Fidelio Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Ούτε καν κοίταξα αν ήδη υπάρχει ανάλογο τοπικ μέσα στον ενθουσιασμό μου . . . οπότε: Η ταινία στην αρχή με κούρασε με τις περίεργες εναλλαγές των σκηνών. Τεχνικά δεν ξέρω που εντάσσεται , πάντως δεν είναι και η πρώτη φορά που βλέπω έργο στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία του αντίστροφα, από το τέλος προς την αρχή. Θα έλεγα οτι αυτό κράτησε μέχρι τα μισά περίπου της ταινίας όπου και προσαρμόστηκα στον τεχνικό χειρισμό του σκηνοθέτη (πάλι καλά που πρόλαβα δηλαδή ) Στο δεύτερο μισό η συνέχεια του έργου ήταν κατανοητή και καθαρή όπου και με συνεπείρε. Βασικά όπως το λέει και ο τίτλος της ταινίας , το δίλημμα είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό! Περί ξεκαθάρισμα των αναμνήσεων , . . . Στο ταξίδι μέσα στο μυαλό του ο Κάρεϊ ανακαλύπτει την πραγματική αξία των αναμνήσεων. ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ !!!!! . . .Κάτι που εγώ προσωπικά έζησα έντονα βλέποντας την ταινία, σαφώς όμως δεν είναι και το μοναδικό μήνυμα. Απλώς ίσως είναι το μόνο αδιαμφισβήτητο στην ταινία ! . . ..- And Now what Joel ? - We’ll enjoy it . . .
dim_b Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Πολύ καλή ταινία. Έχοντας δει το trailer, την περίμενα περισσότερο κωμωδία, αλλά ευτυχώς που δεν ήταν (κάτι με το οποίο δε νομίζω ότι θα συμφωνούσαν οι περισσότεροι από αυτούς που ήταν στην αίθουσα μαζί μου). Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό γιά να το δει κανείς μόνο από την αστεία πλευρά του και ο Charlie Kaufman έχει το δικό του ξεχωριστό τρόπο γιά να μας βάλει στο μυαλό του Joel Barish (του κεντρικού χαρακτήρα της ταινίας). Πολύ καλοί οι πρωταγωνιστές αλλά και οι ηθοποιοί στους "δεύτερους" ρόλους και χάρηκα που η Kate Winslet (την οποία συμπαθώ ιδιαίτερα) κατάφερε επιτέλους να ξεπεράσει το σύνδρομο του Τιτανικού.
Storm Shadow Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 kala osoi exoun eroteytei sigoura taytizontai..... axxxx :wink:
konnak Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Επαναφέροντας αυτό το τόπικ ανακοινώνω ότι προχωρώ σε ίδρυση θρησκευτικού κινήματος, τον Καουφμανισμό....ΕΙΝΑΙ Θ-Ε-Ο-Σ! Τελεία και παύλα! Καθόμαστε και μιλάμε για π@π@ριές τύπου Τροίας, Βαν Χέ-λ-σινγ και Γκόθικες, και γι' αυτό το αριστούργημα μόλις σοκαριστικα βλέποντας μόνο 3 ποστ. Η ταινία είναι ήδη μία από τις all-time αγαπημένες μου. Πόσο άπειρη και πόσο απύθμενο βάθος είχε ρε παιδιά; Και πως μπορεί να "πει" τόσα πράγματα σε τόσο λίγο χρόνο; Πάντα πίστευα ότι θα χρειαζόταν μια αιωνιότητα...Παραλίγο να δώσω άλλα 6€ ως φόρο τιμής σε αυτό που είδα και ξεπέρασε κάθε (ήδη πανύψηλη μετά το Being John Malcovich) προσδοκία... ΥΓ: συχωρέστε τον άκρατο ενθουσιασμό, έχει περάσει μόλις μια ώρα που έχω βγει από την αίθουσα ΥΓ2: Και το play.com λέει "Due for release on 01/11/2004". Οοοοοόχιιιιιιιιιιιιιιιι!...Και δεν έχω και DSL. Ποιό καλό παιδί....IOU IOU IOU IOU IOU *RULES VIOLATION* *RULES VIOLATION* *PLEASE REPHRASE* *PLEASE REPHRASE* σνιφ σνιφ...
polaki Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Emena pantos mou fanike spatali tou xronou mou kai ton 7 evro.. toulaxiston efaga ta popcorn.. Eixame paei parea 2 files mou kai 2 filoi mou kai emeis epimename na fugoume alla aftes thelane na meinoun.. H' to ergo itan idiofiia kai emeis entelos betovlakes, i mallon o Carey prepei na kanei kamia komodia kai na afisei tous sovarous rolous.....
KaizerSoze Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 H' to ergo itan idiofiia kai emeis entelos betovlakes' date=' i mallon o Carey prepei na kanei kamia komodia kai na afisei tous sovarous rolous..... [/quote'] Koita,apoti exw akousei gia tin tainia kai apoti xerw apo ton Kauffman tote pontarw sto 2o.Sorry alla... Epipleon o Carrey exei akousei ta mona kala logia tis karieras tou gia to Truman Show kai to Man on the Moon.Tis mones sovares tainies
konnak Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 polaki εμένα με έστειλε τελείως ο Jim Carey που ήταν καταπληκτικός (όπως με είχε στείλει με το Truman Show). Απλά αν κάποιος δεν είχε καν ακουστά το όνομα Κάουφμαν, και είδε Jim Carey και πήγε να δει μια από τις κωμωδίες τις σειράς, φυσικά έχασε. Η ταινία ήταν ιδιοφυής, ο ορισμός της ιδιοφυούς δημιουργίας πιστεύω. Ίσως δεν κατάφερες να υποβληθείς στην εκκεντρική ατμόσφαιρα που έχουν οι δημιουργίες του Κάουφμαν. Πιστεύω την αδικείς. Όπως είπαν οι προλαλήσαντες, ειδικά αν είσαι (ή ήσουν) ερωτευμένος δεν παίζει να μην ταυτιστείς. 12 ώρες μετά ακόμα με στοιχειώνει..... Επίσης θεωρώ είναι κλάσεις ανώτερη από τις δύο προηγούμενες (που επίσης είναι κορυφαίες -κυρίως το Μυαλό του John Malcovich) ΥΓ: Ρε κάυζερ ούτε αυτή την έχεις δει; τι στο διάολο πας και βλέπεις; Τροίες και Κλεμμένες Ζωές (ελέω Τζολί; ) :wink:
dim_b Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Όπως είπαν οι προλαλήσαντες, ειδικά αν είσαι (ή ήσουν) ερωτευμένος δεν παίζει να μην ταυτιστείς. Ακριβώς...
KaizerSoze Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 ΥΓ: Ρε κάυζερ ούτε αυτή την έχεις δει; τι στο διάολο πας και βλέπεις; Τροίες και Κλεμμένες Ζωές (ελέω Τζολί; ) :wink: Vasika den vlepw tipota giati edw kai 2 mhnes pizw me ta mathimata.DYSTYXWS ENA PIGA NA DW,TON vAN mALAKA.Tespa,oute tin Troia exw dei oute tipota.To Taking Lives fysika kai to eida elew Jolie kai eimai perhfanos,i dont get your point
polaki Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Vasika isos eimai prokatilimenos gia ton eksis logo... Emeis kanonika tin Troia tha vlepame, alla itan full opote epeidi oi kopeles eixan paei pio prin (vasika tis afisame mexri na vroume parkarisma giati ginotan tis katakaimenis!) pigan kai vgalane oti na nai. Mas eipan apla oti paizei o Jim Carey, opote leme ah ok, komodia einai ante na ti doume na gelasoume. Kai ksafnika vrethikame s'afto kai isos gi'afto na trelathika etsi. Pistevo oti sto proto 20alepto i Kate epaize polu xalia. Kai to ypostirizo me to oti sti sinexeia tou ergou o xaraktiras tis itan pio normal (stis faseis me ta ble malia pali pou itan to paron kai kala) kai den ekane san ntaou pentelis.. Sto thema tou erota tora.. kai ego exo pikrathei sto parelthon alla to na ksexaso kati de nomizo oti tha to ekana (opos kai den exo svisei tis fotografies pou mou thimizoun tin anamnisi *asxeto an den tis exo dei apo tote*) giati tha itan sa na svino ena meros tis zois mou. Apo kei kai pera to oti kapoios epilegei na to kanei diko tou thema, alla vrika POLY KOURASTIKO to olo skiniko me ton Carey na einai sto krevati kai oi vlakes apo pano tou na pinoun mpures kai na xazogelane.. Eilikrina den mporo na to katalavo... Oso gia ton Frodo.. kalitera as araksei se kana nisaki gia 1-2 xronia na fugei i "bogia" tou Arxonta giati kathe fora pou ton evlepa nomiza oti tha do kai kana Nazgul na ton kinigaei...
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Telika to egraki einai kalo i oxi re paides???To exo kai den xero an prepei na to do!!!
KaizerSoze Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Δημοσ. 26 Μαΐου 2004 Den to vlepeis outws i allws na apofasiseis monos sou?poios perimenei na sou pei antikeimenikh apopsh?
konnak Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 {TDi}Dj2k..infc θες να ακούσεις καμιά κουβέντα τώρα;;;; Άκου εκεί το έχεις και δεν ξέρεις αν θα το δεις.....Εδώ στη Μιναρούπολη το είχανε μόνο για μια βδομάδα, εγώ το είδα την τελευταία μέρα προβολής της (όπως αποδείχθηκε μετά, δεν το ήξερα) και ενώ θα θελα να το ξαναδώ (στο σινεμά, έτσι; δυστυχώς δεν έχω DSL-άτιμη κοινωνία.....)δεν μπόρεσα...Δες το και πες μας τη γνώμη σου
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2004 I will DO IT!!!DO IT, DO IT!!! To "Strarksy&Hurtch" pantos SkIzEi!!! p.s. Do It dO it!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.