GeorgeR1_700 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έτυχε να μιλάω με κάποιον γνωστό μου για τις πτήσεις drone σε μνημεία. Αυτός μου λέει πως υπάρχουν περιοχές που δεν επιτρέπεται να πετάς το drone και το ίδιο το drone σταματάει όταν πάει σε τέτοιες περιοχές υπονοώντας όμως και όλα τα μνημεία (πχ Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη). Δεν είμαι κάτοχος drone, η ερώτηση είναι καθαρά πληροφοριακή (αν και στο μέλλον θα πάρω drone). Εγώ του είπα πως αν το κάνεις σε FCC mode λογικά το θέμα θα λυθεί (αλλάζοντας το gps). Αυτός μου είπε πως δεν λύνεται με το FCC. Ισχύει όντως? Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από GeorgeR1_700
BrocasHelm Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Κανονικά δεν επιτρέπεται. Βέβαια δεν ξέρω αν πολλά έχουν όντως τον περιορισμό για Ελλάδα. Σε τελική ανάλυση, κινέζικα χωρίς περιορισμούς ftw :P
GeorgeR1_700 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Κανονικά δεν επιτρέπεται να πετάς drone με τόση νομοθεσία που έχει πέσει. Ακόμα και δίπλωμα να πάρεις δεν σε καλύπτει πάντα. Αλλά δεν το λέω από την άποψη του να κάνω λήψεις πάνω από μνημεία αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί έχω δει πολλά βίντεο αλλά και φωτογραφίες του Λευκού Πύργου από drone. Το ίδιο φαντάζομαι πως γίνεται και στην Ακρόπολη όπως και σε πολλά άλλα μνημεία. Δεν έτυχε να ακούσω ποτέ πως το drone σταματάει λόγω νομοθεσίας και περιορισμού. Για αυτό και ρωτάω επειδή πρώτη φορά το άκουσα και ήθελα πληροφοριακά να δω αν ισχύει.
kostasbm Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 τα καναλια εχουν αδειες και ασφαλεια να πετανε ελικοπτερα και drones και σιγουρα καποιες υπηρεσιες που δε γνωριζω να παρεις το drone να κανεις το χομπι σου αν σου αρεσει αλλα ενημερωσου αν σε ενδιαφερει να πετας σε πολεις με κοσμο και μνημεια υπαρχει το σιτε https://uas.hcaa.gr/Faq
GeorgeR1_700 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Τα έχω ήδη ψάξει, δεν μου είναι κάτι νέο. Ξέρω και τις νομοθεσίες και τα πάντα όλα. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτό που μου είπε ο γνωστός. Και δεν είναι ακριβώς όπως τα λες, ακόμα και αν έχεις πάρει δίπλωμα, ακόμα και αν έχεις κάνει ασφάλεια και έχεις πάρει και άδεια από την YΠA, αν προκαλέσεις ατύχημα τίποτα από όλα αυτά δεν σε καλύπτουν. Εννοείτε πως δεν έχω πρόθεση να πετάω πάνω από κόσμο. Έχω τρομάξει με τις πτώσεις drones, αν πάθουν κάποια βλάβη πέφτουν ακαριαία(μιλάω για τα ακριβά drone). Μπορείς βέβαια να βάλεις αλεξίπτωτο αλλά είναι και αυτό άλλη ιστορία (άσε που είναι σκέτο μάρκετινγκ στις τιμές που παίζουν). Με βοήθησε να πάρω μια καλύτερη εικόνα το παρακάτω βίντεο
kostasbm Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 επειδη πεταω αρκετα χρονια ποτε δε εχω αντιμετωπισει προβλημε γιατι ειναι συγκεκριμενα μερη που πεταω παραλια οταν κανουμε σερφ στο βουνο οταν παμε εκτος για σκι και γενικα καποιες παραλιες οπου δε μπορει να παει κοσμος....δεν το κουβαλαω σε διακοπες εχω φτιαξει ενα αντιγραφο mavic pro σε 3d printer και μαλλον μπορει να το παιρνω μαζι μου οταν τελειωσω σε καμμια ερημια παραλια για καποιο βιντεο γενικα μου αρεσει το χομπυ αλλα απο την αρχη το πηρα αποφαση ...μακρυα απο κοσμο και κατοικημενες περιοχες μη ξεχνας οτι αν εχεις ενα πετουμενο που κανει πανω απο 1000 ο εξοπλισμος δε κανεις και τρελλες εισαι παντοτε συγκρατημενος και παντοτε τηρωντας τη διαδικασια ωστε να αποφυγεις πτωσεις και ατυχηματα. 1
karaLRS Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 19 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα, έτυχε να μιλάω με κάποιον γνωστό μου για τις πτήσεις drone σε μνημεία. Αυτός μου λέει πως υπάρχουν περιοχές που δεν επιτρέπεται να πετάς το drone και το ίδιο το drone σταματάει όταν πάει σε τέτοιες περιοχές υπονοώντας όμως και όλα τα μνημεία (πχ Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη). Δεν είμαι κάτοχος drone, η ερώτηση είναι καθαρά πληροφοριακή (αν και στο μέλλον θα πάρω drone). Εγώ του είπα πως αν το κάνεις σε FCC mode λογικά το θέμα θα λυθεί (αλλάζοντας το gps). Αυτός μου είπε πως δεν λύνεται με το FCC. Ισχύει όντως? FCC εντελώς άσχετο με το GPS.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, kostasbm είπε επειδη πεταω αρκετα χρονια ποτε δε εχω αντιμετωπισει προβλημε γιατι ειναι συγκεκριμενα μερη που πεταω παραλια οταν κανουμε σερφ στο βουνο οταν παμε εκτος για σκι και γενικα καποιες παραλιες οπου δε μπορει να παει κοσμος....δεν το κουβαλαω σε διακοπες εχω φτιαξει ενα αντιγραφο mavic pro σε 3d printer και μαλλον μπορει να το παιρνω μαζι μου οταν τελειωσω σε καμμια ερημια παραλια για καποιο βιντεο γενικα μου αρεσει το χομπυ αλλα απο την αρχη το πηρα αποφαση ...μακρυα απο κοσμο και κατοικημενες περιοχες μη ξεχνας οτι αν εχεις ενα πετουμενο που κανει πανω απο 1000 ο εξοπλισμος δε κανεις και τρελλες εισαι παντοτε συγκρατημενος και παντοτε τηρωντας τη διαδικασια ωστε να αποφυγεις πτωσεις και ατυχηματα. Γενικά είμαι υπεύθυνος και κατανοώ πως δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Και σίγουρα δεν θα το πάω πολύ μακριά συγκριτικά με άλλους που ξεπερνάνε κατα πολύ το 1 χιλιόμετρο. Και φυσικά πριν την πτήση θα δω καλά τον χώρο γύρω μου για να δω αν υπάρχουν εμπόδια και το σημαντικότερο κολώνες της ΔΕΗ. Ωστόσο ίσως στο μέλλον να προσπαθήσω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τις βιντεολήψεις (γενικά με κάμερες, drones κτλ). Όπως καταλαβαίνεις ίσως να είμαι και μέσα σε πόλεις αλλά δεν πρόκειται να το πετάξω πάνω από κόσμο... 42 λεπτά πριν, karaLRS είπε FCC εντελώς άσχετο με το GPS. Αφορά αποκλειστικά τους δορυφόρους? Επειδή βλέπω πως χρησιμοποιούν και fake gps. Αν το κρατήσεις με fake gps τότε σε δείχνει ότι είσαι Αμερική οπότε δεν βλέπει τα Ελληνικά μέρη? Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από GeorgeR1_700
kostasbm Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε Γενικά είμαι υπεύθυνος και κατανοώ πως δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Και σίγουρα δεν θα το πάω πολύ μακριά συγκριτικά με άλλους που ξεπερνάνε κατα πολύ το 1 χιλιόμετρο. Και φυσικά πριν την πτήση θα δω καλά τον χώρο γύρω μου για να δω αν υπάρχουν εμπόδια και το σημαντικότερο κολώνες της ΔΕΗ. Ωστόσο ίσως στο μέλλον να προσπαθήσω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τις βιντεολήψεις (γενικά με κάμερες, drones κτλ). Όπως καταλαβαίνεις ίσως να είμαι και μέσα σε πόλεις αλλά δεν πρόκειται να το πετάξω πάνω από κόσμο... Αφορά αποκλειστικά τους δορυφόρους? Επειδή βλέπω πως χρησιμοποιούν και fake gps. Αν το κρατήσεις με fake gps τότε σε δείχνει ότι είσαι Αμερική οπότε δεν βλέπει τα Ελληνικά μέρη? δεν εχω δει fake gps ..τουλαχιστον εγω στις κατασκευες μου παιρνω επωνυμα ηλεκτρονικα,τα ποιο πολλα ειναι της dji ...και μεχρι σημερα αν κανεις αυτα που πρεπει δεν εχεις απωλειες.....το gps ειναι σημερα το ποιο βασικο εξαρτημα σε ενα drone γιατι με τα software που κυκλοφορουν κανεις πτηση απο σχεδιο που εχεις κανει απο πριν κυριως στη γεωργια
GeorgeR1_700 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, kostasbm είπε δεν εχω δει fake gps ..τουλαχιστον εγω στις κατασκευες μου παιρνω επωνυμα ηλεκτρονικα,τα ποιο πολλα ειναι της dji ...και μεχρι σημερα αν κανεις αυτα που πρεπει δεν εχεις απωλειες.....το gps ειναι σημερα το ποιο βασικο εξαρτημα σε ενα drone γιατι με τα software που κυκλοφορουν κανεις πτηση απο σχεδιο που εχεις κανει απο πριν κυριως στη γεωργια Αυτό εννοώ για το fake gps πληροφοριακά.
Zerg13 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Τα έχω ήδη ψάξει, δεν μου είναι κάτι νέο. Ξέρω και τις νομοθεσίες και τα πάντα όλα. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτό που μου είπε ο γνωστός. Και δεν είναι ακριβώς όπως τα λες, ακόμα και αν έχεις πάρει δίπλωμα, ακόμα και αν έχεις κάνει ασφάλεια και έχεις πάρει και άδεια από την YΠA, αν προκαλέσεις ατύχημα τίποτα από όλα αυτά δεν σε καλύπτουν. Εννοείτε πως δεν έχω πρόθεση να πετάω πάνω από κόσμο. Έχω τρομάξει με τις πτώσεις drones, αν πάθουν κάποια βλάβη πέφτουν ακαριαία(μιλάω για τα ακριβά drone). Μπορείς βέβαια να βάλεις αλεξίπτωτο αλλά είναι και αυτό άλλη ιστορία (άσε που είναι σκέτο μάρκετινγκ στις τιμές που παίζουν). Με βοήθησε να πάρω μια καλύτερη εικόνα το παρακάτω βίντεο Τι ειναι αυτοι οι 2? Dronades και ετσι Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Zerg13
GeorgeR1_700 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Τι ειναι αυτοι οι 2? Dronades και ετσι Ο ένας του παίρνει απλά συνέντευξη, ο άλλος από τι κατάλαβα είναι επαγγελματίας και με δίπλωμα. Για μένα μου έδωσε μια πολύ καλή εικόνα συγκριτικά από τα όσα έχω διαβάσει σε forums όσον αφορά την νομοθεσία. Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον βίντεο, δεν κουράζει καθόλου. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από GeorgeR1_700
murcielago580 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν τα λεγομενα no fly zones τα οποια τουλαχιστον σε drone της dji (phantom 4 pro) σου δειχνει στον χαρτη μεσω της εφαρμογης που λειτουργεις το drone που ειναι και που δεν μπορεις να πεταξεις. Για να πεταξεις εκει θελει mod στο software του σκαφους, αν ψαξεις στο youtube εχει αρκετα, δεν γινεται σε ολα τα drone γτ οσο πιο καινουριο software τοσο πιο καλα κλειδωμενα ειναι κλπ. Οσον αφορα στο fcc και στο ce mode ειναι το αμερικανικο και το ευρωπαικο συστημα στο οποιο υπαγονται τα drone και εχει να κανει με την ισχυ που δουλευει το χειριστηριο και τελικα στο ποσο μακρια μπορει να φτασει το drone χωρις απωλεια σηματος. Αυτο βεβαια συνεπαγεται και καλυτερη εικονα στο χειριστηριο χωρις σπασιματα κλπ. Στην ευρωπη ενα drone πεταει την μιση αποσταση απο οτι στην αμερικη. Οποτε καταλαβαινεις γτ καποιος θελει να γυρισει σε fcc! Ειναι θεωρω εντελως ηλιθιο να αναγραφουν μαλιστα στα χαρακτηριστικα πωλησης ενος προιοντος την αποσταση που μπορει να φτασει κατω απο αλλες συνθηκες. ΠΧ για το δικο μου λεει 7χλμ ενω στην ευρωπη παει μεχρι 3.5....... Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από murcielago580 διορθωση 1
kostasbm Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 οι αποστασεις που αναφερουν στα τεστ για μενα ειναι απαραδεκτες πολλες φορες γιατι..... πετανε σε εντελως καλες συνθηκες ..πετανε συνηθως απο υψωματα και το drone ειναι σχεδον μπροστα τους επειδη εγω ειμαι στα 780 μετρα οταν π[εταω με τα δικα μου drone εχω 7χιλ ανετα...αν ομως κατεβω ση παραλια εχω τα μισα γιατι το drone πεταει πανω απο μενα και δεν ευνοουν οι κεραιες(η πολωση της κεραιας) πρεπει να χρησιμοποιω εξωτερικη κατευθυνομενη για να ειμαι 100% σε κοντρολ και εικονα 1
murcielago580 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 20/5/2020 στις 10:24 ΠΜ, kostasbm είπε οι αποστασεις που αναφερουν στα τεστ για μενα ειναι απαραδεκτες πολλες φορες γιατι..... πετανε σε εντελως καλες συνθηκες ..πετανε συνηθως απο υψωματα και το drone ειναι σχεδον μπροστα τους επειδη εγω ειμαι στα 780 μετρα οταν π[εταω με τα δικα μου drone εχω 7χιλ ανετα...αν ομως κατεβω ση παραλια εχω τα μισα γιατι το drone πεταει πανω απο μενα και δεν ευνοουν οι κεραιες(η πολωση της κεραιας) πρεπει να χρησιμοποιω εξωτερικη κατευθυνομενη για να ειμαι 100% σε κοντρολ και εικονα Ειναι σαν τα αυτοκινητα αν το σκεφτεις. Μπορει να εχεις τελικη ταχυτητα πχ 200χλμ/ωρα αλλα το οριο στην Ελλαδα και σε πολλες χωρες ειναι 120/130. Τωρα για την αποσταση καλα κανουν κ αναγραφουν την μεγιστη αοφυ παντα ετσι ειναι οι ανακοινωσεις, παντα σε βελτιστες συνθηκες. Το θεμα ειναι γτ στην ευρωπη ανακοινωνουν αποστασεις αμερικης! Εννοειται καθαρα θεμα μαρκετινγκ αλλα οπως και να χει αυτος που δεν ξερει τοσες λεπτομερειες πριν την αγορα ενος προιοντος βρισκεται προ εκπληξεως μετα την αγορα. Εγω απο 7000μ μεγιστο που ανακοινωνει ο κατασκευαστης απο την ταρατσα μου εχω ειδοποιηση strong wireless interference και στα 700 μετρα περιπου εχω απωλεια σηματος μεσα στην πολη. Αυτα δεν τα λεει ομως κανενας κατασκευαστης δυστυχως. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2020 από murcielago580 διορθωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα