Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
38 minutes ago, The_Prodigy said:

Και μιλαμε εκανε (προκειται να κανει) απλα τα "βασικα". Τα αυτονοητα. Πράγματα που έπρεπε να γίνουν πριν 20 χρόνια. 

Αλλο ενα παράδειγμα είναι η πλατεια Ομονοίας και η προσφατη, όμορφη, ανάπλασή της.

Κάλλιο αργά παρα ποτέ όμως!

υγ: Τα θέματα τοπικης αυτοδιοίκησης δεν έχουν (ή μαλλον, ιδανικα, δεν πρέπει να έχουν) πολιτικές αποχρώσεις. Τουλάχιστον οχι για εμένα.

Δεν εχω καμια σχεση με το κόμμα του. Εδω μιλαμε για την Αθηνούλα μας ρε γαμωτο.

Ακριβως αυτο. Πολιτικες αποχρωσεις στους δημους μ'αφηνουν παντελως αδιαφορη. Το θεμα ειναι ο καθε δημαρχος που περναει ν'αφηνει και ποιοτικο εργο πισω του. Προσωπικά, (οσο και να απεχθανομαι...τους μπλε) βλεπω εναν νεο ανθρωπο δραστηριο, χωρις επαρση, που φαίνεται να θελει να δωσει το 100% για την πολη μας. Αν ψηφιζα εδω θα τον ειχα ψηφισει γιατι διαβαζα οτι εκανε τα καλύτερα και στο Καρπενήσι.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους. Να λες μένω κέντρο και να είσαι υπερήφανος που μένεις κέντρο.  Να μην σε κοιτάνε λες και μένεις στην Καμπούλ. 

Εγώ υπερήφανος ήμουν πάντα βέβαια που εμένα κέντρο αλλά τώρα θα έχω πιο πολλούς λόγους να καμαρώνω και να το χαίρομαι. Κέντρο σημαίνει κέντρο δηλαδή ίσες σχεδόν αποστάσεις από βόρεια, νότια, δυτικά. Όχι να μένεις βόρεια και να θες μια ώρα να πας στην θάλασσα.  Εγώ από το κέντρο σε μισή ώρα είμαι στην θάλασσα με το ποδήλατο. Το κέντρο είναι κέντρο όπως λέει και το όνομα και του αξίζουν αυτά που πάνε να γίνουν. 

Δεν γίνεται σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα κέντρα των πρωτευουσών να είναι τα σημεία αναφοράς με αξία ακινήτων στα ύψη και σε εμάς να είναι τόσο παραμελημένο όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να ζήσω την αλλαγή. Και δεν με νοιάζει για ποιον λόγο την κάνουν.  Με αφήνει αδιάφορο. Αυτό που με νοιάζει είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής μου και το πως θα νιώθω εγώ.

Επίσης την μελέτη που έχουν κάνει την βλέπω πολύ λεπτομερή και να τα έχουν υπολογίσει όλα.

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Έχω πάει κι έχω δει μακέτες της εταιρίας που κέρδισε σε διαγωνισμό ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου και της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου. Το 2012.

και λέω τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει ... ναι κάπου έκεί πρέπει να το έχω ξαναακούσει

Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, DrLo είπε

και λέω τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει ... ναι κάπου έκεί πρέπει να το έχω ξαναακούσει

Εκείνο ηταν μονο για Πανεπιστημίου και θα άλλαζε ροή κατεύθυνσης η Ακαδημίας (προς Ομόνοια δλδ).

Τώρα είναι πολυ πιο διευρημενες οι παρεμβάσεις. Ευτυχώς!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Εκείνο ηταν μονο για Πανεπιστημίου και θα άλλαζε ροή κατεύθυνσης η Ακαδημίας (προς Ομόνοια δλδ).

Τώρα είναι πολυ πιο διευρημενες οι παρεμβάσεις. Ευτυχώς!

λες ;

Μπορεί.

Μπορεί να γίνουν 10 φορές μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

Δηλαδή 10 x 0 = 0

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, DrLo είπε

λες ;

Μπορεί.

Μπορεί να γίνουν 10 φορές μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

Δηλαδή 10 x 0 = 0

Έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα τελευταία 30 χρόνια. Αν σου πω θα εκπλαγεις.

Απλως πρεπει να γίνουν περισσότερα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα τελευταία 30 χρόνια. Αν σου πω θα εκπλαγεις.

Απλως πρεπει να γίνουν περισσότερα.

30 χρόνια λες και είναι κάτι απίστευτο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein² είπε

τωρα που οι τιμες εφτασαν τον πατο και οι μεγαλες οικογενειες αγορασαν τα παντα στο 1/10 της τιμης...

βρεθηκε ο χρονος και το χρημα για αναβαθμιση της Αθηνας...

Χωρις ιχνος αστεϊσμού, συμφωνω μαζι σου. Οτι βλεπουμε σε αμερικανικες ταινιες του 80 και λεμε "πωπω", συμβαινουν και εδω. Τεχνητη υποτιμηση της περιοχης, αγορα απο τους εχοντες και γνωστες και μετα αναπλαση και εκτοξευση της περιουσιας τους. Ποσα σπιτια θα εχουν παρει και τζαμπα απο γριες και γερους, οι οποιοι πεθαναν και δεν ειχαν συγγενεις και τα γερακια ειχαν ειχαν ακρες στις καταλληλες υπηρεσιες. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, NT1G είπε

30 χρόνια λες και είναι κάτι απίστευτο.

Εδω δεν έχεις άδικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θέλω να πάω την κουβέντα στην πολιτική αντιπαράθεση αλλά θα το πω γιατί δεν αντέχω. Οποιαδήποτε ανάπλαση η έργο για το κέντρο της Αθήνας είναι καλοδεχουμενο από εμένα. Και εδώ που μένω Εξάρχεια έχει βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση από τον Αύγουστο οπότε μπορώ να πιστέψω ότι ανάλογη βελτίωση στα τοπικά προβλήματα μπορεί να έχει η κάθε περιοχή της Αθήνας.

Αυτο όμως που στοίχησε στην Αθηνα και την άφησε πίσω ήταν ο παντελώς άχρηστος απερχόμενος δήμαρχος. Αν όχι ο χειρότερος δήμαρχος εδω και δεκαετίες τότε ο χειρότερος από όσους έχω να θυμάμαι. Δεν εκανε σχεδόν τίποτα ουσιαστικά για 2 θητείες πέραν από το να εισπράττει τον μισθό του και να πετάει το μπαλάκι για διάφορα προβλήματα στην γενική κυβέρνηση. Στο σχέδιο που είχε εκπονησει το ΥΠΕΝ για την ανακατασκευή και αξιοποίηση εγκαταλελλειμμενων διατηρητέων ο δήμος προσέφυγε στα δικαστήρια επειδή υποστήριζε ότι το κράτος αφαιρουσε αρμοδιότητες από τον Δήμο και έθιγε αυτόν, τελικά δεν προχώρησε τίποτα. 

51 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Χωρις ιχνος αστεϊσμού, συμφωνω μαζι σου. Οτι βλεπουμε σε αμερικανικες ταινιες του 80 και λεμε "πωπω", συμβαινουν και εδω. Τεχνητη υποτιμηση της περιοχης, αγορα απο τους εχοντες και γνωστες και μετα αναπλαση και εκτοξευση της περιουσιας τους. Ποσα σπιτια θα εχουν παρει και τζαμπα απο γριες και γερους, οι οποιοι πεθαναν και δεν ειχαν συγγενεις και τα γερακια ειχαν ειχαν ακρες στις καταλληλες υπηρεσιες. 

Αυτά τα γερόντια που λες ας σκεφτοντουσαν περισσότερο πριν αγοράσουν διαμέρισμα στο κέντρο παλιά η πριν φύγουν από το χωριό τους, επίσης ας φρόντιζαν να κάνουν παιδιά και να κληρονομουσαν τα σπίτια. Καλώς για μένα αλλάζουν χέρια, να τα αγοράσουν κάποιοι άλλοι και να τα ανακαινισουν. Έχω βαρεθεί οπότε κυκλοφορω σε δρόμους και δρομακια να βλέπω μαυρισμένες και φθαρμενες προσοψεις πολυκατοικοιων και ερειπωμμενα νεοκλασσικα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 4
Δημοσ.

1 ώρα πριν, Talepwros είπε

Οι περιοχές που θα γίνει η ανάπλαση και θα αυξηθεί η αξία του αφορούν περιοχές που ποτε δεν είχαν υποβαθμιστεί και ήταν κατά κύριο λόγο επιχειρηματικό κέντρο και όχι οικιστική ζώνη για να μένουν γερόντια. Αν υπήρχαν μερικές τετοιες περιπτώσεις είναι μειοψηφία και όχι κανόνας.

Το κέντρο άρχισε να υποβαθμίζεται απο τα 90s που άνοιξαν τα σύνορα και εγκαταστάθηκαν οι 12 φυλές του Ισραήλ πέριξ της Ομόνοιας και των Πατησίων. Να υπήρχε θεωρία συνομωσίας να τους φέρουν το 90 για να υποβαθμίσουν την περιοχή γιατί θα σχεδίαζαν μια ανάπλαση το 2020 που ισως ολοκληρωθεί το 2030 και θα αποφέρει κέρδος το 2040 κάπου γίνεται επιστημονική φαντασία. 

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα για τον προηγούμενο δήμαρχο. 

Έργο μηδαμινό. 

Τουλάχιστον τώρα κατι κινείται. Βασικά γίνονται κουβέντες και πράξεις για τα αυτονόητα. 

Αντε να ανοίξει και η πλατεία Ομονοίας. Ανυπομονώ. Σε συνδυασμό με πεζοδρομημενη Αθηνάς... θα είναι καταπληκτική βολτίτσα. 

Δημοσ.

Συγνώμη που θα το χαλάσω σε μερικούς αλλά έχετε καταλάβει οτι μιλάμε για μια απλή αρχική συγκοινωνιολογική μελέτη ? Περισσότερο σαν concept πρόταση είναι παρά οτιδήποτε άλλο.

Τέτοιες προτάσεις θελουν τουλάχιστον 5 χρόνια σχεδιασμό για να γίνουν σωστά. 

Δημοσ.

Ναι, και; Μερικοι ειμαστε αισιοδοξοι επειδη βλέπουμε να γίνονται βηματα. Δεν λεμε οτι περιμενουμε σε δυο μηνες να ξυπνήσουμε και να κατεβουμε βολτα στους νεους τεραστιους πεζοδρομους. Θελει οργανωση, θελει πορους, θελει θεληση, θελει χρονο για να δούμε το κέντρο να αλλαζει.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...