ioanniskar Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω ένα μπουκάλι λιπαντικό Castrol Edge Titanium FST από την προηγούμενη αλλαγή στο αυτοκίνητό μου. Έχω δει σε πολλά sites πως επειδή είναι από τις πιο γνωστές μάρκες αντιγράφουν τα μπουκάλια και υπάρχουν στην αγορά πολλά μαϊμού. Πήρα ένα μπουκάλι Castrol Magnatec από άλλο κατάστημα και διαπιστώνω κάποιες διαφορές. Αρχικά τα καπάκια στα μπουκάλια φαίνονται ίδια. Έχουν και τα δύο σκαλιστό το λογότυπο και τυπωμένο στο πλάι με χρυσά γράμματα. Τα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος αφαιρείται και στα δύο μπουκάλια και υπάρχει δεύτερο αυτοκόλλητο από κάτω με πληροφορίες. Στο χρυσό μπουκάλι (Edge) υπάρχει στο κάτω μέρος σκαλιστή η ημερομηνία κατασκευής 3/12 ενώ στο πίσω μέρος είναι τυπωμένη η ημερομηνία 5/18 (6 χρόνια απόκλιση!). Στο πράσινο (Magnatec) η σκαλιστή ημερομηνία είναι 7/19 και η τυπωμένη 9/19 (μόνο 2 μήνες διαφορά). Το πιο ανησυχητικό είναι το ασημένιο ολόγραμμα στο πίσω αυτοκόλλητο. Στο Edge είναι απλά ασημί ενώ στο Magnatec αλλάζει χρώμα κοιτώντας το από διαφορετική γωνία. Είναι δεδομένα μαιμού το Edge; Το κακό είναι πως 2 χρόνια έβαζα λάδι από το ίδιο κατάστημα και λογικά ήταν όλα ίδια. Πού μπορώ να αναφέρω το συγκεκριμένο κατάστημα για τα μαϊμού προϊόντα του (αν είναι όντως μαϊμού); Δεν υπάρχει στο skroutz για να αφήσω κριτική και στο google δεν έχει τις καλύτερες κριτικές κυρίως λόγω καθυστερήσεων ανταλλακτικών. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από ioanniskar 1
VyronPeristeri Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Οσον αφορα την σκαλιστη ημερομηνια, αν δεν κανω λαθος αφορα την ημερομηνια παραγωγης του πλαστικου μπουκαλιου. Για το ολογραμμα καλο θα ηταν να στειλεις και ενα email στην κατασκευαστρια ή στον εισαγωγεα για να σου δωσει μια πιο σωστη απαντηση 1
nick#18 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Αν γουγκλαρεις "castrol fake vs original" θα δεις τις διαφορες τους. Συμφωνα με τα καπακια και το google ειναι οκ αυτα που εχεις αλλα ριξε μια ματια και στις αλλες συγκρισεις
bill_zaf Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Και βαλε κανα σοβαρο λαδι στο οχημα σου αδερφε... 2 1
toyo73 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 58 λεπτά πριν, bill_zaf είπε Και βαλε κανα σοβαρο λαδι στο οχημα σου αδερφε... Και ποιος ειναι αυτο!!!! Εγω παντως ειμαι τυχερος, καθως στην μικρη, επαρχιακη μου πολη, υπαρχει επισημος αντιπροσωπος Castrol.Πληρωνω 1.5-2 ευρω το λιτρο παραπανω, αλλα παιρνω γνησια.Τωρα το τι υπαρχει στο Net, οι ρωσοι και οι Βαλκανιοι εχουν κανει την αντιγραφη επιστημη.
kage Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 το συγκεκριμενο λαδι βγαινει σε professional εκδοση...που με uv λαμπακι φωσφοριζει..
bill_zaf Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 2 ειναι οι εταιριες στον κοσμο με το μεγαλυτερο r&d στον χωρο της λιπανσης. Η μια ειναι η lubrication της αμερικης https://www.lelubricants.com Και στην ευρωπη η Fuchs https://www.fuchs.com Ειναι απο τις λιγες εταιριες που δεν ειναι πετρελαιαϊκες ,δηλαδη εταιριες που βγαζουν καυσιμα κ τα παραγωγα τους 1
NT1G Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Από που προκύπτει το Αναφορά σε κείμενο . . . μεγαλύτερο r&d στον χώρο της λίπανσης . . . ; 1 1
nick#18 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Προσωπικα δεν θα επελεγα μια μαρκα λιπαντικων που "βρωμαει" ο τοπος μαιμουδες οσο καλα και αν ειναι.. σιγουρα υπαρχουν και αλλες πολυ καλες επιλογες σε λιπαντικα. Αν θες castrol οπωσδηποτε, βρισκεις καποιο επισημο διανομεα και τελειωνει το "ψαξιμο" https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/distributors.html. Αν τιθεται θεμα εγγυησης κινητηρα και ο κατασκευαστης ζηταει μονο castrol, αγορασε απο αντιπροσωπεια και δεν εχει κανεις να σου πει μετα οτι δεν εβαλες σωστο λαδι και κολλησε. Ακριβοτερη αγορα σιγουρα αλλα εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Επισης δεν συμπαθω τα castrol γιατι στο παρελθον εχω 2 περιπτωσεις που σε αλλαγη απο αλλη μαρκα σε αυτη, "εκοψαν" με τα καταλοιπα που αφησε το παλιο λαδι στον κινητηρα +ολο αυτο το ψαξιδι του γνησιου/μαιμου. Τα ιδια περι γνησιοτητας παιζουν πολυ και με τα motul. Εγω επιλεγω liqui moly απο τον εισαγωγεα τους κατευθειαν και ειμαι πληρως ευχαριστημενος οσα χρονια τα χρησιμοποιω. 1
ideal09 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Φίλε μου, σήμερα τσέκαρα σε κατάστημα τη σφραγίδα του edge και ηταν όπως στο Magnatec, και γενικότερα όλα είχαν τη γυαλιστερή στάμπα. 1
gasgounis Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, bill_zaf είπε 2 ειναι οι εταιριες στον κοσμο με το μεγαλυτερο r&d στον χωρο της λιπανσης. Η μια ειναι η lubrication της αμερικης https://www.lelubricants.com Και στην ευρωπη η Fuchs https://www.fuchs.com Ειναι απο τις λιγες εταιριες που δεν ειναι πετρελαιαϊκες ,δηλαδη εταιριες που βγαζουν καυσιμα κ τα παραγωγα τους H Fuchs θεωρειται καλη.? Τετοια λαδια βαζουν στο συνεργειο που παω το αυτοκινητο μου. Και ενω δεν εχω κανενα θεμα απο αυτοκινητο και συνεργειο γενικοτερα, αυτη η μαρκα χωρις λογο με χαλαει λιγακι. Και στο συνεργειο δεν ειναι ευελικτοι στο να παω-βαλουν αλλο λαδι. Και οποτε παω για αλλαγη στα λαδια, ειμαι στραβωμενος με το θεμα αυτο
bill_zaf Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, NT1G είπε Από που προκύπτει το ; Περα απο το ευρος των λιπαντικων στην βιομηχανια κ γενικα οπου χρειαζεται η λιπανση, οταν διαβαζω service manual (συνηθως μοτο μιας κ ειμαι μηχανικος) ενω πχ λεει οτι η εταιρια συνιστα castrol, διαβαζεις παρακατω στο λαδι της αναρτησης αυτο "special product ,use only fuchs ταδε" και το εχω συναντησει κατα καιρους και σε αυτοκινητα που ειχα ειδικα σε λαδια αυτοματων σασμαν. Μια φορα ημουν μπροστα σε ενα συνεργειο που ειχαν τα γνησια λαδια για να βαλουν στο σασμαν ενος αυτοκινητου γιατι ολοι λεγαν οτι δεν "δουλευει " με κανενα αλλο, κοιτωντας την ετικετα του λαδιου περα απο τα σηματα της εταιριας του αυτοκινητου εγραφε απο πισω οτι το κατασκευαζει η fuchs για λογαριασμο της ταδε εταιριας. Η kawasaki ετρεχε για χρονια στα sbk με fuchs silkolene που ειναι η γκαμα για μοτοσυκλετες. Εκει καναν κατι που δεν εκανε κανενας αλλος. Βαζανε στις μοτοσυκλετες το ιδιο λαδι απο τα ιδια μπουκαλια που αγοραζω εγω κ εσυ απο τα ραφια στα μηχανακια του αγωνα. Ολες η αλλες εταιριες βαζαν ειδικα σκευασματα. Δεν αμφιβαλω οτι η castrol κ η καθε castrol γνωριζει απο λιπανση απλα ειμαι πεπεισμενος οτι το τελικο προιον δεν ειναι αυτο που λεει. Επισης κατι αλλο που μου χουν πει ανθρωποι της δουλειας των λαδιων ειναι οτι πχ η castrol κοιταει το συνολικο κερδος σε ολες τις αγορες, αν δεις μια ετικετα απο πισω, λεει τις οδηγιες σε 40 γλωσσες, δεν γινεται αυτο που πληρωνω εγω εδω 15 ευρω το λιτρο, το ιδιο λαδι να το πληρωνει ο αλλος σε μια τριτη χωρα με μισθο 100 ευρω το μηνα 15 ευρω, βαζουν ενα φθηνολαδο που αλλου εχουν 10%κερδος και αλλου 500%. Και για του λογου το αληθες, ψαξε να βρεις λιπαντικα fuchs και ψαξε castrol motul shell κτλ, τα fuchs δεν τα βρισκεις γιατι ειναι ακριβα κ δεν εχουν κερδος ενω τα αλλα αφηνουν καλο κερδος και γι αυτο τα προτεινουν οι περισοτεροι με τις διαφημισεις που εχουν παντου. Ειδε κανεις διαφημιση της fuchs? Δεν την χρειαζεται. Θυμαμαι το 1995 ειχαμε φερει ενα αγωνιστικο μηχανακι διχρονο απο ιαπωνια yamaha tz250. Μαζι με το μηχανακι μας ειχαν δωσει κ μια κουτα διχρονολαδο castrol A747. Οταν καποτε τελειωσε η κουτα ψαξαμε στην castrol να βρουμε το λαδι.μας λεγαν οτι το καλυτερο διχρονολαδο συνθετικο κ.μπλα μπλα ειναι το TTS αν τα θυμαμαι καλα αλλα πολυ ακριβο στα 3500δρχ το λιτρο τοτε. Οταν ηρθαμε σε επαφη με τον εισαγωγεα της castrol και του ζητησαμε το a747 μας ειπε δεν το χει ακουσει κ οτι κανουμε λαθος, του λεμε οτι εχουμε το μπουκαλι μπροστα μας και να του το στειλουμε να μας πιστεψει(δεν υπηρχε κ ιντερνετ τοτε διαδεδομενο) αφου το εψαξε στο εξωτερικο μας λεει οτι το λαδι αυτο εχει 17500δρχ το λιτρο συν τα μεταφορικα, και τελικα βρηκαμε τις ιδιες προδιαγραφες σε silkolene και το μηχανακι δουλευει ακομα 6 ώρες πριν, gasgounis είπε H Fuchs θεωρειται καλη.? Τετοια λαδια βαζουν στο συνεργειο που παω το αυτοκινητο μου. Και ενω δεν εχω κανενα θεμα απο αυτοκινητο και συνεργειο γενικοτερα, αυτη η μαρκα χωρις λογο με χαλαει λιγακι. Και στο συνεργειο δεν ειναι ευελικτοι στο να παω-βαλουν αλλο λαδι. Και οποτε παω για αλλαγη στα λαδια, ειμαι στραβωμενος με το θεμα αυτο Αν το συνεργειο σου ,βαζει fuchs , ειναι ψαγμενο και μπροβο τους. Επειδη τα.δουλευω κ γω αλλα κ φιλος σε συνεργειο αυτ/των σου λεω οτι δεν αφηνουν σοβαρο κερδος,φαντασου οτι υπαρχουν λαδια που αφηνουν κερδος διπλασιο κ παραπανω ,απο την τιμη αγορας, το να προτιμα να βαζει αυτα σημαινει οτι σεβεται τους πελατες του κ δεν κοιταει την τσεπη του μονο. Το κακο με τα λαδια ειναι οτι στο αμαξι θα το δεις μονο στην μακροζωια του κινητηρα ενω στο μηχανακι θα το δεις αμεσως στο σασμαν μιας κ δεν θα κουμπωνουν οι ταχυτητες οσο περναν τα χιλιομετρα Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από bill_zaf
kage Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) βαζουμε μονο λαδια προδιαγραφων κινητηρα και οχι βαση υποτιθεμενου lab!!!! ..π.χ. vw504 507 ,PSA B71 2312,Dexos 2 .- το ιδιο ισχυει και για τα λαδια κιβωτιου... δεν ακουμε κανεναν μηχανικο κανενα συνεργειο .- πρωτα μαθαινουμε οι ιδιοι τι παιζει με τα λαδια.. δεν αγοραζουμε λαδια επειδη εχουν ή δεν εχουν διαφήμιση ή γιατι το ταδε συνεργειο δεν βγαζει πολλα απο λαδια.. ανα ηπειρο υπαρχουν αλλα specs στα λαδια τους..το ιδιο ,λαδι ιδια μαρκα ειναι διαφορετικο στην αγγλια-γερμανια με τα αμερικανικα ή με U.a....και τελος το ειδος κατηγοριας λαδιων group iv,v(= καθαροτητα 100% synthetic).την χωρα που παραγεται την γραφουν πανω στα μπουκαλια...τελος σχεδον ασημαντη λεπτομερια, ακομη και η συνθεση τους ανα χ περιοδους αλλαζει ακομη και απο το ιδιο διυλιστηριο(χωρα).. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από kage
ioanniskar Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα επικοινωνήσω με την Castrol και θα τους δώσω τα στοιχεία του καταστήματος αν μου ζητηθούν. Ας πράξουν αυτοί όπως καταλαβαίνουν.
toyo73 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Συνεργειο που δεν δεχεται τα δικα μας ανταλλακτικα, λαδια-μπουζι-φιλτρα- τακακια και οτι αλλο, τον μπουλο.Στον επομενο.Εδω και 15 χρονια ετσι κανω service στο αυτοκινητο μου.Εχω βρει την υγεια με κατι παλικαρια που δουλευαν σε αντιπροσωπια και τωρα εχουν δικο τους συνεργειο.Μαλιστα επειδη με ξερουν οτι ειμαι κολλημενος πηγαινω μετα τις 3 που εινα πιο λασκα και κραταω ραμπα για αλλαγη λαδιων πανω απο ωρα για να στραγγισουν τα λαδια.Η αλλαγη βαλβολινης δεν εγινε με το ειδικο μηχανημα που την πρεσαρει, αλλα μιας και βολευει στο δικο μου, εγινε με χωνι. Δεν θελω να ανακατευτει η βαλβολινη μου με το κοκτειλ που εχει μεσα το δοχειο του μηχανηματος.Ασε που με το χωνι γινεται πανευκολα. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από toyo73
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα