Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Επιτέλους ξεκινάει η περαιτέρω ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας. Αυτό δηλαδή που όλοι οι λάτρεις της ευχόμασταν εδώ και χρόνια. Η ολοκλήρωση τρόπον τινά του οράματος της Μελίνας Μερκούρη. https://www.google.com/amp/s/ypodomes.com/quot-o-megalos-peripatos-tis-athinas-quot-to-schedio-poy-filodoxei-na-allaxei-tin-athina/amp/ https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2020/05/11/greece/i-athina-allazei-opsi-egkrithike-o-megalos-peripatos/amp/ Το θετικό είναι πως σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου ενέκρινε το σχέδιο το οποίο ξεκινά άμεσα. Περισσότερο πράσινο. Αποσυμφορηση από οχήματα, μείωση ρύπων και ηχορύπανσης. Μεγαλύτερα πεζοδρόμια και πλακοστρωτοι δρομοι. Ευκαιρία να αγγίξει η Αθήνα τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητές της. Σαν κάτοικος Καλλιθεας, περιμένω τα έργα πως και πως. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
*nenya* Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Επιτελους! Οι κατοικοι του δημου Αθηναιων αποκτησαμε εναν αξιο δημαρχο! Ανυπομονω να δω τις αλλαγες, ειδικα στο ιστορικο κεντρο (το λατρευω για περιπάτους). 4 1
mclein² Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 τωρα που οι τιμες εφτασαν τον πατο και οι μεγαλες οικογενειες αγορασαν τα παντα στο 1/10 της τιμης... βρεθηκε ο χρονος και το χρημα για αναβαθμιση της Αθηνας... 14 1 1
asmilon Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 19 λεπτά πριν, mclein² είπε τωρα που οι τιμες εφτασαν τον πατο και οι μεγαλες οικογενειες αγορασαν τα παντα στο 1/10 της τιμης... βρεθηκε ο χρονος και το χρημα για αναβαθμιση της Αθηνας... Ηταν σχεδιο αλλωστε η εξαπλωση του κορωνοιου για να πεσουν οι τιμες των ακινητων στην Αθηνα, δεν ειχε νοημα να τα αγορασουν στα 10 χρονια της κρισης... Προσωπικα μου αρεσει ως ιδεα, πρακτικα ομως εχουν γινει κυκλοφοριακες μελετες για το πως θα κινουνται θα αυτοκινητα εκει που θα γινουν πεζοδρομοι; Αν ειναι απλα να συμφορησουμε τους ηδη συμφορημενους υπολοιπους δρομους κλαφ'τα Χαραλαμπε.... 4 1
mclein² Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, asmilon είπε Ηταν σχεδιο αλλωστε η εξαπλωση του κορωνοιου για να πεσουν οι τιμες των ακινητων στην Αθηνα, δεν ειχε νοημα να τα αγορασουν στα 10 χρονια της κρισης... Προσωπικα μου αρεσει ως ιδεα, πρακτικα ομως εχουν γινει κυκλοφοριακες μελετες για το πως θα κινουνται θα αυτοκινητα εκει που θα γινουν πεζοδρομοι; Αν ειναι απλα να συμφορησουμε τους ηδη συμφορημενους υπολοιπους δρομους κλαφ'τα Χαραλαμπε.... εγω δεν αναφερομαι στον ιο αλλα στα 18 χρονια που γνωριζω την καθημερινη παρακμη του κεντρου & της αθηνας ως προαστιο. 7
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, *nenya* είπε Επιτελους! Οι κατοικοι του δημου Αθηναιων αποκτησαμε εναν αξιο δημαρχο! Ανυπομονω να δω τις αλλαγες, ειδικα στο ιστορικο κεντρο (το λατρευω για περιπάτους). Και μιλαμε εκανε (προκειται να κανει) απλα τα "βασικα". Τα αυτονοητα. Πράγματα που έπρεπε να γίνουν πριν 20 χρόνια. Αλλο ενα παράδειγμα είναι η πλατεια Ομονοίας και η προσφατη, όμορφη, ανάπλασή της. Κάλλιο αργά παρα ποτέ όμως! υγ: Τα θέματα τοπικης αυτοδιοίκησης δεν έχουν (ή μαλλον, ιδανικα, δεν πρέπει να έχουν) πολιτικές αποχρώσεις. Τουλάχιστον οχι για εμένα. Δεν εχω καμια σχεση με το κόμμα του. Εδω μιλαμε για την Αθηνούλα μας ρε γαμωτο. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
parlapipas25 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Με την κίνηση τι θα γίνει;Ήδη υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, mclein² είπε τωρα που οι τιμες εφτασαν τον πατο και οι μεγαλες οικογενειες αγορασαν τα παντα στο 1/10 της τιμης... βρεθηκε ο χρονος και το χρημα για αναβαθμιση της Αθηνας... Καποια στιγμή έπρεπε να γίνει. Ή καλύτερα, να συνεχιστεί ό,τι άρχισε με την πρωτη φαση ενοποιησης των αρχιαολογικων μνημείων δεκαετία 90-00 (δλδ Αεροπαγιτου, Απ. Παύλου, Ερμού κλπ) 16 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε Με την κίνηση τι θα γίνει;Ήδη υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Υπηρχε λογος εξ αρχης ας πούμε να ειναι δρόμος η Μητροπόλεως ή το κομμάτι της Ερμου προς το Θησειο; Οχι. Γίνεται χαμός απο διερχόμενους και ειναι ΤΙΓΚΑ στην βαβούρα και την βρώμα. Διελευση οχηματων μονο για κατοικους και εφοδιασμο. Οπως στις σοβαρες ευρωπαικες πολεις. Οι υπόλοιποι που θελουν (ευλογα) βόλτες και καφέδες: ΜΜΜ, περπατημα, ποδήλατο κλπ Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
katergaris79 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Έχω πάει κι έχω δει μακέτες της εταιρίας που κέρδισε σε διαγωνισμό ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου και της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου. Το 2012. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, katergaris79 είπε Έχω πάει κι έχω δει μακέτες της εταιρίας που κέρδισε σε διαγωνισμό ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου και της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου. Το 2012. Θυμάμαι. Αναφερεσαι στο φιλοδοξο και άδοξο "Rethink Athens". Λογικά, δεν θα μείνουν μακέτες αυτά. Δεν είναι ίδια περίπτωση. 19 λεπτά πριν, dpolal είπε Έ ρε τραπεζοκάθισμα που έχει να ξεφυτρώσει. Μακάρι οχι. Ξεκάθαρα όμως, θα μειωθεί πολύ η φασαρία, η βρώμα και ο πονοκέφαλος όταν κόβεις βόλτες εκεί.
Miracle Worker Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Το στοιχημα στις πεζοδρομησεις ειναι να καταφερεις να διατηρησεις μια σταθερη ροη ποιοτικου κοσμου, ωστε να ειναι συνεχεια η περιοχη ζωντανη και να μη μπαχαλοποιηθει. Δεν το εχω μελετησει το σχεδιο, αλλα γενικα η Αθηνα δεν εχει μεγαλες δυνατοτητες, αν κρινουμε απο το πως ξεπηδανε και εξαφανιζονται στεκια(πλατεια Καρυτση πχ).
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε Το στοιχημα στις πεζοδρομησεις ειναι να καταφερεις να διατηρησεις μια σταθερη ροη ποιοτικου κοσμου, ωστε να ειναι συνεχεια η περιοχη ζωντανη και να μη μπαχαλοποιηθει. Δεν το εχω μελετησει το σχεδιο, αλλα γενικα η Αθηνα δεν εχει μεγαλες δυνατοτητες, αν κρινουμε απο το πως ξεπηδανε και εξαφανιζονται στεκια(πλατεια Καρυτση πχ). Σαν νέα πάντως, μονο θετικά μπορείς να τα χαρακτηρίσεις
skorpios268 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Ο "Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας": Αυτή είναι η κυκλοφοριακή μελέτη https://media.enikos.gr/data/files/718541_798eeb3f30-a97338e224e69885.pdf Πηγή:enikos.gr
MikeJ Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω εγχειρήματος ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις