Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mult1C0r3Cpu είπε

Δεν είναι τόσο το θέμα της μητρικής το αποτέλεσμα των θερμοκρασιών, όσο ότι χρειάζεσαι μια καλύτερη ψύκτρα. Μου κάνει εντύπωση, που αν και έκλεισες το cbs, ως μέγιστη συχνότητα σου αναφέρει τα 3150 mhz, ενώ η βασική συχνότητα του 2700x είναι στα 3.7 (ενδεχομένως κάπου να κάνω λάθος, δεν είμαι τόσο σχετικός με τους ryzen, ζητώ συγγνώμη). Η wraith prism (που ως στοκ ψύκτρα καθεαυτή είναι μια καλή υλοποίηση, σίγουρα όμως όχι τόσο καλή όσο μια αξιόλογη aftermarket και είναι και λογικό) φαίνεται να μην είναι αρκετή για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή (ήδη έχεις 86 σε μέγιστο φορτίο, η amd ως όριο έχει τους 85 για τον συγκεκριμένο), σίγουρα χρειάζεσαι κάτι καλύτερο (μην ξεχνάμε και πως πριν βγουν οι ryzen, σε αντίστοιχα συστήματα με οκταπύρηνους intel, πχ 5960x, και εκεί γινόταν καλή επένδυση σε ψύξη, διότι όταν έχουμε να κάνουμε με επεξεργαστές με τέτοια ισχύ, είναι λογικό να απαιτείται και ανάλογη ψύξη). Στην περίπτωση του 2700x πχ, μια ψύκτρα σαν την dark rock 4, θα ήταν μια πολύ καλή πρόταση. 

Τέρμα μπακάλικα στον παρακάτω σύνδεσμο, θα δεις κάποιες ενδείξεις θερμοκρασιών για τον 2700x με διάφορες ψύκτρες (απλά για μια ιδέα, στο περίπου) :

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8jjskz/what_are_your_ryzen_7_2700x_temperatures/

Δηλαδή δεν έχει πρόβλημα?

Είμαι έτοιμος να τα βγάλω σήμερα (μητρική και CPU) και να τα επιστρεψω στο καταστημα απο το οποιο τα αγορασα.

BTW οι θερμοκρασίες που βλέπω στο thread που έστειλες είναι idle 30-40... ούτε με σφαίρες το φτάνω αυτό.

Σε επόμενα stress test έπιανα και 90άρια + ... 

Μου κάνει εντύπωση το εξής: η ψύκτρα είναι ΚΡΥΑ και ο επεξεργασής πάνω στο lid του ίσα που ζεσταίνει στην αφή (εβγαλα την ψύκτρα και τον άγγιξα με σβηστό PC όταν βάραγε 90άρια για να δω εαν αληθεύει η τιμή).

Επίσης πήγα σε εναν γνωστό που εχουμε συνθέσει μαζί ένα ίδιο μηχάνημα, να δω πως τρέχει το δικό του. idle: 45 , max: 70 χωρις καν ρύθμιση στα BIOS. Στοκ και default όλα. Εγω το έχω εγκαταστήσει... οπότε εαν ηταν κάποιο λάθος από πλευράς μου, θα πέρναγε και σε αυτό το μηχάνημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι θερμοκρασίες αυτές στο thread είναι χαμηλότερες, διότι οι κάτοχοι αυτών των συστημάτων έχουν πάνω μια αρκετά καλή ψύκτρα. Πάντως, μου κάνει εντύπωση αυτό που αναφέρεις ότι η ψύκτρα είναι κρύα και ο επεξργαστής ελαφρώς ζεστός, δεν γνωρίζω που μπορεί να οφείλεται αυτό. Επίσης, το μηχάνημα του γνωστού είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχεις; Πέραν αυτού δεν μου έρχεται άλλη σκέψη για το τι μπορεί να φταίει, ίσως κάποιος άλλος χρήστης του φόρουμ να μπορέσει να δώσει καταλληλότερη απάντηση. Σίγουρα το καλύτερο που θα είχες να κάνεις, είναι αυτό που σκέφτηκες, να επικοινωνήσεις με το κατάστημα όπου τα αγόρασες και να δεις τι θα σου πουν.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ.

Παλεύω όλη μέρα σήμερα... και διακρίνω ότι κολλάνε οι ρυθμίσεις στα BIOS... είχε κολλήσει το PBO δεν έσβηνε. Έκανα restore defaults για να έρθει.

Ξαναέβαλα τις ρυθμίσεις που υποτίθεται το τρέχανε λίγο cool... και τώρα idlaρει στα 75...

Υπερβολικά μυστήριο.

Δημοσ.

Ενδέχεται, να είναι θέμα hardware, συννενοήσου καλύτερα με το κατάστημα και πράττεις αναλόγως. Αν έχεις δοκιμάσει σχεδόν κάθε τι, από ενημέρωση bios, μέχρι bios default, να αλλάξεις θέση τα ram sticks και να έχεις κλειστό xmp και pbo, τότε ίσως να είναι θέμα hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...