Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εδω και μερες προβλημα με το καινουριο hardware. Η αληθεια ειναι οτι δε ξερω απο που να ξεκινησω και πως να κατατοπισω τον οποιαδηποτε που θελει και μπορει να με βοηθησει .
Εχω παρει απο ενα συγκεκριμενο μαγαζι αρχες μαιου mobo  cpu gpu και ssd 970 evo  και απο ενα αλλο σκρουτζομαγαζο της παρακατω ram ( 2x8 gskill 3200GHz - gvkb ) τροφοδοτικο ειχα ενα της bequiet plus bronze . Την πρωτη εβδομαδα ετραχαν ολα ρολοι με XMP και auto overclocking απο το ryzenmaster..manual δεν εχω πειραξει τπτ .. εχει τωρα 1 βδομαδα  χωρις να τρεχω καποιο game χωρις να ανεβαζει θερμοκρασιες το πσ συγκεκριμενα μονο  βιντεακια στο youtube τρεχω με αποτελεσμα να  freezarei η οθονη την ωρα που βλεπω τα βιντεο με τον ηχο να μη κοβεται αλλες φορες επανερχεται και συνεχιζει τη λειτουργια κανονικα και αλλες κολλαει μεχρι που θελει reset απο το κουτι .. με προβληματιζει γιατι ολα μπηκαν καινουρια μεσα και δε ξερω που να κοιταξω .. για αρχη εκλεισα το XMP και εβαλα εργοστασιακες τη μητρικη απο το προγραμμα παντα δεν αλλαξα το manual τιποτα , και συνεχιζει να κανει το ιδιο προβλημα .. ετρεξα stress test στις ram για μια ωρα και δε μου εβγαλε ουτε ενα error επισης ετρεξα και το cpu για 20 λεπτα στο 100% αλλα και παλι δεν παρουσιασε καποιο προβλημα .. υπαρχει καποια ιδεα απο καποιον εμπειρο διοτι δεν ειμαι και το μεγαλυτερο σπιρτο πανω σε τετοια θεματα..νομιζω τα κομματια φαινονται στην υπογραφη μου αλλα θα τα ξαναγραψω
gigabyte x570 gaming 
ryzen 3600x - noctua 12NH

16Gb Ram gskill 3200GHz 

ssd 970 evo plus

rx5700xt

bequiet 1000w 80+ bronze

Δημοσ.

Μήπως την τελευταία εβδομάδα έγινε κάποιο update στους drivers της κάρτας και έκτοτε υπάρχει το θέμα; Κάνε μια δοκιμή να απενεργοποιήσεις την επιτάχυνση υλικού στον chrome, με αυτό τον τρόπο ίσως διορθωθεί:

https://www.techster.gr/google-chrome-hardware-acceleration/

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Mult1C0r3Cpu είπε

Μήπως την τελευταία εβδομάδα έγινε κάποιο update στους drivers της κάρτας και έκτοτε υπάρχει το θέμα; Κάνε μια δοκιμή να απενεργοποιήσεις την επιτάχυνση υλικού στον chrome, με αυτό τον τρόπο ίσως διορθωθεί:

https://www.techster.gr/google-chrome-hardware-acceleration/

το απενεργοποιησα .. τοσα χρονια με 8gb ram i5 4670k kai ga z87x -ud4h δεν ειχα κανενα απολυτως θεμα με το chrome ..  θα το κοιταξω αν και δυσκολευομαι να το πιστεψω .. δηλαδη αμα χρησημοποιησω το mozila θα ειναι πιο αποτελεσματικος ; ( οποιαδηποτε αλλο περιηγητη ) . ελπιζω να μη μπλεξω με εγγυησεις επιστροφες κτλπ μεχρι να δω τι φταιει και αν φταιει και αν θα τα αναγνωρισουν και αν  αν αν ειναι πολυ κουραστικο το ολο θεμα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, NikolasdaL είπε

το απενεργοποιησα .. τοσα χρονια με 8gb ram i5 4670k kai ga z87x -ud4h δεν ειχα κανενα απολυτως θεμα με το chrome ..  θα το κοιταξω αν και δυσκολευομαι να το πιστεψω .. δηλαδη αμα χρησημοποιησω το mozila θα ειναι πιο αποτελεσματικος ; ( οποιαδηποτε αλλο περιηγητη ) . ελπιζω να μη μπλεξω με εγγυησεις επιστροφες κτλπ μεχρι να δω τι φταιει και αν φταιει και αν θα τα αναγνωρισουν και αν  αν αν ειναι πολυ κουραστικο το ολο θεμα... 

Σε αυτή την περίπτωση, ωσάν το πρόβλημα που αντιμετώπισες, συνήθως δεν είναι θέμα πλατφόρμας (cpu-mobo-ram), αλλά θέμα αυτής της ρύθμισης (που όταν είναι ενεργοποιημένη, και σου κολλήσει το σύστημα όταν βλέπεις βίντεο, ίσως είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών), ανεξαρτήτως ποιου περιηγητή θα χρησιμοποιήσεις. Εφόσον έκανες κάποιες δοκιμές, η πλάστιγγα για αρχή γέρνει προς αυτή τη ρύθμιση, κι όμως κάτι τόσο μικρό μπορεί να είναι εμπόδιο (με μια πρόχειρη αναζήτηση μπορείς να δεις πάρα πολλά περιστατικά λόγω αυτής της ρύθμισης, ανεξαρτήτως πλατφορμών). Είναι πολύ πιθανό, αν έγινε κάποια αναβάθμιση στους οδηγούς της κάρτας, να έχεις το θέμα από τότε, ειδάλλως αν όχι, είναι πιθανό να υπήρχε θέμα με τους υπάρχοντες και αυτή τη ρύθμιση. 

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το XMP και να τρέξετε τις μνήμες στο στοκ;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mult1C0r3Cpu είπε

Σε αυτή την περίπτωση, ωσάν το πρόβλημα που αντιμετώπισες, συνήθως δεν είναι θέμα πλατφόρμας (cpu-mobo-ram), αλλά θέμα αυτής της ρύθμισης (που όταν είναι ενεργοποιημένη, και σου κολλήσει το σύστημα όταν βλέπεις βίντεο, ίσως είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών), ανεξαρτήτως ποιου περιηγητή θα χρησιμοποιήσεις. Εφόσον έκανες κάποιες δοκιμές, η πλάστιγγα για αρχή γέρνει προς αυτή τη ρύθμιση, κι όμως κάτι τόσο μικρό μπορεί να είναι εμπόδιο (με μια πρόχειρη αναζήτηση μπορείς να δεις πάρα πολλά περιστατικά λόγω αυτής της ρύθμισης, ανεξαρτήτως πλατφορμών). Είναι πολύ πιθανό, αν έγινε κάποια αναβάθμιση στους οδηγούς της κάρτας, να έχεις το θέμα από τότε, ειδάλλως αν όχι, είναι πιθανό να υπήρχε θέμα με τους υπάρχοντες και αυτή τη ρύθμιση. 

οποτε αυτο που εχω να κανω ειναι απλα να το παρακολουθησω γιατι το εκανε σε απροσδιοριστο χρονο..ευχαριστω θα ενημερωσω στο μελλον εαν διορθωθηκε ή αν ξανακολλησει :)

3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το XMP και να τρέξετε τις μνήμες στο στοκ;

και το xmp  απενεργοποιησα και  cpu τρεχει στα εργοστασιακα της ισως να ηταν αυτο που ανεφερθηκε πιο πανω θα δειξει 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikolasdaL είπε

και το xmp  απενεργοποιησα και  cpu τρεχει στα εργοστασιακα της ισως να ηταν αυτο που ανεφερθηκε πιο πανω θα δειξει 

Ναι, δεν το πρόσεξα. Οι μνήμες πως είναι τοποθετημένες;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ναι, δεν το πρόσεξα. Οι μνήμες πως είναι τοποθετημένες;

οπως γραφει το manual οπως και πανω στη mobo εχει σημειωμενο με ενα μεγαλο αγγιστρο α2 β2 first  ισως για κατι σα και μενα .. χαχαχα
αλλα εχω στρεσσαρει τις μνημες για πανω απο ωρα και δεν εβγαλαν ουτε ενα ερρορ με μεμτεστ ..

Δημοσ.

Παραιτούμαι. Κι ένας γνωστός μου το ίδιο πρόβλημα έχει, αλλά τουλάχιστον το λύνει απενεργοποιόντας το XMP.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι το κλασικό με τα navi και τις black screens με hardware acceleration σε browsers κλπ. Ούτε η ίδια η AMD δεν έχει ιδέα πως και γιατί εμφανίζεται/εξαφανίζεται/επανεμφανίζεται με συγκεκριμένους συνδυασμούς software/hardware.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι το κλασικό με τα navi και τις black screens με hardware acceleration σε browsers κλπ. Ούτε η ίδια η AMD δεν έχει ιδέα πως και γιατί εμφανίζεται/εξαφανίζεται/επανεμφανίζεται με συγκεκριμένους συνδυασμούς software/hardware.

εχω διαβασει αρκετα για αυτα τα προβληματα αλλα εβγαλα τη καρτα απεγκατασταση driver ktlp εβαλα τη παλια μου gtx 760 και το εκανε παλι τωρα με αυτο που απενεργοποιησα στο chrome δεν εχει κολλησει προς το παρον για και τα τρεχω σε 1440p τα βιντεακια για καποιο λογο ο 3600x ανεβαζει 56-57 βαθμους με κουμπωμενει νοκτουα με τα ανεμιστηρακια στο εργοστασιακο τους απο το bios .. δε ξερω τι να πω ζουσα σε ενα διαφορετικο κοσμο 8 χρονια τωρα που ημουν απο την μερια της ιντελ ; plug and play ημουν ποτε δεν ασχοληθηκα με τετοιες λεπτομερειες ουτε καν με θερμοκρασιες και σκεψου o 4670k 8 χρονια ηταν με την εργοστασιακη κλασικη ιντελ ψυκτρα 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikolasdaL είπε

εχω διαβασει αρκετα για αυτα τα προβληματα αλλα εβγαλα τη καρτα απεγκατασταση driver ktlp εβαλα τη παλια μου gtx 760 και το εκανε παλι τωρα με αυτο που απενεργοποιησα στο chrome δεν εχει κολλησει προς το παρον για και τα τρεχω σε 1440p τα βιντεακια για καποιο λογο ο 3600x ανεβαζει 56-57 βαθμους με κουμπωμενει νοκτουα με τα ανεμιστηρακια στο εργοστασιακο τους απο το bios .. δε ξερω τι να πω ζουσα σε ενα διαφορετικο κοσμο 8 χρονια τωρα που ημουν απο την μερια της ιντελ ; plug and play ημουν ποτε δεν ασχοληθηκα με τετοιες λεπτομερειες ουτε καν με θερμοκρασιες και σκεψου o 4670k 8 χρονια ηταν με την εργοστασιακη κλασικη ιντελ ψυκτρα 

Τι να σου πω, τέτοια προβλήματα με black screens / freezes δεν είχα ποτέ. Τις περισσότερες φορές αν κάποιος driver ήταν προβληματικός το πολύ πολύ να κρασάρε o driver στον browser και να έκάνε restart στα καπάκια (μπορεί να μη το καταλάβαινες καν δηλαδή αν δε κοιτάζες στο event viewer). Και αλλάζω cpus/gpus αρκετά συχνά. Αν στο έκανε και με την άλλη κάρτα τότε πιθανό το σύστημα να είναι γενικότερα unstable και να φταίει κάποια ρύθμιση σε cpu/μνήμες. Δοκίμασε και άλλους browsers.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Τι να σου πω, τέτοια προβλήματα με black screens / freezes δεν είχα ποτέ. Τις περισσότερες φορές αν κάποιος driver ήταν προβληματικός το πολύ πολύ να κρασάρε o driver στον browser και να έκάνε restart στα καπάκια (μπορεί να μη το καταλάβαινες καν δηλαδή αν δε κοιτάζες στο event viewer). Και αλλάζω cpus/gpus αρκετά συχνά. Αν στο έκανε και με την άλλη κάρτα τότε πιθανό το σύστημα να είναι γενικότερα unstable και να φταίει κάποια ρύθμιση σε cpu/μνήμες. Δοκίμασε και άλλους browsers.

Χρησημοποιησα το Qvl για ram και συμβουλευτηκα τα MHZ που προτεινε η amd στα 3200 τι αλλο να εκανα για ενα stable system .. εννοειτε πως αν οντως ειναι αυτο το προβλημα με το chrome μετα θα δοκιμασω πιο παλιους drivers .. δε μπορω να συμβιβαστω με κατι χειροτερο απο το παλιο μου συστημα .. σε αντιθεση με σενα εγω ειμαι απο αυτους που θα αλλαξω ενα pc στα 8 χρονια με μια αναβαθμιση τη 4ετια στη gpu .

Δημοσ.

Εγώ θεωρώ αρκετά πιθανό να έχει χαλάσει κάποια συσκευή USB (πχ mouse/keyboard κλπ).

Το θέμα της θερμοκρασία δεν πρέπει να σε απασχολεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ θεωρώ αρκετά πιθανό να έχει χαλάσει κάποια συσκευή USB (πχ mouse/keyboard κλπ).

Το θέμα της θερμοκρασία δεν πρέπει να σε απασχολεί.

απο usb εχω razer .. chroma keyboard του 14 οπως και deathader του 14.. πολυ πιθανο να τα απομονωσω εαν εμφανισει το προβλημα παλι αλλα μεχρι στιγμης μετα την αλλαγη δεν εχει κολλησει ακομα .. επρεπε να ειχε freezarei μεχρι τωρα τοση ωρα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...