Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,εχω ενα προβλημα με το ρευμα μου.Καταρχην εχω μονοφασικο.Εχω στο μαγαζι μου δυο διπλες βιτρινες ψυγειων,ενα μονο βιτρινα,ενα μονο μπυρας ενησχημενο,δυο μεγαλους καταψυκτες παγωτων και αιρκοντισιον 24αρι.Τωρα ανα διαστηματα μου ριχνη το ρελε και εαν ειναι βραδυ εχω τρεχαματα να ανεβασω παλι το ρελε.Καμια φορα και 2 φορες μες την νυχτα.Ερωτηση τωρα,θα ηταν σοφο να αυξησω στην δεη την παροχη που εχω απο 8 κιλοβατορες σε 12? Η να αιτηθω 3φασικο ρευμα.Εφχαριστω εκ των πρωτερον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σοφό θα ήταν να δεις τις ταμπέλες των ψυγείων και του a/c,και να προσθέσεις να δεις τι καίνε όλα μαζί.

Πιθανότατα ναι,χρειάζεσαι 12αρα,αλλά είναι και θέμα καλωδίων πίνακα μετά.

Φώτο του πίνακα ;

Και πως τραβάνε τα ψυγεία,έχει το καθ ένα δική του ασφάλεια/γραμμή στο πίνακα;;

Επεξ/σία από IT chef
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημείωσε πόσο λένε οι συσκευές ότι χρησιμοποιούν και πάρε τηλέφωνο την ΔΕΗ και ρώτα. Υπάρχει και περίπτωση να μην έχεις την κατάλληλη καλωδίωση μέσα στο κτήριο για τόση ενέργεια οπότε καλό είναι να πάρεις άποψη από κάποιον που ξέρει τις καλωδιώσεις του χώρου σου.

@IT chef βρε stalker, άσε να απαντήσω και εγώ σε κανέναν πρώτος, δεν έχω κάτι άλλο να κάνω :D

Επεξ/σία από Cell_7
Δημοσ.
4 minutes ago, Cell_7 said:

Σημείωσε πόσο λένε οι συσκευές ότι χρησιμοποιούν και πάρε τηλέφωνο την ΔΕΗ και ρώτα. Υπάρχει και περίπτωση να μην έχεις την κατάλληλη καλωδίωση μέσα στο κτήριο για τόση ενέργεια οπότε καλό είναι να πάρεις άποψη από κάποιον που ξέρει τις καλωδιώσεις του χώρου σου.

@IT chef βρε stalker, άσε να απαντήσω και εγώ σε κανέναν πρώτος, δεν έχω κάτι άλλο να κάνω :D

Είναι ξεκάθαρο πως αυτό το φόρουμ δεν είναι αρκετά μεγάλο και για τους δύο μας.

Ας το λύσουμε σαν ενήλικες,πάρε το yugioh deck σου,και τα λέμε στην πλατεια σε μισή.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, german21 είπε

Εχω στο μαγαζι μου δυο μεγαλους καταψυκτες παγωτων .Τωρα ανα διαστηματα μου ριχνη το ρελε και εαν ειναι βραδυ εχω τρεχαματα να ανεβασω παλι το ρελε.Καμια φορα και 2 φορες μες την νυχτα..Ερωτηση τωρα,θα ηταν σοφο να αυξησω στην δεη την παροχη που εχω απο 8 κιλοβατορες σε 12?

καλό α ήταν να μας πεις που είναι το μαγαζί για να μην ψωνίσει κάποιος από σένα μιας και τα παγωτά είναι ευπαθές  προϊόν Επιπλέον καλό θα είναι να ειδοποιήσεις ηλεκτρολόγο για έλεγχο απο το να ζητάς βοήθεια εδώ Επαγγελματιας εισαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, german21 είπε

Καλησπερα,εχω ενα προβλημα με το ρευμα μου.Καταρχην εχω μονοφασικο.Εχω στο μαγαζι μου δυο διπλες βιτρινες ψυγειων,ενα μονο βιτρινα,ενα μονο μπυρας ενησχημενο,δυο μεγαλους καταψυκτες παγωτων και αιρκοντισιον 24αρι.Τωρα ανα διαστηματα μου ριχνη το ρελε και εαν ειναι βραδυ εχω τρεχαματα να ανεβασω παλι το ρελε.Καμια φορα και 2 φορες μες την νυχτα.Ερωτηση τωρα,θα ηταν σοφο να αυξησω στην δεη την παροχη που εχω απο 8 κιλοβατορες σε 12? Η να αιτηθω 3φασικο ρευμα.Εφχαριστω εκ των πρωτερον.

Καλησπερα...Το βραδυ και την ημερα δουλευει συνεχεια το aircondition που σου ριχνει το ρευμα; Ποια κατηγορια ειναι αυτο;; Θα πρεπει να  το δεις..Τι ασφαλεια μεσα εχει η παροχη;; Για να σου ριχνει το ρελε σημαινει οτι εχει υπερφωτιση...Δεν σηκωνει ο πινακας σου...  Δεν ειναι και πολυ ευκολο να βαλεις τριφασικη παροχη... Θα πρεπει να αλλαξεις καλωδιωση... Θα βαλεις 16αρια καλωδια...

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.

Αν σου ρίχνει το ρελε το πρόβλημα σου δεν είναι στην ισχύ της παροχής αλλά σε κάποια διαρροή Ρεύματος. Εάν δεν έφτανε η εγκατεστημένη ισχύς σου θα σου έκαιγε την ασφάλεια. 

καλεσε άμεσα ηλεκτρολόγο (ξύπνιο όχι κανένα μπούφο από αυτούς που είναι ίσα να αλλάξουν καμία πριζα)

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, IT chef είπε

Σοφό θα ήταν να δεις τις ταμπέλες των ψυγείων και του a/c,και να προσθέσεις να δεις τι καίνε όλα μαζί.

Πιθανότατα ναι,χρειάζεσαι 12αρα,αλλά είναι και θέμα καλωδίων πίνακα μετά.

Φώτο του πίνακα ;

Και πως τραβάνε τα ψυγεία,έχει το καθ ένα δική του ασφάλεια/γραμμή στο πίνακα;;

ευχαριστω για την ανταποκρισει φιλε μου,το ενα διπλο του γαλακτος 780 βατ,η μπυρα 650 βατ,το 2πλο της κοκα 1093,ενα μονο βιτρινα παλι 563 βατ,και τα δυο μεγαλα των παγωτον  δεν γραφει τα βατ το πινακακι.τα τρια που βλεπεις στην φωτο παιρνουν απο μια γραμμη,το γαλα παλι απο μια και τα παγωτα δικια τους γραμμη μαζι με εναν υπολογιστει και ταμειακη μηχανη.ευχαριστω κ παλι φιλε μου.

παγωτα.jpg

ψηγεια 2.jpg

ψηγειο 1.jpg

πινακας.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασικός πίνακας τουρλουμπούκι 😂 ότι ραγουλικο είχε ο καθένας που περνούσε το πέταγε επάνω...

Ξαναρωταω εισαι σίγουρος ότι σου ρίχνει το ρελε και οχι την ασφάλεια; Εάν ναι Τοτε έχεις διαρροή ρεύματος και δε τίθεται θέμα υπερφόρτωσης. Από εκεί και πέρα το ρεύμα που έχεις είναι μονοφασικο απλό ή ενισχυμένο; Η φωτογραφία δεν είναι καλής ανάλυσης και από αυτά το βλέπω μου μοιάζει να έχεις απλό...

Εάν λοιπόν είναι απλό μονοφασικο είναι γεγονός ότι δουλεύεις οριακά με τα φορτία αλλά ΔΕΝ είναι λογικό α) να σου δημιουργεί πρόβλημα το βράδυ που μάλιστα σταματάνε να δουλεύουν σε μεγάλο βαθμό τα μοτέρ καθως δεν έχεις άνοιξε κλείσε και β) δε θα σου έριχνε το ρελε. 

Το πιο λογικό θα ήταν να σου δημιουργεί πρόβλημα ντάλα μεσημέρι με ζέστη...

Ερωτηση κρίσιμη, έχεις μήπως τίποτα φώτα led που τα ανάβεις το βράδυ αφού φύγεις (να είναι δλδ ανάμμενα όταν πέφτει το ρελε)...;

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, paylidis είπε

Κλασικός πίνακας τουρλουμπούκι 😂 ότι ραγουλικο είχε ο καθένας που περνούσε το πέταγε επάνω...

Ξαναρωταω εισαι σίγουρος ότι σου ρίχνει το ρελε και οχι την ασφάλεια; Εάν ναι Τοτε έχεις διαρροή ρεύματος και δε τίθεται θέμα υπερφόρτωσης. Από εκεί και πέρα το ρεύμα που έχεις είναι μονοφασικο απλό ή ενισχυμένο; Η φωτογραφία δεν είναι καλής ανάλυσης και από αυτά το βλέπω μου μοιάζει να έχεις απλό...

Εάν λοιπόν είναι απλό μονοφασικο είναι γεγονός ότι δουλεύεις οριακά με τα φορτία αλλά ΔΕΝ είναι λογικό α) να σου δημιουργεί πρόβλημα το βράδυ που μάλιστα σταματάνε να δουλεύουν σε μεγάλο βαθμό τα μοτέρ καθως δεν έχεις άνοιξε κλείσε και β) δε θα σου έριχνε το ρελε. 

Το πιο λογικό θα ήταν να σου δημιουργεί πρόβλημα ντάλα μεσημέρι με ζέστη...

Ερωτηση κρίσιμη, έχεις μήπως τίποτα φώτα led που τα ανάβεις το βράδυ αφού φύγεις (να είναι δλδ ανάμμενα όταν πέφτει το ρελε)...;

Εχω τρεις προβολεις led εξωτερικους και μεσα το μαγαζι ειναι με 12 φωτιστικα led.Ομως μου ριχνει το ρελε και το μεσημερι που τα εξω τα εχω κλεισει.

Μου ηρθε και συνεργειο ψυγειων εχθες για το ψυγειο της αμστελ που μου δημιουργει προβληματα με την αντιστασει,μου την εβγαλε εκτος λειτουργιας.

Εχθες ολη μερα καλα,βεβαια εβγαλα το συγκεκριμενο ψυγειο εκτος λειτουργιαςτο βραδυ.Θα δω και σημερα και μετα θα ψαξω να βρω ηλεκτρολογο διωτη ο δικος μου καλος 

αλλα για να ερθει στο μαγαζι πρεπει να εχει καει πρωτα.Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Hager, Geyer, Legrand και γενικά ότι είχε ο καθένας μαζί του 😋😂

Ποικιλία χάχα 😋

Φώναξε ηλεκτρολόγο άμεσα, καθώς δεν είναι λύση να πηγαίνεις νύχτα να σηκώνεις ρελε κτλπ, μάλλον είτε είσαι οριακά με τα φορτία σου, είτε έχεις κάπου διαρροή ρεύματος 

Ένας ηλεκτρολόγος (που ξέρει) θα στο βρει και θα σου δώσει λύσεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, german21 είπε

Ομως μου ριχνει το ρελε και το μεσημερι που τα εξω τα εχω κλεισει.

Για να πέφτει το ρελέ σημαίνει ότι έχεις Διαρροή Ρεύματος…

Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι δεν ακούς τους «ηλεκτρολόγους» του insomnia που σε βάζουν να βγάζεις φωτογραφίες, αλλά φωνάζεις έναν κανονικό ηλεκτρολόγο χτες, που δεν θα αρκεστεί σε φωτογραφίες και βλακείες…

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.
1 ώρα πριν, german21 είπε

Εχω τρεις προβολεις led εξωτερικους και μεσα το μαγαζι ειναι με 12 φωτιστικα led.Ομως μου ριχνει το ρελε και το μεσημερι που τα εξω τα εχω κλεισει.

Μου ηρθε και συνεργειο ψυγειων εχθες για το ψυγειο της αμστελ που μου δημιουργει προβληματα με την αντιστασει,μου την εβγαλε εκτος λειτουργιας.

Εχθες ολη μερα καλα,βεβαια εβγαλα το συγκεκριμενο ψυγειο εκτος λειτουργιαςτο βραδυ.Θα δω και σημερα και μετα θα ψαξω να βρω ηλεκτρολογο διωτη ο δικος μου καλος 

αλλα για να ερθει στο μαγαζι πρεπει να εχει καει πρωτα.Ευχαριστω και παλι.

Υπάρχει μια Μικρή περίπτωση Να φταίνε τα led στο ότι πέφτει το ρελε. Αλλά πολύ μικρή. Πιο πολλες είναι οι πιθανότητες για κάτι άλλο. Φέρε άμεσα ηλεκτρολόγο. Στην ανάγκη κλείσε μια μέρα για να γίνει σωστός έλεγχος 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, paylidis είπε

Υπάρχει μια Μικρή περίπτωση Να φταίνε τα led στο ότι πέφτει το ρελε. Αλλά πολύ μικρή. Πιο πολλες είναι οι πιθανότητες για κάτι άλλο. Φέρε άμεσα ηλεκτρολόγο. Στην ανάγκη κλείσε μια μέρα για να γίνει σωστός έλεγχος 

Καλημερα... Σιγουρα για πεφτει ο ρελες καπου υπαρχει προβλημα... Καποια διαρροη, βραχυκυκλωμα... Νομιζω οτι μπορεις να χρειαστεις και μια επαυξηση;; Η παροχη σου  το ρολοι τι ασφαλεια εχει μεσα;;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, german21 είπε

ευχαριστω για την ανταποκρισει φιλε μου,το ενα διπλο του γαλακτος 780 βατ,η μπυρα 650 βατ,το 2πλο της κοκα 1093,ενα μονο βιτρινα παλι 563 βατ,και τα δυο μεγαλα των παγωτον  δεν γραφει τα βατ το πινακακι.τα τρια που βλεπεις στην φωτο παιρνουν απο μια γραμμη,το γαλα παλι απο μια και τα παγωτα δικια τους γραμμη μαζι με εναν υπολογιστει και ταμειακη μηχανη.ευχαριστω κ παλι φιλε μου.

Τα φορτία είναι εντάξει, τα ψυγεία αυτά στην πράξη τραβάνε λιγότερα βάτ απο τα ονομαστικά και εκτός αυτού δέν θα λειτουργούν όλα ταυτόχρονα.

Το ρελέ πέφτει λόγω διαρροής. Μπορεί η ζημιά να γίνεται απο μία συσκευή που να έχει μεγάλη διαρροή ή μπορεί απλά να αθροίζονται οι διαρροές των συσκευών.

Η πιό σωστή λύση είναι τα ψυγεία να βγούν εκτός του κεντρικού ρελέ και οι ασφάλειες τους στον πίνακα να αντικατασταθούν απο RCBO (ασφαλειορελέ).

Ετσι αν πέσει το κεντρικό ρελέ απο άσχετη διαρροή, τα ψυγεία θα συνεχίσουν να έχουν ρεύμα. Αν ένα απο τα ψυγεία έχει διαρροή, τότε θα ρίξει το δικό του RCBO και τα άλλα ψυγεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...