Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα υπάρχουν drone kits τα οποία διαθέτουν μικροεπεξεργαστή ώστε να μπορώ να τρέχω προγράμματα αυτόνομης πλοήγησης;

Θέλω να δω εάν μπορώ να έχω ένα drone το οποίο να μπορεί να πετά αυτόνομα κάποια απόσταση και να επιστρέφει.

Δημοσ.

υπαρχουν drones με πλοηγηση που γινεται με mapping ητοι εχεις προκαθορισει τη διαδρομη......

οταν λες δικα σου προγραμματα εννοεις δικα σου και θες να τα περασεις εσυ σε επεξεργαστη για να κανεις οτι θελεις να κανεις???

αν εννοεις κατι τετοιο υπαρχουν drones με επεξεργαστες open source και ασχολειται αρκετος κοσμος ,θα ελεγα επεξεργαστες(εγκεφαλοι) γιατι μπορει εσυ

να φτιαξεις δικο σου αναλογα  με το τι θελεις να κανεις

αν ηξερα και τι περιπου θελεις να κανεις ισως να μπορουσα να σε κατευθυνω σε καποιο σιτε........

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

οταν λες δικα σου προγραμματα εννοεις δικα σου και θες να τα περασεις εσυ σε επεξεργαστη για να κανεις οτι θελεις να κανεις???

εννοώ να έχει ένα rasberrypi-like thing και να μπορώ να γράφω λογισμικό γι αυτό έτσι να εκμεταλεύομαι τους αισθητήρες του και να μπορώ να δοκιμάζω το δικό μου λογισμικό για να πειραματίζομαι με λογισμικό και αλγορίθμους πτήσης, αποτροπής πτώσης κλπ κλπ.

Αναφορά σε κείμενο

αν ηξερα και τι περιπου θελεις να κανεις ισως να μπορουσα να σε κατευθυνω σε καποιο σιτε........

Θέλω να δω εάν μπορώ να κάνω ένα fleet από αυτόνομα drones που κάνουν delivery δεμάτων < 2kg.

Δημοσ.

Πριν ξεκινήσεις όλα αυτά, το νομικό πλαίσιο για τέτοιες πτήσεις το έχεις δει; Επίσης τι θα χρειάζεται για ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος (καθώς πολλά μπορούν να πάνε στραβά και 2 κιλά αν σκάσουν στο κεφάλι κάποιου τον άφησαν στον τόπο); Πέραν του γεγονότος ότι δεν επιτρέπεται Ελλάδα νομίζω να μεταφέρεις οτιδήποτε με drone, δεν ξέρω και τι θα παίζει με σχέδια πτήσης, δηλώσεις κλπ.

Αφήνω στην άκρη το καθαρά μηχανικό κομμάτι περί βάρους, μπαταρίας, αυτονομίας κλπ. Εδώ 250-300 γραμμάρια προσθέτεις με gimbal/κάμερα και η αυτονομία πτήσης πέφτει στο 1/3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

Αφήνω στην άκρη το καθαρά μηχανικό κομμάτι περί βάρους, μπαταρίας, αυτονομίας κλπ. Εδώ 250-300 γραμμάρια προσθέτεις με gimbal/κάμερα και η αυτονομία πτήσης πέφτει στο 1/3.

Για την αυτονομία σκεφτόμουν να πήγαινα σε θερμικούς κινητήρες λόγο μεγάλης αυτονομίας, για καύσιμο σκεύτομαι φυτικά έλαια η γλυκερίνη (που τα φυτικά έλαια εμπεριέχουν γλυκερίνη).

Ακόμη είδα το https://dagr.hcaa.gr/#map_page και δεν καταλαβαίνω πρακτικά απαγορεύετε η πτήση drone πάνω από την Αθήνα άνω των 25kg και σε απόσταση άνω των 50m;

Επεξ/σία από PC_MAGAS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...