Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους 

Ξεκιναω αυτό το θέμα γιατί ήταν κάτι που με απασχολούσε 

Ολοι μας γνωρίζαμε ότι από τα μεγάλα κινέζικα μαγαζιά όπως Banggood και GearBest μπορούσαμε να αγοράσουμε κάτι το οποίο θα κόστιζε περισσότερο από 22 ευρώ και να αποφύγουμε το τελωνείο μέσω της τριγωνικής αποστολής. Δηλαδή το κινεζικό προϊόν να φτάσει στην Ευρώπη συνήθως Ολλανδία και από εκεί να βαπτιστεί ευρωπαϊκό και στη συνέχεια να φτάσει Ελλάδα χωρίς δασμούς με μια μικρή επιβάρυνση στα μεταφορικά. 
Ειναι πολλά όμως προϊόντα που δυστυχώς δεν υπάρχουν στους καταλόγους των ανωτέρω μαγαζιών και τα έβρισκα στο ebay. 
Οι Κινέζοι πωλητές προσφέρουν πάντοτε οικονομικές λύσεις όμως ο κίνδυνος του τελωνείου ήταν ανασταλτικός παράγοντας . 
Προσφατα λοιπόν αποφάσισα να αγνοήσω τον κίνδυνο του τελωνείου και αγόρασα από Κίνα . 
Η έκπληξη μου μεγάλη

με την υπηρεσία Speedpak - Orange connect το προϊόν μου από Κίνα πήγε Βέλγιο έγινε ευρωπαϊκό και έφτασε Ελλάδα με Ελτα με ελάχιστα ευρώ. Λίγο που το έψαξα η συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο της international priority shipping του eBay για Ευρώπη - Αμερική 

Στη δεύτερη περίπτωση δυο δέματα με την υπηρεσία Yanwen express (χαρακτηριζόταν στο ebay ως economy shipping from China) πολύ πάνω από το όριο του τελωνείο και σε μέγεθος κουτιά 25x25x15 εκατοστά από Κίνα πήγαν Ολλανδία έγιναν ευρωπαϊκά και το καλύτερο ήρθαν στην πόρτα μου μπροστά με γενικη ταχυδρομική με μηδενικό κόστος. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Yanwen διεκπεραίωσε αποστολή από Κίνα σε αγορές μου από AliExpress πάντα πάντοτε ερχόντουσαν με τον κλασικό δίαυλο τελωνείο Ελ.Βενιζελος -Ελτα . 

Ηθελα να καταθέσω τις εμπειριες μου και να ακούσω τις απόψεις σας στο θέμα αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν τυχαίο γεγονός . Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...