papars Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Εδώ και δύο μέρες παρατήρησα το εξής φαινόμενο. Το router μου λέει ότι έχω μια συγκεκριμένη IP 100.68.xx.xx ενώ στην πραγματικότητα βλέπω ότι έξω βγαίνω με μία άλλη IP 37.6.xx.xx. Με άλλα λόγια έχει ενεργοποιηθεί κάποιο NAT. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν δουλεύουν ούτε τα port forward ούτε τα noip/ddns και δεν έχω πρόσβαση σε κάμερες / συναγερμό και άλλους αυτοματισμούς. Καινούργιο φρούτο; Υπάρχει επιστροφή να το δηλώσω σαν βλάβη; Ρούτερ έχω fritz 7590. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ακυρο. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από Talepwros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δεν είναι καινούργιο φρούτο. Γίνεται εδώ και 2-3 χρόνια. Σε έχουν βάλεις πίσω από SGNAT, λόγω έλλειψης διευθύνσεων παγκοσμίως σε IPv4. Πάρε τηλέφωνο και ζήτα να σε βγάλουν, αναφέροντας ότι τρέχεις δικές σου υπηρεσίες για πρόσβαση απ' έξω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papars Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 CGNAT λοιπόν και χωρίς να ενημερώσουν. https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT Ευτυχώς δεν έδωσαν καμία αντίρρηση - μόνο ρώτησαν τι υπηρεσίες δεν λειτουργούν και ανέφερα ότι έχω καταγραφικό και αυτοματισμούς που σταμάτησαν να λειτουργούν. Του τηλεφωνητή έκανε εντύπωση ότι δεν με ενημέρωσαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για ενημέρωση. Και μάλιστα σε λίγα χρόνια όλοι θα ήμαστε πίσω από NAT, διότι απλά ήδη εδώ και λίγα χρόνια δεν υπάρχουν άλλες προς διάθεση διευθύνσεις IPv4. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα και θα λυθεί μόνο με την πλήρη εδραίωση παντού του IPv6. Πάλι καλά να λέμε που τουλάχιστον σε αυτό το θέμα είναι ελαστικοί και μας βγάζουν από το ΝΑΤ, όταν πολλοί πάροχοι σε άλλες χώρες είναι ανένδοτοι και απλά σου λένε πάρε Static IP με έξτρα χρέωση. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από jkoukos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα