maparios Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παιδιά, έχω διαβάσει κατα διαστήματα οτι παίζει μεγάλο ρόλο (εως και 10 βαθμους!!!!) η θερμοαγωγιμη παστα που θα χρισημοποιηθεί,καθως και αν θα χρησιμοποιηθεί σωστά. επειδή έχω πολύ κλειστό κουτί, χωρις καλο airflow με νοιαζει το παραμικρό που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.. ποια είναι η γνώμη σας; επίσης, για τον ryzen 7 3800x τι θα προτείνατε σε παστα; (αν ειναι ορθο σε χρήση, μπορώ να βαλω την ιδια παστα και στην 3700 γραφικων μου; η να την αφησω με την στοκ; ) ευχαριστώ εκ των προτέρων
Axelq Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Αρχικά δεν θα πρότεινα τον 3800x σε κλειστό κουτί, ειδικά χωρίς καλό airflow. Η θερμοαγώγιμη πάστα κάνει διαφορά το πολύ 3-4 βαθμούς, άμα θες την καλύτερη πάρε την Kingpin KPx . 2
Sheogorath Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Μια ΜΧ2/4 είναι εύκολη στο άπλωμα, φθηνή, και στο 95%+ της απόδοσης της καλύτερης/ακριβότερης. 5
CometRyzen Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Πρέπει να είσαι καλλιτέχνης για να καταφέρεις να έχεις 10 βαθμούς διαφορά από το απλωμα. Γενικα καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις εμπειρικά. Αν έχεις πάστα που γενικά είναι σκληρή και δεν απλώνεται μόνη της απλά από την πίεση του cooler το κάνεις μόνος σου με ένα πινελάκι η βαμβάκι για τα αυτιά. Οι περισσότερες πάντως είναι μαλακές, οπότε ένα μπιζελακι στο κεντρο, βάσεις την ψύκτρα και εισαι κομπλε 1
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 12/5/2020 στις 2:46 ΜΜ, maparios είπε ποια είναι η γνώμη σας; Το καλύτερο είναι το liquid metal (δηλαδή το μέταλο Γάλλιο), αλλά δεν το προτείνω ούτε για μένα καθώς είναι επικίνδυνο για βραχυκύκλωμα. Μετά, η καλύτερη μη αγώγιμη των παστών (κάπως ακριβή) είναι η CoolerMaster MasterGel Maker 4γρ με 14€ και μετά η Arctic MX-4 4γρ με 5,50€, την οποία χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Τέρης Α.
TR-909 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Υπάρχουν συγκριτικά για θερμοαγώγιμες και όσο και να μας κάνει εντύπωση υπάρχουν διαφορές, μικρές μεν αλλά υπαρκτές. Χάριν της συζήτησης παραθέτω το παρακάτω: https://www.guru3d.com/articles_pages/guru3d_thermal_paste_roundup_2019,12.html Η "καλύτερη" θερμοαγώγιμη αυτή τη στιγμή θεωρείται η Thermal Grizzly Kryonaut. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε επιμέρους κομμάτι προσθέτει στη συνολική "ζέστη" που αναπτύσσεται μέσα στο case, οπότε IMHO όσο χαμηλότερη θερμότητα εκπέμπει τόσο το καλύτερο. 1
NT1G Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Αν δεν μπορεί να βγάλει την ζέστη έξω από το κουτί, τι σημασία έχει ποια είναι η καλύτερη πάστα; 7
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 13/5/2020 στις 1:41 ΜΜ, TR-909 είπε Η "καλύτερη" θερμοαγώγιμη αυτή τη στιγμή θεωρείται η Thermal Grizzly Kryonaut. Αξίζει τόσο μεγάλη διαφορά τιμής για 1-2 βαθμούς; Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Τέρης Α.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, προέχει ο σωστός αερισμός του κουτιού και με μια πάστα τύπου mx-2/mx-4 θα είσαι εντάξει. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ισορροπία στο σύστημα, μια πάστα μόνη της δεν μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά,. Ακόμη και μεταξύ μιας κορυφαίας πάστας, συγκριτικά με μια mx-2/mx-4, η διαφορά είναι υπαρκτή, αλλά μικρή, δεδομένου και του αυξημένου κόστους κτήσης σε μια ακριβότερη λύση. Επίσης όσον αφορά την κάρτα γραφικών σου, δεν θα δεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά με το να αλλάξεις την υπάρχουσα πάστα, καλύτερα άσε αυτή την αλλαγή για όταν χρειαστεί, σαφώς μακροπρόθεσμα. Πάντως αν έχεις την στοκ ψύκτρα στον ryzen, όλη την διαφορά θα την δεις για αρχή με καλύτερο αερισμό του κουτιού, και σίγουρα μετέπειτα με μια καλή αερόψυκτρα, αν και όταν μπορέσεις να διαθέσεις ένα ποσό, αναμφίβολα θα είναι μια πολύ καλή επένδυση. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από Mult1C0r3Cpu 1
maparios Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, Mult1C0r3Cpu είπε Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, προέχει ο σωστός αερισμός του κουτιού και με μια πάστα τύπου mx-2/mx-4 θα είσαι εντάξει. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ισορροπία στο σύστημα, μια πάστα μόνη της δεν μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά,. Ακόμη και μεταξύ μιας κορυφαίας πάστας, συγκριτικά με μια mx-2/mx-4, η διαφορά είναι υπαρκτή, αλλά μικρή, δεδομένου και του αυξημένου κόστους κτήσης σε μια ακριβότερη λύση. Επίσης όσον αφορά την κάρτα γραφικών σου, δεν θα δεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά με το να αλλάξεις την υπάρχουσα πάστα, καλύτερα άσε αυτή την αλλαγή για όταν χρειαστεί, σαφώς μακροπρόθεσμα. Πάντως αν έχεις την στοκ ψύκτρα στον ryzen, όλη την διαφορά θα την δεις για αρχή με καλύτερο αερισμό του κουτιού, και σίγουρα μετέπειτα με μια καλή αερόψυκτρα, αν και όταν μπορέσεις να διαθέσεις ένα ποσό, αναμφίβολα θα είναι μια πολύ καλή επένδυση. καλησπέρα φιλε, εχω ενα hyper212 evo το εχω κουμπομενο σε fx6300 αυτη τη στιγμη που γραφω,εδω και 2 χρονια με σχετικα καλες θερμοκρασιες και καλη επιδοση για τα χρονια του. να προτιμησω αυτην συγκριτικα με την stock που εχει ο νεος μου ryzen?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, maparios είπε καλησπέρα φιλε, εχω ενα hyper212 evo το εχω κουμπομενο σε fx6300 αυτη τη στιγμη που γραφω,εδω και 2 χρονια με σχετικα καλες θερμοκρασιες και καλη επιδοση για τα χρονια του. να προτιμησω αυτην συγκριτικα με την stock που εχει ο νεος μου ryzen? Καλησπέρα. Αρχικά, όσον αφορά τη διαφορά, είναι ελάχιστα καλύτερη η 212 evo και λιγότερο θορυβώδης από την εργοστασιακή του 3800x. Αλλά, υπάρχει θέμα με τη συμβατότητα, θα χρειαστείς το am4 bracket για να την εγκαταστήσεις. Δες περισσότερα εδώ: https://landing.coolermaster.com/pages/amd-am4-ryzen-compatability/ Είναι δύσκολο να το βρεις κάπου, έως και αδύνατο, οπότε προς το παρόν αποκλείεις την 212 evo. Καλό θα ήταν να μεριμνήσεις για καλό αερισμό στο κουτί, και αργότερα αν δώσεις ένα ποσό, να το δώσεις για μια καλή ψύκτρα, μπορείς και με ένα ποσό μέχρι 50 ευρώ, να βρεις μια πολύ καλή ψύκτρα.
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 23 ώρες πριν, maparios είπε έχω πολύ κλειστό κουτί, χωρις καλο airflow Ποιο κουτί είναι; 54 λεπτά πριν, NT1G είπε Αν δεν μπορεί να βγάλει την ζέστη έξω από το κουτί, τι σημασία έχει ποια είναι η καλύτερη πάστα; Σωστό κι αυτό!
maparios Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Στις 13/5/2020 στις 2:37 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Ποιο κουτί είναι; Σωστό κι αυτό! https://www.e-shop.gr/case-fractal-design-define-r6-usb-c-blackout-p-PER.644495 Χωρίς να έχω πείρα εγώ θεωρώ ότι έχει κακό airflow,ποια η γνώμη σου;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, maparios είπε https://www.e-shop.gr/case-fractal-design-define-r6-usb-c-blackout-p-PER.644495 Χωρίς να έχω πείρα εγώ θεωρώ ότι έχει κακό airflow,ποια η γνώμη σου; Το συγκεκριμένο, είναι ένα πολύ καλό κουτί (αλλά ακριβό), υπάρχουν πολλές δοκιμές που μπορεί να βρει κανείς διαδικτυακά και να δει πως αποδίδει, ένα παράδειγμα παρακάτω: https://www.tweaktown.com/reviews/8475/fractal-design-define-r6-mid-tower-chassis-best/index8.html Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Mult1C0r3Cpu
Coppermine Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 13/5/2020 στις 1:33 ΜΜ, Τέρης Α. είπε ο καλύτερο είναι το liquid metal (δηλαδή το μέταλο Γάλλιο), αλλά δεν το προτείνω ούτε για μένα καθώς είναι επικίνδυνο για βραχυκύκλωμα. Αυτό κάνει μόνο για χρήση direct die με μονωμένη την γύρω περιοχή ΔΕΝ κάνει και ούτε είναι πάστα να μπει στο heatspreader μιας και είναι πανεύκολο να τρέξει τόσο στα pin του σόκετ όπου ΔΕΝ βγαίνει είτε σε κάποια pci-x θύρα Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Coppermine 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα