Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, angel4 είπε

Το "ελλαδισταν" που λες φίλε έβαλε τα γυαλιά στο αμερικα, με την σοβαρότητα που έδειξε ως χώρα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τι πρόβλημα της πανδημίας. Σιγα την τεσλα που θα συγκριθεί με την χώρα που γέννησε τα πάντα. Κρίμα να αποκαλείς έτσι υποτιμητικά την πατρίδα σου. 

Σορυ δεν ημουν σαφης, με το Ελλαδισταν εννοουσα Ελλαδα, κι προσωπικα δεν ειδα καμια σοβαροτητα πουθενα.

οι πολιτες χαβαλεδες, 1 βδομαδα πριν το lockdown καναν καρναβαλια, 2 μερες πριν πηγαιναν στα νησια του αιγαιου και κατα την δοαρκεια του lockdown την ειδαν ολοι αθληταραφες και γεμιζαν τις παραλιες και καλα για ασκηση.

με το που εληξε δεν το αυζητω, ξεχυθηκαν ολοι στους δρομους σαν να μην τρεχει τπτ.

για την πολιτεια και κατι τσιορδες δεν το συζητω, ειναι τοσο γελοιοι που μας διαφημιζουν πως να φτιαξουμε μασκα με παλια μπλουζα ενω με τα voucher των 600 εγινε παρτυ και δεν ανοιξε ρουθουνι, ενω ως δοα μαγειας το μην φορατε οι υγειες μασκα εγινε το φορατε υποχρεωτικα.

η τεσλα σαν τροπος λειτουργιαα διοικησης και γενικα προοδου ειναι απειρως καλυτερη απο τον τροπο που λειτουργουμε σαν χωρα, οντας ανευθυνοι ασοβαροι και με τοννα μας κυβερνουν ανεπαγγελτοι.

τελος το υποτιμητικα που λες, δεν το δεχομαι. Την χωρα μου την εχω τιμησει και την εχω υπηρετησει και συνεχιζω να το κανω, αλλα δεν εθελοτυφλω.

λογικα θα μου την πουν για offtopic, αλλα μην μας φτυνουν και νομιζουμε πως βρεχει..

Επεξ/σία από bahamut_zero
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώσε πόνο Elon 😂😂

ΥΓ: Κάνε κάτι διότι το κωλοβαράνε στο Βερολίνο και δεν βλέπω το εργοστάσιο να είναι έτοιμο τέλος 2021 και θέλω να παραγγείλω ένα Model 3 😂

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ.
Στις 12/5/2020 στις 12:55 ΜΜ, gdimitris είπε

Για να καταλαβαινουμε καποια πραγματα. Εκει ενας engineer μπορει να παιρνει 100.000 - 200.000 usd. California ειναι δεν ειναι ευρωπη που τα χρηματα αυτα θα τα δεις σε 30 χρονια εργασιας. Ειναι λογικο να θελει παραγωγη. Και εσας αν σας εδιναν τοσα με χαρα θα πηγαινατε. 

Τελος αυτο με τον ιο ειναι λιγο υπερβολικο, απλα εγινε πολυ famous και τρελαθηκαν ολοι.

Που κολλανε οι engineers στην προκειμενη περιπτωση; 

Αυτοι δουλευουν απο το σπιτι και θα συνεχισουν να δουλευουν απο το σπιτι.

Εδω μιλαμε για τους ανθρωπους που δουλευουν στις γραμμες παραγωγης και βγαζουν ψιχουλα σε σχεση με τους engineers της Τεσλα

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, oukos είπε

Που κολλανε οι engineers στην προκειμενη περιπτωση; 

Αυτοι δουλευουν απο το σπιτι και θα συνεχισουν να δουλευουν απο το σπιτι.

Εδω μιλαμε για τους ανθρωπους που δουλευουν στις γραμμες παραγωγης και βγαζουν ψιχουλα σε σχεση με τους engineers της Τεσλα

Ολα αναλογα ειναι. Ξερω οτι οι μηχανικοι περνουν τοσα. Επομενως αναλογα θα παιρνουν και στη γραμμη παραγωγης πολυ περισσοτερα απο εναν εργατη γραμμης παραγωγης της ευρωπης. 

Με απλα λογια θεωρω οτι αν ενας εργατης στην ευρωπη παιρνει 30.000€ εκει θα παιρνει απο 60 με 70k usd

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdimitris είπε

Ολα αναλογα ειναι. Ξερω οτι οι μηχανικοι περνουν τοσα. Επομενως αναλογα θα παιρνουν και στη γραμμη παραγωγης πολυ περισσοτερα απο εναν εργατη γραμμης παραγωγης της ευρωπης. 

Με απλα λογια θεωρω οτι αν ενας εργατης στην ευρωπη παιρνει 30.000€ εκει θα παιρνει απο 60 με 70k usd

Υπαρχει ενας παραγοντας που σου διαφευγει, το κοστος ζωης της καθε περιοχης.

Οι μισθοι στις γραμμες παραγωγης ξεκινανε απο $36k τον χρονο, αυτα τα λεφτα ειναι σα να βγαζεις 300ευρω/μηνα καθαρα στην Αθηνα.

Ακομα και τα 60k ειναι λιγα λεφτα για την συγκεκριμενη περιοχη.

Εν πασει περιπτωση απο ποτε μπηκε τιμη στην ανθρωπινη ζωη και δεν το ξερουμε;

Απο ποσα λεφτα και πανω ειναι οκ να σου λεει το αφεντικο σου γυρνα στην δουλεια με κινδυνο της ζωης σου ενω o δημος το εχει απαγορευσει;

• Like 1
Δημοσ.

Ένα στουντιάκι (1 bed, 1 bath) στο Fremont της California κοστίζει 2000$ το μήνα. Αν βγάζεις λιγότερα από 40.000 το χρόνο σε περιοχές της Αμερικής όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, Σιατλ, Βοστώνη κτλ. είσαι πραγματικά φτωχός.

Τεράστιος αριθμός ανθρώπων στις ΗΠΑ ( και εργαζόμενοι με οικογένειες) ζουν σε τροχόσπιτα, αυτοκίνητα (βανάκια), καταυλισμούς.

Δημοσ.

Ουσιαστικα ο Elon Musk κανει οτι κανει παντα: χρησιμοποιει το twitter για να τραβηξει τη προσοχη των media στον εαυτο του και στις επιχειρισεις του, τα media τσιμπανε, και αυτος απλα βλεπει τις μετοχες του να ανεβαινουν.

Αυτο το "συλλαβετε με αν θελετε, εγω παντως θα ειμαι στη γραμμη με τους εργατες μου, παραγωντας αυτοκινητα, απλα μην συλλαβεται τους κακομοιρους εργατες, παρτε εμενα στη θεση τους!" ειναι πολυ απλα ο Elon να το πεζει σωτηρας/Ιησους και επαναστατης.

Σιγα ρε Elon, σιγα μη κουβαλας το σταυρο τοσο πολυ, θα παθει η μεση σου.

Και ολα αυτα ενω ειναι μες στο σχεδιο της πωλητειας να αρχισουν να ανοιγουν σιγα σιγα τα εργοστασια παραγωγης, οποτε ο Elon ουτε σωτηρας ουτε επαναστατης ειναι, απλα χρησιμοποιει τα social και mainstream media, προς οφελος του.

Πονηρος μπαγασας ειναι, και ο κοσμος φυσικα τσιμπαει και γουσταρει το δολωμα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, CCCR είπε

η ελλαδα δεν εδωσε ακριβη στοιχεια για τον κορωνοιο, γιατι απλα δεν εκανε τεστ.

116000 test μέχρι σήμερα, στα πόσα τεστ θα ήσουν ευχαριστημένος; 

Τουριστική περίοδος θα αρχίσει και θα συνεχίσει να κάνει εκεί που πρέπει. 

Δημοσ.
Στις 12/5/2020 στις 11:19 ΜΜ, gdimitris είπε

Αγγλια μενω και δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο. Εχω απορια, απο τοτε που ξεκινησε το lockdown ποσα ατομα πεθαναν απο κοινη γριπη και ποσα απο κοροναιο.

Θα εχει ενδιαφερον. Δεν ξερω την απαντηση απλα αναρωτιεμαι. Γιατι στον κοροναιο ειναι υπερεκτιμημενα τα νουμερα. 

Επισης δεν ξερω αν καποιος εχει το flu και παρει τηλ σε νοσοκομειο θα τον δεχτουν ή θα που αν πεθανεις απο flu δεν πειραζει αρκει να μην πεθανεις απο corona

Μην αναρωτιέσαι. Πήγαινε να γίνεις εθελοντής σε ένα νοσοκομείο χωρίς μάσκα και γάντια. Έτσι μπορεί να δεις ο ίδιος περί τίνος πρόκειται και πόσο υπερεκτιμημένο είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Ο άνθρωπος δεν παίζεται! 

Δεν υπάρχει! 

Ένας ήρωας της marvel στην πραγματικότητα! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...