Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συγγενικο μου προσωπο, περιορισμενης εγκεφαλικης δραστηριοτητας και με το οποιο δεν εχω καθολου καλες σχεσεις, αποφασισε πως θα ηταν καλη ιδεα να με γραψει σε μια απο αυτες τις καρτες υγειας που διαφημιζει η τηλεοραση, και μαλιστα για δευτερη φορα μεσα σε 12 μηνες! καμια απο τις δυο φορες δε μου ζητηθηκε συγκαταθεση για αυτο, ουτε απο το προσωπο, ουτε απο την εταρια ο θεος να την κανει

την πρωτη φορα που συνεβη αυτο πηρα την εταιρια τηλεφωνο ζητωντας να διαγραφω απ'την υπηρεσια τους και να διαγραφτει ο,τι εχει σχεση με μενα για να παρω απαντηση πως "πρεπει να συμφωνησει σε αυτο το προσωπο που με εγραψε (!!!). αφου τους εκραξα, μου ειπαν θα σας ειδοποιησουμε κλπ. την αλλη μερα με πηραν τηλ και μου ειπαν ολα ενταξει, διαγραφτηκατε εντελως, κοψτε την καρτα και αυτο.

α) πως μπορω να κινηθω εναντια στην εταιρια;
β) πως μπορω να βεβαιωθω οτι οντως θα σβησουν τα στοιχεια μου αυτη τη φορα; (ελπιζοντας πως τα εσβησαν την πρωτη)
γ) πως μπορω να αποτρεψω κατι τετοιο απ'το να ξανασυμβει; (χωρις συγκαταθεση να με γραφουν συγγενεις σε υπηρεσιες)

Επισκέπτης
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kr0m είπε

δεν εχω καθολου καλες σχεσεις

Χαχαχα έτσι εξηγείται.

Δεν μπορείς να κινηθείς ενάντια στην εταιρεία γιατί αυτή απλά κάνει την δουλειά της (στην προκειμένη, να παίρνει τα δεδομένα σου και να σου πλασάρει διάφορα). Αν πρέπει να "κινηθείς" εναντίον κάποιου είναι μάλλον το εν λόγω πρόσωπο. Για τα άλλα δύο, δεν μπορείς ποτέ να "ξέρεις" ότι διεγράφησαν τα στοιχεία σου γιατί δεν πρόκειται να έχεις πρόσβαση σε σερβερ που τοποθετούνται τα δεδομένα. Όμως λόγω GDRP, θα ξέρεις ότι αν και εφόσον προκύψουν ξανά αφού διεγράφησαν μπορείς να τους μηνύσεις και να τους πάρεις τα σώβρακα βάσει νόμου οπότε αποτρεπτικά και μόνο θα τα διαγράψουν. Το ότι δεν θα ξανασυμβεί εξαρτάται τελείως από το πρόσωπο να μην ξαναδώσει τα στοιχεία σου.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Χαχαχα έτσι εξηγείται.

Δεν μπορείς να κινηθείς ενάντια στην εταιρεία γιατί αυτή απλά κάνει την δουλειά της (στην προκειμένη, να παίρνει τα δεδομένα σου και να σου πλασάρει διάφορα). Αν πρέπει να "κινηθείς" εναντίον κάποιου είναι μάλλον το εν λόγω πρόσωπο. Για τα άλλα δύο, δεν μπορείς ποτέ να "ξέρεις" ότι διεγράφησαν τα στοιχεία σου γιατί δεν πρόκειται να έχεις πρόσβαση σε σερβερ που τοποθετούνται τα δεδομένα. Όμως λόγω GDRP, θα ξέρεις ότι αν και εφόσον προκύψουν ξανά αφού διεγράφησαν μπορείς να τους μηνύσεις και να τους πάρεις τα σώβρακα βάσει νόμου οπότε αποτρεπτικά και μόνο θα τα διαγράψουν. Το ότι δεν θα ξανασυμβεί εξαρτάται τελείως από το πρόσωπο να μην ξαναδώσει τα στοιχεία σου.

GDPR...δικαίωμα στη λήθη, δικαίωμα για διαγραφη, κτλ.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

λες πως κανει την δουλεια της, ομως ειναι νομιμο η "δουλεια" σου να γινεται χωρις την συγκαταθεση του "πελατη" σου; νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω. οσο για την μηνυση, να τους μηνυσω για τι; που (ξανα;)κατεληξαν τα δεδομενα μου στον σερβερ τους; 

4 λεπτά πριν, Alxnks είπε

GDPR...δικαίωμα στη λήθη, δικαίωμα για διαγραφη, κτλ.

αυριο θα επικοινωνησω με την ΑΠΔΠΧ σχετικα με αυτα, σε ευχαριστω....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...