Προς το περιεχόμενο

3 στον αέρα S03E38: Συνέντευξη με τον Γιάννη Βασιλάκο (Κωτσόβολος), Mobile Data και Eurobank

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την κατάσταση στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, μία εβδομάδα μετά το τέλος της καραντίνας και το άνοιγμα των καταστημάτων, συζητάμε στο νέο μας podcast με τον CEO της Κωτσόβολος, τον κ. Γιάννη Βασιλάκο.

Με τον κ. Βασιλάκο συζητάμε για την εξωπραγματική αύξηση που σημειώθηκε στις online παραγγελίες όλο αυτό το διάστημα από τη στιγμή που τα καταστήματα του δικτύου ήταν κλειστά, με τους στόχους της επόμενης 3ετίας να γίνονται πραγματικότητα το τελευταίο δίμηνο. Φυσικά δεν έλειψαν τα σοβαρά προβλήματα με τις παραδόσεις, ενώ γίνεται αναφορά και στο μέλλον και το τι θα πρέπει να περιμένουμε όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Επόμενο θέμα συζήτησης στο podcast των "3 στον αέρα" είναι φυσικά η κόντρα μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με αφορμή τη μελέτη της Φινλανδικής εταιρείας Rewheel για την ανταγωνιστικότητα στην ελληνική αγορά mobile data από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το γαϊτανάκι ανακοινώσεων -μερικών από αυτών αρκετά επιθετικών-, συνεχίζεται και αναμένεται να μας απασχολήσει εντόνως και τις επόμενες ημέρες.

Στα υπόλοιπα θέματα του τελευταίου μας podcast περιλαμβάνεται η υποστήριξη ανέπαφων πληρωμών με ένα android smartphone από τη Eurobank, οι νέες υπηρεσίες της Revolut που έρχονται πολύ σύντομα καθώς και μια πρώτη αναφορά στα νέα Surface hardware που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η MIcrosoft.

Αναλυτικά

01:35- Συνέντευξη με τον κ. Γιάννη Βασιλάκο (Κωτσόβολος)
40:10 - Αγορά
46:45 - Επιτροπή ανταγωνισμού vs ΕΕΤΤ
1:09:00 - Eurobank mobile app
1:10:50 - Revolut
1:15:40 - Surface 
1:19:52 - Ubisoft
1:23:20 - Σχόλια

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο!

spotify.png.a5c0d5c93af81a756d8a54b6f0549813.png  1710317129_applepodcasts.png.70ffc73210acdbb69e6be0ebb61d5578.png      google-podcasts-logo-transparent.png.49b0e8859f95838f7568138039aae74f.png

youtube.png 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δούλευα εν μέσω κορονοϊου και δεν σκέφτηκα μια στιγμή να παραγγείλω από οποιαδήποτε κατάστημα γιατί θα μου ερχόταν σε 15-20 ημερες και θα τους επριζα στα τηλέφωνα να ψάχνω μια το μαγαζί μια την courier εταιρεία... Αυτοί θα είχαν πάρει τα λεφτά μου φυσικά.

Καλύτερα τώρα σιγά σιγά να πάω από τα φυσικά καταστήματα ή να τα παραλάβω ο ίδιος.

Τρώνε μπαν τα καταστήματα από.εμενα που συνεργάζονται με ACS. Γιατί ως γνωστό κολλάνε χαρτάκια δεν κουβαλάνε δέματα.

Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι η Ελλάδα για online εμποριο και παράδοση είναι 20 χρόνια πίσω...

Επεξ/σία από Tetrabitos
  • Like 8

3 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Δούλευα εν μέσω κορονοϊου και δεν σκέφτηκα μια στιγμή να παραγγείλω από οποιαδήποτε κατάστημα γιατί θα μου ερχόταν σε 15-20 ημερες και θα τους επριζα στα τηλέφωνα να ψάχνω μια το μαγαζί μια την courier εταιρεία... Αυτοί θα είχαν πάρει τα λεφτά μου φυσικά.

Καλύτερα τώρα σιγά σιγά να πάω από τα φυσικά καταστήματα ή να τα παραλάβω ο ίδιος.

Τρώνε μπαν τα καταστήματα από.εμενα που συνεργάζονται με ACS. Γιατί ως γνωστό κολλάνε χαρτάκια δεν κουβαλάνε δέματα.

Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι η Ελλάδα για online εμποριο και παράδοση είναι 20 χρόνια πίσω...

Να ηταν μονο σαυτο πισω καλα θα ηταν.

Εμπρος Πισωωω!!!!

Αναμνήσεις και εμπειρίες με τον Γιάννη Βασιλάκο.

Τον γνώρισα στην εταιρεία Multirama (υπάλληλος εγώ, στέλεχος εκείνος) μεταξύ 2006 - 2008 και έχω να πω μόνο τα καλύτερα.

Εκείνος, μαζί με άλλα αντίστοιχα άξια άτομα τότε στην εταιρεία, είναι υπεύθυνα για την εκπαίδευση μου και την μετέπειτα πορεία στον χώρο της λιανικής πώλησης, και όχι μόνο.

Όταν έμαθα ότι ανέλαβε και ανελίχθηκε ως αντιπρόεδρος σε έναν τόσο μεγάλο όμιλο, τολμώ να πω, ότι ένιωσα περήφανος που έλαβα μέρος των γνώσεων που έχω σήμερα από εκείνον.

Να του ευχηθώ να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και να "ζητήσω" από τους αντίστοιχους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κωτσόβολου και να δώσουν τέτοιες αρμοδιότητες και ευθύνες σε άτομα νέα με ιδέες και φρέσκο μυαλό, για να εξελίξουν τον τομέα λιανικής στην Ελλάδα.

(Για να μην παρεξηγηθώ να σημειώσω ότι το σχόλιο δεν είναι προωθητικού χαρακτήρα αλλά θαυμασμού στον συγκεκριμένο άνθρωπο.)

Σαράντος

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συζητάμε σοβαρά αν είναι ακριβή η κινητή στην Ελλάδα? Στην κάρτα της κοσμοτέ με 8,5ευρώ παίρνεις 300λεπτά ομιλίας και 500mb! 500 ολόκληρα mb!!! Αν κάνεις την ανανέωση Online έχεις ομως άλλα 500 mb αλλα για 15 ολόκλήρες μέρες! Αν βέβαια θες να πάρεις περισσότερα υπάρχει ενα πολύ ελκυστικό πακέτο με 8,5 ευρώ για 2 ολόκληρα giga.

(δεν εννοοω εσάς αλλα το debate ανάμεσα τους)

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Tetrabitos

Όσες φορές παρήγγειλα με μεταφορική ACS δεν είχα πρόβλημα ποτέ πρέπει να έχεις πέσει σε περίπτωση

Η παρακάτω αφορά αγορά της ημέρες του black friday, λογικά φουλ κίνηση, το κατάστημα έχει έδρα Αθήνα.

order-status-apothema-gr.png

Και μία άλλη στην αρχή του κορονοϊού με τα μέτρα κυκλοφορίας από you.gr με επιλογή παραλαβής από το υποκατάστημα acs

you-gr-order-status.png

Επεξ/σία από maarinos

Αν και δεν νομίζω οτι είναι σωστό νήμα αυτό για να μιλήσουμε.

Τεσπα 

Δυο δέματα μου απο την κόκκινη ταχυμεταφορικη κόλλησαν 8 μέρες στο Hub Πέτρου Ράλλη.

Καμία αλλη μεταφορική δεν είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα 

59 λεπτά πριν, maarinos είπε

@Tetrabitos

Όσες φορές παρήγγειλα με μεταφορική ACS δεν είχα πρόβλημα ποτέ πρέπει να έχεις πέσει σε περίπτωση

Η παρακάτω αφορά αγορά της ημέρες του black friday, λογικά φουλ κίνηση, το κατάστημα έχει έδρα Αθήνα.

order-status-apothema-gr.png

Και μία άλλη στην αρχή του κορονοϊού με τα μέτρα κυκλοφορίας από you.gr με επιλογή παραλαβής από το υποκατάστημα acs

you-gr-order-status.png

Με αναγκάζεις να παίξω το χαρτί του link τώρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fangel1983 είπε

Αναμνήσεις και εμπειρίες με τον Γιάννη Βασιλάκο.

Τον γνώρισα στην εταιρεία Multirama (υπάλληλος εγώ, στέλεχος εκείνος) μεταξύ 2006 - 2008 και έχω να πω μόνο τα καλύτερα.

Εκείνος, μαζί με άλλα αντίστοιχα άξια άτομα τότε στην εταιρεία, είναι υπεύθυνα για την εκπαίδευση μου και την μετέπειτα πορεία στον χώρο της λιανικής πώλησης, και όχι μόνο.

Όταν έμαθα ότι ανέλαβε και ανελίχθηκε ως αντιπρόεδρος σε έναν τόσο μεγάλο όμιλο, τολμώ να πω, ότι ένιωσα περήφανος που έλαβα μέρος των γνώσεων που έχω σήμερα από εκείνον.

Να του ευχηθώ να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και να "ζητήσω" από τους αντίστοιχους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κωτσόβολου και να δώσουν τέτοιες αρμοδιότητες και ευθύνες σε άτομα νέα με ιδέες και φρέσκο μυαλό, για να εξελίξουν τον τομέα λιανικής στην Ελλάδα.

(Για να μην παρεξηγηθώ να σημειώσω ότι το σχόλιο δεν είναι προωθητικού χαρακτήρα αλλά θαυμασμού στον συγκεκριμένο άνθρωπο.)

Σαράντος

Ακριβως αυτο, παρολο που πλεον βρισκομαι εκτος Λιανικης. Περιεργο που βρηκα αλλον εναν ανθρωπο εδω μεσα με παρομοια εμπειρια.

Υ.Γ: Σε ποιο καταστημα?

Επεξ/σία από Crus

1 ώρα πριν, Kostasallinone είπε

Φτάσαμε να αγοράζουμε πακέτο Ίντερνετ από το εξωτερικό φθηνότερα από Ελλάδα. 

Για όσους έχουν eSIM συσκευές 

BE1B6F92-B0BB-45E5-87EE-C89424CCB8AC.jpeg.b5c088d00ad804512230df25774db8cf.jpeg

ποια εφαρμογή είναι αυτή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο από κάτω ομιλητής (λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω ονόματα) ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να αναλάβει την περίφημη υπόθεση των τιμών στη κινητή.

Τι μας είπε;

1) Μια κόντρα μεταξύ επιτροπών είναι, τι να λέγεται ΕΕΤΤ τι ΕΑ.

2) Δεν τη γνωρίζω τη Rewheel άρα δεν υπάρχει αξιοπιστία στα δεδομένα.

3) Δεν χρειάζεστε πολλά mobile data (κατά την περίφημη ρήση του Gates πως ο μέσος χρήστης δεν χρειάζεται περισσότερα από 640kb RAM).

Τι ΔΕΝ μας είπε;

1) Τελικά για τα χρήματα που πληρώνουμε κάθε μήνα,.και εξαιρουμένων των τυχόν.προσφορών, παίρνουμε.value for money? Στη δική μου περίπτωση, κάρτα κοσμοτέ, ήταν 1gb για 8,5 ευρώ, που μετά την περίφημη προτροπή, έγιναν 2gb. Χάντρες και καθρεπτάκια για ιθαγενείς.

2) Εκτός της Αυστρίας και της Ελβετίας,.υπάρχουν ένα κάρο χώρες, πληθυσμιακά συναφείς, που τα πακέτα των ίδιων group,.(Deutche Telecom, Vodafone) προσφέρουν πολλαπλάσιες παροχές με λιγότερα ευρώ προ φόρων. Χωρίς να ανήκουν.σε προσφορά.

"Ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις"

Ναι μεν αλλά. Καλά τα λένε οι χρήστες, αλλά πρέπει και μεις να βγάλουμε μεροκάματο. Όλοι δίκιο έχουμε, η ζωή συνεχίζεται, μακάρι να πέσουν οι τιμές, είθε να έρθει η ειρήνη στον κόσμο κλπ κλπ.

Το πρόβλημα με τις.ενημερωτικές σελίδες είναι η ενημέρωση καθεαυτή. Η οποϊα κακομοίρα έχει γίνει δελτίο τύπου. Άχαρος ο ρόλος αυτού που γνωρίζει, αλλά αυτή η παλιοδουλειά τον “υποχρεώνει“ να τα πει μεσοβέζικα. Χατζηνικολάου και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ένα πράγμα. Δεν κολλάει.

Θα συνεχίσω να διαβάζω insomnia. Αν μη τι άλλο, το moderation είναι ακριβοδίκαιο. Μια συμβουλή μόνο. Το εισόδημα των χορηγών είναι φούσκα. Αύριο πάλι οι ίδιοι θα συζητάμε. Μικρή χώρα η Ελλάδα.

Επεξ/σία από Litost
  • Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

συζητάμε σοβαρά αν είναι ακριβή η κινητή στην Ελλάδα? Στην κάρτα της κοσμοτέ με 8,5ευρώ παίρνεις 300λεπτά ομιλίας και 500mb! 500 ολόκληρα mb!!! Αν κάνεις την ανανέωση Online έχεις ομως άλλα 500 mb αλλα για 15 ολόκλήρες μέρες! Αν βέβαια θες να πάρεις περισσότερα υπάρχει ενα πολύ ελκυστικό πακέτο με 8,5 ευρώ για 2 ολόκληρα giga.

(δεν εννοοω εσάς αλλα το debate ανάμεσα τους)

COSMOκαρτα ετσι;

Νομίζω στο Whatsup με 8.5€ παίρνεις 200 λεπτά και 200 megabytes ή 100 λεπτά και 400 megabytes. Με την online ανανέωση παίρνεις 1.2 GB για 1 μήνα, άρα σύνολο 1.4 ή 1.6 GB.

Στην CU δεν παίρνεις τίποτα. Πρέπει να βάλεις 12€ κάρτα γιατί το minimum πακέτο Combo είναι στα 10€.

Επεξ/σία από Ihavetheanswers

6 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Φίλος μου που δουλεύει στην Cosmote μου είπε ότι ετοιμάζουν κάποια καλά νέα πακέτα. Ανέφερε ένα που δίνει 1 petabyte για 30 δευτερόλεπτα για Facebook, 100mb για surfing και ατελείωτο τσατάουα με το παρεάκι επίσης για 30 δευτερόλεπτα, 100.000 λεπτά ομιλίας προς What'sUp για ένα τριήμερο και 10 sms για 30 δευτερόλεπτα... περίπου στα 25 ευρώ... προ φόρων...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...