Προς το περιεχόμενο

Eternal Sunshine

Fidelio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν είναι να το πετάξεις, να σου δώσω διεύθυνση να το....αχμμμμ...πετάξεις εκεί; :-)

Α ρε άτιμη κοινωνία.....

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

BEST MOVIE OF 2004

bar none

tipota

telos

the end

paizei mono tou

a league of its own

Jim Carrey rulz(kai kala o Norton eixe to symvolaio kai gyrize tis malakies,o Carrey exei kiautos?)

Anyway.Xwris sxolia(nai,xerw,twra to thymthika)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα γιατί μόλις χθες κατάφερα να δω την ταινία... :roll:

Μόνο εμένα με άφησε με μια αίσθηση του ανικανοποίητου...;

Σα να της έλειπε η λύτρωση, στο τέλος...

Η προσέγγιση του θέματος, της ιδέας, έγινε πολύ πολύ επιφανειακά και επικεντρώθηκε πιο πολύ στο πως θα γοητεύσει τον θεατή με τα «παιχνίδια» του και όχι με την εμβάθυνση στο θέμα...

Παρ' όλ' αυτά...

Τεχνικά, ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Το σενάριο πρωτότυπο, βασισμένο σε μια έξυπνη ιδέα. Οι ρόλοι τους πήγαιναν γάντι.

Ο Carey... Έξοχος. Ο χαρακτήρας του ήρωα, άκρως ερωτεύσιμος (για μένα).

Πράος και γαλήνιος. Η γοητεία της ανίας. :P

Η δε Winslet, γλυκύτατη και ο χαρακτήρας που υποδύθηκε, τρυφερός, ανασφαλής, αυθόρμητος κι εκκεντρικός.

Ένιωθα πολύ συχνά πως έβλεπα τον εαυτό μου στην Winslet και στον Carrey, τον καλό μου... :roll:

Αλλά ρε γμτ... Γιατί δεν με άγγιξε όσο περίμενα; Όσο θα ήθελα; :(

Ίσως περίμενα κάτι άλλο... :(

Ειδικά το τέλος μου άφησε και μια ελαφριά γεύση πικρίας.

Θα μπορούσα να πω πως ήταν το πιο συναισθηματικά φορτισμένο σημείο της ταινίας, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε...

Σαν κάποιος να σε διακόπτει τη στιγμή του οργασμού...

- Περίμενε.

- Τι;

- Δεν ξέρω!

- Απλά περίμενε. Περίμενε.

(Ελπίζω να μη θεωρείται spoiler...:roll: )

Εκεί, πραγματικά μου 'ρθε να βάλω τα κλάματα...

Σε κάποια στιγμή θέλω να την ξαναδώ...

Ίσως τότε, με άλλα μάτια να δω ό,τι περίμενα...

Πάντως... Για το θέμα του διλήμματος περί διαγραφής αναμνήσεων, για μένα δεν είναι καν δίλλημα όσο κι αν έχω πονέσει από χωρισμούς.

Θέλω να θυμάμαι πάντα εκείνο το κομμάτι της ζωής μου που με έκανε αυτό που σήμερα είμαι. Να μπορώ μετά από χρόνια να το θυμάμαι και να θυμάμαι ό,τι καλό μου άφησε...

Βέβαια όταν πονάς, δεν σκέφτεσαι έτσι... :cry:

Apo kei kai pera to oti kapoios epilegei na to kanei diko tou thema, alla vrika POLY KOURASTIKO to olo skiniko me ton Carey na einai sto krevati kai oi vlakes apo pano tou na pinoun mpures kai na xazogelane.. Eilikrina den mporo na to katalavo...

Πόσο πολύ θα συμφωνήσω!!! Με εκνεύρισε παααααάρα πολύ!!!

Αν έβλεπα κάποιο ανάλογο σκηνικό στην πραγματικότητα, θα τους είχα δείρει. :lol:

Oso gia ton Frodo.. kalitera as araksei se kana nisaki gia 1-2 xronia na fugei i "bogia" tou Arxonta giati kathe fora pou ton evlepa nomiza oti tha do kai kana Nazgul na ton kinigaei... :D

Ακριβώς έτσι ένιωθα γι αρκετή ώρα... :lol: :P

Δημοσ.

Πολύ πριν δω την ταινία, είχα εφεύρει έναν γρίφο, για να δείξω πόσο σημαντικό πράγμα είναι το να θυμάται κανείς:

Αν σου προτείνει κάποιος, πώς για τα επόμενα 2 χρόνια της ζωής σου, θα ζήσεις ότι κ όπως ακριβώς θέλεις (όλα σου τα όνειρα), ΑΛΛΑ, αμέσως μετά θα τα ξεχάσεις, θα το έκανες;

Βασικά, αν απαντήσεις ναι, θα σου πω: "Ξύπνα! Είσαι 2 χρόνια μετά." Και αυτό είναι όλο... Είσαι ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος που ήσουν κ πριν κοιμηθείς. Απλά έχασες 2 χρόνια.

Στην ουσία είναι σαν αυτοκτονία. Σκοτώνεις τον χρόνο που έχει δωθεί στον εαυτό σου.

Δημοσ.

eksartatai ti xaneis

an einai na xaseis thn kariera sou h kapoia alla shmantika pragmata kai meta na eisai dystyxismenos olh sou th zwh den aksizei

an omws einai na peraseis 2 xronia teleia kai as mhn ta thymasai meta kai den ephreazetai katholou h zwh sou aksizei nomizw

Δημοσ.

Εμένα η ταινία μου φάνηκε υπερβολικά βαρετή και ανούσια, το σενάριο απλοικό και οι εμρηνίες ψόφιες.

Βλέπεται μεν αλλα δεν βρίσκω το νόημα.

Δημοσ.
eksartatai ti xaneis

an einai na xaseis thn kariera sou h kapoia alla shmantika pragmata kai meta na eisai dystyxismenos olh sou th zwh den aksizei

an omws einai na peraseis 2 xronia teleia kai as mhn ta thymasai meta kai den ephreazetai katholou h zwh sou aksizei nomizw

Πώς μπορεί να αξίζει κάτι που δεν θυμάσαι; Δηλαδή ποιό το νόημα;

Και τα υπόλοιπα εννοείτε ότι δεν παίζουν (να χάσεις καριέρα κ τέτοια πράγματα). Έστω ότι δεν επηρεάζεται καθόλου και γενικά η ζωή σου. Γιατί να το κάνεις όμως αν δεν το θυμάσαι;

Δημοσ.

giati oses oraies stigmes eixe kapoios sth zwh toy tis thymatai oles ?

to oti tha peraseis estw kai 2 xronia super se xalaei ?

to paron exei th dikh toy aksia megalyterh apo ayth twn anamnhsewn toy parelthontos

allwste an peraseis 2 xronia super kai meta gyriseis pali sth mizeria kalytera tha einai na mhn ta thymasai katholou ayta ta 2 xronia :)

an tethei to erwthma ti protimas 2 teleia xronia me oti apolaysh thes h mia athlia zwh 70 xronwn ti dialegeis?

Δημοσ.
giati oses oraies stigmes eixe kapoios sth zwh toy tis thymatai oles ?

to oti tha peraseis estw kai 2 xronia super se xalaei ?

to paron exei th dikh toy aksia megalyterh apo ayth twn anamnhsewn toy parelthontos

allwste an peraseis 2 xronia super kai meta gyriseis pali sth mizeria kalytera tha einai na mhn ta thymasai katholou ayta ta 2 xronia :)

an tethei to erwthma ti protimas 2 teleia xronia me oti apolaysh thes h mia athlia zwh 70 xronwn ti dialegeis?

Η στιγμές που ζει κανείς, εννοείτε ότι δεν τις θυμάται κάθε στιγμή συνειδητά (γιατί πρέπει να σκεφτεί κ άλλα πράγματα), αλλά υποσυνείδητα υπάρχουν μέσα του κ τον έχουν χτίσει. Μάλιστα, είχα διαβάσει κάπου, ότι ο άνθρωπος έχει μέσα στο κεφάλι του ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζωή του κ ότι αν θέλει μπορεί να ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή (με πολύ κόπο κ εκπαίδευση το τελευταίο. Νομίζω το κάνουν κάποιοι ανατολικοί λαοί). Τέλος πάντων, νομίζω το συζητήσαμε όσο έπρεπε.

Α! Και όσον αφορά στην ερώτηση, εννοείτε ότι θα προτιμούσα τα 2 χρόνια (ποιότητα > ποσότητα) :-) αλλά εξαρτάται κ πόσο άθλια είναι τα 70 χρόνια. Για μένα, οπουδήποτε μπορεί κανείς να βρει πράγματα να ευχαριστηθεί. Ε, καλά, σχεδόν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...