Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους στο forum.

Εχω ενα φλασακι 32gb με την μουσικη μου και ακουω στο αυτοκινητο.

Στο παλιο μου αυτοκινητο με aftermarket πηγη Pioneer χρησιμοποιουσα το DriveSort και εβαζα τα αρχεια με οποια σειρα ηθελα, δουλευε μια χαρα και ημουν ευχαριστημενος.

Το τωρινο μου οχημα που ειναι καινουριο και εχει μαμα πηγη (την οποια δεν εχω σκοπο να αλλαξω καθως ειμαι σε εγγυηση ακομα) που υποστηριζει usb βαζει τα αρχεια σε αλφαβητικη σειρα οτι και να κανω απο το DriveSort.

Δεν υπαρχει καμια ρυθμιση ταξινομησης με ημερομηνια η οτιδηποτε σχετικο στην πηγη την εχω ψαξει εξονυχιστικα, και αυτο με δυσκολευει παρα πολυ οταν περασω καινουρια κομματια και θελω να τα ακουσω γιατι προφανως δεν εχω χρονο να τα ψαχνω την ωρα που οδηγαω με το ονομα τους, πρεπει να εχω τα ματια μου στον δρομο.

Προσπαθησα να την ξεγελασω την πηγη κανοντας rename με μορφη day month year μπροστα και δουλεψε καπως, αλλα και αυτο δεν δουλευει τελειως σωστα γιατι εχω π.χ. 12 03 2020 Jax Jones  Mabel - Ring Ring.mp3 και εχω και 12 05 2020 True Damage - GIANTS.mp3, και επειδη αλφαβητικα το 03 ειναι πιο μικρο απο το 05 μου δειχνει πρωτο το παλιο αρχειο φυσικα, και η ολη φαση με εχει κανει και τσαντιζομαι παρα πολυ γιατι δεν καταφερνω αυτο που θελω.

Εχει κανεις καμια ιδεα τι να κανω?

Ειλικρινα ειναι τραγικη η κατασταση, κατι πανευκολο θεωρητικα εχει γινει δυσκολο χωρις λογο τι να πω.

Ευχαριστω!

Φιλικα,

Γιωργος.

Δημοσ.

Όσο αφορά στο rename με ημερομηνία, θέλει φόρμα τύπου 2020 05 12 και αντίστροφη σειρά (απ' το νέο στο παλιό). Για τα υπόλοιπα, δεν τα ξέρω τα μηχανήματα για να βοηθήσω.

Δημοσ.

μια γρηγορη λυση ειναι να κανεις καινουρειο φακελο NEW SONGS να ειναι εκει μονα τους.

και οταν τα βαρεθεις να τα ριξεις στα χυμα και να βαλεις τα ακομα πιο νεα.

η αλλιως NEW1 NEW2 NEW3 κτλ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

μια γρηγορη λυση ειναι να κανεις καινουρειο φακελο NEW SONGS να ειναι εκει μονα τους.

και οταν τα βαρεθεις να τα ριξεις στα χυμα και να βαλεις τα ακομα πιο νεα.

η αλλιως NEW1 NEW2 NEW3 κτλ

Του φακελου η λυση δεν με εξυπηρετει πολυ, αλλα στην ανάγκη θα το κανω. 

Το new1 new2 ειναι ωραιο σαν ιδεα, αλλα πως θα κανω την εφαρμογή να μου κανει rename τα νεα αρχεια? 

Πες πχ κανω τωρα ετσι new1 new2 και παει λεγοντας. Οταν θελω να βαλω νεα μουσικη θα πρέπει την νεα να μου την κανει new1 new2 και τα υπαρχοντα new1 new2 να τα κανει new3 new4?

Γιατι αν το αφησω απλα σε καθε νεο αρχειο να κανει newΧ οπου Χ το νούμερο θα φτασω σε μια φαση οπως με την ημερομηνία, το new22 που θα ειναι προσφατο κομματι παράδειγμα θα είναι αλφαβητικα πιο μεγαλο απο το new1 οποτε θα παει στον πατο αντι για την αρχη. 

(νιώθω σαν να κανω αλγόριθμους 3η λυκείου παλι, Jesus, PTSD incoming) 

Υ. Γ. Θα ποστάρω σε λιγο το ονομα της εφαρμογής που κανει τα rename γιατι δεν ειμαι σπιτι και δεν το θυμάμαι. 

H εφαρμογη λεγεται Advanced Renamer και εχει ενα καρο επιλογες, ειναι τρομερα εκτενης.

Απλα δεν βρισκω τον σωστο συνδιασμο επιλογων υποθετω.

(η δεν υπαρχει)

https://www.advancedrenamer.com/

Δημοσ.
Μόλις τώρα, d3v4st4tor είπε

Η πηγή στο αυτοκίνητο δεν έχει λειτουργία shuffle, έστω να τα παίζει ανακατεμένα;

Εχει ναι αλλα δεν ειναι αυτο που θελω να κανω γιατι εχω 700+ αρχεια, σκοπος ειναι να εχω τα καινουρια πρωτα στην λιστα και οσο περναει να παω στα παλια. (οπως ηταν και στο προηγουμενο οχημα δηλαδη)

Δημοσ.

Χμμμ, οπότε πας μάλλον στην λύση αριθμητικης τοποθέτησης πχ  song001, song002 κτλ. Επίσης δοκίμασε να χωρίσεις τα τραγούδια βάσει χρονολογίας σε playlists με την προυπόθεση ότι η πηγή θα περνάει στην επομενη playlist αδιαλειπτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, d3v4st4tor είπε

Χμμμ, οπότε πας μάλλον στην λύση αριθμητικης τοποθέτησης πχ  song001, song002 κτλ. Επίσης δοκίμασε να χωρίσεις τα τραγούδια βάσει χρονολογίας σε playlists με την προυπόθεση ότι η πηγή θα περνάει στην επομενη playlist αδιαλειπτα.

Αυτο με το song001 το συζητησαμε λιγο πανω, για δες τι ειπαμε μηπως παιζει καμια ιδεα, αν το σκεφτομαι σωστα η οχι.

Τα playlists πρεπει να τα δοκιμασω γιατι δεν εχω ιδεα να πω την αληθεια πως δουλευουν γενικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nfsmw_gr είπε

Προσπαθησα να την ξεγελασω την πηγη κανοντας rename με μορφη day month year μπροστα και δουλεψε καπως, αλλα και αυτο δεν δουλευει τελειως σωστα γιατι εχω π.χ. 12 03 2020 Jax Jones  Mabel - Ring Ring.mp3 και εχω και 12 05 2020 True Damage - GIANTS.mp3, και επειδη αλφαβητικα το 03 ειναι πιο μικρο απο το 05 μου δειχνει πρωτο το παλιο αρχειο φυσικα, και η ολη φαση με εχει κανει και τσαντιζομαι παρα πολυ γιατι δεν καταφερνω αυτο που θελω.

Αμέσως μετά ο che σου απάντησε και σου είπε να ορίσεις την ημερομηνία αντίστροφα, δηλαδή YEAR-MONTH-DATE το οποίο είναι και το Αμερικάνικο φορμά και είναι προτιμότερο από το DATE-MONTH-YEAR όταν πρόκειται για σορτάρισμα.

Δεν απάντησες όμως τι έγινε.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Αμέσως μετά ο che σου απάντησε και σου είπε να ορίσεις την ημερομηνία αντίστροφα, δηλαδή YEAR-MONTH-DATE το οποίο είναι και το Αμερικάνικο φορμά και είναι προτιμότερο από το DATE-MONTH-YEAR όταν πρόκειται για σορτάρισμα.

Δεν απάντησες όμως τι έγινε.

Σορρυ ειχα κατι αλλο να κανω τωρα λογκαρα, λοιπον δεν δουλεψε, πετυχα ενα παλικαρι μεν  μιλησαμε λιγο και μου εδωσε στο τελος αυτον τον σχετικα απλο κωδικα ο οποιος δουλεψε για μενα:

ls -t | grep -v "/$" | cat -n | while read n f; do mv -n "${f}" "$(printf "%04d" $n) ${f}"; done

Αυτος κανει rename τα αρχεια με 0001 0002 0003 κλπ με βαση τo modified date, θα τρεξει ειτε σε Linux ειτε (οπως στην δικη μου περιπτωση) με Windows 10 με εγκατεστημενο το Linux Subsystem for Windows, το αφηνω εδω για οποιον εχει αυτο το περιεργο προβλημα οπως εγω.

Case solved I guess.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...