Ruthl3ss Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Γειά σας παιδιά, έχω ένα σύστημα με asus p8z68v, i5 2500K, 8gb corsair ram vengeance και τροφοδοτικό enermax platimax 850 που τρώει εντελώς τυχαία restart τα οποία είναι πολύ δύσκολο να αναπαράγεις κατά βούληση. Δεν έχει να κάνει με κάρτα γραφικών, λογισμικό ή θερμοκρασίες το έχω τσεκάρει. Έχω αποσυνδέσει τα πάντα και έχω αφήσει μόνο μητρική, τροφοδοτικό, επεξεργαστή και ραμ και τρέχω memtest από bootable usb και πάλι σβήνει σε άκυρες στιγμές αν και κατάφερε να ολοκληρώσει κάποια pass και στις δύο ραμ οπότε οι ραμ φαίνονται να μην είναι το θέμα. Οπότε το μυαλό μου πάει σε τροφοδοτικό και μητρική(επεξεργαστή θεωρώ πιο απίθανο). Μέσα στο bios δεν έχει κάνει restart μέχρι στιγμής. Θα μπορούσα εύκολα να τσεκάρω ποιό απ τα δύο δοκιμάζοντας ένα άλλο τροφοδοτικό αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάποιο εύκαιρο και δεν έχω και κάποιον να μου δανείσει το δικό του. Αν παραγγείλω καινούριο τροφοδοτικό και δε φταίει αυτό, τα καταστήματα δε δέχονται επιστροφές αν έχει ανοιχτεί η συσκευασία. Έχετε να προτείνετε κάποια λύση; Νέα Σμύρνη Αθήνα βρίσκομαι.
Coppermine Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Οι πληροφορίες σου είναι τουλάχιστον ελλιπείς για να κάνει κάποιος μια εκτίμηση, έχεις SLI, Xfire, τύποο GPU, κλοκαρισμένο cpu? Eχεις ένα από τα καλύτερα τροφοδοτικά που κυκλοφορούν στην αγορά με την διαφοροποίηση ότι είναι πραγματικό mutirail, όπως ακούγεται ενώ υποστηρίζει 83 Αmps, στο 12v rail μάλλον θέλει κάποια αναδιάταξη στα connectors γιατί πιθανά ζορίζεις αρκετά κάποιο rail και σε προστατεύει κάποιο OCP ή OPP
Ruthl3ss Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Coppermine είπε Οι πληροφορίες σου είναι τουλάχιστον ελλιπείς για να κάνει κάποιος μια εκτίμηση, έχεις SLI, Xfire, τύποο GPU, κλοκαρισμένο cpu? Eχεις ένα από τα καλύτερα τροφοδοτικά που κυκλοφορούν στην αγορά με την διαφοροποίηση ότι είναι πραγματικό mutirail, όπως ακούγεται ενώ υποστηρίζει 83 Αmps, στο 12v rail μάλλον θέλει κάποια αναδιάταξη στα connectors γιατί πιθανά ζορίζεις αρκετά κάποιο rail και σε προστατεύει κάποιο OCP ή OPP Όχι δεν έχω overclock, έχω κλείσει και το turbo mode και πάλι κάνει restart, η gpu δε παίζει ρόλο μιας και ο υπολογιστής κάνει restart και χωρίς την gpu όπως έγραψα στο πρώτο ποστ. Το τροφοδοτικό όντως είναι καλό αλλά είναι αρκετά χρόνια πλέον(είναι το πρώτο platimax) όπως και το υπόλοιπο σύστημα. Το σύστημα έτρεχε αρκετά χρόνια χωρίς πρόβλημα. Αναδιάταξη όπως λες στα connectors δεν εχω να κάνω καθώς χρησιμοποιώντας μόνο τα ενσωματωμένα καλώδια(είναι semi modular το τροφοδοτικό) στη μητρική μόνο χωρίς gpu και σκληρούς, και πάλι κάνει restart στο memtest. Αυτό είναι το τροφοδοτικό https://www.techpowerup.com/review/enermax-epm850ewt/ Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από Ruthl3ss
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα