christos24gr Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παιδια μια βοηθεια επειδη δε γνωριζω καθολου, για σταθερο υπολογιστη τι να επιλεξω απο τα 2? πως θα διαλεξω τα watt που ειναι καταλληλα κλπ?
accipio Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Με λίγα λόγια: Αν πρόκειται για υπολογιστή στον οποίο κάνεις δουλειά και δεν θέλεις να τη χάσεις σε πιθανή διακοπή ρεύματος, πήγαινε σε ups. Για να πάρεις μια ιδέα για την κατανάλωση του pc, δες έναν calculator σαν αυτόν εδώ. Πρόσθεσε και την κατανάλωση της οθόνης, και άλλων συσκευών που θα προσθέσεις στο ups (π.χ. ρούτερ) για να καταλήξεις στα χαρακτηριστικά που θα έχει. Εγώ π.χ. καλύπτομαι με ένα 800VA/480Watt (έχω πάνω του pc + οθόνη =+ρούτερ). Μου δίνει υπερεπαρκή χρόνο (10+ λεπτά) σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ώστε να κλείσω τον υπολογιστή (εξάλλου, με το πρόγραμμα ελέγχου που έχει μπορεί να τον κλείσει και μόνο του). Προτίμησε το ups να είναι Line Interactive. Αν, πάλι, δεν ισχύει η αρχική υπόθεση, πήγαινε σε σταθεροποιητή. 1
christos24gr Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 οποτε μαλλον σε σταθεροποιητη θα παω δε χρειαζομαι ups...αποθηκευσεις κανω συνεχεια οσο δουλευω...το θεμα μου ειναι ποσα VA να παρω? το pc θα εχω με 650watt τροφοδοτικο και την οθονη που ειναι 39watt και μαξ της παει στα 700watt. Μου ειπαν απο μαγαζι που πηγα να κοιταξω οτι με τα 1500va ειμαι οριακα κι οτι μαλλον πρεπει να παω σε 2000va...ισχυει κατι τετοιο? εκανα το τεστ που μου παρεθεσες και μου βγαζει γυρω στα 380watt καταναλωση
Dantε Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Στο μαγαζι που σου ειπαν αυτα,απλα μη ξαναπας. 1000VA και εισαι μια χαρα,προυποθετοντας οτι πανω θα βαλεις υπολογιστη με οθονη και κανα μοντεμ.
christos24gr Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) ειπα να βαλω αυτο LAMTECH AUTOMATIC VOLTAGE REGULATOR 4 SCHUKO SOCKETS 1500VA | LAMAVR1500 στα 1500va ειδα εχει καλες κριτικες...νομιζω θα μαι οκ...ναι μονο pc και οθονη θα μπει...αντε ισως και την tv αλλα μεχρι εκει Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από christos24gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα