Hardware Busters Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το EMI μπορεί να επηρεάσει τόσο τον υπολογιστή μας όσο και τις κοντινές συσκευές. Γιαυτό είπα να κάνω ένα βίντεο περί του συγκεκριμένου θέματος, δείχνοντας κυρίως το πώς μετράμε τις EMI ακτινοβολίες (conducted). Ειδικά σε συστήματα που προορίζονται για home theater ή studio, η επιλογή τροφοδοτικού με όσο το δυνατόν καλύτερο EMI φίλτρο είναι επιβεβλημένη. Πώς μπορώ να ξέρω την απόδοση του EMI φίλτρου του τροφοδοτικού; Διαβάζοντας reviews στο Tom's Hardware ή TechPowerUp, μιας και κανένας κατασκευαστής δεν παρέχει τις μετρήσεις αυτές. Κανονικά ότι φέρει το CE λογότυπο πρέπει να τηρεί τις EMI προδιαγραφές τις Ευρωπαικής Ένωσης αλλά ο καθένας μπορεί να βάλει το CE πάνω στο προιόν του και να δηλώσει από μόνος του ότι τις καλύπτει! Η να πάει σε ένα εργαστήριο στην Κίνα, να πληρώσει και να πάρει ότι πιστοποιητικό θέλει. Η απλά να μετρήσει στις απόλυτα ιδανικές συνθήκες. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από Hardware Busters 8
GiwrgosP- Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Ενδιαφερον ακουγεται, δε φανταζομουν οτι θα μπορουσε να συμβαινει κατι τετοιο.. Μου φαινεται λιγο περιεργο να επαγονται τασεις ικανες να κανουν ζημια στο δικτυο του σπιτιου..
Hardware Busters Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Ζημιά δύσκολο, προβλήματα και μείωση ζωής μακροπρόθεσμα ναι. Για παράδειγμα έχω δει περίπτωση που το ripple σε τροφοδοτικό που ήταν στην ίδια γραμμή με ένα άλλο φτηνιάρικο είχε αυξηθεί κατά πολύ. Ripple aka βρώμικες τάσεις στα 12V, 5V, 3.3V και 5VSB οπότε επηρεάζεται τόσο η σταθερότητα του συστήματος όσο και η αντοχή του στο χρόνο.
Fubar.gr Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Ωραίο εργαστήριο! 👍 Στο 7:20 του βίντεο, τί είναι όλα αυτά τα τροφοδοτικά που φαίνονται στο πίσω μέρος? 1
neo80 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Να ρωτήσω και εγώ σαν άσχετος χρήστης στο H/W κάτι, αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο σε ένα τροφοδοτικό; active ή passive και γιατί; Οι μάρκες παίζουν ρόλο ή γίνονται για λόγους μάρκετινγκ; Εγώ προσωπικά μέχρι τώρα αγοράζω τροφοδοτικό με βάση τα χαρακτηριστικά OVP, OPP, OCP, SCP, OTP and BOP κάνω καλά η όχι; Και αν θες κάνεις και ένα σχετικό βίντεο με αυτά, να μια ιδέα. Υ.Γ. Ωραίο βίντεο και μπλουζάκι 1
Hardware Busters Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 15/5/2020 στις 10:29 ΠΜ, Fubar.gr είπε Ωραίο εργαστήριο! 👍 Στο 7:20 του βίντεο, τί είναι όλα αυτά τα τροφοδοτικά που φαίνονται στο πίσω μέρος? Πάνω στον πάγκο εννοείς? 2 τροφοδοτικά πάγκου και ένα NAS πίσω από ένα από αυτά. Στις 15/5/2020 στις 12:37 ΜΜ, neo80 είπε Να ρωτήσω και εγώ σαν άσχετος χρήστης στο H/W κάτι, αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο σε ένα τροφοδοτικό; active ή passive και γιατί; Οι μάρκες παίζουν ρόλο ή γίνονται για λόγους μάρκετινγκ; Εγώ προσωπικά μέχρι τώρα αγοράζω τροφοδοτικό με βάση τα χαρακτηριστικά OVP, OPP, OCP, SCP, OTP and BOP κάνω καλά η όχι; Και αν θες κάνεις και ένα σχετικό βίντεο με αυτά, να μια ιδέα. Υ.Γ. Ωραίο βίντεο και μπλουζάκι Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, protection features, είναι τα πιο σημαντικά σε ένα τροφοδοτικό οπότε και παίζουν πρωτεύον ρόλο. Passive cooling αν θες απόλυτη ησυχία και έχεις λεφτά, αλλιώς πας σε ένα ήσυχο PSU και σου μένουν και λεφτά στην άκρη. Μάρκες, ναι υπάρχουν καλές και κακές, αυτές που ελέγχουν τι βγάζει το εργοστάσιο και αυτές που απλά βάζουν την ταμπέλα τους σε ότι βγει από τη γραμμή παραγωγής χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Ναι πολύ καλά κάνεις, απλά να ξέρεις ότι κανένας κατασκευαστής δεν αναφέρει με ακρίβεια τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ναι έχει OCP πχ. αλλά αν αυτό είναι ρυθμισμένο πολύ ψηλά τότε δεν έχει νόημα. Το ίδιο και με τις άλλες προστασίες. Thanks 1
neo80 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 οκ ευχαριστώ για την απάντηση. Και κάτι τελευταίο ποιες μάρκες είναι καλές θέλω να τις ταξινομήσεις απο την καλύτερη μέχρι την χειρότερη. Εγώ πχ έχω cooler master rp-650pc-aa-e2
Hardware Busters Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δεν υπάρχουν καλές και κακές μάρκες (μιλάω για τις μεγάλες/γνωστές). Υπάρχουν καλά, μέτρια και όχι και τόσο καλά προϊόντα. Πχ ακόμη και η Mercedes μπορεί να βγάλει μέτριο αυτοκίνητο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακός κατασκευαστής.
Fubar.gr Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, Hardware Busters είπε Πάνω στον πάγκο εννοείς? 2 τροφοδοτικά πάγκου και ένα NAS πίσω από ένα από αυτά. Όχι, αυτά εδώ:
Hardware Busters Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αα.. Αυτό είναι μια πλήρης συστοιχία Choma 63600, για τις δοκιμές PSUs. Το απο πάνω είναι ένα software controlled hot-box (ελληνικής πατέντας ), όπου μπαίνει το τροφοδοτικό κατά τη διάρκεια των δοκιμών, για να ελέγχουμε τις θερμοκρασίες του. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από Hardware Busters
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα