Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

μία από τα ίδια φίλε.. 

ο προϊστάμενος της γυναικας (συνάδελφος επίσης)  μου έλεγε άλλαξε δουλειά τώρα που είσαι νέος και μπορείς, πήγαινε κουβάλα ψάρια ξερωγώ γιατί από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει γυρισμός :lol: 

Εχει απόλυτο δικιο να ξέρειςφιλε μου γιατί αυτότο πραγμα το βλεπω στους μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους στην δουλειά μετά απο ολα αυτα τα χρόνια τους βλεπω οτι ειναι παγιδευμένοι σε αυτόντον φαύλο κύκλο.  

Καλα στο ειπε οσο εισαι και ειμαι νεος αλλιως δεν θα δεις προκοπή 

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Virus200 είπε

Εχει απόλυτο δικιο να ξέρειςφιλε μου γιατί αυτότο πραγμα το βλεπω στους μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους στην δουλειά μετά απο ολα αυτα τα χρόνια τους βλεπω οτι ειναι παγιδευμένοι σε αυτόντον φαύλο κύκλο.  

Καλα στο ειπε οσο εισαι και ειμαι νεος αλλιως δεν θα δεις προκοπή 

οι περισσότεροι πάντως μου λένε ότι πριν το 2010 η κατάσταση ήταν πολύ νορμάλ (δεν την έχω ζήσει αν και έχω συγγενείς παλαίμαχους) και η δουλειά χαλαρή πλην κάποιων περιόδων, μετά άρχισε ο κακός χαμός

εγώ άρχισα να δουλεύω και στη φουλ κρίση (με ο,τι αυτό συνεπάγεται σε λεφτά.. ) 

κι εγώ ψάχνομαι αλλά μου τα χάλασε η κατάσταση με τον ιό, πιο πριν υπήρχε αρκετή κινητικότητα σε αγγελίες και συνεντεύξεις, τώρα νέκρα.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, logistoulis είπε

οι περισσότεροι πάντως μου λένε ότι πριν το 2010 η κατάσταση ήταν πολύ νορμάλ (δεν την έχω ζήσει αν και έχω συγγενείς παλαίμαχους) και η δουλειά χαλαρή πλην κάποιων περιόδων, μετά άρχισε ο κακός χαμός

εγώ άρχισα να δουλεύω και στη φουλ κρίση (με ο,τι αυτό συνεπάγεται σε λεφτά.. ) 

κι εγώ ψάχνομαι αλλά μου τα χάλασε η κατάσταση με τον ιό, πιο πριν υπήρχε αρκετή κινητικότητα σε αγγελίες και συνεντεύξεις, τώρα νέκρα.. 

Αυτο ακριβώς πριν εβλεπα και εγω πολυ κινητικότητα τώρα τιποτα. 

Χτες γύρισα σπίτι 9μιση το βραδυ και έλειπα απο τις 8 το πρωί.  Τωρα ουτε μετα απο 12 ωρες απουσίας πρεπει να παω στο γραφειο και μαζι με το καλο μου πουκάμισό να φορεσω και το χαμογελο μου και να ειναι ολα τέλεια και καπως ετσι θα παει μέχρι τελη Ιουλίου χαχαχα κωμικες καταστάσεις.

• Moderators
Δημοσ.
22 hours ago, logistoulis said:

εγώ προσωπικά υποστηρίζω οποιονδήποτε χρεώνει έξτρα οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι επιπλέον πέραν της τήρησης βίβλιων 

Εντάξει, δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι συγκεκριμένα όταν λες «έξτρα», αλλά είναι λίγο γυφτιά να σου δίνει ο άλλος €200 το μήνα και να του πεις «θέλω €20 για να σου κάνω φορολογική δήλωση» ή «θέλω €10 έξοδα μετακίνησης για να πάω στο ΙΚΑ».

Το ίδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα με τα οποία πρέπει να έχει «στενή» σχέση ένας επαγγελματίας, όχι μόνο για τους λογιστές. Κάποια στιγμή είχα πέσει σε έναν δικηγόρο που χρέωνε έξοδα για φωτοτυπίες ή για τηλεφωνικές κλήσεις, προφανώς δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

20 hours ago, Nauths said:

Εγώ προσωπικά δεν το ασπάζομαι αυτό, καθώς ο όγκος της δουλειάς ήταν πολύ περιορισμένος, εννοώ από τιμολόγια κτλ κτλ. Ειδικά αν είσαι από τους τύπους που τα κάνουν όλα μόνοι τους και δεν είσαι με το τηλ στο χέρι, λέγοντας εκτύπωσε το ασφάλιστρο, εκτύπωσε ένα εκκαθαριστικο, πράγμα που δεν το υπολογίζουν πολλοί στο επάγγελμα. 

Δεν ισχύει αυτό και δεν είμαι λογιστής.

Τους τελευταίους δυο μήνες παίζει να έχω μιλήσει στο τηλέφωνο με το λογιστή μου την ίδια ώρα συνολικά που έχω μιλήσει τα τελευταία πέντε χρόνια. Αν έχει άλλους 3-4 σαν εμένα, τότε πρέπει να ήταν όλη μέρα στο τηλέφωνο και παράλληλα να ψάχνει τι ισχύει με επιδόματα, αναστολές κλπ στο taxheaven όλη μέρα.

Και ξεσκίστηκε και τα άκουσε κι από πάνω γιατί έκανε λάθος σε μια προθεσμία που ευτυχώς θα διορθωθεί τελικά.

Πολύ δύσκολη δουλειά, έχεις τον κάθε μαλάκα να σε ζαλίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εντάξει, δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι συγκεκριμένα όταν λες «έξτρα», αλλά είναι λίγο γυφτιά να σου δίνει ο άλλος €200 το μήνα και να του πεις «θέλω €20 για να σου κάνω φορολογική δήλωση» ή «θέλω €10 έξοδα μετακίνησης για να πάω στο ΙΚΑ».

ξέρεις όμως τι άλλο είναι γυφτιά; να τρέχει ο υπάλληλος με το δικό του όχημα στις υπηρεσίες χωρίς να του καλύπτει και κανείς τα έξοδα

(δε μιλάω καν για περίπτωση φθοράς πχ μικρο-ατύχημα ή και κανονικό ατύχημα που κοιτάνε όλοι ψηλά, αλλά αν δουλέψεις ποτέ 1.5 μήνα τζάμπα από κάτι τέτοιο θα το θυμάσαι μια ζωή ) 

τελοσπάντων, όπως είπα το βλεπω απο πολύ διαφορετική σκοπιά (που συνήθως δεν έχει λόγο γιατί είναι ο πάτος του πάτου) και έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους να γίνονται μάγκες στις πλάτες άλλων 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, logistoulis said:

ξέρεις όμως τι άλλο είναι γυφτιά; να τρέχει ο υπάλληλος με το δικό του όχημα στις υπηρεσίες χωρίς να του καλύπτει και κανείς τα έξοδα

Αυτό είναι μεταξύ εσού και του αφεντικού σου όμως, δεν βλέπω πως εμπλέκεται ο πελάτης σε αυτό.

Εγώ ξέρω ότι έχω υπογράψει σύμβαση με το λογιστή μου που αναφέρει ένα ποσό (το οποίο έχει αναπροσαρμοστεί δύο φορές προς τα πάνω μέσα σε 8 χρόνια) και στο οποίο περιλαμβάνονται τα πάντα μέσα. Τώρα αν αυτός ρίχνει σφαλιάρες στους υπαλλήλους του, δεν βλέπω πως και γιατί με αφορά εμένα, σόρι κιόλας. Όπως αντίστοιχα δεν αφορά τον λογιστή μου ή τον υπάλληλό του τι κάνω εγώ στους εργαζόμενούς μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, papresa είπε

Να τονίσω, ότι δεν διαμαρτυρήθηκα και ούτε είχα σκοπό να τι κάνω, απλά ζήτησα μία γνώμη. Γιατί εγώ με το μυαλό μου είχα αυτήν την άποψη. Για να μην φανεί κάτι άλλο, είμαι συνεπέστατος, μπορεί να μου λείπουν πράγματα από το μαγαζί, αλλά κοιτάζω πρώτα να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου (ενοίκιο, ΕΦΚΑ, λογιστής, ρεύμα κλεφτοτε κλπ) και αν περισσέψουν να κάνω και αγορές. Απλά επειδή το κράτος έκανε κάποιες διευκολύνσεις, σκέφτηκα μήπως κάνουν και οι λογιστές.

Γιατί έκανε το κράτος διευκολύνσεις στους λογιστές για να (μπορούν να) σου κάνουν και εσένα;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
Στις 12/5/2020 στις 9:18 ΠΜ, papresa είπε

Καλημέρα, χθές άνοιξα και εγώ την επιχείρηση μου, όπως πολλοί συνάδελφοι. Ερχόμενος σήμερα είπα να περάσω από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι, να ρωτήσω τι χρωστάω, μιας και τον Μάρτιο δεν είχα προλάβει να πληρώσω. Είχα μια κρυφή ελπίδα, ότι δεν θα μου ζητήσουν τον Απρίλιο. Μάταια, μου λένε οι κοπέλες μέσα "Μας είπαν όλοι οι μήνες θα πληρωθούν κανονικά συν τα έξοδα για την αίτηση των 800€". Όπως έγραψα περίμενα ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ τον Απρίλιο ότι δεν θα τον πληρώσουμε, αν όχι να έχουν κάποια έκπτωση Μάρτιος και Μάιος που είναι μισοί.

Είναι λογικό; Ας πουν την εμπειρία τους όσοι έχουν επιχειρήσεις.

Απόλυτα λογικό μου φαίνεται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...