Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Είχα πρόβλημα με bluescreen για λίγο καιρό και νόμιζα πως ήταν εξαιτίας του λειτουργικού. Κατέβασα το whocrashed και είδα πως μπορεί να οφείλετε σε πρόβλημα με τις RAM. Τελικά έτρεξα το memtest86 για τις dual channel μνήμες μου και όντως έβγαζε errors με XMP enabled. Έβαλα διαδοχικά τα 2 modules στην ίδια θύρα και ξαναέτρεξα τα memtest86. Με το 1ο module δεν είχα κανένα error με XMP enabled. Το 2ο επειδή περίμενα error, έκλεισα το XMP για να του δώσω όλες τις ευκαιρίες, και τελικά όμως έβγαλε μερικά errors. Η ερώτηση είναι, υπάρχει κάποιος κόσμος στον οποίο το πρόβλημα δεν είναι στις μνήμες και είναι σε κάτι άλλο(cpu, mobo  κτλ)? Γενικά το σύστημα είναι καινούργιο cpu,mobo,ram τα έχω 6 μήνες και μέσα στους 2 πρώτους είχαν ξεκινήσει τα bluescreen. 

cpu: ryzen 5 3600 | gpu: rx 580 | ram: corsair vengence lpx 3000 MHz 2x8gb | mobo: aorus pro b450 

Γενικά αν χρειάζεται να αλλάξω το 1 stick και δεν μου δίνουν εγγύηση από την corsair, είδα ότι το 8gb stick στον skroutz έχει μια μικρή διαφορά στο όνομα. 

CMK16GX4M2B3000C15 (dual) vs CMK8GX4M1D3000C16 (single). Φαντάζομαι το 16GX4M2 σημαίνει 16gb 2modulues και στο άλλο είναι 8GX4M1 που σημαίνει 8gb 1 module. Αλλά τα άλλα που έχω υπογραμμίσει τι είναι? έχουν σημασία? Το 3000 αναφέρετε στο frequency αλλά στο ένα είναι B3000 ενώ στο άλλο D3000? και αν το c15-c16 αναφέρετε στο cas latency, θα έχω θέμα που θα είναι διαφορετικό?

Έχω επισυνάψει και τα αποτελέσματα του memtest αν θέλει κανείς να ρίξει μια ματιά. 

memtest 8gb faulty stick.html memtest 8gb good stick.html memtest 16gb fail test.html

Δημοσ.

Γενικώς δεν είναι καλό να συνδυάζεις διαφορετικά modules, πόσο μάλλον σε σύστημα Ryzen. Κάνε load defaults στο bios και δοκίμασε τις μνήμες μία μία, αν σου κρασάρει μόνο η μία τότε μάλλον έπεσες σε ελαττωματική (οπότε πας για rma).

Σε κάθε περίπτωση να πάρεις ένα νέο kit 2x8GB όπως αυτό, θα τρέξει αμέσως XMP απροβλημάτιστα: https://www.skroutz.gr/s/22162116/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3200MHz-BL2K8G32C16U4B.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...