή υδρόψυξη η θερμοκρασία μπορεί να κατέβει τουλάχιστον 5 βαθμούς. Το budget που είχα κατά νου ήταν κοντά στα 100€ αλλά αν αξίζει ανεβαίνουμε και στα 150€. Δεν με νοιάζουν καθόλου τα RGB παρά μόνο να έχει την καλύτερη απόδοση για αυτά που πληρώνω και να χωράει στο κουτί μου. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ψύκτρα και μερικούς οδηγούς για OC να 'μορφωθώ' λίγο πριν τον κάψω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, frozex είπε

Καλημέρα, έψαχνα ένα παλιό thread για να μην ανοίγω καινούργιο αλλά δεν το βρήκα, είχε σχέση με 4790k και 5GHz. Τέλος πάντων, έχω το σύστημα της υπογραφής μου και ο επεξεργαστής είναι ήδη delid. Θέλω να προσπαθήσω να ανεβάσω τον 4790k στα 4.8+GHz. Πιστεύω πως με το τροφοδοτικό δεν θα έχω θέμα. Θα είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με το OC και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Ξέρω πως χρειάζομαι ψύκτρα, ήμουν ανάμεσα σε DarkRock 3/4 Pro και NH-D15, αλλά είδα πως με μια καλή υδρόψυξη η θερμοκρασία μπορεί να κατέβει τουλάχιστον 5 βαθμούς. Το budget που είχα κατά νου ήταν κοντά στα 100€ αλλά αν αξίζει ανεβαίνουμε και στα 150€. Δεν με νοιάζουν καθόλου τα RGB παρά μόνο να έχει την καλύτερη απόδοση για αυτά που πληρώνω και να χωράει στο κουτί μου. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια ψύκτρα και μερικούς οδηγούς για OC να 'μορφωθώ' λίγο πριν τον κάψω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Καλημέρα, δεν αξιζει να δώσεις τόσα λεφτά για ψύκτρα σε τόσο παλια πλατφόρμα.

Δες με αυτη που εχεις τι κάνει. Και μείνε κατω απο 1.3 Vcore, οι Haswell είχαν sudden death syndrome με πάνω απο 1.3 .

• Like 1
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, frozex είπε

Υπάρχει κάποιο guide που να τα εξηγεί καλά και να το εμπιστεύεσαι; 

Με 150€ budget, γιατί δεν βάζεις αγγελία mb/cpu/ram ? Σου φτάνουν να αγοράσεις καινούργια. Και εγγύηση θα έχεις , και επιδόσεις καλύτερες απο ότι θα είχες με το OC στον  4790K

• Like 1

2 ώρες πριν, frozex είπε

Υπάρχει κάποιο guide που να τα εξηγεί καλά και να το εμπιστεύεσαι; 

Αυτή η γενιά ήταν απλή αν δεν κανεις τρελες, που με αυτή την ψυκτρα, δεν μπορείς. 
Αν από θερμοκρασίες είσαι οκ, βάλε τάση 1.27-1.28, και βρες την μέγιστη συχνότητα, πχ 4.7-4.8 (ίσως λέω και πολύ). 5 να δεις, απίθανο.

• Thanks 1

6 ώρες πριν, leros2004 είπε

Με 150€ budget, γιατί δεν βάζεις αγγελία mb/cpu/ram ? Σου φτάνουν να αγοράσεις καινούργια. Και εγγύηση θα έχεις , και επιδόσεις καλύτερες απο ότι θα είχες με το OC στον  4790K

Δεν αγοράζουν πολλοί delid cpu και επίσης θέλω να δοκιμάσω το OC για να έχω μια εμπειρία. 

Σας ευχαριστώ και τους δύο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...