Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες του φόρουμ σχετικά με ένα θέμα που έχω.

Είχαμε νοικιάσει ενα διαμέρισμα πριν 2 χρόνια με την σύζυγό μου, το συμβόλαιο ήταν για 2 χρόνια, αλλα εκείνη την στιγμή μας είχε αναφέρει ο μεσίτης οτι με τον νόμο δικαιούμαστε να μείνουμε το λιγότερο 3 χρόνια.  Μετά απο 1μιση χρόνο (πριν 5 μήνες) μας ενημέρωσε οτι δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση συμβολαίου και θέλει το διαμέρισμα για ιδιοκατοίκηση και να αρχίσουμε να ψάχνουμε κάτι αλλο. Επειδή το συμβόλαιο έληγε κιόλας 1 Απριλίου μας είπε εντάξει μην φύγετε με τα κρύα ας έρθει καλοκαίρι. Και όντως αρχίσαμε σιγά σιγά να ψάχνουμε. Με το που έληξε όμως το συμβόλαιο η συμπεριφορά φαίνεται πώς έχει αλλάξει κατα πολύ. Με πήρε πρίν μια εβδομάδα και με ρώτησε για το πως πάει η αναζήτηση, οταν της ανέφερα οτι θα μεσιτικά ήταν κλειστά για καιρό και μόλις άνοιξαν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι άρχισε να απειλεί οτι "μην φτάσουμε και στο εξώδικο" και οτι το συμβόλαιο έχει λήξει εδω και ένα μήνα και είμαστε "στον αέρα". Ρώτησα τον μεσίτη με τον οποίο το είχαμε νοικιάσει και μου είπε ξανά το ίδιο, οτι οσο πληρώνουμε κανονικά δικαιούμαστε να μείνουμε 3 χρόνια. Όταν της το ανέφερα μου είπε πως δεν ισχύει και οτι "θα την βρώ εγώ την άκρη". Να σημειώσω ότι είμαστε οικογένεια με ενα μωρό και έγγυο γυναίκα οπότε αγχώνομαι λίγο παραπάνω για την κατάσταση.

Να αναφέρω επίσης οτι όντως ψάχνουμε για αλλο διαμέρισμα από τότε απλα θέλουμε να είναι στην ίδια περιοχή, πλέον κοιτάμε και αλλού.

Η ερώτηση μου είναι αν όντως είμαστε στον αέρα, και οτι μπορεί να μας πετάξει έξω οπότε θέλει μιας και έχει λήξει το συμβόλαιο. Και αν όχι, ποια "άκρη" είναι αυτή που μπορεί να βρεί και να ξεπεράσει τον νόμο;

Επεξ/σία από prolog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μην ψαρώνετε με τις απειλές του καθενός

3 χρόνια είναι, όπως σου είπανε, Αν πληρώνεις κιόλας κανονικά και δε δημιουργείς πρόβλημα, δεν έχεις θέμα

Επεξ/σία από kleo1
  • Thanks 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης κατοικίας είναι τρία (3) έτη. Συνεπώς, ο μεσίτης ορθά σας συμβουλεύει να πληρώνετε κανονικότατα και να μην το κουνήσετε. Από τη στιγμή που πληρώνετε τα ενοίκια, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκατοίκηση δεν υφίσταται ως λόγος έξωσης. Ας στείλει λοιπόν κι εξώδικο, ας βρει αυτός "την άκρη" κι ας χοροπηδάει. 

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αν εσείς το έχετε νοικιάσει ως κύρια κατοικία δεν μπορεί να σας βγάλει.

Η μόνη περίπτωση αν θυμάμαι καλά είναι να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικός χώρος από συγγενή τους που δεν έχει άλλο ακίνητο. Δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει ακόμα αυτό, μπορεί να έχει αλλάξει.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, prolog είπε

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες του φόρουμ σχετικά με ένα θέμα που έχω.

Είχαμε νοικιάσει ενα διαμέρισμα πριν 2 χρόνια με την σύζυγό μου, το συμβόλαιο ήταν για 2 χρόνια, αλλα εκείνη την στιγμή μας είχε αναφέρει ο μεσίτης οτι με τον νόμο δικαιούμαστε να μείνουμε το λιγότερο 3 χρόνια.  Μετά απο 1μιση χρόνο (πριν 5 μήνες) μας ενημέρωσε οτι δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση συμβολαίου και θέλει το διαμέρισμα για ιδιοκατοίκηση και να αρχίσουμε να ψάχνουμε κάτι αλλο. Επειδή το συμβόλαιο έληγε κιόλας 1 Απριλίου μας είπε εντάξει μην φύγετε με τα κρύα ας έρθει καλοκαίρι. Και όντως αρχίσαμε σιγά σιγά να ψάχνουμε. Με το που έληξε όμως το συμβόλαιο η συμπεριφορά φαίνεται πώς έχει αλλάξει κατα πολύ. Με πήρε πρίν μια εβδομάδα και με ρώτησε για το πως πάει η αναζήτηση, οταν της ανέφερα οτι θα μεσιτικά ήταν κλειστά για καιρό και μόλις άνοιξαν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι άρχισε να απειλεί οτι "μην φτάσουμε και στο εξώδικο" και οτι το συμβόλαιο έχει λήξει εδω και ένα μήνα και είμαστε "στον αέρα". Ρώτησα τον μεσίτη με τον οποίο το είχαμε νοικιάσει και μου είπε ξανά το ίδιο, οτι οσο πληρώνουμε κανονικά δικαιούμαστε να μείνουμε 3 χρόνια. Όταν της το ανέφερα μου είπε πως δεν ισχύει και οτι "θα την βρώ εγώ την άκρη". Να σημειώσω ότι είμαστε οικογένεια με ενα μωρό και έγγυο γυναίκα οπότε αγχώνομαι λίγο παραπάνω για την κατάσταση.

Να αναφέρω επίσης οτι όντως ψάχνουμε για αλλο διαμέρισμα από τότε απλα θέλουμε να είναι στην ίδια περιοχή, πλέον κοιτάμε και αλλού.

Η ερώτηση μου είναι αν όντως είμαστε στον αέρα, και οτι μπορεί να μας πετάξει έξω οπότε θέλει μιας και έχει λήξει το συμβόλαιο. Και αν όχι, ποια "άκρη" είναι αυτή που μπορεί να βρεί και να ξεπεράσει τον νόμο;

πριν την 3ετια οσο πληρωνεις κανονικα δε μπορει να κανει τιποτα. αν αρνειται τα λεφτα τοτε μπορεις να βαζεις το ενοικιο στο ταμειο παρακαταθηκων.

στο σημειο που αναφερεις "μη φυγετε και με τα κρυα" μου δειχνει πως ΜΑΛΛΟΝ (δε ξερω στα σιγουρα) απλα ειναι ασχετη με το νομο και δεν εχει δολο και ειχε υπολογισει να χρησιμοποιησει το σπιτι, παρ αυτα εχε υποψη σου πως αν φυγεις πριν την 3ετια μπορει να σε κυνηγησει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Αν εσείς το έχετε νοικιάσει ως κύρια κατοικία δεν μπορεί να σας βγάλει.

Η μόνη περίπτωση αν θυμάμαι καλά είναι να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικός χώρος από συγγενή τους που δεν έχει άλλο ακίνητο. Δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει ακόμα αυτό, μπορεί να έχει αλλάξει.

ως κύρια κατοικία το έχουμε φυσικά. Απο τα 5 διαμέρισματα τα 3 ανήκουν σε αυτήν. Είμαστε στον 4ο, στον 5ο είναι η κόρη της. Νοικιάζει και στον πρώτο αλλα θέλει τον 4ο γιατί είναι κοντά στην Κόρη της...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prolog είπε

ως κύρια κατοικία το έχουμε φυσικά. Απο τα 5 διαμέρισματα τα 3 ανήκουν σε αυτήν. Είμαστε στον 4ο, στον 5ο είναι η κόρη της. Νοικιάζει και στον πρώτο αλλα θέλει τον 4ο γιατί είναι κοντά στην Κόρη της...

Τυπικά δεν μπορεί να κάνει κάτι πέρα από το να σας σπάει τα νεύρα και να σας κάνει ψυζιλογιξο πόλεμο τότε...

Εκτός αν ισχύει αυτό το παραθυράκι που έγραψα.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

πριν την 3ετια οσο πληρωνεις κανονικα δε μπορει να κανει τιποτα. αν αρνειται τα λεφτα τοτε μπορεις να βαζεις το ενοικιο στο ταμειο παρακαταθηκων.

στο σημειο που αναφερεις "μη φυγετε και με τα κρυα" μου δειχνει πως ΜΑΛΛΟΝ (δε ξερω στα σιγουρα) απλα ειναι ασχετη με το νομο και δεν εχει δολο και ειχε υπολογισει να χρησιμοποιησει το σπιτι, παρ αυτα εχε υποψη σου πως αν φυγεις πριν την 3ετια μπορει να σε κυνηγησει

δηλαδή αν βρούμε κάτι και φύγουμε (είναι κάτι που το θέλει) αλλα μας έχει βάλει στο μάτι μέχρι τότε μπορεί να μας κυνηγήσει για το ότι φύγαμε πριν τα 3 χρόνια; το συμβόλαιο πού ήταν για 2 χρόνια δεν παίζει κάποιο ρόλο;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, paredwse είπε

Η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης κατοικίας είναι τρία (3) έτη. Συνεπώς, ο μεσίτης ορθά σας συμβουλεύει να πληρώνετε κανονικότατα και να μην το κουνήσετε. Από τη στιγμή που πληρώνετε τα ενοίκια, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκατοίκηση δεν υφίσταται ως λόγος έξωσης. Ας στείλει λοιπόν κι εξώδικο, ας βρει αυτός "την άκρη" κι ας χοροπηδάει. 

Ερώτηση... Αν περάσουν τα 3 χρόνια μπορεί να σε βγάλει με το έτσι θέλω; 

Επίσης αν περάσουν τα 3 χρόνια μπορεί να σου κάνει πόσο της % αύξηση; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prolog είπε

δηλαδή αν βρούμε κάτι και φύγουμε (είναι κάτι που το θέλει) αλλα μας έχει βάλει στο μάτι μέχρι τότε μπορεί να μας κυνηγήσει για το ότι φύγαμε πριν τα 3 χρόνια; το συμβόλαιο πού ήταν για 2 χρόνια δεν παίζει κάποιο ρόλο;

Το καλύτερο είναι να υπογράψετε μία λύση μίσθωσης, που θα λέει ξεκάθαρα πότε θα φύγετε και ότι κανείς δεν έχει καμία οικονομική ή άλλη απαίτηση από τον άλλον!
Αυτο να το κάνετε όταν βρείτε σπίτι και θα ξέρετε πότε ακριβώς θα φύγετε, αλλά πριν δώσετε προκαταβολή ή υπογράψετε συμβόλαιο με τον νέο ιδιοκτήτη για να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας κάνει νούμερα ο τωρινός ιδιοκτήτης!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με έγκυο γυναίκα και μωρό έχεις  +50armor και spell immunity! Τα απόλυτα όπλα σε κάθε δικαστήριο. 😅

Άσε τη να πάει σε δικηγόρο να γελάσει και αυτός λίγο, να πληρωθεί κιόλας 😝

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, prolog είπε

σωστα. βεβαια επειδη σπανια αξιζει σχεδον κανενας δε το κυνηγαει, συν οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις πραγματι βολευονται και τα δυο μερη ή τουλαχιστον δε "χαλιουνται" τοσο ωστε να φτασουν να μιλανε για εξωδικα κλπ. το νοικιαζει στον επομενο και τελειωνει η ιστορια

για καλο και για κακο ψαρεψε ομως αν εχουν κανα συγγενη ή φιλο δικηγορο. ο νομος για κατι τετοιους δουλευει καθως δε τους κοστιζει τιποτα να σε τρεχουν. αν εχεις καποιο λογο να φοβασαι πως θα τρεξει, τοτε κατσε εκει μεχρι και τη τελευταια μερα. δεν υπαρχει λογος να το ρισκαρεις

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, prolog είπε

oxi 3 χρονια δεν σε κουναει με τιποτα ,το εξωδικο που σου λεει ειναι απλα ενα κωλοχαρτο επισημο με καμια ισχυει,γραψτην στα @@    και αν σε ξανακοληησει πεστην να κανει οτι θελει εκτος απ το να σε ενοχλει διοτι μετα θα βρει αυτη τον μπελα της

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, δηλαδή νοικιάζω ένα σπίτι και κάνω συμβόλαιο για 1 χρόνο.

Στον 1 χρόνο, αν επιθυμώ, μπορώ να φύγω και να ξενοικιάσω. Αν όμως το επιθυμώ, μπορώ να συνεχίσω να μισθώνω το σπίτι (φυσικά με πληρωμή ενοικίου) μέχρι και 3 χρόνια συνολικά, no matter what;

Χρειάζεται μετά τον 1 χρόνο να ξαναυπογράψουμε ή παραμένει σε ισχύ το αρχικό συμβόλαιο;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, red7genius είπε

Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, δηλαδή νοικιάζω ένα σπίτι και κάνω συμβόλαιο για 1 χρόνο.

Στον 1 χρόνο, αν επιθυμώ, μπορώ να φύγω και να ξενοικιάσω. Αν όμως το επιθυμώ, μπορώ να συνεχίσω να μισθώνω το σπίτι (φυσικά με πληρωμή ενοικίου) μέχρι και 3 χρόνια συνολικά, no matter what;

Χρειάζεται μετά τον 1 χρόνο να ξαναυπογράψουμε ή παραμένει σε ισχύ το αρχικό συμβόλαιο;

Η 3ετης υποχρεωση, αφορα και τα 2 μερη οτι συμβολαιο και να εχουν υπογραψει. Αρα εαν φυγεις στον 1 χρονο ο ιδιοκτητης σου μπορει να σου ζητησει τα ρεστα των 2 υπολοιπων ετων, εχοντας φυσικα το ακινητο ξενοικιαστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...