papresa Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Καλημέρα, χθές άνοιξα και εγώ την επιχείρηση μου, όπως πολλοί συνάδελφοι. Ερχόμενος σήμερα είπα να περάσω από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι, να ρωτήσω τι χρωστάω, μιας και τον Μάρτιο δεν είχα προλάβει να πληρώσω. Είχα μια κρυφή ελπίδα, ότι δεν θα μου ζητήσουν τον Απρίλιο. Μάταια, μου λένε οι κοπέλες μέσα "Μας είπαν όλοι οι μήνες θα πληρωθούν κανονικά συν τα έξοδα για την αίτηση των 800€". Όπως έγραψα περίμενα ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ τον Απρίλιο ότι δεν θα τον πληρώσουμε, αν όχι να έχουν κάποια έκπτωση Μάρτιος και Μάιος που είναι μισοί. Είναι λογικό; Ας πουν την εμπειρία τους όσοι έχουν επιχειρήσεις. 1
maniacos93 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, papresa είπε Καλημέρα, χθές άνοιξα και εγώ την επιχείρηση μου, όπως πολλοί συνάδελφοι. Ερχόμενος σήμερα είπα να περάσω από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι, να ρωτήσω τι χρωστάω, μιας και τον Μάρτιο δεν είχα προλάβει να πληρώσω. Είχα μια κρυφή ελπίδα, ότι δεν θα μου ζητήσουν τον Απρίλιο. Μάταια, μου λένε οι κοπέλες μέσα "Μας είπαν όλοι οι μήνες θα πληρωθούν κανονικά συν τα έξοδα για την αίτηση των 800€". Όπως έγραψα περίμενα ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ τον Απρίλιο ότι δεν θα τον πληρώσουμε, αν όχι να έχουν κάποια έκπτωση Μάρτιος και Μάιος που είναι μισοί. Είναι λογικό; Ας πουν την εμπειρία τους όσοι έχουν επιχειρήσεις. Μια χαρά λογικό μου φαίνεται. Ελεύθερο επάγγελμα είναι, όπως πολλά άλλα, και χρεώνει όπως νομίζει αυτός (ο λογιστής) καλύτερα. Δεν υπάρχουν fix τιμές, όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα. Αν νομίζεις ότι είναι ακριβός ή ότι δεν έπρεπε να πληρώσεις για αυτούς τους 2 μήνες, μπορείς να ψάξεις για κάποιο άλλο λογιστικό γραφείο πιο φθηνό. Νομίζω ότι λύνεται αρκετά εύκολα ο προβληματισμός σου. 3
logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, papresa είπε Καλημέρα, χθές άνοιξα και εγώ την επιχείρηση μου, όπως πολλοί συνάδελφοι. Ερχόμενος σήμερα είπα να περάσω από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι, να ρωτήσω τι χρωστάω, μιας και τον Μάρτιο δεν είχα προλάβει να πληρώσω. Είχα μια κρυφή ελπίδα, ότι δεν θα μου ζητήσουν τον Απρίλιο. Μάταια, μου λένε οι κοπέλες μέσα "Μας είπαν όλοι οι μήνες θα πληρωθούν κανονικά συν τα έξοδα για την αίτηση των 800€". Όπως έγραψα περίμενα ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ τον Απρίλιο ότι δεν θα τον πληρώσουμε, αν όχι να έχουν κάποια έκπτωση Μάρτιος και Μάιος που είναι μισοί. Είναι λογικό; Ας πουν την εμπειρία τους όσοι έχουν επιχειρήσεις. πλάκα κάνεις; οι λογιστές αυτές τις μέρες έλιωσαν στη δουλειά και την παράνοια με γνώμες να αλλάζουν κάθε μερικές μέρες και χωρίς την αναγνώριση που είχαν άλλοι τομείς (γιατί είναι οι κλασικοί βλάκες που τους τα φορτώνουν όλα και δεν μιλάνε) , το απόνερα του κλεισίματος (σε όγκο παραστατικών) θα φανούν ουσιαστικά τον τωρινό μήνα αλλά πρέπει να ξεκινήσουν και οι δηλώσεις των εταιρειών και να κλείσουν εκκρεμότητες το θεωρό αδικαιολόγητο να διαπραγματεύεται κανείς την μηνιαία αμοιβή σε ένα επάγγελμα που δεν έκλεισε ποτέ, δεν δόθηκε καμιά ουσιαστική παράταση για τίποτα, έβγαιναν διαρκώς παρανοϊκές πνπ και διαδικασίες με πολύ στενά όρια υποβολής, και με τον θεωρητικό κίνδυνο της κατάστασης ξεκινούσε κόσμος να πάει στη δουλειά του και να έρχεται σε επαφή με τη χαρτούρα του καθενός και με τον ίδιο τον κόσμο δηλαδή καθώς η τηλεεργασία είναι εν μέρει εφικτή όχι φίλε μου καλά κάνουν και ζητάνε την αμοιβή τους και ακόμα πιο καλά κάνουν και ζητάνε και τα έξτρα για τις αιτήσεις, κάτι που πολλοί είμαι βέβαιος ότι ως συνήθη θύματα το κάνουν δωρεάν Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από logistoulis 11
paylidis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, papresa είπε Καλημέρα, χθές άνοιξα και εγώ την επιχείρηση μου, όπως πολλοί συνάδελφοι. Ερχόμενος σήμερα είπα να περάσω από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι, να ρωτήσω τι χρωστάω, μιας και τον Μάρτιο δεν είχα προλάβει να πληρώσω. Είχα μια κρυφή ελπίδα, ότι δεν θα μου ζητήσουν τον Απρίλιο. Μάταια, μου λένε οι κοπέλες μέσα "Μας είπαν όλοι οι μήνες θα πληρωθούν κανονικά συν τα έξοδα για την αίτηση των 800€". Όπως έγραψα περίμενα ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ τον Απρίλιο ότι δεν θα τον πληρώσουμε, αν όχι να έχουν κάποια έκπτωση Μάρτιος και Μάιος που είναι μισοί. Είναι λογικό; Ας πουν την εμπειρία τους όσοι έχουν επιχειρήσεις. Το λογιστή Ως επαγγελματίας τον πληρώνεις με το χρόνο για την παροχή της υπηρεσίας του, άσχετα εάν κάποιοι κάνουν διευκόλυνση και τα δίνεις μήνα μήνα... το ότι εσυ ήσουν κλειστός δε σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις του τριμήνου σου δεν τρέχουν, ούτε ότι θα υπάρχει κάποια έκπτωση. Εσυ όταν κάποια χρόνια ή κάποιο μήνα θα βγάλεις το διπλάσιο τζίρο θα δώσεις παραπάνω λεφτά στο λογιστή; Προφανως και όχι... πληρώνεις κανονικότατα λοιπόν - αν και δε θεωρω ότι είναι και κανένα σοβαρό ποσό εκτός εάν έχεις καμία αε ή ικε (που τότε ένα παραπάνω δε θα έπρεπε να γκρινιάξεις για τον Απρίλιο). με την ίδια λογική αν κλείσεις το καλοκαίρι ένα μήνα για διακοπές δε πρέπει να τον πληρώσεις... λογικό; Όχι... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από paylidis 1
Alxnks Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Από την άλλη, αν είναι μια, γραπτή καλύτερα, συμφωνία τύπου "εξωτερικού συνεργάτη", με σταθερό μισθό κτλ, δεν βλέπω κάποιο λόγο να χρεωθεί έξτρα η αίτηση. Είναι στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών της συνεργασίας για τις ανάγκες της εταιρειας.
logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Alxnks είπε Από την άλλη, αν είναι μια, γραπτή καλύτερα, συμφωνία τύπου "εξωτερικού συνεργάτη", με σταθερό μισθό κτλ, δεν βλέπω κάποιο λόγο να χρεωθεί έξτρα η αίτηση. Είναι στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών της συνεργασίας για τις ανάγκες της εταιρειας. εγώ προσωπικά υποστηρίζω οποιονδήποτε χρεώνει έξτρα οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι επιπλέον πέραν της τήρησης βίβλιων δεν έχω βρεθεί ποτέ σε επιχείρηση που να το κάνει, αλλά όποιον ακούω να το κάνει θα ήθελα να είναι εργοδότης μου και αυτό διότι είναι ένα σωρό πράγματα που έφυγαν από διάφορες υπηρεσίες και ήρθαν σε εμάς και γίνονται τελείως τζάμπα, αλλά απαιτούν χρόνο μόνο και μόνο να τα μάθεις και μιλάμε και για τελείως άκυρα πράγματα πχ καθισα και έφαγα ώρες να μάθω πώς ανανεώνουν οι ασφαλιστές την άδειά τους στο επιμελητήριο.. τι δουλειά έχω εγώ με αυτό; και τώρα που "ξέρω" είμαι το συνήθες θύμα να κάνω αυτή τη διαδικασία όποτε προκύψει αφήνοντας πίσω άλλα πράγματα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από logistoulis 1
Alxnks Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε εγώ προσωπικά υποστηρίζω οποιονδήποτε χρεώνει έξτρα οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι επιπλέον πέραν της τήρησης βίβλιων δεν έχω βρεθεί ποτέ σε επιχείρηση που να το κάνει, αλλά όποιον ακούω να το κάνει θα ήθελα να είναι εργοδότης μου Το τι υποστηρίζει ο καθένας δεν έχει καμία σημασια. Αν υπάρχει γραπτή συμφωνία εξωτερικής συνεργασίας, δεν πρέπει/μπορεί να το κάνει, είναι στα πλαίσια των αναγκών της εταιρείας. Αν δεν υπάρχει και όλα είναι στο μιλητο, κάνει ότι νομίζει.
logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Alxnks είπε Το τι υποστηρίζει ο καθένας δεν έχει καμία σημασια. Αν υπάρχει γραπτή συμφωνία εξωτερικής συνεργασίας, δεν πρέπει/μπορεί να το κάνει, είναι στα πλαίσια των αναγκών της εταιρείας. Αν δεν υπάρχει και όλα είναι στο μιλητο, κάνει ότι νομίζει. φυσικά και μπορεί να υπάρχει συμφωνητικό που να αναφέρει ότι τα έξτρα χρεώνονται επιπλέον και αυτό είναι και το λογικό τελοσπάντων αυτό είναι στο στυλ του καθενός, εδώ τίθεται και θέμα για το αν πρέπει να πληρωθεί ο μήνας, πράγμα που δεν θα έπρεπε καν να συζητιέται Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από logistoulis
papresa Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Να τονίσω, ότι δεν διαμαρτυρήθηκα και ούτε είχα σκοπό να τι κάνω, απλά ζήτησα μία γνώμη. Γιατί εγώ με το μυαλό μου είχα αυτήν την άποψη. Για να μην φανεί κάτι άλλο, είμαι συνεπέστατος, μπορεί να μου λείπουν πράγματα από το μαγαζί, αλλά κοιτάζω πρώτα να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου (ενοίκιο, ΕΦΚΑ, λογιστής, ρεύμα κλεφτοτε κλπ) και αν περισσέψουν να κάνω και αγορές. Απλά επειδή το κράτος έκανε κάποιες διευκολύνσεις, σκέφτηκα μήπως κάνουν και οι λογιστές. 1
sstratos Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Μπορεί η επιχειρηση να ήταν κλειστή , για οποιαδήποτε έστω και απορία ήταν εκει ο λογιστής σου. Εγω προσωπικά τον πήρα 2 φορές τηλέφωνο και με εξυπηρέτησε. Το βρίσκω λάθος να μην θέλεις να τον πληρώσεις για την περιόδο της καραντίνας. Αυτός την δουλειά του (σου) την έκανε
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Ο logistoulis τα έγραψε ακριβώς όπως έχουν τα πράγματα: το κράτος από χρόνια τους έχει μετατρέψει σε άμισθους υπαλλήλους του, όλο αυτό το διάστημα δεν έκλεισαν καθόλου, αντίθετα επιβαρύνθηκαν και άλλο, αντιμέτωποι με το ακόμη μεγαλύτερο άγχος των πελατών τους. Έχουν προβλεφθεί, σωστά, διαφορά μέτρα για ομάδες που πλήττονται, κι οι λογιστές που έχουν τραβήξει τρελό κουπί όλο αυτό το διάστημα, τίποτε. 7
maniacos93 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Alxnks είπε Το τι υποστηρίζει ο καθένας δεν έχει καμία σημασια. Αν υπάρχει γραπτή συμφωνία εξωτερικής συνεργασίας, δεν πρέπει/μπορεί να το κάνει, είναι στα πλαίσια των αναγκών της εταιρείας. Αν δεν υπάρχει και όλα είναι στο μιλητο, κάνει ότι νομίζει. *Λογιστικές ανάγκες τις εταιρίας, όχι ό,τι επίδομα βγαίνει κάθε ημέρα.🙂 Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από maniacos93 1
Nauths Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Εγώ προσωπικά δεν το ασπάζομαι αυτό, καθώς ο όγκος της δουλειάς ήταν πολύ περιορισμένος, εννοώ από τιμολόγια κτλ κτλ. Ειδικά αν είσαι από τους τύπους που τα κάνουν όλα μόνοι τους και δεν είσαι με το τηλ στο χέρι, λέγοντας εκτύπωσε το ασφάλιστρο, εκτύπωσε ένα εκκαθαριστικο, πράγμα που δεν το υπολογίζουν πολλοί στο επάγγελμα. Να πω επίσης ότι έχουμε αγροτική παραγωγή σταριών και καλαμποκιών και εκτός των άλλων προμηθεύουμε και εστιατόρια. Ακόμα και στο εστιατόριο που έχει αστέρι michelin (όσοι ξέρουν, θα καταλάβουν) θα περάσω την έκπτωση που έχω σκοπό να περάσω σε όλα τα εστιατόρια, που αυτός με το michelin χέστηκε (συγνώμη κιόλας), αν θα γλιτώσει 50€, περισσότερο ανάγκη τα έχω εγώ σαν νεότερος και σαν αγροτική μονάδα. Απλά είναι η κίνηση που θα μείνει. Η κατάσταση επίσης είναι πρωτόγνωρη και είναι πολύ ειδική περίπτωση. Θα έπρεπε όλοι να την αντιμετωπίζουν σαν ειδική περίπτωση. Με την ίδια λογική και το μαγαζί που νοικιάζεις εκεί είναι, ας είναι κλειστό. Ας ξενοίκιαζες το σπίτι και ας κοιμόσουν εκεί 2 μήνες. Κάτι τέτοιους που μαζεύουν και τα ψίχουλα τους κόβω. 1
logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Nauths είπε Εγώ προσωπικά δεν το ασπάζομαι αυτό, καθώς ο όγκος της δουλειάς ήταν πολύ περιορισμένος, εννοώ από τιμολόγια κτλ κτλ Από πού και ως πού ήταν περιορισμένος; μέχρι τέλη απριλίου είχες να χειριστείς τουλάχιστον μισό μάρτιο και τα τρίμηνα που ήταν γεμάτοι 2.5 μήνες , επίσης όλες οι διαδικασίες που έπρεπε να συμβούν δεν πήραν καμία παράταση με λιγότερα ή τα ίδια παραστατικά συν ο,τι αφορά το προσωπικό που είχε υπολογισμό και επανυπολογισμό μισθοδοσιών ( σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να γίνει 3 φορές και ακόμα δεν έχουν φύγει απδ μαρτίου) , συν αναστολές, συν ποιος δικαιούται και ποιος όχι 800αρια, συν τα voucher, συν δηλώσεις ενοικίων , συν επιστρεπτέα προκαταβολή, συν όπου υπήρξε 25% έκπτωση (πχ εισφορές που ήταν άμεσο) και όλα αυτά με έναν άναρχο ρυθμό και δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς και ακόμα συνεχίζουν μικρός όγκος παραστατικών υπάρχει τώρα τον μάιο που αφορά τον απρίλιο που πολλοί ήταν κλειστά, αλλά τρέχουν κι άλλα πράγματα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από logistoulis
Nauths Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε Από πού και ως πού ήταν περιορισμένος; μέχρι τέλη απριλίου είχες να χειριστείς τουλάχιστον μισό μάρτιο και τα τρίμηνα που ήταν γεμάτοι 2.5 μήνες συν ο,τι αφορά το προσωπικό που είχε υπολογισμό και επανυπολογισμό μισθοδοσιών ( σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να γίνει 3 φορές και ακόμα δεν έχουν φύγει απδ μαρτίου) , συν αναστολές, συν ποιος δικαιούται και ποιος όχι 800αρια, συν τα voucher, συν δηλώσεις ενοικίων , συν επιστρεπτέα προκαταβολή και όλα αυτά με έναν άναρχο ρυθμό και δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς μικρός όγκος παραστατικών υπάρχει τώρα τον μάιο που αφορά τον απρίλιο που πολλοί ήταν κλειστά, αλλά τρέχουν κι άλλα πράγματα Δεν ξέρω την δουλειά συγκεκριμένα, απλά σου είπα την οπτική μου γωνία. Όπως βλέπεις τονίζω το ότι θα κάνω έκπτωση σε εστιατόριο με michelin, που δεν νομίζω θα του φανούν τα 50€. Αυτά! Δεν υποτιμώ τη δουλειά κανενός, αλλά από την στιγμή που ο άλλος έχει 0 έσοδα, είτε είναι η ταβέρνα της γειτονιάς, είτε το καλό το εστιατόριο και από την στιγμή που έχεις καλή συνεργασία, πρέπει κατ' εμέ να βάλεις πλάτη. Από εκεί και πέρα, δικό σου το μαγαζί, δικά σου τα κοστολόγια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις