Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά!

Ψαχνω επειγοντως για νέο κινητο ως 120 ευρω για απλη χρηση (οχι τπτ εξεζητημενο, απλα θελω το καλύτερο για τα λεφτα που θα διαθεσω...)

Ως τωρα εχω ξεχωρισει το Redmi 8 (4/64)  https://www.drele.com/shop/mobile-phones/xiaomi/redmi-8/xiaomi-redmi-8-4-64gb-dual-sim-blue-global-edition-ελληνικό-μενού

Υπάρχει κατι καλυτερο (πιο ανθεκτικο σε πτωσεις γυαλι οθονης, μπαταρια κτλ) σε αυτα τα λεφτα? Ακουω γνώμες!

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; Ως 120 ευρω...
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλαδα
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Οχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Μονο καινουριο
5) Μέγεθος οθόνης; Αδιαφορο (ΟΚ, πανω απο 5"...)
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); Οχι
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Οχι ιδιαιτερα...
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Ναι
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Οχι (απλα μην ειναι και Android 6... )
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) viber, messenger, light gaming 

Επεξ/σία από kostis76
Δημοσ.

Απλα ψαχνω για καποιο κινητο που να μην το "κλαιω" καθε φορα που πεφτει κατω (την εχω πατησει 2 φορες απο J7 2017 που ραγισε εσωτερικα η οθονη και εγινε ολη μπλε χωρις γρατζουνια εξωτερικα και ενω φοραγε διαφανη θηκη και τζαμι μπροστα... )

Δημοσ.

Τελικα μαλλον θα παρω το Xiaomi Redmi note 8T (3/32) στα 135 euro... η οθονη του (IPS fullHD) και ο SD665 με "επεισαν" σε αυτη την τιμη, μακαρι να βγει και τοσο "σκληροτραχηλο" οσο εχουν βγει τα προηγουμενα Xiaomi που ειχα / εχω ακομα (redmi note 4, MI A2 Lite)...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostis76 είπε

Τελικα μαλλον θα παρω το Xiaomi Redmi note 8T (3/32) στα 135 euro... η οθονη του (IPS fullHD) και ο SD665 με "επεισαν" σε αυτη την τιμη, μακαρι να βγει και τοσο "σκληροτραχηλο" οσο εχουν βγει τα προηγουμενα Xiaomi που ειχα / εχω ακομα (redmi note 4, MI A2 Lite)...

Καλυτερα να αποφυγεις τα μαγαζια 'κατοπιν παραγγελιας' για 5 ευρω... Αν σε ενδιαφερει το θεμα της εγγύησης το foxbox πουλαει με εγγυηση αντιπροσωπειας (τσεκαρε το με ενα τηλ καλου κακου) και ισως αξιζει για 7 ευρω παραπανω σε σχεση με το προηγουμενο καταστημα με διαθεσιμοτητα. Όπως και να εχει σαν συσκευη εκανες καλη επιλογη.

• Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, wolfskinn είπε

Καλυτερα να αποφυγεις τα μαγαζια 'κατοπιν παραγγελιας' για 5 ευρω... Αν σε ενδιαφερει το θεμα της εγγύησης το foxbox πουλαει με εγγυηση αντιπροσωπειας (τσεκαρε το με ενα τηλ καλου κακου) και ισως αξιζει για 7 ευρω παραπανω σε σχεση με το προηγουμενο καταστημα με διαθεσιμοτητα. Όπως και να εχει σαν συσκευη εκανες καλη επιλογη.

Σ'ευχαριστω για τη συμβουλη, το εχω βρει ετοιμοπαραδοτο και θα περασω να το παραλαβω απο εκει, οποτε θα ρωτησω κ για την εγγυηση (αν και λογικα θα ισχυει για 2 ετη εφοσον πωλειται απο καταστημα εντος ΕΕ βασει ευρωπαικης νομοθεσιας...)

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kostis76 είπε

Σ'ευχαριστω για τη συμβουλη, το εχω βρει ετοιμοπαραδοτο και θα περασω να το παραλαβω απο εκει, οποτε θα ρωτησω κ για την εγγυηση (αν και λογικα θα ισχυει για 2 ετη εφοσον πωλειται απο καταστημα εντος ΕΕ βασει ευρωπαικης νομοθεσιας...)

Ξεκαθάρισε αν ειναι εγγυηση καταστηματος ή εγγυηση αντιπροσωπειας... Καλοριζικο!

Δημοσ.
Στις 12/5/2020 στις 10:51 ΠΜ, kostis76 είπε

Αρχίζω και κοιτάω και το Redmi note 8 με το gorilla glass... Αξίζει λέτε η διαφορά των 30 ευρώ η δεν είναι και τόσο πιο ανθεκτικό σε σχέση με τα άλλα με το "απλό" γυαλί;

https://www.justech.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=2372

Ενημερωτικά, στο συγκεκριμένο κατάστημα η συσκευή δεν εχει εγγύηση 2 ετών από Info Quest αλλά μόνο ένα χρόνο από το ...κατάστημα (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stark είπε

Ενημερωτικά, στο συγκεκριμένο κατάστημα η συσκευή δεν εχει εγγύηση 2 ετών από Info Quest αλλά μόνο ένα χρόνο από το ...κατάστημα (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει).

Thanks, δεν θα το παρω απο εκει τελικα...

Αναφερεσαι στην εμπορικη εγγυηση του κατασκευαστη / επισημης αντιπροσωπιας (1 ή 2 ετη εξαρταται τον κατασκευαστη / προιον), εγω αναφερομαι στην νομικη εγγυηση βασει Ε.Ε. που δεσμευει τον εμπορο (καταστημα) (οχι τον κατασκευαστη) για 2ετη καλυψη (βεβαια μετα το 6μηνο απο την αγορα, το βαρος της ευθυνης του να αποδειχθει οτι το προιον ειχε το ελαττωμα κατα την παραλαβη του και απλα το εμφανισε μετα απο χ χρονικο διαστημα εντος της διετιας, πεφτει στον αγοραστη...)

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_el.htm

Δημοσ.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/669370-καταστήματα-για-xiaomi-και-εγγύηση/

https://www.doctorandroid.gr/2017/01/info-quest-xiaomi.html

Αναφορά σε κείμενο

η Info Quest παρέχει υποστήριξη σε μόνο αυτά που εισήγαγε η ίδια, τα οποία ξεχωρίζει από το μοναδικό κωδικό ΙΜΕΙ που φέρουν. 

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Info Quest είναι επίσημος διανομέας και όχι αντιπρόσωπος. Αν ίσχυε το δεύτερο, τότε η εταιρία θα υποχρεούτο να καλύψει όλα τα προϊόντα που έχουν αγοραστεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Xiaomi: Με εξαίρεση τις μεγαλες αλυσίδες, το You.gr (που είναι της Info Quest) και ελάχιστα (1-2) μικρά καταστήματα από αυτά που βλέπουμε στο skroutz, τα οποία παίρνουν χονδρική κατευθείαν από την Info Quest, όλα τα υπόλοιπα (αυτά που τα ίδια επικαλούνται ότι δίνουν 1 χρόνο), αν τους πας προβληματικό κινητό έχουν τις εξής επιλογές: 1) τα στέλνουν στην Κίνα (σχεδόν πάντα αυτό λένε ότι θα κάνουν), 2) μπορούν να αναλάβουν να στειλουν τη συσκευή στην Info Quest για επισκευή ως "εκτός εγγύησης" με δικά τους έξοδα (δεν το κάνουν ποτέ αυτό γιατί δεν τους συμφέρει), 3) ελάχιστα (και δεν ξέρω αν ακόμα παίζει αυτό το σενάριο) το επισκευάζουν οι ίδιοι σε δικά τους ..επισκευαστικά κέντρα, χωρίς επίσημες πιστοποιήσεις. 

Οπότε, ναι, αν έχεις χρόνο, υπομονή και διάθεση, μπορείς λογικά να τους τρέξεις, με ό,τι όμως όλα τα παραπάνω συνεπάγονται για την ποιότητα επισκευής, το χρόνο παράδοσης της επισκευασμένης συσκευής, κλπ. 

Αντιθέτως, π.χ. Huawei και Samsung έχουν 2 χρόνια εγγύηση από την ελληνική αντιπροσωπεία, αρκεί το κινητό να έχει αγοραστεί από οποιοδήποτε κατάστημα μέσα στον ΕΟΧ (ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, τελικά το αγορασα από GX STORE:

https://gxstore.gr/index.php?route=product/search&search=Redmi note 8&description=true

Προς ευχάριστη εκπληξη μου, είχε manual από την infoquest στα ελληνικά και σε ερώτηση προς την πωλητρια, με πληροφορησε ότι καλύπτεται από διετή εγγυηση από την infoquest... (Μάλιστα τώρα που προσεξα την απόδειξη, το αναγράφει ξεκάθαρα: "ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ:2"

Επεξ/σία από kostis76
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...