Προς το περιεχόμενο

Η Dell λανσάρει τα νέα XPS 17 & XPS 15 laptops με οθόνες 16:10 και ελάχιστα περιθώρια

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Thresh είπε

Κρίμα, ήξερα κι άκουγα τα καλύτερα τόσα χρόνια...

ναι ειχε το καλυτερο support ηταν παντου γνωστο, πλεον τα xps εμφανιζουν παρα πολλα προβληματα και πηρε την κατω βολτα και το support. Ολα τα μηχανακια απ το 2018 και μετα θα βγαλουν προβλημα και η αντιμετωπιση ειναι αστεια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, Thresh είπε

Βάλτε ρε Ryzen Mobile 4000 series...

Δε νομίζω να γίνει adopt ο Ryzen 4000 σε τόσο δημοφιλείς σειρές τόσο σύντομα.

Ένα θέμα με τον Ryzen επίσης είναι ότι δεν υποστηρίζει Thunderbold το οποίο είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο σε λαπτοπ επαγγελματικά και γενικά high end.

Όλα αυτά βέβαια θα αλλάξουν με την έλευση του USB 4 προς το τέλος του έτους που θα είναι σχεδόν ίδιο με το Thunderbolt 3.

Αν θέλεις πάντως την εκτίμηση μου , το πρώτο πολύ δυνατό επώνυμο με Ryzen θα είναι Microsoft μιας το Thunderbolt δεν το υποστηρίζουν.😉

https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen-7-Extreme-Edition-Renoir-APU-turns-up-on-3DMark-could-be-for-a-future-Microsoft-Surface-device.464859.0.html

4 λεπτά πριν, thedrpapa είπε

Όχι Dellerinooooo, δεν μπορείς να μην έχεις USBερινοοο σε λάπτοπ που βγαίνει Q2 του 2020!!!
Dell : XPS sales will go brrrrrrrrrrr
Πέραν από τα memes, το μόνο που βρήκατε να πείτε είναι ότι δεν έχει USB2 ένα τέτοιο λάπτοπ; Κάποιος που θα το αγοράσει, το παίρνει προφανώς για τον συνδυασμό φορητότητας-δύναμης και επί των πλείστων θα το χρησιμοποιεί εξωτερικά σε περιβάλλοντα που έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κουμπώσεις πάνω άλλο πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη, DVD Writer, βίντεο, USB ψυγειάκι για την μπύρα σου κτλ.
Όταν χρειαστεί να πας σπίτι ή στην δουλειά, τότε το μετατρέπεις σε σταθερό και λύνεις τα προβλήματα σου με κάτι που υπάρχει χρόνια και λέγεται docking station. Απλά κουμπώνεις ένα USB-C στο λάπτοπ σου και έχεις πληκτρολόγιο , monitor, ποντίκι, ethernet κτλ σε κλάσματα. Θες να φύγεις; Απλά βγάζεις ένα καλωδιάκι από το λάπτοπ σου το πήρες και έφυγες.

Και όταν παραστεί η ανάγκη του επαγγελματία όπως λες να μεταφέρει κάποια αρχεία που θα του δώσουν σε φλασάκι ας τα περάσει με τη σκέψη...η ας τους πει.. Περιμένετε να πάω σπίτι. Φορητότητα  σημαίνει όλα αυτά.. Όχι ότι μας συμφέρει..όταν μάλιστα ζητάς 3000 €. Για να μην πω για τη ram που με το ζόρι βάζει 16γιγα. Οι η οθόνη είναι κοσμήμα αλλά δεν αγοράζεις μόνο αυτό

• Like 3
  • Thanks 2

3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κρίμα, ήξερα κι άκουγα τα καλύτερα τόσα χρόνια...

Τι ισχύει τελικά?

Τι να σου πω,  ουδέποτε είχα πρόβλημα με τη Dell είτε επρόκειτο για κάποιο ακριβό μηχάνημα είτε για κάτι πιο φθηνό. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τι εμπειρίες έχουν όσοι λένε πως έχει χαλάσει το support. Δε πιστεύω ότι χαίρω κάποιας ειδικής μεταχείρισης.

• Like 3

1 λεπτό πριν, klamia71 είπε

Και όταν παραστεί η ανάγκη του επαγγελματία όπως λες να μεταφέρει κάποια αρχεία που θα του δώσουν σε φλασάκι ας τα περάσει με τη σκέψη...η ας τους πει.. Περιμένετε να πάω σπίτι. Φορητότητα  σημαίνει όλα αυτά.. Όχι ότι μας συμφέρει..όταν μάλιστα ζητάς 3000 €. Για να μην πω για τη ram που με το ζόρι βάζει 16γιγα. Οι η οθόνη είναι κοσμήμα αλλά δεν αγοράζεις μόνο αυτό

Φλασάκι; Ok boomer.

• Confused 3
  • Sad 1

Κάποιοι αδύνατουν τα πλεονεκτήματα των 4 usb-c  από το να γεμίσει ο κατασκευαστής το laptop θύρες που κανένας δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει όλες.

Γι' αυτούς που τους λείπει οι θύρες τύπου hdmi, usbA ένας usb-c αντάπτορας αρκεί. Το βάρος και η εργονομία που κερδίζει κάποιος με την απουσία αυτών των θυρών είναι πολύ παραπάνω από το να εχεις ενα hub στη τσάντα σου. Για παράδειγμα στο  MacBook Pro 15"/16" μπορείς να ενώσεις 4 οθόνες usb-c που για κάποιους είναι απαραίτητο καθώς αντικαθιστούν το workstation τους. Η ουσία είναι οτι τις θύρες μπορείς να τις αξιοποιήσεις όπως θες.

Ας ελπίσουμε η Apple να συνεχίσει τις επιθετική πολιτική όπως συνηθίζει να κάνει (π.χ. απουσία πληκτρολογίου, εγκατάσταση εφαρμογών μόνο από το App Store, απουσία memory cards, flash player, touchID στο iPhone) γιατί βοηθά στην εξέλιξη καθώς ο ανταγωνισμός ειναι εγκλωβισμένος στις συνήθειες των χρηστών.

• Like 2
  • Thanks 3
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, medidia είπε

Ας ελπίσουμε η Apple να συνεχίσει τις επιθετική πολιτική όπως συνηθίζει να κάνει (π.χ. απουσία πληκτρολογίου, εγκατάσταση εφαρμογών μόνο από το App Store, απουσία memory cards, flash player, touchID στο iPhone) γιατί βοηθά στην εξέλιξη καθώς ο ανταγωνισμός ειναι εγκλωβισμένος στις συνήθειες των χρηστών.

Ετσι μπραβο να τα λεμε και αυτα .Κραζουν και μετα ακολουθουν οι περισσοτεροι κατασκευαστες  και φυσικα οι πελατες  βλ. usb-c.

Επεξ/σία από Fotis13

5 λεπτά πριν, DaemonLord92 είπε

Τι να σου πω,  ουδέποτε είχα πρόβλημα με τη Dell είτε επρόκειτο για κάποιο ακριβό μηχάνημα είτε για κάτι πιο φθηνό. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τι εμπειρίες έχουν όσοι λένε πως έχει χαλάσει το support. Δε πιστεύω ότι χαίρω κάποιας ειδικής μεταχείρισης.

Ειχα και εγω και συναδελφος παρα πολλα προβληματα με το 13 xps developer, κυριως screen bleeding, υπερθερμανση μπαταριας, καποια keystrokes δεν γινονταν register. 1 φορα μου το αλλαξανε, αλλα ηρθε καινουργιο με τα ιδια προβληματα. Ακομα υπαρχουν μετα απο απειρα τηλεφωνα και emails

Ειναι γνωστα αυτα σε μοντελα xps, καποια βγαζουν και παραπανω προβληματα. 2 χρονια μετα εχω μετανιωσει που εδωσα τοσα λεφτα 2κ+, δεν εχει λυθει τιποτα και εχω γυρισει στο macbook pro 15 mid για να κανω τη δουλεια μου... To quality control της dell ειναι στα ταρταρα απο το 2018 και μετα, και μπορεις να βρεις απειρα νηματα στο reddit με παρομοια προβληματα με το δικο μου μηχανακι

• Like 2
  • Thanks 1

απίστευτα όμρφα, είχα μέχρι πριν λιγο καιρό ενα xps με touch screen από το γραφείο, μακράν ενα από τα καλύτερα λαπτοπ που είχα ποτέ μου. αρκετά βολικό το touch screen, δυστυχώς όμως έληξε η εγγυηση του κι έτσι έπρεπε να το δώσω πίσω, το καούργιο μου dell όμως ακόυγεται σαν καβουρδιστήρι μπροστά στο παλιό.

17 λεπτά πριν, klamia71 είπε

φλασάκι; οι περισσότερες εταιρείες που ξέρω έχουν κομμένο το usb λόγω security, όπως επίσης την πρόσβαση σε cloud υπηρεσίες τύπου Dropbox. 

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Ειχα και εγω και συναδελφος παρα πολλα προβληματα με το 13 xps developer, κυριως screen bleeding, υπερθερμανση μπαταριας, καποια keystrokes δεν γινονταν register. 1 φορα μου το αλλαξανε, αλλα ηρθε καινουργιο με τα ιδια προβληματα. Ακομα υπαρχουν μετα απο απειρα τηλεφωνα και emails

Ειναι γνωστα αυτα σε μοντελα xps, καποια βγαζουν και παραπανω προβληματα. 2 χρονια μετα εχω μετανιωσει που εδωσα τοσα λεφτα 2κ+, δεν εχει λυθει τιποτα και εχω γυρισει στο macbook pro 15 mid για να κανω τη δουλεια μου... To quality control της dell ειναι στα ταρταρα απο το 2018 και μετα, και μπορεις να βρεις απειρα νηματα στο reddit με παρομοια προβληματα με το δικο μου μηχανακι

Προσωπικά έχω ένα dell xps 2016 το οποίο καλά κρατεί. Θυμάμαι είχα χρειαστεί αλλαγή οθόνης γιατί είχαν εμφανιστεί κάποια καμμένα pixels αλλά έκτοτε δεν έχει χρειαστεί κάτι. Πρόσφατα χρειάστηκε σερβις ένα 2in1 λαπτοπ της dell που έχω (δε φόρτιζε για κάποιο λόγο) και το σέρβις ήταν υποδειγματικό όπως πάντα. Είμαι ενήμερος για τα προβλήματα των μετέπειτα dell xps αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

5 λεπτά πριν, DaemonLord92 είπε

Προσωπικά έχω ένα dell xps 2016 το οποίο καλά κρατεί. Θυμάμαι είχα χρειαστεί αλλαγή οθόνης γιατί είχαν εμφανιστεί κάποια καμμένα pixels αλλά έκτοτε δεν έχει χρειαστεί κάτι. Πρόσφατα χρειάστηκε σερβις ένα 2in1 λαπτοπ της dell που έχω (δε φόρτιζε για κάποιο λόγο) και το σέρβις ήταν υποδειγματικό όπως πάντα. Είμαι ενήμερος για τα προβλήματα των μετέπειτα dell xps αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

αστο μεγαλη πικρα, και το laptop ειναι απλα τερας και εχει παρα πολλα θετικα γενικα...Εισαι τυχερος που δεν ειχες θεμα και μακαρι να παραμεινει ετσι. Εγω παντως δε προκειται να ξαναπαω σε dell,  ειτε thinkpad ειτε macbook αλλα το keyboard ειναι μεγαλο μειον πλεον και δεν πολυψηνομαι.

• Like 1

Επισκέπτης
40 λεπτά πριν, klamia71 είπε

Μπορεί να σου το δώσουν και σε CD με την ίδια λογική.. Καλώς ή κακώς το πάνε προς cloud όλοι, εκεί είναι το μέλλον, η μετάβαση απο κάτι που ξέραμε σε κάτι καινούριο είναι πάντα δύσκολη. Θα ήταν καλύτερο ίσως να εφάρμοζαν τις ίδιες αλλαγές όλοι ταυτόχρονα σε τέτοια θέματα, και όχι πχ η apple πριν 3 χρόνια, η dell τώρα και σε 5 χρόνια οι υπολοιποι.

1 ώρα πριν, klamia71 είπε

1500$;;..χαχα...στην Ελλάδα θα κοστίζει τουλάχιστον τα διπλά....

Χωρίς hdmi και usb?? Τι νομίζουν εκεί στην dell ? Ότι θα πρέπει να έχουμε γύρω γύρω από το λάπτοπ και 5-6 ανταπτορες;; Τραγικό..

προς τα εκει το πανε... οι συγχρονες οθόνες έχουν οι περισσοτερες usb c  για συνδεση με laptop, το cloud ποια εχει ψιλο κάνει άχρηστα και τα usb και τις sd cards, δεν μου φαινεται οπότε παράξενο που και η dell κάνει το ίδιο όπως όλες οι εταιρίες με τις ναυαρχίδες τους στα λαπτοπ να κρατάνε μονο δυο θύρες usb c και τιποτα άλλο.

Μ' αρέσει που κάποιοι νομίζετε πως είστε και πρωτοποριακοί επειδή δεν θέλετε HDMI και USB-A.

Έκαναν καλό παιχνίδι οι εταιρίες και σας κατάφεραν. 

Δεν μιλάμε για τεχνολογίες που έχουν παρέλθει, αλλά για πράγματα που ακόμη είναι high end. 

HDMI v2? 4K60? 

USB 3? 20 Gbit/s? USB 4 - 40 Gbit/s. Good luck cloud!

Το να γυρνάς με adaptors για τα βασικά δεν είναι λύση. Είναι φασαρία και οπισθοδρομικό, ΟΧΙ πρωτοποριακό.

Αυτά τα κάναμε όταν τα κινητά δεν είχαν φωτογραφική και είχε add-on για να βάλεις. 

Αν είναι δυνατόν τι ακούμε εδώ μέσα! 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...