NinjaMan Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Ο πρωθυπουργος δεν ειχε ανακοινωσει νομιζω ενα προγραμμα ψηφιακης ενταξης εργασιας ψυχοκοινωνικοεξαρτωμενων ατομων εντος της 4ετιας;
gia_nnis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, NinjaMan είπε Ο πρωθυπουργος δεν ειχε ανακοινωσει νομιζω ενα προγραμμα ψηφιακης ενταξης εργασιας ψυχοκοινωνικοεξαρτωμενων ατομων εντος της 4ετιας; Για αρχη κοιτα να μπεις στα ΑΜΕΑ. Θα βοηθησει πολυ αυτο μελλοντικα..!
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, NinjaMan είπε Ο πρωθυπουργος δεν ειχε ανακοινωσει νομιζω ενα προγραμμα ψηφιακης ενταξης εργασιας ψυχοκοινωνικοεξαρτωμενων ατομων εντος της 4ετιας; Καλά εδώ ακόμα μου λένε φίλοι ότι δεν έχουν βγάλει προκυρηξεις κοινοφελων προγραμμάτων απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ. Λογικά όλα θα αργησουν.
7nisiotis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Χωρίς να μπω σε αναλύσεις περαιτέρω: το θέμα είναι εσύ να μην παραμείνεις άλλο ανενεργός στη ζωή σου. Θα πεις εύκολα το λες. Χρειάζεται να έχεις έναν σκοπό, κάτι που να σε κάνει να νιώθεις ότι δημιουργείς. Έτσι είναι η φύση μας. Το πιο απλό παράδειγμα είναι η γυμναστική, ξοδεύεις ενέργεια, νιώθεις ζωντανός, βλέπεις ότι δημιουργείς ένα νέο σώμα. Όσο εσύ θεωρείς οκ. Αλλά γενικώς ένας σκοπός χωρίς ανταπόδοση από το περιβάλλον καταντάει ανούσιος και πληκτικός. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του φτιαγμένος να θέλει την επιβεβαίωση και αποδοχή άλλων ώστε να μεγαλουργήσει. Απλά στην εποχή μας μεγαλουργούν λίγοι στην αφάνεια και παίρνουν τα βραβεία άχρηστοι. Το να ψάξεις να βρεις παρέες θα καταλήξεις με γνωστούς και όχι πραγματικά καλούς φίλους. Προσωπικά τον κολλητό μου στο νησί που μένω τον γνώρισα στο στρατό. Περασαμε διάφορες καταστάσεις, τρολαρισματα κλπ σαχλαμαρες, έχουμε κάποια κοινά αλλά πολλές διαφορετικές αντιλήψεις ή χομπι. Και συνέχεια έχουμε κάτι να συζητάμε για παράδειγμα αυτός με έβαλε στο κόλπο της γυμναστικής γιατί αν και αδύνατος αρκετά ελεγα " από Δευτέρα μωρέ, αύριο αύριο ". Γράψου σε ένα γυμναστήριο, αν ντρέπεσαι βρες ένα μικρό σχετικά και θα γνωρίσεις άτομα σιγά σιγά. Ή αν έχεις φίλο να γυμνάζεστε μαζί στο σπίτι του ενός αν υπάρχει χώρος για τη παρέα. Οι σχέσεις των ανθρώπων αποσχίζονται οσο η τεχνολογία προχωράει. Γι αυτό θέλει μέτρο. Επειδή η τεχνολογία κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Η ζωή δεν πρέπει να είναι εύκολη, ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για να κωλοβαράει, να γεμίζει λίπος και να μαραζώνει αλλά για να ξοδεύει ενέργεια, να αθλείται, να δημιουργεί και να αποτυγχάνει. Τη λύση δε θα στη δώσει ψυχολόγος αυτή καθεαυτή. Πίσω στη λειτουργικότητα θα σε βάλει αλλά θα είσαι όντως κύριος του εαυτού σου; Λες και υπάρχει καμιά παγκόσμια σταθερά τι είναι σωστό ή λάθος για κάθε άνθρωπο; Ξεκίνα να φτιάχνεις μια νέα ρουτίνα με μικροαλλαγές συχνά. Πάνε κάθε μέρα και περπάτα και σκέψου. Κάνε το γύρω του τετραγώνου. Την επόμενη πιο μακριά. Βρες δρομάκια ή σοκάκια που δεν έχεις περπατήσει. Στο γυρισμό γυρνάς με ελαφρύ τρέξιμο. Βρες ένα γήπεδο μπάσκετ υπαίθριο και ρίχνε σουτακια. Μπορεί να εμφανιστεί και ο επόμενος φίλος σου εκεί. Ή μάθε ένα μουσικό όργανο. Κιθάρα για παράδειγμα. Η μουσική εκ πείρας επειδή μικρό παιδί από τα 5 μέχρι τα 17 έπαιζα αρμόνιο παρατήρησα ότι γαληνευει τη ψυχή και γενικότερα είναι ωραία η αίσθηση ότι δημιουργείται κάτι από σένα έστω και αν είναι τυχαίες νότες. Άσε το παρελθόν εκεί που ανήκει, μη μετανιώνεις γι αυτό. Ακολούθησε το δικό σου δρόμο. Άλλοι μπορεί να σου δείξουν τη πόρτα. Εσύ όμως θα τη διαβεις ΚΑΙ το σημαντικότερο φτιάξε το διατροφικό πλάνο σου! Αυτά για το θέμα ψυχικής υγείας. Για το θέμα δουλειά πιστεύω πρώτα κάπου 4ωρο να συνηθίσεις τη ρουτίνα. Ανάλογα και τη περιοχή σου. Αφού έπαιζες πολύ videogames κλπ αργότερα μπορείς να ψάξεις και σε κανα ΝΕΤκαφε. ( είχα εργαστεί μια περίοδο, ήταν καλά τα χρήματα για 20χρονο εργένη, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα επειδή μένω σε σπίτι δικό μου χωρίς ενοίκιο να πληρώνω έξτρα ) Ηλικιακά κοντά είμαστε αν αναρωτιέσαι (25) Ελπίζω μόνο μη τρολαρεις αδερφέ Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από 7nisiotis 1
CCCR Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Στις 14/5/2020 στις 1:36 ΠΜ, NinjaMan είπε Γεια σας. Ακολουθεί μια μικρή εξομολόγηση: Είμαι ένα άτομο που έφαγε την ζωή του δυστυχώς στα videogames. Αναλωνόμουν καθημερινά άπειρες ώρες, διέλυσα το βιολογικό μου ρολόι και υπέπεσα σε πολλές σαρκικές αμαρτίες οι οποίες δεν μας αφορούν αλλά σίγουρα αποδεικνύουν πως αλλάζουν οι συνάψεις του εγκεφάλου όταν ασχολείται κανείς με αυτό το "σπορ". Επίσης έτρωγα σουβλάκια όλη την ώρα που με κάναν παχύσαρκο αλλά πλέον βρίσκομαι σε κάπως καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε αυτήν ευτυχώς. Αρχίζω να νιώθω πλέον ότι μπορώ να αφήσω το παρελθόν επιτελούς πίσω μου, σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ και παρακολούθηση από ψυχίατρο, αλλά χρειάζομαι την συμβουλή σας σχετικά με το τι να ασχοληθώ καθώς πρακτικά έχω υπάρξει σχεδόν άεργος όλη μου την ζωή. Έχω δουλέψει μόνον 2 μήνες ως καθαριστής σε νοσοκομείο. Τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής: α)δεν έχω σωματική δύναμη παρά μόνο λίγη και για αυτό αποκλείουμε τα χειρωνακτικά επαγγέλματα και β)δεν έχω προσωρινή μνήμη καθόλου και γενικά ό,τι και αν μου πουν ή διαβάσω/γράψω το ξεχνάω την επόμενη για αυτό και λειτουργώ με σημειώσεις στην ζωή μου σε τετράδιο και στο κινητό. Και ακόμα και η μακροπρόθεσμη δουλεύει μόνο με εικόνες και μόνο αν βλέπω το ίδιο πρόσωπο/πράγμα για καιρό και χτίσω μια σχέση ή βιώσω μια εμπειρία μαζί του. Και αυτήν με προϋποθέσεις λοιπόν. Αυτή την στιγμή έχω στην άκρη 1300 ευρώ για να με βοηθήσουν σε κάτι. Με βάση αυτά που σας είπα τι έχετε να μου προτείνετε; Εμένα για παράδειγμα θα μου άρεσε να μάθω video edit και να κάνω reviews για διάφορα προϊόντα στο internet (εκτός υπολογιστών). Θα μπορούσα να βιοποριστώ με κάτι τέτοιο ή αν γίνεται με δουλειά από υπολογιστή/σπίτι; Γενικά τι επιλογές υπάρχουν για έναν απόφοιτο λυκείου που δεν σκαμπάζει και πολλά αλλά έχει όρεξη και πείσμα για ζωή; κακως παρατησες το gaming, φτιαξε ενα καναλι στο youtube και ανεβασε βιντεο απο τα παιχνιδια που παιζεις. με λιγη τυχη θα μπορεσεις να βγαλεις ενα χαρτζηλικι καθε μηνα. 1
7nisiotis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, CCCR είπε κακως παρατησες το gaming, φτιαξε ενα καναλι στο youtube και ανεβασε βιντεο απο τα παιχνιδια που παιζεις. με λιγη τυχη θα μπορεσεις να βγαλεις ενα χαρτζηλικι καθε μηνα. YouTube είναι φουλ κορεσμένη πλατφόρμα καθώς την έζησα ως δημιουργός. ΠΛΕΟΝ. Είχα ασχοληθεί με παρέα και είχαμε αρκετά γνωστό κανάλι την περίοδο 2011-2012 αλλά παρακολουθώ τις εξελίξεις και έχω επαφές με γνωστά άτομα του χώρου. Καλύτερα Twitch θα πρότεινα αν θέλει να το πάει εκεί. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από 7nisiotis 1
CCCR Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) εξαρταται τι ανεβαζεις, niche παιχνιδια που δεν παιζουν οι μαζες. εχουν κοινο στο youtube. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από CCCR
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Τώρα σοβαρά προτείνετε σε κάποιον εντελώς αποπροσανατολισμένο αντί να αναπτύξει skills που μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο να κάτσει να ασχοληθεί με το πιο κορεσμένο τομέα του YouTube εν γένει; Φίλε, δες αν μπορείς να πας τίποτα ΕΠΑΛ να μπεις σε καμια σχολή με δύο και τρεις χιλιάδες μόρια που πλέον έγινε ΑΕΙ να σου ανοίξουν τα μυαλά. Μόνο εκ των συνθηκών αλλάζει ένας άνθρωπος. Όλα τα άλλα περί αλλαγής από επιλογή και από σκληρή δουλειά κλπ. αρλουμπολογίες μέγιστου βαθμού είναι. Και στο λέω για να σε βοηθήσω.
The_Judas Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Το επάγγελμα youtube gamer/reviewer κλπ είναι λίγο εξεζητημένο. Θα μπορούσε να το έχει σαν δεύτερη δουλειά χόμπι, και να δει αν θα προκύψει κάτι στο μέλλον. Πάντα όμως χρειάζεται και μια day job που να βγάζει χρήμα και να του δώσει κάποια skills και χρήμα για να κινείται. 2
Zerg13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Την ορεξη και το πεισμα για ζωη αν την εχεις και δεν ειναι παροδικο trent σου, ναι μπορεις να βγεις απο το λουκι. θα ελεγα κανε οτι σου ειπε η Iris_89. Εχεις σωματικα και εγγεφαλικα θεματα. μετα ισως να σπουδαζες κατι εστω και online. Η να παρακολουθουσες κατι, ανοιχτο Πανεπιστημιο ισως; Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από Zerg13
NinjaMan Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Καλα ειστε σοβαροι; Προτεινετε σε εναν πρωην εθισμενο απο βιντεοπαιχνιδια να τα κανει δουλεια του; Ρε πατε καλα; Εγω εκανα αμαν αμαν για να ξεφυγω απο αυτο το τρυπακι, για σοβαρευτειτε λιγο και προτεινετε μου δουλειες οπως σας ζητησα και οχι αερολογιες. 1
7nisiotis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Πάντως ρε συ όλα έχουν ένα όριο. Έπαιζες τόσο που δε χορτασες; Ενα μόνο χόμπι είχες; Τι παιχνίδια έπαιζες; Αν και δεν θεωρείται χόμπι ουσιαστικά με κάποιες εξαιρέσεις δεν δημιουργείς και τίποτα. Ενασχόληση με τη δημιουργία κάποιου άλλου είναι. Για δουλειά σχετίζονται πολλοί παράγοντες. Είσαι σε μεγαλούπολη; σε νησί; έχεις γνωστούς; ποια τα όρια σου; θες κάτι ώστε να είναι λίγες ώρες ή κατευθείαν 8ωρο; Αν δε βελτιώσεις τη κατάσταση σου στο θέμα να μπουν κάποιοι στόχοι και ένα πλάνο στο τι θες να κάνεις η δουλειά μόνη της δε θα σε βοηθήσει. Μη σου πω θα ξεσπάς εκεί ή στους πάντες και τα πάντα. Πρώτα ο νους σε μία σειρά, στόχοι και σκοπός, δουλειά και επίτευξη αυτών. Γενικά να βοηθήσουμε θέλουμε αδερφέ και σοβαρά μιλάμε αλλά από σένα εξαρτάται. Όπως προανέφερα ο καθένας κοιτάει το δικό του δρόμο. Ότι και να σου πούμε. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από 7nisiotis
Zerg13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αφου κανεις οσα ειπε η Iris δοκιμασε να μοιραζεις φυλλαδια. Πληρωνουν με φυστικια βεβαια. Την ειχα κανει αυτη την δουλεια. Ειχα ενα καλο αφεντικο, μια μερα που καθομουν και δεν εκανα τιποτα με απελυσε 😀 Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από Zerg13
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 17/5/2020 στις 12:33 ΜΜ, The_Judas είπε Το επάγγελμα youtube gamer/reviewer κλπ είναι λίγο εξεζητημένο. Θα μπορούσε να το έχει σαν δεύτερη δουλειά χόμπι, και να δει αν θα προκύψει κάτι στο μέλλον. Πάντα όμως χρειάζεται και μια day job που να βγάζει χρήμα και να του δώσει κάποια skills και χρήμα για να κινείται. Το youtubing δεν είναι επάγγελμα, είναι διαφήμιση. Δε ζεις από αυτό αλλά από το προιόν που πουλάς μέσω αυτής της διαφήμισης εκτός αν περιμένεις να ζήσεις από donates ή το adsense όπου δε πρόκειται. Τι θα πουλήσει στο youtube? Θα τον προτιμήσει κάποιος σπόνσορας και θα του δίνει μηνιαίο μισθό? Αμφιβάλω αν κάποιος εδώ έχει βγάλει ακόμη και κάτι που να πλησιάζει part time μισθό μέσω του youtube. Με ομό περιεχόμενο είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις λεφτά και μάλιστα γρήγορα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκέτο χόμπι το οποίο αν είσαι τυχερός, επίμονος και έξυπνος ΙΣΩΣ σε οδηγήσει σε κάποιο εισόδημα πολυυυ μακροπρόθεσμα. Αυτο ισχύει ακόμη περισσότερο όταν η θεματολογία σου είναι τα παιχνίδια. Επίσης ο gamer δεν είναι μία γενική οντότητα που ότι πιάσει το τερματίζει αμέσως. Αν ο άλλος έπαιζε 10 χρόνια dota δε μπορεί έτσι ξαφνικά να πάει να κάνει περιεχόμενο σε κάτι άλλο άσχετο όπως valorant ή escape from tarkov, μπορείς να κάνεις κάτι μόνο στα παίχνιδια που ξόδεψες χρόνο και απέκτησες κάποιες δεξιότητες. Σαφώς αν τα πήγες καλά κάπου ξέρεις τη μεθοδολογία να τα πας και αλλού αλλά και πάλι θα σου πάρει χρόνο κάτι τέτοιο που ειδικά αν η επιβίωση σου στηρίζεται σε αυτό δεν θα τα καταφέρεις να μάθεις κάτι άλλο. Το παιδί λέει ότι έπαιζε dota όπου αν δεν είναι κάποιος από τους καλύτερους του κόσμου έχω μεγάλες αμφιβολίες αν θα κάνει οτιδήποτε σε περιεχόμενο. Από την άλλη αν έχει δεξιότητα υψηλού επιπέδου σε αυτό το παιχνίδι τότε μπορεί να κάνει αρκετά, μπορεί να το εξαργυρώσει με coaching, rank boosting etc και γιατί όχι να τα διαφημίσει μέσω twitch/youtube, είναι δημοφιλές παιχνίδι το 2. Το twitch έχει κάποια ωραία κολπάκια που μπορεί να το κάνουν καλύτερο. Δεν έχεις λόγο βέβαια να μη τα κάνεις όλα μαζι, τσάμπα είναι. Το gaming δε διαφέρει σε τίποτα από άλλα πράγματα, προσφέρει δεξιότητες με τις οποίες μπορείς να ζήσεις αν τις κατέχεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι δεξιότητες του είναι άχρηστες επαγγελματικά μόνο αν δεν τις προσεγγίζεις έτσι. Εγώ πάντως θεωρώ ανούσιο να πας να μοιράσεις φυλλάδια απλά για να πείς ότι δούλεψες εκτός αν έχεις ανάγκη από εισόδημα άμεσα και μόνο αυτό το πράγμα μπορεί να στο δώσει. Ακούγεσαι σαν κάποιος με περιθώριο χρόνου οπότε καλύτερα επένδυσε στη γνώση τώρα που προλαβαίνεις γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά και οι ευθύνες δεν θα στο επιτρέπουν. Μπορείς να πας στο udemy να πάρεις μία ιδέα για το video editing και να βρεις εταιρίες που ψάχνουν τέτοιους, με αυτές τις δεξιότητες πρέπει να το χεις και λίγο με το business και τη διαφήμιση. Πρέπει να ξέρεις τι είναι της μόδας, πως να κλέβεις ιδέες, τι κλάδο θα πάς κτλ κτλ Θέλει διαρκή ενάσχοληση και βελτιώση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις