Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φιλοι μου .

Εχω τα εξεις parts :

CPU   Ryzen 2600 

M/B:  Msi b450-a pro 

GPU : Radeon 5700xt  ... κτλπ 

Το pc το χρησιμοποιω κυριως για παιχνιδια - ταινιες και η οθονη μου ειναι 1080p 

Σκέφτομαι (μαλλον εχω αποφασίσει ) να κανω αναβάθμιση στον επεξεργαστή και να παω σε καποιον ryzen 3000   , σκεφτόμουν τον 3800 αλλα δεν ξερω κατα ποσο vfm ειναι σε σχέση με τον 3700 και θα εχω ενα bottleneck 20% απο την αλλη αν παω σε ενα 3600 που θα ηταν ιδανικο για την καρτα γραφικων με Bottleneck κατω απο 10% αλλα σε μια μελλοντικη μου αναβαθμιση gpu θα επρεπε να κανω αναβαθμιση cpu για να μην εχω αντίστροφο bottleneck , ποια ειναι η γνωμη σας, ποιον να διαλέξω ?

Επισης ψαχνω ενα καλο κουτι σε αξιοπρεπή τιμη αλλα οχι και πανακριβο γιατι με το παλιο MS-TECH X3 CROW παντα ειχα το καλοκαιρι θεμα με θερμοκρασιες και τωρα που θα βαλω και ψυχτρα οχι μαμα θα εχω θεμα χωρου, θα ηθελα το κουτι να εχει καλο airflow και να μπορω να προσθεσω fans ωστε να εχω οσο γινεται την καλυτερη θερμοκρασια μεσα στο κουτι και μην θελει καθε βδομαδα καθαρισμα  . Ευχαριστω 

Δημοσ.

αν η οθόνη σου είναι κάτω από 144hz δε θα καταλάβεις καμιά διαφορά στο gaming οποιον cpu κ να βάλεις,

μείνε με 2600 μέχρι να πας σε δυνατότερη κάρτα....

αν είναι 144, για καθαρά gaming χρηση 3600(x) δαγκωτό

Δημοσ.

Απλα σκέφτηκα 8 πυρηνο διοτι οι κονσόλες που ερχονται θα ειναι 8 πυρηνες οποτε τα games που ερχονται θα δΙψανε για 8 πυρηνες 

Δημοσ.

μεχρι τοτε θα χουν βγει ddr5 ram και pcie5 καρτες,

ασε τις κονσολες, βγαινουν κ πολλα αθλια ports σε pc οσο δυνατο hardware κ να χεις.....

αλλαζεις κατι οταν δε σε ικανοποιει κ δεν αποδιδει οπως θες,οχι γι το τι προκειται να γινει στο μελλον κ αν......

Δημοσ.

Μαλλον παω για Be quiet .Τα fanακια ειναι λεει ειναι 1000rpm και σκεφτομαι μηπως τα αλλαξω , δεν ξερω θα βοηθουσε περισσοτερο , μην ξεχνατε πως εχουμε ζεστά μηχανήματα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο 2600 σε 3600 ειναι ασκοπη αναβαθμιση. Αν ειναι να αναβαθμισεις τον επεξεργαστη, τοτε παρε τον 3700X.

Αν βεβαια βρεις το 3600 σε τιμη χωμα, τοτε αλλαζει. Αλλα κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο για την ωρα. Οι τιμη του θα πεσει οτα βγει η σειρα 4000.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Nikdev said:

3900Χ παρακάτω δεν έχει νόημα

3990x και ξερό ψωμί!

Επεξ/σία από mp44christos
Δημοσ.

Δεν αξίζει IMO η αναβάθμιση από 2600 σε 3600. Καλύτερα να περιμένεις Zen 3 για 20% IPC performance boost και μεγαλύτερα clock speed.

Δημοσ.

Με πεισατε !

Βεβαια αν παω μελλοντικα σε ryzen 4000 θα εχω παλι αλλο θεμα , θα εχω παλι bottleneck και θα πρεπει να αλλάξω καρτα γραφικων ..αλλα θα μου πεις , μεχρι τοτε ποιος ζει ποιος πεθαίνει .. 

Τωρα θελω για κατι ακομα την αποψει σας , ειχα αποφασισει μαζι με την αλλαγη κουτιου να προσθεσω και cpu fan και ειχα αποφασισει να παρω αυτον https://www.e-gate.gr/612267/be-quiet-dark-rock-pro-4-bk022 αλλα φιλοι και γνωστοι με παροτρύνουννουν να παω σε υδρόψυκτο βεβαια , ειχα βαλει παλιοτερα (προ 5 ετιας) και αντιμετώπιζα θεματακια με τα λαστιχακια , ειχα βαρεθει να συμπληρώνω υγρο καθε λιγο κτλπ και γενικα ηταν μια ταλαιπωρία (οποτε το ειχα πετάξει και ειχα ξανα γυρισει στην μαμα ψυχτρα) ... 

Απο τοτε εχουν γινει ευκολοτερα τα πραγματα ?

Ακομα βαζεις το υγρο σε τανκ (γιατι καποια που ειδα δεν ειχαν τανκσ οπως τοτε) κτλπ , βοηθηστε να καταλαβω τι παιζει σε αυτη την φαση με τα υδρόψυκτα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...