Iris_89 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Θα απαντήσω λογικά σε περίπτωση που δεν τρολλαρεις. Πρώτα απ όλα χρειάζεσαι εκτός από ψυχιατρο, ψυχολόγο. Έχεις άλυτα προβλήματα που δεν θα εξαφανιστούν/ λυθούν επειδή νομίζεις ότι μπορείς. Παράλληλα, ξεκινά σιγά σιγά να βρίσκεις online κάποια δωρεάν courses για οτιδήποτε σε ενδιαφέρει, να αποκτήσεις κάποια skills. Δεν ζω Ελλάδα ώστε να ξέρω τι είναι διαθέσιμο online για να πάρεις κάποιες πιστοποιήσεις, και αν πραγματικά το θες πολύ, κοίτα κ καμία δουλειά έστω για να κινείσαι και να κρατάς το μυαλό απασχολημένο. Δεν γνωρίζω τους λόγους για περιορισμένης χειρονακτικης εργασιας, είναι πραγματικά τόσο σοβαρό ώστε να αποκλείει πχ δουλειές αποθήκης (αν υπάρχουν?) Όσο για την μνήμη, όπως θα σου έχει πει ήδη ο ψυχίατρος σου λογικά, είναι καθαρά ψυχολογικό και όχι παθολογικό. Γι αυτό χρειάζεσαι ψυχολόγο που να ειδικεύεται σε CBT or DBT. Καλή τύχη 8
MessatsuRoku Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Οπως ειπαν και καποιοι αλλοι Call Center, δεν ειναι ευκολη δουλεια γιατι πληρωνεσε αναλογα με τις πωλησεις αλλα δεν βλεπω κατι αλλο. Μεχρι να χασεις κιλα εστω και να μπορεσεις να κανεις καποια αλλη δουλεια
agriogatos13 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Συμφωνώ με την πρόταση να βρει μια δουλίτσα εκτός σπιτιού,έστω και ημιαπασχόληση για αρχή.Είναι όντως πολύ σημαντικό να έχεις μια ''ρουτίνα΄'' στην καθημερινότητά σου,να ξέρεις ότι υπάρχει πρόγραμμα και όχι ατέρμονο ''σάπιασμα'' μπροστά στο μηχάνημα. Το θέμα που άνοιξε ο άνθρωπος έχει μια βάση,για πολλούς από εμάς που μένουμε κολλημένοι μπροστά σε μια οθόνη για πολλές ώρες,για τον οποιοδήποτε λόγο(ανεξάρτητα από τα άλλα προβλήματα που έχει).Και εγώ το παθαίνω αυτό και έχω παρατηρήσει ότι όσο περνάνε τα χρόνια,μας επηρεάζει.Έχω μεγάλη αδυναμία να συγκεντρωθώ πλέον σε συστηματική μελέτη και σπάει εύκολα η προσοχή μου.Δεν ξέρω αν οφείλεται στην ακτινοβολία ή κάτι παρόμοιο,αλλά με προβληματίζει αρκετά.Ίσως το πολύωρο σερφάρισμα να προκαλεί θεματάκια;Άλλοι έχετε ανάλογο βίωμα;Πώς πιστεύετε ότι αντιμετωπίζεται; 1
markos9 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 45 λεπτά πριν, agriogatos13 είπε Συμφωνώ με την πρόταση να βρει μια δουλίτσα εκτός σπιτιού,έστω και ημιαπασχόληση για αρχή.Είναι όντως πολύ σημαντικό να έχεις μια ''ρουτίνα΄'' στην καθημερινότητά σου,να ξέρεις ότι υπάρχει πρόγραμμα και όχι ατέρμονο ''σάπιασμα'' μπροστά στο μηχάνημα. Το θέμα που άνοιξε ο άνθρωπος έχει μια βάση,για πολλούς από εμάς που μένουμε κολλημένοι μπροστά σε μια οθόνη για πολλές ώρες,για τον οποιοδήποτε λόγο(ανεξάρτητα από τα άλλα προβλήματα που έχει).Και εγώ το παθαίνω αυτό και έχω παρατηρήσει ότι όσο περνάνε τα χρόνια,μας επηρεάζει.Έχω μεγάλη αδυναμία να συγκεντρωθώ πλέον σε συστηματική μελέτη και σπάει εύκολα η προσοχή μου.Δεν ξέρω αν οφείλεται στην ακτινοβολία ή κάτι παρόμοιο,αλλά με προβληματίζει αρκετά.Ίσως το πολύωρο σερφάρισμα να προκαλεί θεματάκια;Άλλοι έχετε ανάλογο βίωμα;Πώς πιστεύετε ότι αντιμετωπίζεται; Να διαβάσεις το βιβλίο της 2 λυκείου (φυσική) να μάθεις 2 πράγματα σχετικά με την ακτινοβολία λέω εγώ... κανένα θέμα δεν έχεις από την ακτινοβολία γιατί δεν υπάρχει.... άπλα έχεις λίγο (έως πολύ) βαρεμάρα π.χ. όταν διαβάζεις... Υ.γ. δεν το λέω με ειρωνεία φίλε μου! 1
Liapisftw Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Στις 14/5/2020 στις 7:08 ΜΜ, BackFromHell είπε Αν δεν μας πεις, δε σου λεμε ουτε εμεις. Κι αν δε θες να πεις για ολες, πες τουλαχιστον για το τι ακολουθησε την βραδια του υγρου πυρ. Ξερεις πολυ καλα οτι ολο το ινσομνια περιμενει απο τοτε τις λεπτομερειες αυτες και δεν παιζεις δικαια. Ω ρε ήρωα τι θυμήθηκες!! Ελπίζω ο φίλος να μας πει την συνέχεια!! 😂😂 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Καλή δύναμη. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις διότι το κάθε πρόβλημα υγείας και η αναπηρία - ανικανότητα - αδυναμία που σου δημιουργεί είναι διαφορετικές και ιδιαίτερες τόσο από το ίδιο το πρόβλημα αλλά τροποποιούνται και αλλάζουν ανάλογα την προσωπικότητα μας τον χαρακτήρα την ιδιοσυγκρασια και τα βιώματά μας μέχρι τώρα. Εγώ πλέον είμαι ΑμΕΑ, προβλήματα και ιδιαιτεροτητες είχα με το που γεννηθηκα, ολα κληρονομικα από πατέρα, πάλεψα όσο μπορούσα στην ζωή, πολλά τα προβλήματα, πρώτα σωματικά και υγείας προβλήματα κοινωνικοποιησης στο σχολείο και bullying, ψυχολογικά νευρολογικά της μάνας με απίστευτης έντασης καυγάδες και φασαρίες, θάνατος του πατέρα στα 14, οικονομικά αλλά και το μη φυσιολογικό άγχος που είχα από μικρος. Τα πράγματα μπήκαν σε μια γραμμή όταν τελείωσα το σχολείο και κατάφερα και περασα σε σχολή αφιερώνοντας πολύ ενεργεια στις σπουδές και έχοντας υπερβολικά πολλές φιλοδοξίες για μετα το πτυχίο. Αλλα πάλι λογαριαζα χωρίς τον ξενοδόχο, τα προβλήματα υγείας επιδεινωθηκαν μετά τα 22 ενώ εμφανίστηκαν και άλλα δευτερεύοντα λόγω πολυσυστηματικοτητας και με τσάκισαν σαν κατσαρίδα. Τελικά κατέληξα να γράφω papers και βιβλία και να τα δημοσιεύω στο Internet, θα ακολουθησω τον δρόμο του συγγραφέα στο υπόλοιπο της ζωής μιας και μου αρέσει πολύ να γράφω, σε αυτά συνέβαλλε η σχολή και τα φοιτητικά χρόνια αλλιώς ούτε με αυτά δεν θα την είχα καταβρει. Φυσικά. λεφτά από αυτό δεν βγάζεις απλά δεν κατά πέφτεις ακόμα πιο πολύ και έχεις να λες ότι είσαι χρήσιμος σε κάτι. Διανοητικά και πνευματικά είμαι πολύ καλά, σωματικά απλά δεν. Από χρήματα ζουμε από την περιουσία μας και το αναπηρικό επίδομα ειμαστε τυχεροί που τα έχουμε αλλιώς θα ήμασταν στον δρόμο, μισθοί και συντάξεις απλά δεν παίζουν. Όσον αφορά τις δικές σου παθήσεις τις οποίες δεν ξέρω, αυτό που μου είχε πει ψυχολόγος αλλά και ψυχίατρος για περιπτώσεις ατόμων με πολλά θέματα υγείας είναι να κοιτάξεις να βρεις καμία ομάδα ατόμων με τις ίδιες παθήσεις και να μιλάτε η να κανονιζετε συναντήσεις βέβαια σε εμενα που η πάθηση είναι σπάνια μόνο από ομάδες στο fb βρίσκεις αν κάτι ειναι πιο συχνό μπορεί να υπάρχει κάποιο νομικό πρόσωπο ή ομάδα. Επίσης δες μήπως μπορείς να περάσεις από ΚΕΠΑ και τι δικαιούσαι. 12
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Βήμα 1: Βγάλε καμία άδεια security. Η δουλειά είναι ότι νανε και δεν απαιτεί κανένα προσόν, αρκεί να μην δουλέψεις σε κατάστημα. Άν βρεις και καλή εταιρία θα πληρώνεσαι κιόλας. Βήμα 2: Αν βρεις και κανένα νορμάλ άνθρωπο σε αυτήν την δουλειά, πιάσε φιλίες.
NinjaMan Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 14/5/2020 στις 7:08 ΜΜ, BackFromHell είπε Αν δεν μας πεις, δε σου λεμε ουτε εμεις. Κι αν δε θες να πεις για ολες, πες τουλαχιστον για το τι ακολουθησε την βραδια του υγρου πυρ. Ξερεις πολυ καλα οτι ολο το ινσομνια περιμενει απο τοτε τις λεπτομερειες αυτες και δεν παιζεις δικαια. Θα σου πω μονο και μονο για να καταλαβεις ποσο αρρωστο ατομο ημουν τοτε και ελπιζω ολοι οσοι το διαβασουν να καταλαβουν οτι ουτε τρολ ημουν/ειμαι και να σταματησουν τις ασκοπες αναφορες σε αυτο. Ημουν ενα παιδαρελι που επεδιωκα διαρκως σεξ και δεν μπορουσα να ειμαι μονογαμικος και δεν δεχομουν την απορριψη ευκολα. Οσον αφορα την κοπελα του συγκεκριμενου θεματος ευτυχως δεν ποτισα με οινοπνευμα σκοινι να σχηματισω το ονομα της και να του βαλω φωτια. Αντιθετως, επειδη με απερριπτε ηθελα να της βαλω φωτια στην πορτα και μετα να της την εσβηνα με ενα πυροσβεστηρα. Μιλαμε για τελειως επικινδυνο ατομο που δεν ειχε ουτε ελεγχο των συναισθηματων του ουτε επιγνωση των πραξεων του. Ευτυχως, εκεινη την μερα δεν ειχα οινοπνευμα στο σπιτι μου και αποφασισα τελικα να μην παω να αγορασω. Η βραδια κατεληξε με το να συζητησω μαζι της στο σπιτι της οπου μου εδωσε ενα φιλι στο στομα με τη συμφωνια οτι θα την αφησω ησυχη μετα και δεν θα την ξαναενοχλησω ποτε. Και παροτι με χαιρετουσε καμια φορα οποτε με βλεπε και μου ριχνε βλεμματα ευτυχως δεν προχωρησε η κατασταση γιατι θα το χα καψει το κοριτσακι. Με φαρμακα και ψυχοθεραπεια ομως πλεον παω καλυτερα. Στις 14/5/2020 στις 6:54 ΜΜ, narta είπε Ετων? 28. Ritchie αεργος οχι εις αει αλλα ημουν για μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο και τωρα θελω αυτο να το αλλαξω. Ολα αυτα τα χρονια με κρατουσαν πισω τα ψυχολογικα αλλα και το προβλημα μνημης και ενα αλλο που εχω αλλα αντιμετωπιζεται με χαπια καθημερινα. Iris ο ψυχιατρος μου υπερκαλυβει οποιονδηποτε ψυχολογο και νομιζω οτι εχει και κλινικη εμπειρια που δεν την εχει ο αλλος. Και το πιο σημαντικο οτι μπορει να σου χορηγησει φαρμακα. Στο θεμα μνημης δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια λυση αλλα εγω σας περιεγραψα πως λειτουργει η μνημη μου (που αυτο ειναι και το ευχαριστο οτι δεν ειναι παντελως αχρηστη) και περιμενω τις προτασεις σας. Zafirie δεν γινεται σεκιουριτας γιατι εχω παρει απαλλαγη λογω του προβληματος υγειας που αντιμετωπιζω και επισης call center με τιποτα παιδια. Δεν θα ενοχλω τους ανθρωπους τις ωρες ξεκουρασης τους κλπ. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από NinjaMan 1
mylo Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Να μοιράζεις διαφημιστικά φυλλάδια μπορείς; είναι μια αρχή... 2
di maria kun Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, ZAFIRIOSNT είπε Βήμα 1: Βγάλε καμία άδεια security. Η δουλειά είναι ότι νανε και δεν απαιτεί κανένα προσόν, αρκεί να μην δουλέψεις σε κατάστημα. Άν βρεις και καλή εταιρία θα πληρώνεσαι κιόλας. To μόνο to the point σχόλιο σε όλη τη συζήτηση. Τρολαρεις δεν τρολαρεις μαν δεν υπάρχει απαλλαγή από Security. Οι εξετάσεις ψυχολόγου κτλ υπογραφές είναι ούτε σε βλέπουν. Όσο για τη φύση της εργασίας μπορεί μέχρι και να σε βολέψει αν πας σε κάποιο πόστο με στατική που να κάθεσαι
Demon Lord Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Στις 14/5/2020 στις 1:36 ΠΜ, NinjaMan είπε Γεια σας. Ακολουθεί μια μικρή εξομολόγηση: Είμαι ένα άτομο που έφαγε την ζωή του δυστυχώς στα videogames. Αναλωνόμουν καθημερινά άπειρες ώρες, διέλυσα το βιολογικό μου ρολόι και υπέπεσα σε πολλές σαρκικές αμαρτίες οι οποίες δεν μας αφορούν αλλά σίγουρα αποδεικνύουν πως αλλάζουν οι συνάψεις του εγκεφάλου όταν ασχολείται κανείς με αυτό το "σπορ". Επίσης έτρωγα σουβλάκια όλη την ώρα που με κάναν παχύσαρκο αλλά πλέον βρίσκομαι σε κάπως καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε αυτήν ευτυχώς. Αρχίζω να νιώθω πλέον ότι μπορώ να αφήσω το παρελθόν επιτελούς πίσω μου, σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ και παρακολούθηση από ψυχίατρο, αλλά χρειάζομαι την συμβουλή σας σχετικά με το τι να ασχοληθώ καθώς πρακτικά έχω υπάρξει σχεδόν άεργος όλη μου την ζωή. Έχω δουλέψει μόνον 2 μήνες ως καθαριστής σε νοσοκομείο. Τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής: α)δεν έχω σωματική δύναμη παρά μόνο λίγη και για αυτό αποκλείουμε τα χειρωνακτικά επαγγέλματα και β)δεν έχω προσωρινή μνήμη καθόλου και γενικά ό,τι και αν μου πουν ή διαβάσω/γράψω το ξεχνάω την επόμενη για αυτό και λειτουργώ με σημειώσεις στην ζωή μου σε τετράδιο και στο κινητό. Και ακόμα και η μακροπρόθεσμη δουλεύει μόνο με εικόνες και μόνο αν βλέπω το ίδιο πρόσωπο/πράγμα για καιρό και χτίσω μια σχέση ή βιώσω μια εμπειρία μαζί του. Και αυτήν με προϋποθέσεις λοιπόν. Αυτή την στιγμή έχω στην άκρη 1300 ευρώ για να με βοηθήσουν σε κάτι. Με βάση αυτά που σας είπα τι έχετε να μου προτείνετε; Εμένα για παράδειγμα θα μου άρεσε να μάθω video edit και να κάνω reviews για διάφορα προϊόντα στο internet (εκτός υπολογιστών). Θα μπορούσα να βιοποριστώ με κάτι τέτοιο ή αν γίνεται με δουλειά από υπολογιστή/σπίτι; Γενικά τι επιλογές υπάρχουν για έναν απόφοιτο λυκείου που δεν σκαμπάζει και πολλά αλλά έχει όρεξη και πείσμα για ζωή; Τελικά με το υγρό πυρ τι έγινε φιλαράκο; 20 ώρες πριν, MessatsuRoku είπε Οπως ειπαν και καποιοι αλλοι Call Center, δεν ειναι ευκολη δουλεια γιατι πληρωνεσε αναλογα με τις πωλησεις αλλα δεν βλεπω κατι αλλο. Μεχρι να χασεις κιλα εστω και να μπορεσεις να κανεις καποια αλλη δουλεια Δεν είναι όλα ίδια, υπάρχουν και call center με απλή εξυπηρέτηση πελατών, εκεί έχει σταθερό μισθό
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 29 λεπτά πριν, di maria kun είπε To μόνο to the point σχόλιο σε όλη τη συζήτηση. Τρολαρεις δεν τρολαρεις μαν δεν υπάρχει απαλλαγή από Security. Οι εξετάσεις ψυχολόγου κτλ υπογραφές είναι ούτε σε βλέπουν. Όσο για τη φύση της εργασίας μπορεί μέχρι και να σε βολέψει αν πας σε κάποιο πόστο με στατική που να κάθεσαι Δεν είναι τρολ, απο πείρα το λέω. Έβγαλα άδεια πριν 2 χρονιά και έχω άτομο χρόνια στον κλάδο, αλλά ποτέ δεν εργάστηκα. Αν μπεις στον κύκλο δεν μένεις χωρίς δουλειά και δεν ειναι δύσκολο να μπεις και σε καλή εταιρία. Σε ιδιώτη ψυχίατρο παίρνεις χαρτί κυριολεκτικά με το καλήμερα. fun fact πριν την άδεια security ανανέωσα άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου με την ίδια διαδικασία, αλλα σε νευρολόγο και πριν 10 χρονιά άδεια αγοράς με βεβαίωση απο ιατρό του δημοσίου (δεν θυμάμαι ειδικότατα).Ούτε καν στην θητεία μου κάνεις δεν με ρώτησε τπτ για παθολογικά ή ψυχολογικά έτσι, πάρε όπλο και τρέχα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, NinjaMan είπε Η βραδια κατεληξε με το να συζητησω μαζι της στο σπιτι της οπου μου εδωσε ενα φιλι στο στομα με τη συμφωνια οτι θα την αφησω ησυχη μετα και δεν θα την ξαναενοχλησω ποτε. Στην αρχή όταν έγραψες για ψυχολογικά δεν το πίστευα. Τώρα κλίνω στο να το πιστεύω ότι είσαι λίγο οφφ σαν άνθρωπος. Τις ευχές μου στην γρήγορη ανάρρωση.
MessatsuRoku Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Demon Lord είπε Τελικά με το υγρό πυρ τι έγινε φιλαράκο; Δεν είναι όλα ίδια, υπάρχουν και call center με απλή εξυπηρέτηση πελατών, εκεί έχει σταθερό μισθό Που σίγουρα θέλουν εκπαίδευση στο αντικείμενο της εταιρείας
di maria kun Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, ZAFIRIOSNT είπε Δεν είναι τρολ, απο πείρα το λέω. Έβγαλα άδεια πριν 2 χρονιά και έχω άτομο χρόνια στον κλάδο, αλλά ποτέ δεν εργάστηκα. Αν μπεις στον κύκλο δεν μένεις χωρίς δουλειά και δεν ειναι δύσκολο να μπεις και σε καλή εταιρία. Σε ιδιώτη ψυχίατρο παίρνεις χαρτί κυριολεκτικά με το καλήμερα. fun fact πριν την άδεια security ανανέωσα άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου με την ίδια διαδικασία, αλλα σε νευρολόγο και πριν 10 χρονιά άδεια αγοράς με βεβαίωση απο ιατρό του δημοσίου (δεν θυμάμαι ειδικότατα).Ούτε καν στην θητεία μου κάνεις δεν με ρώτησε τπτ για παθολογικά ή ψυχολογικά έτσι, πάρε όπλο και τρέχα. καλα τα λες μαν για τον τοπικ σταρτερ ηταν το σχολιο μου αν τρολαρει οχι για σενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις