logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Nauths είπε Δεν ξέρω την δουλειά συγκεκριμένα, απλά σου είπα την οπτική μου γωνία. Όπως βλέπεις τονίζω το ότι θα κάνω έκπτωση σε εστιατόριο με michelin, που δεν νομίζω θα του φανούν τα 50€. Αυτά! Δεν υποτιμώ τη δουλειά κανενός, αλλά από την στιγμή που ο άλλος έχει 0 έσοδα, είτε είναι η ταβέρνα της γειτονιάς, είτε το καλό το εστιατόριο και από την στιγμή που έχεις καλή συνεργασία, πρέπει κατ' εμέ να βάλεις πλάτη. Από εκεί και πέρα, δικό σου το μαγαζί, δικά σου τα κοστολόγια. εγώ δεν έχω δικό μου μαγαζί ως υπάλληλος κρίνω την κατάσταση η δουλειά δεν μειώθηκε καθόλου (ακόμα τουλάχιστον, αν αρχίσουν να κλείνουν επιχειρήσεις η μία πίσως από την άλλη είναι άλλο θέμα) ίσα ίσα έγινε πιο πιεστική σε μια περίοδο που έπεσαν πολλά πράγματα μαζί, κατανοώ ότι κάποιοι άνθρωποι στριμώχτηκαν άσχημα (το βλέπω), αλλά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι είχαν και τις ανάγκες τους που τρέχαμε να καλύψουμε, όσα 800αρια δόθηκαν ένα ένα τα δηλώναμε εμείς δεν δηλώθηκαν μαγικά από κάπου από το μαγικό ηλεκτρονικό κράτος επίσης πολλοί συνάδελφοί μου έχουν φάει ήδη χλαπάτσα και μείωση μισθού (γιατί ως μισθωτός κρίνω την κατάσταση) για τη ζημιά που ΘΑ έρθει και δουλεύουν σαν τα σκυλιά , όταν η υπόλοιπη ελλάδα έμενε σπίτι και ανησυχούσε αν βγήκε κόσμος στην παραλία και αν έπεσε η ανάλυση στο netflix αν κάποιος εργοδότης θέλει να κάνει pr και να δείξει κατανόηση καλά θα κάνει, αλλά αυτά τα κουβαρντιλίκια συνήθως οι υπάλληλοί του τα πληρώνουν Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από logistoulis 4
nikolas_kriti Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, Nauths είπε Δεν ξέρω την δουλειά συγκεκριμένα, απλά σου είπα την οπτική μου γωνία. Όπως βλέπεις τονίζω το ότι θα κάνω έκπτωση σε εστιατόριο με michelin, που δεν νομίζω θα του φανούν τα 50€. Αυτά! Δεν υποτιμώ τη δουλειά κανενός, αλλά από την στιγμή που ο άλλος έχει 0 έσοδα, είτε είναι η ταβέρνα της γειτονιάς, είτε το καλό το εστιατόριο και από την στιγμή που έχεις καλή συνεργασία, πρέπει κατ' εμέ να βάλεις πλάτη. Από εκεί και πέρα, δικό σου το μαγαζί, δικά σου τα κοστολόγια. Άρα και ο λογιστής που ήταν εκεί τους 2.5 μήνες που ο καθένας ζητουσε το παραμικρό,που αναφέρθηκαν πάνω ,ενώ ο κάθε εργοδότης-εργαζόμενος ήταν σπίτι του χαλαρός, πρέπει να έχει και αυτός 0 έσοδα?? Τον Υπάλληλο του που είχε πως θα τον πληρώσει??Ο κάθε εργοδότης τον έβαλε σε αναστολή ,μπαμ ξεμπέρδεψε.!!Ο Λογιστής-Εργοδότης που τον έχει εκεί πιστό στρατιωτάκι και δεν τον έβαλε σε αναστολή γιατί γινόταν πανικος?? Εάν οι επιχειρήσεις δεν πληρώσουν τότε εκει τι γινεται? Εντελώς φιλικά όλα αυτά,αλλά τέτοιο πανικό μέσα στο γραφείο δεν έχει ξαναυπάρξει. 2
afragorn Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Όποιος δεν έχει δουλέψει σε ανάλογη θέση δε θα καταλάβει ποτέ. Θα πρότεινα σε κάθε έναν που αμφισβητεί τον "όγκο" δουλειάς ενός λογιστικού γραφείου "τώρα που είναι όλα κλειστά" να πάει στο λογιστή του και να κάτσει σε μία γωνία σαν παρατηρητής. Πόση ώρα θα αντέξει πριν σηκωθεί να φύγει από το τρελάδικο; Μία; Δύο; Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από afragorn 2 1
lightsout Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Είναι τόσο απλό το πράγμα, όσοι δεν θέλετε να πληρώσετε τους λογιστές σας μπορείτε να κάνετε τα λογιστικά μόνοι σας, εφόσον νομίζετε ότι δεν είναι και καμιά σπουδαία δουλειά ή ότι δεν υπάρχει φόρτος. Μετά, αν θέλετε, δώστε μας ένα feedback, να γελάσουμε λιγάκι. Απορώ πραγματικά με αυτά που διαβάζω ώρες - ώρες. 5
maniacos93 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Πολύ υποτιμημένο πάντως το επάγγελμα του λογιστή/φοροτεχνικού/οικονομολόγου σύμφωνα με τα σχόλια που διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορα φόρα και ιστοσελίδες. Τα τελευταία χρόνια περνάνε όλα από τα χέρια τους και πάλι λίγοι είναι αυτοί που τους έχουν σε εκτίμηση και καταλαβαίνουν το φόρτο εργασίας, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες περιόδους.Σκεφτείτε να κάνουν πάντως μία πανελλαδική απεργία οι λογιστές μαζί με τους τραπεζικούς. Θα καταρρεύσουν τα πάντα όσον αφορά την οικονομία... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από maniacos93
papresa Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν καταλάβατε τον συλλογισμό μου. Όπως έγραψε ο Nauths η κίνηση μετράει, ειδικά όταν έρχεσαι μετά από επαγγελματική "βαρυχειμωνιά" και καπάκι καραντίνα. Σώθηκα που γλίτωσα 2x100€ από την μείωση 40% του ενοικίου και 2x55€ από την μείωση 25% του ΕΦΚΑ, σύνολο 310€; Όχι βέβαια. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από papresa
4saken Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Και μένα μου κακοφανηκε ότι μου ζήτησαν 20+20 για αιτήσεις για μείωση ενοικίου και 800αρι, ξέρω ότι θα μπορουσα να τις κάνω μόνος μου btw. Έχω τουριστική επιχείρηση και σίγουρα θα εχουν μειωμένο φόρτο εργασίας με μένα, λογικά θα τους ζητήσω μείωση όντας πάνω από 20 χρόνια τυπικοτατος πελάτης.
SabotazNic Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, 4saken είπε Και μένα μου κακοφανηκε ότι μου ζήτησαν 20+20 για αιτήσεις για μείωση ενοικίου και 800αρι, ξέρω ότι θα μπορουσα να τις κάνω μόνος μου btw. Έχω τουριστική επιχείρηση και σίγουρα θα εχουν μειωμένο φόρτο εργασίας με μένα, λογικά θα τους ζητήσω μείωση όντας πάνω από 20 χρόνια τυπικοτατος πελάτης. Α άρα ένας μακροχρόνιος πελάτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει μείωση αμοιβής? Μάλιστα. Τότε σε αυτήν την περίπτωση, αν ήμουν λογιστής, θα τους κρατούσα όλους 5 χρόνια ώστε να μην έχουν αυτήν την απαίτηση μετά 1
4saken Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Ποιοι δικαιούνται να ζητήσουν?κανείς η όλοι? 6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Α άρα ένας μακροχρόνιος πελάτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει μείωση αμοιβής? Μάλιστα. Τότε σε αυτήν την περίπτωση, αν ήμουν λογιστής, θα τους κρατούσα όλους 5 χρόνια ώστε να μην έχουν αυτήν την απαίτηση μετά Σύμφωνα με την λογική σου και γω κακώς κάνω καλύτερες τιμές σε πελάτες που έχω για +10 χρόνια.
SabotazNic Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 24 λεπτά πριν, 4saken είπε Ποιοι δικαιούνται να ζητήσουν?κανείς η όλοι? Σύμφωνα με την λογική σου και γω κακώς κάνω καλύτερες τιμές σε πελάτες που έχω για +10 χρόνια. Αυτό είναι στην κρίση σου. Αλλά όχι να το απαιτείς ως πελάτης. Και εμείς κάνουμε ως εστιατόριο σε συχνούς πελάτες. Αλλά όταν μας ζητάνε και γλυκό κάποιοι με μικρό λογαριασμό, τους χρεώνουμε μέχρι και το ψωμί, και ας είναι συχνοί 😊
paylidis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, 4saken είπε Σύμφωνα με την λογική σου και γω κακώς κάνω καλύτερες τιμές σε πελάτες που έχω για +10 χρόνια. σου παιρνει ο λογιστης ακριβως τα ιδια όλα αυτα τα χρονια χωρις καμια αυξομειωση; προφανως θεωρω οτι δεν εχεις μεταβαλει καπως την επιχειρηση σου αυτα τα χρονια (πχ απο ατομικη σε εταιρεια). Εαν σου παιρνει τα ιδια σηκωνει κουβέντα....
Virus200 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Εαν πριν κάποια χρόνια ήξερα οτι θα δουλεύω για να είμαι σε πολύ μεγαλο ένας αμισθος υπάλληλος του κράτους και οτι θα κανω τις δουλειές που θα επρεπε να κάνουν οι εργαζόμενοι των δημοσίων φορέων δεν θα ακολουθούσα ποτε αυτο το επάγγελμα. Οχι απλα θα πρεπει να σλεφτεσαι αν θα σου κανει έκπτωση ο λογιστής αλλα να σκέπτεσαι αν εχεις να του δωσεις κάτι παραπάνω γιατί για να γινουν ολα αυτα ολος ο κλάδος 2 μηνες τωρα εχει χασει στην κυριολεξία τον υπνο του ημαστε στην δουλεια σαν ζόμπι και δεχομαστε και την φανερη κοροϊδία του κράτους που οσοι ειναι στο επάγγελμα τα ξερουν πολυ καλα δεμ χρειάζεται να τα πω και εδω. Το θεωρω ντροπή ολο αυτο που περνάει ο κλάδος αυτο τον καιρό βαλαμε πλατη οσο δεν παει για να υλοποιηθούν ολες οι παράλογες αποφάσεις που βγήκαν νομιζω φτανει ομως. Και μεσα σε ολα αυτα να εχεις να αντιμετωπίζεις και την δυσανασχέτηση του καθε πελατη 'α δεν μου μπήκαν τα λεφτα μηπως κανατε κάτι λαθος' και εσυ μετα απο ολα αυτα να πρεπει να μεινεις ήρεμος. 2
logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Virus200 είπε . Και μεσα σε ολα αυτα να εχεις να αντιμετωπίζεις και την δυσανασχέτηση του καθε πελατη 'α δεν μου μπήκαν τα λεφτα μηπως κανατε κάτι λαθος' και εσυ μετα απο ολα αυτα να πρεπει να μεινεις ήρεμος. Θέλω να κλάψω Είχα από σχεδόν βρισίδι μέχρι και κλείσιμο τηλεφώνου στη μάπα Και μετά από όλα αυτά πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και δεν τρέχει τίποτα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από logistoulis
Virus200 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, logistoulis είπε Θέλω να κλάψω Είχα από σχεδόν βρισίδι μέχρι και κλείσιμο τηλεφώνου στη μάπα Και μετά από όλα αυτά πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και δεν τρέχει τίποτα Γιατι ως γνωστόν ολα ειναι καλα και ολα γίνονται απο μονα τους αλλα στην πρώτη υποτιθέμενη στραβη ειναι ξεκαθαρα ευθύνη του λογιστή και πρεπει να τα ανεχτείς ολα αυτα γιατι οταν καταλάβουν οτι δεν φταις σε κατι κανουν σαν να μην εγινε ποτε. Η μονη λυση ειναι η αλλαγη επαγγέλματος η σε αλλο κομματι οπως να εισαι σε ενα λογιστήριο μιας εταιρείας κατι τετοιο εγω ηδη ψάχνομαι να φυγω οσοι συνεχίζουμε να κανουμε την συγκεκριμένη δουλειά μονο κακο στην υγεια μας κανουμε.
logistoulis Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Virus200 είπε Γιατι ως γνωστόν ολα ειναι καλα και ολα γίνονται απο μονα τους αλλα στην πρώτη υποτιθέμενη στραβη ειναι ξεκαθαρα ευθύνη του λογιστή και πρεπει να τα ανεχτείς ολα αυτα γιατι οταν καταλάβουν οτι δεν φταις σε κατι κανουν σαν να μην εγινε ποτε. Η μονη λυση ειναι η αλλαγη επαγγέλματος η σε αλλο κομματι οπως να εισαι σε ενα λογιστήριο μιας εταιρείας κατι τετοιο εγω ηδη ψάχνομαι να φυγω οσοι συνεχίζουμε να κανουμε την συγκεκριμένη δουλειά μονο κακο στην υγεια μας κανουμε. μία από τα ίδια φίλε.. ο προϊστάμενος της γυναικας (συνάδελφος επίσης) μου έλεγε άλλαξε δουλειά τώρα που είσαι νέος και μπορείς, πήγαινε κουβάλα ψάρια ξερωγώ γιατί από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει γυρισμός Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις