Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Φιλε πόσα λίτρα παίρνει το μηχανάκι σου;Πόσο οικονομία θα κάνεις αν βάλεις μια άγνωστη μάρκα;Και πρέπει να είναι για μηχανάκι καθώς λιπαίνει και το κιβώτιο ταχυτήτων.

700ml παίρνει το παπάκι μου.

Αλλά ο κανόνας το ακριβότερο είναι καλύτερο δεν ισχύει πάντα. Γι αυτό είμαι σε δίλημμα

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Candela είπε

700ml παίρνει το παπάκι μου.

Αλλά ο κανόνας το ακριβότερο είναι καλύτερο δεν ισχύει πάντα. Γι αυτό είμαι σε δίλημμα

Τωρα τι να απαντήσω εγώ;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τωρα τι να απαντήσω εγώ;

Όταν κάνεις πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο, έχει ποιο πολλά έξοδα το όχημα, κι έτσι μετράς και το τελευταίο cent σε λάδια, βενζίνες και σε άλλα αναλώσιμα.Γι αυτό ρώτησα εαν τα ελληνικά λιπαντικά είναι καλά ή μάπα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Candela είπε

Όταν κάνεις πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο, έχει ποιο πολλά έξοδα το όχημα, κι έτσι μετράς και το τελευταίο cent σε λάδια, βενζίνες και σε άλλα αναλώσιμα.Γι αυτό ρώτησα εαν τα ελληνικά λιπαντικά είναι καλά ή μάπα.

Δηλαδή αν κολλήσει η μηχανή δεν σε νοιάζει ,αρκεί να βάλεις φτηνό λάδι.Με λάθος τρόπο πας να κάνεις οικονομία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Δηλαδή αν κολλήσει η μηχανή δεν σε νοιάζει ,αρκεί να βάλεις φτηνό λάδι.Με λάθος τρόπο πας να κάνεις οικονομία.

Ε αυτό ρώτησα κι εγώ, αν έχει κάποιος εμπειρία με ελληνικά λιπαντικά, να μας πει την γνώμη του γι αυτά

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Candela είπε

Τα Ελληνικά τα λιπαντικά είναι καλής ποιότητας?

Πάντως είναι ποιο φθηνά από τα επώνυμα λιπαντικά made in Germany, in France, in Italy.

Στη δουλεια μου οι μηχανικοι που ερχονται βαζουν χρονια τωρα cyclon σε diesel μηχανες.. οπως εκαιγαν απο την 1η μερα λαδακι ετσι συνεχιζουν. Εχω ακουσει απο αλλου οτι ειναι και για πεταμα.. Ο πατερας μου χρονια τωρα GM 10w40.. 18€/5λιτρο... 280 χιλιαδες χλμ σε accent 1,3, αλλαγες ανα 10.000 χλμ και μετα την τελευταια αλλαγη σε τσιμουχακια βαλβιδων δεν καιει σταγονα.. σκατοζουμα τα λενε και αυτα...
Θεωρω πως παει αναλογα τη χρηση που κανεις..Αν του πινεις το αιμα θελεις καλυτερο λαδι.. 
Σε μηχανακι παντως θα πηγαινα σε κατι καλο μιας και πρεπει να κανεις λιπανση σε σαζμαν και κινητηρα με το ιδιο λαδι...

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nick#18 είπε

Στη δουλεια μου οι μηχανικοι που ερχονται βαζουν χρονια τωρα cyclon σε diesel μηχανες.. οπως εκαιγαν απο την 1η μερα λαδακι ετσι συνεχιζουν. Εχω ακουσει απο αλλου οτι ειναι και για πεταμα.. Ο πατερας μου χρονια τωρα GM 10w40.. 18€/5λιτρο... 280 χιλιαδες χλμ σε accent 1,3, αλλαγες ανα 10.000 χλμ και μετα την τελευταια αλλαγη σε τσιμουχακια βαλβιδων δεν καιει σταγονα.. σκατοζουμα τα λενε και αυτα...
Θεωρω πως παει αναλογα τη χρηση που κανεις..Αν του πινεις το αιμα θελεις καλυτερο λαδι.. 
Σε μηχανακι παντως θα πηγαινα σε κατι καλο μιας και πρεπει να κανεις λιπανση σε σαζμαν και κινητηρα με το ιδιο λαδι...

Τα cyclon τα λιπαντικά είναι Ελληνικά? Αν έκαιγαν την ίδια ποσότητα λαδιού όπως την πρώτη μέρα όπως λες, πάει να πει ότι είναι καλά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Candela είπε

Τα cyclon τα λιπαντικά είναι Ελληνικά? Αν έκαιγαν την ίδια ποσότητα λαδιού όπως την πρώτη μέρα όπως λες, πάει να πει ότι είναι καλά

Η Cyclon ειναι θυγατρικη της Μοτορ Οιλ Ελλας - Διυλιστήρια Κορινθου που ανηκει στην οικογενεια Βαρδινογιαννη. Φανταζομαι πως ολοκληρο διυλιστηριο δεν κανει εισαγωγη και rebrand οπως στα πιο πολλα "ελληνικα" λαδια που ανεφερες πιο πισω.. Μπορεις και εσυ αν θελεις αυριο το πρωι να ανοιξεις εταιρια και να αγοραζεις λαδι σε δεξαμενες του τονου ή σε βαρελια και να το ξαναπουλας με τη δικη σου εμπορικη ονομασια σε συνεννοηση με τον προμηθευτη σου... Καποιος το φτιαχνει και για αυτους, δεν εχουν διυλιστηρια... Πως ειναι τα προιοντα ιδιοτικης ετικετας στα σουπερ μαρκετ? παρε χυμο Μαρατα 9 φρουτα απο Σκλαβενιτη, Παρε χυμο Eviva 9 φουτα απο lidl και χυμο Viva 9 φρουτα που κυκλοφορει σαν brand μονο του. Τον ιδιο χυμο θα πιεις... 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nick#18 είπε

Η Cyclon ειναι θυγατρικη της Μοτορ Οιλ Ελλας - Διυλιστήρια Κορινθου που ανηκει στην οικογενεια Βαρδινογιαννη. Φανταζομαι πως ολοκληρο διυλιστηριο δεν κανει εισαγωγη και rebrand οπως στα πιο πολλα "ελληνικα" λαδια που ανεφερες πιο πισω.. Μπορεις και εσυ αν θελεις αυριο το πρωι να ανοιξεις εταιρια και να αγοραζεις λαδι σε δεξαμενες του τονου ή σε βαρελια και να το ξαναπουλας με τη δικη σου εμπορικη ονομασια σε συνεννοηση με τον προμηθευτη σου... Καποιος το φτιαχνει και για αυτους, δεν εχουν διυλιστηρια... Πως ειναι τα προιοντα ιδιοτικης ετικετας στα σουπερ μαρκετ? παρε χυμο Μαρατα 9 φρουτα απο Σκλαβενιτη, Παρε χυμο Eviva 9 φουτα απο lidl και χυμο Viva 9 φρουτα που κυκλοφορει σαν brand μονο του. Τον ιδιο χυμο θα πιεις... 

Λάδια συνεργείου είναι όλα αυτά...τα έβαλα μετά από επισκευή για 4,000 χλμ, γενικά δεν έχουν θέμα ούτε μου τα "έκαψε". Απλά όταν βλέπεις διαφήμιση τους στην tv να λέει για την "super formula" που έχουν ανακαλύψει....παραπάει....

Επίσης το κακό με τα "noname" είναι ότι κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξουν προμηθευτή ή και ακόμα κάθε λίτρο να είναι μια μίξη λαδιών..

Εγώ πάντως προτιμώ τα Total Quartz 7000 10W-40 για το Γερμανικό και Mobil για το Αγγλικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nick#18 είπε

Άρα υπάρχει η πιθανότητα οι εταιρίες με ελληνικά λάδια να συνεργάζονται με την Μοτορ Οιλ Ελλάς ή άλλες εταιρίες σαν αυτήν που έχουν διυλιστήριο για παραγωγή λιπαντικών

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Λάδια συνεργείου είναι όλα αυτά...τα έβαλα μετά από επισκευή για 4,000 χλμ, γενικά δεν έχουν θέμα ούτε μου τα "έκαψε". Απλά όταν βλέπεις διαφήμιση τους στην tv να λέει για την "super formula" που έχουν ανακαλύψει....παραπάει....

Επίσης το κακό με τα "noname" είναι ότι κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξουν προμηθευτή ή και ακόμα κάθε λίτρο να είναι μια μίξη λαδιών..

Εγώ πάντως προτιμώ τα Total Quartz 7000 10W-40 για το Γερμανικό και Mobil για το Αγγλικό.

Καλα αυτα με τις μαγικες μυστικες σουπερ συνταγες ειναι για γελια.. δεν την ειχα δει τη διαφημηση αυτη ποτε 🤣 

Οπως το ειπες.. δεν ξερεις ποτε αν θα ειναι ιδιο.. εδω εχω δει με τα ιδια μου τα ματια σε αντιπροσωπεια που περασα να πω γεια σε φιλαρακι, να ανοιγεις την κουτα με τα γνησια λαδια που προερχονται απο μεγαλο επωνυμο κατασκευαστη, τα μισα μονολιτρα να εχουν ξανθοπρασινο χρωμα και τα αλλα μισα να ειναι μαυρα.. στο ιδιο κουτι.. αντε βγαλε ακρη! Αντε βγαλε ακρη με κανενα πελατη που θα ερθει να τα παρει να αλλαξει μονος του λαδια.. 

Τιμια τα Total και για τα mobil δεν εχω να πω κουβεντα... εγω δουλευω liqui moly στον ιταλο μου

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nick#18 είπε

Ψάχνοντας στο internet για το πως γίνεται η παραγωγή λιπαντικών κατέληξα στο εξής: Το αργό πετρέλαιο το παραλαμβάνουν τα διυλιστήρια από την φύση και το χωρίζουν σε κλάσματα για να φτιάξουν καύσιμα.Ένα από αυτά τα κλάσματα είναι το λάδι που προορίζεται να γίνει λιπαντικό οχημάτων.Αυτό τα διυλιστήρια το αποστέλλουν χύμα με βυτιοφόρα στις εταιρίες παραγωγής λιπαντικών.Αυτές με την σειρά τους προσθέτουν διάφορα πρόσθετα όπως σταθεροποιητές για το κατάλληλο ιξώδες, αντιτριβικά, αντιοξειδωτικά, απορρυπαντικά κτλ.Μετά τα συσκευάζουν με την επωνυμία της Εταιρίας, και είναι έτοιμο προς πώληση προς τον καταναλωτή

Άρα το συμπέρασμα είναι ότι καμία εταιρία λιπαντικών στον κόσμο δεν έχει δικό της διυλιστήριο για την παραγωγή λιπαντικών (εκτός κι αν είναι θυγατρική όπως η cyclon που ανέφερες)

Συμφωνείς ή διαφωνείς μ αυτά που είπα?

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ωραίο το θέμα που ανοίξατε, διάβασα όλα τα ποστ αλλά δεν είδα κανένα να λέει και αυτό... Πως ότι λάδι και να αγοράσεις ή ότι λάδι και αν πληρώσεις υπάρχει η περίπτωση του μ@λακα μάστορα που το πληρώνεις για επώνυμο και σου έχει χώσει στο μοτέρ από εκείνο το βαρελίσιο αμφιβόλου προέλευσης λάδι που έχει στην καβατζα του μαγαζιού του που είναι από "ανακυκλωμένα σκατολαδα " Και μην αρχίσετε  να λέτε ότι δεν ξέρω τι  λέω γιατί υπάρχουν ακόμα εταιρίες που γυρνάνε από συνεργείο σε συνεργείο στο κλείσιμο και μαζεύουν τα παλιολαδα ... ( Αναρωτηθείτε τι διάολο γινονται  τα παλιά λάδια που σας αλλάζουν στα συνεργεία ) Στο πασάρουν και σε ότι μάρκα και κουτί θέλετε και πληρώνεις τον τζίτζικα  αηδόνι... Μιλάω εκ πείρας σαν επαγγελματιας οδηγός νταλίκας αλλά και για ένα διάστημα που δούλεψα σε συνεργεία  ΟΛΟΙ έκαναν αυτό το πράγμα ...  Ακόμα και τα πολύ σοβαρά Συνεργεία και αντιπροσωπιες έχουν Βαρέλια που λένε την τάδε μάρκα αλλά μέσα ΔΕΝ ξέρει κανένας τι έχουν ... 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Xtheodor είπε

Παιδιά ωραίο το θέμα που ανοίξατε, διάβασα όλα τα ποστ αλλά δεν είδα κανένα να λέει και αυτό... Πως ότι λάδι και να αγοράσεις ή ότι λάδι και αν πληρώσεις υπάρχει η περίπτωση του μ@λακα μάστορα που το πληρώνεις για επώνυμο και σου έχει χώσει στο μοτέρ από εκείνο το βαρελίσιο αμφιβόλου προέλευσης λάδι που έχει στην καβατζα του μαγαζιού του που είναι από "ανακυκλωμένα σκατολαδα " Και μην αρχίσετε  να λέτε ότι δεν ξέρω τι  λέω γιατί υπάρχουν ακόμα εταιρίες που γυρνάνε από συνεργείο σε συνεργείο στο κλείσιμο και μαζεύουν τα παλιολαδα ... ( Αναρωτηθείτε τι διάολο γινονται  τα παλιά λάδια που σας αλλάζουν στα συνεργεία ) Στο πασάρουν και σε ότι μάρκα και κουτί θέλετε και πληρώνεις τον τζίτζικα  αηδόνι... Μιλάω εκ πείρας σαν επαγγελματιας οδηγός νταλίκας αλλά και για ένα διάστημα που δούλεψα σε συνεργεία  ΟΛΟΙ έκαναν αυτό το πράγμα ...  Ακόμα και τα πολύ σοβαρά Συνεργεία και αντιπροσωπιες έχουν Βαρέλια που λένε την τάδε μάρκα αλλά μέσα ΔΕΝ ξέρει κανένας τι έχουν ... 

Ανακύκλωση λιπαντικών δεν έχεις ακούσει;Πόσα λάδια γράφουν πρωτογενή επάνω;

Το ότι πουλάνε λάδια και σε δεξαμενές ή βαρέλια επίσης δεν το έχεις ακούσει;Σε όποιο site εταιρίας λιπαντικών και να δεις υπάρχουν τέτοιες συσκευασίες που είναι για επαγγελματίες.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ανακύκλωση λιπαντικών δεν έχεις ακούσει;Πόσα λάδια γράφουν πρωτογενή επάνω;

Το ότι πουλάνε λάδια και σε δεξαμενές ή βαρέλια επίσης δεν το έχεις ακούσει;Σε όποιο site εταιρίας λιπαντικών και να δεις υπάρχουν τέτοιες συσκευασίες που είναι για επαγγελματίες.

Μπορείς να διαβάσεις ποιο προσεκτικά αυτό  που έγραψα ΔΕΝ κάνω θέμα το που είναι τα Λάδια σε βαρέλια ή δεξαμενές του τόνου ... κάνω θέμα ότι πληρώνεις για επώνυμο και σου βάζουν μέσα ότι γουστάρουν ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...