Eloy Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά, αυτό που λέει ο τίτλος... Εχει κάποιος υπ'όψιν του κάποια δοκιμασμένη ddr4 μνήμη στα 3200 ΜΗz για επεξεργαστή AMD 3600 ή 2600 (μάλλον 3600 αλλά αυτό ακόμα παίζεται) - και κατα προτίμηση απο το Ε-shop - γιατί είμαι στην επαρχία αλλά έχω eshop-spot εδώ κοντά μου... Ενδιαφέρομαι για 2x8 gb. (προτιμούνται οι φτηνότερες λύσεις με όσο μικρότερο CL φυσικά... ) e-shop - 3200 ram Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από Eloy
elpenor Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Τις Crucial Ballistix 3200 ( BLS2K8G4D32AES ) τις έχω δοκιμάσει σε πολλές μητρικές και τις έχω πάρει και για όλους μου τους φίλους. Πάνε άνετα 3800/16 με 1.38V, ένα ζευγάρι μόνο δεν πήγε πάνω από 3600/16 αλλά εκτιμώ ότι αν με άφηνε να ασχοληθώ παραπάνω θα τις πήγαινα τουλάχιστον 3733. Αντίστοιχο chip από ότι έχω διαβάσει έχουν και οι νέες Ballistix BL2K8G32C16U4. Τα Micron rev. e chip που έχουν μέσα είναι δοκιμασμένα πολύ συμβατά με τους IMC της AMD και δεν έχω διαβάσει ποτέ να είχε κάποιος πρόβλημα σε αντίθεση με τα διάφορα chip της Hynix και τα φτηνά της Samsung. Υπάρχουν και άλλες καλές λύσεις (πχ Hynix CJR) που μπορείς να βρεις μέσα σε G skill Trident Z Neo όμως είναι λίγο πιο ακριβά και 3600/16 συνήθως τα καλά binning. Με τις μνήμες στην σελίδα του eshop εγώ θα ήμουν πολύ προσεχτικός, κάποιες είναι πολύ παλιές και κάποιες απαράδεκτα ακριβές. Αν εγώ αγόραζα σήμερα μνήμες θα έπαιρνα τις Ballistix 3600/16. Αν έπρεπε να πάρω από το eshop θα έπαιρνα τις G.Skill Trident Z Neo. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες καλές μνήμες στο eshop και εγώ να μην ξέρω να τις ξεχωρίσω, όμως οι περισσότερες που βλέπω κάτω από 110 ευρώ έχουν Hynix AFR chip με το οποίο έχω κακή εμπειρία και δεν θα το συνιστούσα σε κανένα, υπάρχουν και κάποιες με φτηνά samsung που έχουν ταλαιπωρήσει το μισό forum. Έχει το eshop και κάποιες καλές G.Skill TRIDENT Z σε λογικά λεφτά όμως είναι πάρα πολύ παλιά μοντέλα που τότε διαφήμιζαν ότι είναι Intel optimised και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν σε AMD. Αν δεν βγάλεις άκρη με αυτά που σου γράφω δεςτο QVL της Asrock B450M Steel Legend και διάλεξε κάποια μνήμη από εκεί που να είναι στα χρήματα που θέλεις και την έχει το κατάστημα που θα επιλέξεις. Μπορεί το QVL να μην είναι ενημερωμένο εδώ και καιρό και να σε περιορίζει όμως με αυτό τον τρόπο αν κάτι δεν πάει καλά θα έχεις επιχειρήματα απέναντι σε αυτούς που στο πούλησαν. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από elpenor 1 1
Eloy Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, elpenor είπε ... Αν δεν βγάλεις άκρη με αυτά που σου γράφω δεςτο QVL της Asrock B450M Steel Legend και διάλεξε κάποια μνήμη από εκεί που να είναι στα χρήματα που θέλεις και την έχει το κατάστημα που θα επιλέξεις. Μπορεί το QVL να μην είναι ενημερωμένο εδώ και καιρό και να σε περιορίζει όμως με αυτό τον τρόπο αν κάτι δεν πάει καλά θα έχεις επιχειρήματα απέναντι σε αυτούς που στο πούλησαν. Σ'ευχαριστώ πολύ elpenor - είσαι κατατοπιστικότατος. To QVL της Asrock για το συγκεκριμένο motherboard το έχω δει, αλλά επειδή κάθε εταιρία βγάζει πολλά μοντέλα κι έχει δεκάδες κωδικούς, είναι λίγο δύσκολο να ταυτίσω τις μνήμες. Δηλαδή μπορεί όλο το string του κωδικού να είναι το ίδιο και στην μέση ένα πχ."Κ" να είναι "D" και μου δημιουργεί ανασφάλεια γιατί έχω διαβάσει οτι η σειρά 3000 των Ryzen είναι πολύ επιλεκτική σε μνήμες... πχ. το QVL έχει την 1η G.Skill απο τις 2 παρακάτω, ενώ το eshop έχει την 2η... G.SKILL F4-3200C14Q-64GVK G.SKILL F4-3200C14D-16GVR Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από Eloy
elpenor Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Eloy είπε Σ'ευχαριστώ πολύ elpenor - είσαι κατατοπιστικότατος. To QVL της Asrock για το συγκεκριμένο motherboard το έχω δει, αλλά επειδή κάθε εταιρία βγάζει πολλά μοντέλα κι έχει δεκάδες κωδικούς, είναι λίγο δύσκολο να ταυτίσω τις μνήμες. Δηλαδή μπορεί όλο το string του κωδικού να είναι το ίδιο και στην μέση ένα πχ."Κ" να είναι "D" και μου δημιουργεί ανασφάλεια γιατί έχω διαβάσει οτι η σειρά 3000 των Ryzen είναι πολύ επιλεκτική σε μνήμες... πχ. το QVL έχει την 1η G.Skill απο τις 2 παρακάτω, ενώ το eshop έχει την 2η... G.SKILL F4-3200C14Q-64GVK G.SKILL F4-3200C14D-16GVR Εγώ έχω καταλάβει ότι η σειρά 3000 δεν είναι επιλεκτική σαν τις προηγούμενες όμως εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με τον 2400g ούτε με τον 3700X, η Hynix AFR της G.Skill απλά μου κάηκε χωρίς να της έχω δώσει ποτέ πάνω από 1.35V. H G.SKILL F4-3200C14D-16GVR είναι το πιο πιθανό να είναι b-die, πολύ καλό chip και συμβατό με τα πάντα. Κρίμα που δεν έχουν μπει στην συζήτηση οι υπόλοιποι από το thread Ryzen 3000 series & x570/Β550 mobos και AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4). Μήπως να τους γράψεις κάτι σε εκείνα τα thread; Γνωρίζουν το αντικείμενο καλύτερα από εμένα. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από elpenor
Sheogorath Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Eloy είπε Σ'ευχαριστώ πολύ elpenor - είσαι κατατοπιστικότατος. To QVL της Asrock για το συγκεκριμένο motherboard το έχω δει, αλλά επειδή κάθε εταιρία βγάζει πολλά μοντέλα κι έχει δεκάδες κωδικούς, είναι λίγο δύσκολο να ταυτίσω τις μνήμες. Δηλαδή μπορεί όλο το string του κωδικού να είναι το ίδιο και στην μέση ένα πχ."Κ" να είναι "D" και μου δημιουργεί ανασφάλεια γιατί έχω διαβάσει οτι η σειρά 3000 των Ryzen είναι πολύ επιλεκτική σε μνήμες... πχ. το QVL έχει την 1η G.Skill απο τις 2 παρακάτω, ενώ το eshop έχει την 2η... G.SKILL F4-3200C14Q-64GVK G.SKILL F4-3200C14D-16GVR Με κάλυψε ο προλαλησαντας. Δες για Crucial 3600/16 αν στο επιτρέπουν τα χρήματα.
Eloy Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, Sheogorath είπε Με κάλυψε ο προλαλησαντας. Δες για Crucial 3600/16 αν στο επιτρέπουν τα χρήματα. 10 ώρες πριν, elpenor είπε Εγώ έχω καταλάβει ότι η σειρά 3000 δεν είναι επιλεκτική σαν τις προηγούμενες όμως εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με τον 2400g ούτε με τον 3700X, η Hynix AFR της G.Skill απλά μου κάηκε χωρίς να της έχω δώσει ποτέ πάνω από 1.35V. H G.SKILL F4-3200C14D-16GVR είναι το πιο πιθανό να είναι b-die, πολύ καλό chip και συμβατό με τα πάντα. Κρίμα που δεν έχουν μπει στην συζήτηση οι υπόλοιποι από το thread Ryzen 3000 series & x570/Β550 mobos και AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4). Μήπως να τους γράψεις κάτι σε εκείνα τα thread; Γνωρίζουν το αντικείμενο καλύτερα από εμένα. Ευχαριστώ κύριοι, τα λαμβάνω υπ'όψιν μου. Θα ρωτήσω και στα άλλα threads... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα