Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Ακολουθεί μια μικρή εξομολόγηση: Είμαι ένα άτομο που έφαγε την ζωή του δυστυχώς στα videogames. Αναλωνόμουν καθημερινά άπειρες ώρες, διέλυσα το βιολογικό μου ρολόι και υπέπεσα σε πολλές σαρκικές αμαρτίες οι οποίες δεν μας αφορούν αλλά σίγουρα αποδεικνύουν πως αλλάζουν οι συνάψεις του εγκεφάλου όταν ασχολείται κανείς με αυτό το "σπορ". Επίσης έτρωγα σουβλάκια όλη την ώρα που με κάναν παχύσαρκο αλλά πλέον βρίσκομαι σε κάπως καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε αυτήν ευτυχώς.  Αρχίζω να νιώθω πλέον ότι μπορώ να αφήσω το παρελθόν επιτελούς πίσω μου, σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ και παρακολούθηση από ψυχίατρο, αλλά χρειάζομαι την συμβουλή σας σχετικά με το τι να ασχοληθώ καθώς πρακτικά έχω υπάρξει σχεδόν άεργος όλη μου την ζωή. Έχω δουλέψει μόνον 2 μήνες ως καθαριστής σε νοσοκομείο. Τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής: α)δεν έχω σωματική δύναμη παρά μόνο λίγη και για αυτό αποκλείουμε τα χειρωνακτικά επαγγέλματα και β)δεν έχω προσωρινή μνήμη καθόλου και γενικά ό,τι και αν μου πουν ή διαβάσω/γράψω το ξεχνάω την επόμενη για αυτό και λειτουργώ με σημειώσεις στην ζωή μου σε τετράδιο και στο κινητό. Και ακόμα και η μακροπρόθεσμη δουλεύει μόνο με εικόνες και μόνο αν βλέπω το ίδιο πρόσωπο/πράγμα για καιρό και χτίσω μια σχέση ή βιώσω μια εμπειρία μαζί του. Και αυτήν με προϋποθέσεις λοιπόν. Αυτή την στιγμή έχω στην άκρη 1300 ευρώ για να με βοηθήσουν σε κάτι. Με βάση αυτά που σας είπα τι έχετε να μου προτείνετε; Εμένα για παράδειγμα θα μου άρεσε να μάθω video edit και να κάνω reviews για διάφορα προϊόντα στο internet (εκτός υπολογιστών). Θα μπορούσα να βιοποριστώ με κάτι τέτοιο ή αν γίνεται με δουλειά από υπολογιστή/σπίτι; Γενικά τι επιλογές υπάρχουν για έναν απόφοιτο λυκείου που δεν σκαμπάζει και πολλά αλλά έχει όρεξη και πείσμα για ζωή;

Επεξ/σία από NinjaMan
  • Like 2
Δημοσ.

Φίλε σίγουρα δε θα αλλάξεις από τ μια στιγμή στην άλλη αλλά σιγά σιγά με μικρά βήματα. Μπορεί σε μερικά χρόνια να είσαι τελείως fit η Κάτι αντίστοιχο που Τώρα σου φαίνεται αδύνατο. Νομίζω ότι σε σχέση με υπολογιστές πάνω από τους μισούς εδώ μέσα έχουν πτυχία και εμπειρία. Ίσως πρέπει να βασιστείς στη σωματική σου δύναμη για να φας ψωμί. 

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, NinjaMan είπε

Γεια σας. Ακολουθεί μια μικρή εξομολόγηση: Είμαι ένα άτομο που έφαγε την ζωή του δυστυχώς στα videogames. Αναλωνόμουν καθημερινά άπειρες ώρες, διέλυσα το βιολογικό μου ρολόι και υπέπεσα σε πολλές σαρκικές αμαρτίες οι οποίες δεν μας αφορούν αλλά σίγουρα αποδεικνύουν πως αλλάζουν οι συνάψεις του εγκεφάλου όταν ασχολείται κανείς με αυτό το "σπορ". Επίσης έτρωγα σουβλάκια όλη την ώρα που με κάναν παχύσαρκο αλλά πλέον βρίσκομαι σε κάπως καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε αυτήν ευτυχώς.  Αρχίζω να νιώθω πλέον ότι μπορώ να αφήσω το παρελθόν επιτελούς πίσω μου, σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ και παρακολούθηση από ψυχίατρο, αλλά χρειάζομαι την συμβουλή σας σχετικά με το τι να ασχοληθώ καθώς πρακτικά έχω υπάρξει σχεδόν άεργος όλη μου την ζωή. Έχω δουλέψει μόνον 2 μήνες ως καθαριστής σε νοσοκομείο. Τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής: α)δεν έχω σωματική δύναμη παρά μόνο λίγη και για αυτό αποκλείουμε τα χειρωνακτικά επαγγέλματα και β)δεν έχω προσωρινή μνήμη καθόλου και γενικά ό,τι και αν μου πουν ή διαβάσω/γράψω το ξεχνάω την επόμενη για αυτό και λειτουργώ με σημειώσεις στην ζωή μου σε τετράδιο και στο κινητό. Και ακόμα και η μακροπρόθεσμη δουλεύει μόνο με εικόνες και μόνο αν βλέπω το ίδιο πρόσωπο/πράγμα για καιρό και χτίσω μια σχέση ή βιώσω μια εμπειρία μαζί του. Και αυτήν με προϋποθέσεις λοιπόν. Αυτή την στιγμή έχω στην άκρη 1300 ευρώ για να με βοηθήσουν σε κάτι. Με βάση αυτά που σας είπα τι έχετε να μου προτείνετε; Εμένα για παράδειγμα θα μου άρεσε να μάθω video edit και να κάνω reviews για διάφορα προϊόντα στο internet (εκτός υπολογιστών). Θα μπορούσα να βιοποριστώ με κάτι τέτοιο ή αν γίνεται με δουλειά από υπολογιστή/σπίτι; Γενικά τι επιλογές υπάρχουν για έναν απόφοιτο λυκείου που δεν σκαμπάζει και πολλά αλλά έχει όρεξη και πείσμα για ζωή;

Πιστευεις οτι υπαρχουν δουλειες???

Πιστευεις αν δεν ειχες αυτα τα προβληματα υγειας θα εβρισκες πιο ευκολα δουλεια?

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Πιστευεις οτι υπαρχουν δουλειες???

Πιστευεις αν δεν ειχες αυτα τα προβληματα υγειας θα εβρισκες πιο ευκολα δουλεια?

Δουλειες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν. Εγω δουλεψα σαν παχυσαρκος στην χειροτερη φυσικη κατασταση που ειχα ποτε και μετα λογω πονων αναγκαστηκα να σταματησω και να κανω διατροφη. Αλλα εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι οποιος θελει βρισκει. Και ναι εννοειται οτι αν ξαναγινω φιτ αυτο θα παιξει καθοριστικο ρολο στην ποιοτητα ζωης που θα εχω καταρχην και σε αυτην της δουλειας που θα βγαζω.

Κοιτα τι ερωτησεις βρηκε και εκανε σε καποιον που ειναι αεργος και απο φιτ χοντρος και τωρα ξανα αδυνατιζει. Δεν εισαι καθολου στα καλα σου. Χαχα!

Επεξ/σία από NinjaMan
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ έπαιζα για χρόνια παιχνίδια σε αρκετά μεγάλο βαθμό και εδώ και κάποια χρόνια ζω χάρις αυτά.  Κυριολεκτικά δε περίμενα ότι θα ερχόταν η μέρα που θα επιβίωνα χάρις αυτά, ο κορονοιός ούτε καν που με ακούμπησε. Μάλιστα έχω γύρω μου ανθρώπους με καρίερες 20ετίας, διδακτορικά και σπουδές 20 χρόνων όπου δε μπορούν να εργαστούν και έχουν από καθόλου έως μικρότερο εισόδημα από εμένα σε βαθμό που καμιά φορά με ρωτάνε να τους μάθω πως να παίζουν MMO. Οι δεξιότητες που καλλιεργείς στα παιχνίδια δεν είναι άχρηστες. Έχουν ένα αξιοσέβαστο επιχειρησιακό κλάδο και σου επιτρέπουν να εργαστείς με άνεση από το διαδίκτυο. Ο κλάδος τους γενικά είναι πιο σοβαρός στις ημέρες μας από ότι μπορεί να ήταν κάποτε. Κάποτε ήταν ένας πιο μυστικός και μάυρος χώρος, τώρα βλέπω πολλούς που δουλέυουν πάνω σε τέτοιες δεξιότητες σαν να ήταν κανονικό επάγγελμα. Προφανώς δεν είναι πετρέλαια ή real estate αλλά μπορείς να ζήσεις από αυτόν και γιατί όχι να φτάσεις ένα καλό εισόδημα αν έχεις τις δεξιότητες που πρέπει και παίζεις παιχνίδια με δημοφιλή αγορές.

Δε ξέρω κάτα πόσο αυτά αλλάζουν τον εγγέφαλο αλλά στη περίπτωση μου πολλές φορές έτυχε να τον κρατήσουν στη θέση του όντας αντιμέτωπος με κάποια απαίσια πράγματα και απαίσιο περιβάλλον. Πολλές φορές κατηγορούνται αλλά πάντα υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ευθύνονται, εσύ μιλάς και για σαρκικές αμαρτίες που δε ξέρουμε τι μπορεί να είναι αυτό. Δε λέω ότι δε μπορούν να σε βλάψουν, το έντονο στρες που βιώνεις σε αυτά προφανώς μπορεί να σου κάνει ζημιά αλλά δε ξέρω αν φτάνει από μόνο του.   Πολλές φορές βέβαια τα παιχνίδια σε αποροφάνε από στρες που μπορεί να βιώνεις σε άλλα πράγματα που δε σχετίζονται με αυτά το οποίο κατα εμέ είναι ευεργετικό. Σαφώς μπορεί να σε κρατήσουν πίσω σε κάποια πράγματα αλλά ποτέ δε ξέρεις αν εκείνα θα αξίζαν περισσότερο το χρόνο σου. Θεωρώ ότι αν ζεις σε ένα υγειές και υποστηρικτικό περιβάλλον, το βρίσκω δύσκολο να σου κάνουν ζημιά τα παιχνίδια. 

Αν τα φοβάσαι τόσο και θες κάτι άλλο τότε ναι, το video editing είναι μία καλή δεξιότητα, πάντως ως κάποιος με μακρά εμπειρία στο ίντερνετ και τους υπολογιστές, μπορώ να σου πω ότι ένα παιχνίδι είναι το μικρότερο κακό που μπορείς να κάνεις στο διαδίκτυο. Ναι καμιά φορά νευριάζεις ή εθίζεσαι ή μπορεί να σου ανέβαζει το στρες/αδρεναλίνη αλλά σε γενικές γραμμές κάνεις κάτι απλό που δε σε κουράζει και δε βασίζεται η ζωή σου σε αυτό. Η γενική ενασχόληση με το διαδίκτυο, πχ. να μάθεις κάποια δεξιότητα μπορεί να είναι ΠΟΛΥ πιο στρεσογόνο από ένα παιχνίδι ειδικά αν το προσεγγίζεις με το τρόπο που το περιγράφεις "πρέπει να κάνω κάτι γιατί έχω αποτύχει". Ίσως κάνεις τα πράγματα χειρότερα παρά καλύτερα. Αν θες την υγεία σου εξασφαλισμένη τότε μάθε ή κάνε κάτι στη πραγματική ζωή. Για να μάθεις μία δεξιότητα και να εργάζεσαι από το διαδίκτυο θα μπεις σε πολύπλοκες διαδικασίες όπου το στρες των παιχνιδιών θα σου μοιάζει αστείο.  Δε νομίζω ότι έχει νόημα κάποιος να λέει με πειράζουν τα παιχνίδια και παίρνω αγωγή αλλά θέλω να εργαστώ από το διαδίκτυο. Η δουλειά είναι το 1/3 της ζωής σου (στη περίπτωση μου πιο κόντα στα 2/3), όταν δουλεύεις ειδικά σε μία εξελίξιμη δεξιότητα που μπορεί να εφαρμοστεί σε άπειρους κλάδους όπως το video editing, τότε θα φας το κεφάλι σου σε αυτό. Η συνεχόμενη έρευνα και διάβασμα θα σε τρελάνει. Καλύτερα βρες κάτι απλό στον έξω κόσμο. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, NinjaMan είπε

Τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής: α)δεν έχω σωματική δύναμη παρά μόνο λίγη και για αυτό αποκλείουμε τα χειρωνακτικά επαγγέλματα και β)δεν έχω προσωρινή μνήμη καθόλου και γενικά ό,τι και αν μου πουν ή διαβάσω/γράψω το ξεχνάω την επόμενη για αυτό και λειτουργώ με σημειώσεις στην ζωή μου σε τετράδιο και στο κινητό.  

ναι αυτά ξέρεις θέλουν προπόνηση

κι εγώ όταν σάπιζα και ήμουν κοπρίτης δεν είχα τίποτα από τα δύο, δουλεύοντάς τα αποκτάς , λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν ταλέντα από τη γέννησή σε τέτοιο βαθμό που να μη χρειαστεί να προσπαθήσουν, οι περισσότεροι πολεμάμε με τις αδυναμίες μας 

ψάξε να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά, ώστε να έχεις ένα καθημερινό πρόγραμμα να μην ξανακυλήσεις (επειδή από αυτά που λες καταλαβαίνω τη φάση σου.. ) 

δεν είναι το θέμα ποια δουλειά θα βρεις, το θέμα είναι να βρεις μια οποιαδήποτε και όσο πιο κουραστική είναι τόσο το καλύτερο 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
Δημοσ.

Ποια είναι η ηλικία σου;

Το θέμα της σωματοδομής και της παχυσαρκίας μην το παρατάς. Ξεκίνα αρχικά από εκεί για να το λύσεις και μετά να προχωρήσεις. Η σωστή γυμναστική και δίαιτα θα σε βοηθήσει σε πολλούς τομείς και στη δουλειά σου.

Η δουλειά από το σπίτι είναι νομίζω το όνειρο όλων μας, αλλά το να γίνεις γνωστός και να βιοποριστείς μέσω reviews π.χ στο youtube δεν είναι και τόσο εύκολο...

Δημοσ.

Το youtube οπως ειπαν και αλλοι ειναι δυσκολο... ποσο μαλλον στην Ελλαδα. Το θεωρω αρκετα κορεσμενο εκτος αν εχεις να προσφερεις κατι νεο, παρολα αυτα αν αποκτησεις γνωσεις στο μονταζ θα μπορεσεις να δουλεψεις σχετικα ευκολα ως εξωτερικος συνεργατης μοντερ μιας και αρκετα φωτογραφεια ψαχνουν ατομα για να δινουν τις δουλειες της σεζον.

• Like 1
Δημοσ.

Call center εξυπηρετηση πελατων να "ξυπνησεις" λιγο και διαιτα.

Ασε το σπιτι και τον υπολογιστή σου, αρκετά τα εφαγες στη μαπα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

ναι αυτά ξέρεις θέλουν προπόνηση

κι εγώ όταν σάπιζα και ήμουν κοπρίτης δεν είχα τίποτα από τα δύο, δουλεύοντάς τα αποκτάς , λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν ταλέντα από τη γέννησή σε τέτοιο βαθμό που να μη χρειαστεί να προσπαθήσουν, οι περισσότεροι πολεμάμε με τις αδυναμίες μας 

ψάξε να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά, ώστε να έχεις ένα καθημερινό πρόγραμμα να μην ξανακυλήσεις (επειδή από αυτά που λες καταλαβαίνω τη φάση σου.. ) 

δεν είναι το θέμα ποια δουλειά θα βρεις, το θέμα είναι να βρεις μια οποιαδήποτε και όσο πιο κουραστική είναι τόσο το καλύτερο 

Θα συμφωνήσω. Πρέπει να βρεις μία δουλειά (οτιδήποτε για αρχή) ώστε να μπεις σιγά σιγά σε ρυθμό, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Επειδή λες οτι δυσκολεύεσαι λόγω παχυσαρκίας, βρες μια part time στην αρχή. Και μη το παρατάς. Έχω περάσει φάση με εθισμό από βιντεοπαιχνίδια και ξέρω πόσο άσχημο είναι. Βγες από το σπίτι για να βρεις την υγειά σου! 

• Like 1
Δημοσ.

Εσυ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου και στο τέλος τέλος εσυ θα εισαι αυτος που θα πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα σε οδηγήσουν στο να ανέβεις ένα σκαλί παραπάνω.  

Αυτό που θα πρότεινα εγω είναι να ασχοληθείς με το σώμα σου και την βελτίωση της φυσικής καταστασης σου. Ακομη και η πρωτη και προχειρη δουλεια που θα διαλεξεις θα μπορουσε να ειναι πχ, διανομη φυλλαδιων, ώστε να περπατας και να ανεβοκατεβαινεις σκάλες.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Πιστεψέ με. Ενα κλικ στο μυαλό ειναι.

Επισης ,οταν μιλας για σαρκικές  αμαρτίες εννοεις πχ ναρκωτικα,αλκοολ κτλ ή ερωτικές συναναστροφές που τωρα δεν είσαι περηφανος για αυτες? Αν ισχύει το πρώτο,θα είναι μια ακομη μάχη που θα εχεις να δωσεις.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, NinjaMan είπε

Δουλειες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν. Εγω δουλεψα σαν παχυσαρκος στην χειροτερη φυσικη κατασταση που ειχα ποτε και μετα λογω πονων αναγκαστηκα να σταματησω και να κανω διατροφη. Αλλα εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι οποιος θελει βρισκει. Και ναι εννοειται οτι αν ξαναγινω φιτ αυτο θα παιξει καθοριστικο ρολο στην ποιοτητα ζωης που θα εχω καταρχην και σε αυτην της δουλειας που θα βγαζω.

Κοιτα τι ερωτησεις βρηκε και εκανε σε καποιον που ειναι αεργος και απο φιτ χοντρος και τωρα ξανα αδυνατιζει. Δεν εισαι καθολου στα καλα σου. Χαχα!

Βαλε μια αγγελια πχ να σου πηγαινουν το σκυλο βολτα.. ή εχεις αυτοκινητο και θες οδηγο για εξωτερικες δουλειες.. κ.α

Ξερεις ποσες κλήσεις θα λαμβανεις την ημερα απο ενδιαφερομενους???

Ξερεις ποσα ατομα θα δεις με προσωπικότητα και με χ μόρφωση???  Οι περισσορεροι απο ντροπη θα σου λενε δουλευω καπου απλα για συπληρωμα..!

Οι ερωτησεις μου ηταν ευστοχες και ευλογες..! Πρεπει να χαίρεσαι γιατι επιασα το εργασιακό κομματι που εχεις αντιθετη αποψη! εκτος αν βαυκαλιζεσαι και τα λες ετσι για να αισθανεσαι καλυτερα! Ευτυχως που η αισιοδοξια ειναι τσαμπα και δεν την πληρωνουμε!!!

ΥΓ. Το Δουλειες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν,μου θυμιζει και αυτο που λενε καποιοι υστερόβουλοι παλιας γενιάς ολες οι εποχες ειναι ιδιες!!!

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, NinjaMan είπε

Γεια σας. Ακολουθεί μια μικρή εξομολόγηση: Είμαι ένα άτομο που έφαγε την ζωή του δυστυχώς στα videogames. Αναλωνόμουν καθημερινά άπειρες ώρες, διέλυσα το βιολογικό μου ρολόι και υπέπεσα σε πολλές σαρκικές αμαρτίες οι οποίες δεν μας αφορούν αλλά σίγουρα αποδεικνύουν πως αλλάζουν οι συνάψεις του εγκεφάλου όταν ασχολείται κανείς με αυτό το "σπορ".

Αν δεν μας πεις, δε σου λεμε ουτε εμεις.

Κι αν δε θες να πεις για ολες, πες τουλαχιστον για το τι ακολουθησε την βραδια του υγρου πυρ. Ξερεις πολυ καλα οτι ολο το ινσομνια περιμενει απο τοτε τις λεπτομερειες αυτες και δεν παιζεις δικαια.

Επεξ/σία από BackFromHell
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...