Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα τα παρω απο την αρχη οταν εβαλα οτε ηξερα οτι λογω αποστασης δεν θα πιανω και τα 50 στην αρχη ειχα 30αρα συνδεση και επιανα 29 μετα εκανα το πακετο στα 50 αφου ηταν τσαμπα και επιανα 31

αλλαξα το ρουτερ αφου ηταν και αυτο τσαμπα (χωρις να με ενημερωσουν οτι μπορουσα να παρω το plus) και πηρα στα 33 εδω και κανενα 2μηνο εχω δει και παιζω στα 34-35 χθες καθως κατεβαζα σε μια στιγμη πηγα 39 κρατησε για λιγο και επεσα ξανα στα 34... πηγα σημερα στο οτε και μιλουσα με μια κυρια και μου ελεγε οτι τοσο πιανει στην περιοχη μου και το μεσο ορο ειναι στα 24 και οτι δεν μπορει να το δηλωση για βλαβη και ευχαριστω να λεω... της ειπα να δει για το margin αφου διαβασα εδω περα σε εναν οδηγο καθως μιλουσαμε αν μπορει να το κανει στο 6 και μου λεει οτι δεν γινεται αυτο και αυτοματα ειμαι στο 9.2 με τα πολλα και με την γλυκια μου φωνουλα καταφερα και την επεισα να το δηλωση για βλαβη μετα απο δυο ωρες (τωρα δηλαδη) μου ηρθε μηνυμα οτι εγινε ο ελεγχος και εκανε restart το router και βλεπω οτι κατεβαζω με 38... ξερει κανεις τι γινεται και πως το κανουν αυτο να με αλλαζουν οποτε θελουν την ταχυτητα?

το μεσημερι ειχα 34,5

123.png

Επεξ/σία από sozz
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

56 λεπτά πριν, sozz είπε

θα τα παρω απο την αρχη οταν εβαλα οτε ηξερα οτι λογω αποστασης δεν θα πιανω και τα 50 στην αρχη ειχα 30αρα συνδεση και επιανα 29 μετα εκανα το πακετο στα 50 αφου ηταν τσαμπα και επιανα 31

αλλαξα το ρουτερ αφου ηταν και αυτο τσαμπα (χωρις να με ενημερωσουν οτι μπορουσα να παρω το plus) και πηρα στα 33 εδω και κανενα 2μηνο εχω δει και παιζω στα 34-35 χθες καθως κατεβαζα σε μια στιγμη πηγα 39 κρατησε για λιγο και επεσα ξανα στα 34... πηγα σημερα στο οτε και μιλουσα με μια κυρια και μου ελεγε οτι τοσο πιανει στην περιοχη μου και το μεσο ορο ειναι στα 24 και οτι δεν μπορει να το δηλωση για βλαβη και ευχαριστω να λεω... της ειπα να δει για το margin αφου διαβασα εδω περα σε εναν οδηγο καθως μιλουσαμε αν μπορει να το κανει στο 6 και μου λεει οτι δεν γινεται αυτο και αυτοματα ειμαι στο 9.2 με τα πολλα και με την γλυκια μου φωνουλα καταφερα και την επεισα να το δηλωση για βλαβη μετα απο δυο ωρες (τωρα δηλαδη) μου ηρθε μηνυμα οτι εγινε ο ελεγχος και εκανε restart το router και βλεπω οτι κατεβαζω με 38... ξερει κανεις τι γινεται και πως το κανουν αυτο να με αλλαζουν οποτε θελουν την ταχυτητα?

το μεσημερι ειχα 34,5

123.png

Οσο μειωνεται το snr στο download τοσο ανεβαινει η ταχυτητα αλλ θα ανεβουν κ τα errors. Τωρα πχ εισαι σε προφιλ snr 9αρι αφου βλεπουμε στα χαρακτηριστικα σου 8.4

Μεχρι 6 μπορεις να πας αλλα ισως τοτε να εχεις πολλα error κ αποσυνδεσεις. Δεν ξερω κ αν ο οτε σε αφηνει να πας σε 6αρι. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, malias4 είπε

Οσο μειωνεται το snr στο download τοσο ανεβαινει η ταχυτητα αλλ θα ανεβουν κ τα errors. Τωρα πχ εισαι σε προφιλ snr 9αρι αφου βλεπουμε στα χαρακτηριστικα σου 8.4

Μεχρι 6 μπορεις να πας αλλα ισως τοτε να εχεις πολλα error κ αποσυνδεσεις. Δεν ξερω κ αν ο οτε σε αφηνει να πας σε 6αρι. 

2095387229_.png.00ea37b636d0f7248ccba07863c21b4a.png

καθε φορα που του κανω ανανεωση το snr αλλαζει και παιζει απο 7,3 εως 8.4 δηλαδη δεν ειναι σταθερο σε ενα σημειο εφτασε και 6,9 για ενα κλικ...

επισης  αν κατεβασω πχ απο την nvidia που δινει καλες ταχυτητες βλεπω και κατεβαζω με 4,2MB ενω απο την διαχειριση εργασιων ειναι στα 38 mbps αν πουμε ενα byte = 8 bit δεν θα επρεπε να ειχα 4,75?

Επεξ/σία από sozz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sozz είπε

2095387229_.png.00ea37b636d0f7248ccba07863c21b4a.png

καθε φορα που του κανω ανανεωση το snr αλλαζει και παιζει απο 7,3 εως 8.4 δηλαδη δεν ειναι σταθερο σε ενα σημειο εφτασε και 6,9 για ενα κλικ...

επισης  αν κατεβασω πχ απο την nvidia που δινει καλες ταχυτητες βλεπω και κατεβαζω με 4,2MB ενω απο την διαχειριση εργασιων ειναι στα 38 mbps αν πουμε ενα byte = 8 bit δεν θα επρεπε να ειχα 4,75?

Nομιζω το snr ανα διαστηματα μπορει να ανεβει η να κατεβει . Πχ κ εμενα αυνηθως ειναι γυρω στο 11 αλλα εχει παει κ 8 η 9 οποτε ζοριστει η γραμμη για να κρατησει τον συγχρονισμο που εχει πιασει. Δηλαδη αν κανω ρεσταρτ κ κλειδωσει στο ρουτερ 49999 με snr 11 κ μετα για καποιο ζοριστει η γραμμη γιανα μην παει το 49999 43200 πεφτει το snr στο 9

Εχεις παρα πολλα crc errors παντως φιλε μου κ δεν ξερω κ εγω καλα να σε βοηθησω. Κ αυτα που ξερω εδω μεσα απο οτι εχω διαβασει κ εγω μιας κ εβαλα vdsl πριν κανα δυο μηνες κ αρχισα να ασχολουμε.Σιγουρα πρεπει να εχουμε το ρουτερ ατην ορωτη την κεντρικη πριζα του σπιτιου

Επεξ/σία από malias4
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, malias4 είπε

Nομιζω το snr ανα διαστηματα μπορει να ανεβει η να κατεβει . Πχ κ εμενα αυνηθως ειναι γυρω στο 11 αλλα εχει παει κ 8 η 9 οποτε ζοριστει η γραμμη για να κρατησει τον συγχρονισμο που εχει πιασει. Δηλαδη αν κανω ρεσταρτ κ κλειδωσει στο ρουτερ 49999 με snr 11 κ μετα για καποιο ζοριστει η γραμμη γιανα μην παει το 49999 43200 πεφτει το snr στο 9

οκ καταλαβα ευχαριστω

το αστειο ειναι οτι εκανα restart την πρωτη φορα με κλειδωσε στα 36 με 9 snr μετα με κλειδωσε στα 38 λεω ας κανω μια δοκιμη και τωρα ειμαι στα 40... οποτε με την πληροφορια που μου εδωσες καταλαβα οτι σε καθε ρεσταρτ κλειδωνω σε τυχαιο snr και απο αυτο εξαρτατε τι ταχυτητα θα εχω

τωρα παιζω απο 6,6 σε 7,2

1320876687_.png.22d7039e86fbe17c65bffdd19369301d.png

Επεξ/σία από sozz
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα,έχω αποφασίσει μετά από τόσα χρόνια με 24αρα να πάω σε 50αρα ΟΤΕ..

Τα στοιχεία που βρήκα στο ρουτερ είναι τα παρακάτω.

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 2704/27030 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 59863/129066 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 40.1/31.6 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 2.6/3.1 dB 
Output Power(Up/Down) -2.5/5.6 dBm

Είμαι λίγο άσχετος με τα παραπάνω και δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε 50αρα.
Επεξ/σία από dionisis1925

3 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα,έχω αποφασίσει μετά από τόσα χρόνια με 24αρα να πάω σε 50αρα ΟΤΕ..

Τα στοιχεία που βρήκα στο ρουτερ είναι τα παρακάτω.

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 2704/27030 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 59863/129066 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 40.1/31.6 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 2.6/3.1 dB 
Output Power(Up/Down) -2.5/5.6 dBm

Είμαι λίγο άσχετος με τα παραπάνω και δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε 50αρα.

Ω φιλε μου αξιζει κ με το παραπανω. Βλεπεις το attainable rate στο downl ειναι 129.066 οποτε κ κατοσταρα να βαλεις λογικα θα τερματιζεις  κ θα εχεις κ καβατζα  😂

Το line attenuation στο down εχεις 3.1 οποτε εισαι πανω κατω 200 μετρα απο την καμπινα !! Πολυ κοντα.

Αντε κανε αιτηση !

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , να σε ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα που σε βρήκα :P Αυτη η μόδα με το fiber που με ζαλισε τις προάλλες μια υπάλληλος του ΟΤΕ τι ακριβώς είναι ? Όταν της έλεγα για vdsl 50αρα εκείνη μου έλεγε τα δικά της .

Μεγάλη προσοχή με όλους τους παρόχους.

Για να πετύχουν στόχους πωλήσεων, πουλάνε με «το κιλό» πακέτα παραπάνω ταχυτήτων που δεν μπορούν να υποστηριχτούν από την ποιότητα της γραμμής και δεν παίζουν ποτέ στην υποσχόμενη ταχύτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το fiber που σε έπρηξε η υπάλληλος του O.T.E. προφανώς είναι το fttc δηλαδή οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα και από εκεί χαλκός, δηλαδή η κλασική 50άρα vdsl. Απλά το fiber είναι ένα κόλπο marketing μήπως και "τσιμπήσει" κανείς και κάνουν καμμία πώληση. Δεν υπάρχει καμπίνα που να δίνει vdsl και ftth ταυτόχρονα.

Επεξ/σία από afm

Καλησπέρα έκανα χτες αίτηση για 50αρα ο υπάλληλος μου είπε για ενεργοποίηση σε 5-7 ημέρες,από περίεργα σήμερα μπήκα στο ρούτερ και είδα το εξής.

Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 5503/54998 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 57939/128592 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 37.1/26.9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 2.8/3.3 dB 
Output Power(Up/Down) -2.5/12 dBm 
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Επιτέλους μπήκα και εγώ στο κλαμπ της VDSL :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Καλησπέρα έκανα χτες αίτηση για 50αρα ο υπάλληλος μου είπε για ενεργοποίηση σε 5-7 ημέρες,από περίεργα σήμερα μπήκα στο ρούτερ και είδα το εξής.

Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 5503/54998 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 57939/128592 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 37.1/26.9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 2.8/3.3 dB 
Output Power(Up/Down) -2.5/12 dBm 
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Επιτέλους μπήκα και εγώ στο κλαμπ της VDSL :)

Τελεια ειναι μια χαρα, σηκωνεις ανετα κ 100αρα !!

Επεξ/σία από malias4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...