Προς το περιεχόμενο

FTTH Wind

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού περίμενα ενα χρόνο και την HCN που λογικά περιμένει να μαζευτεί κόσμος στη γειτονιά μου για να σκάψουν το δρόμο μέχρι τη πολικατοικια γτ κεντρική στο δρόμο έχουν περάσει εδώ και δύο καλοκαίρια είπα να βάλω οπτικη από αλλού. Η fothnet που έχω χρόνια τώρα δεν έχει ούτε 50 οπότε πήγα στη wind. (Τον ΟΤΕ δεν τον γουσταρω).

Αλλά έχω μπερδευτεί λίγο τώρα εγώ έβαλα FTTH άρα οπτική σπίτι όχι μέχρι το καφαο αυτό νομίζω η κοπέλα στο τηλ μου είπε ότι υπάρχει ήδη anyway τώρα εμένα πρέπει να έρθει κάποιος από τη WIND και να πάρει οπτική από το καφαο που βρίσκεται κάπου στα 100μ από την είσοδο της πολυκατοικίας μου να σκάψει να βρει ένα τρόπο να το φέρει στο 3ο που μένω και να έχω ίντερνετ;

Και όλο αυτό θα γίνει (απ' ότι μου είπαν σε 14 μέρες;)

Και το άλλο είδα τον εξοπλισμό είναι vdsl router με να νοκια μπροστά που κάνει το οπτικό Ethernet. Έτσι δουλεύει το fiber? Γιατί ένας φίλος μου που έχει HCN το οπτικό πάει στο router του. Και φοβάμαι μην είναι καμία γρηγορότερη dsl και μας κοροϊδεύουν;

Και κάτι τελευταίο όχι πως το παλιό μου TPlink είναι κάτι αξιόλογο αλλά από αυτό το Technicolor (που εγώ το ξέρω σαν τεχνολογία στις ταινίες) μπορεί να παίξει με το fiber (μετά το νοκια)

Αυτά τα ολίγα ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, οι OTE/Voda/Wind έχουν το ONT (Modem) ξεχωριστά από το router. Inalan και HCN έχουν "2 σε 1" συσκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ηρθε σημερα το router αλλα ηταν το ZTE και οχι το technicolor αξιζει ο χρονος να τους καλεσω για αλλαγη;; Η στη τελικη να καρφωσω το παλιο μου tplink η να παρω κανενα αξιολογο vdsl router για καλο και για κακο! Ειμαστε και πολλες συσκευες στο σπιτι 10+ με wifi συν tvbox.

Οι 14 μερες ισχυουν η παμε για κανα 2 μηνο μεχρι να ερθει σπιτι;

Επεξ/σία από JohnDoe1926
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καταρχάς είναι 100% σίγουρο ότι η σύνδεση θα είναι FTTH κι όχι FTTC?

Διαθεσιμότητα εδώ έχεις? https://www.sfbb.gr/LandingPage.html

Αν δεν σου βγάζει τότε η σύνδεση είναι FTTC κι όχι FTTH. Οπότε δεν παίζει να σου δώσουν ΟΝΤ, μόνο το VDSL2 modem/router που σου ήρθε ήδη.

Αν όμως σου βγάζει διαθέσιμο (έχει κι επιδότηση), τότε οι μέρες δεν θα είναι 14, αλλά 2-3 μήνες άνετα. 

Αν θα έχεις VoIP τηλεφωνία ξεχνάς άλλο modem/router.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Thresh είπε

Καταρχάς είναι 100% σίγουρο ότι η σύνδεση θα είναι FTTH κι όχι FTTC?

Διαθεσιμότητα εδώ έχεις? https://www.sfbb.gr/LandingPage.html

Αν δεν σου βγάζει τότε η σύνδεση είναι FTTC κι όχι FTTH. Οπότε δεν παίζει να σου δώσουν ΟΝΤ, μόνο το VDSL2 modem/router που σου ήρθε ήδη.

Αν όμως σου βγάζει διαθέσιμο (έχει κι επιδότηση), τότε οι μέρες δεν θα είναι 14, αλλά 2-3 μήνες άνετα. 

Αν θα έχεις VoIP τηλεφωνία ξεχνάς άλλο modem/router.

Στη διεύθυνση που δηλώσατε υπάρχουν διαθέσιμες προσφορές SFBB υπηρεσιών.

Αν πατήσω στη wind μου βγαζει το Fiber_100_Plus_2019.09 το ρουτερ ηρθε σημερα δεν ειχε το ONT μεσα αλλα 2-3 μηνες σοβαρα;;; Και VoIP θα εχω γιατι δινει το πακετο και τηλεφωνια αλλα και το tplink μου τωρα εχει rj11 πανω γιατι να μην δουλευει αλλο ρουτερ;

Δημοσ.

Καλά, επειδή στην κάθε εταιρία, το εμπορικό / πωλήσεις κλπ, είναι εντελώς άσχετοι και δεν ξέρουν τη διαφορά FTTC / FTTH, πάρε τηλ και ρώτησε τους να σιγουρευτείς, και το πολύ πολύ ζήτα να μιλήσεις με τεχνικό τμήμα που θα ξέρουν καλύτερα τις λεπτομέρειες. 

• Super Moderators
Δημοσ.
39 minutes ago, JohnDoe1926 said:

Στη διεύθυνση που δηλώσατε υπάρχουν διαθέσιμες προσφορές SFBB υπηρεσιών.

Αν πατήσω στη wind μου βγαζει το Fiber_100_Plus_2019.09 το ρουτερ ηρθε σημερα δεν ειχε το ONT μεσα αλλα 2-3 μηνες σοβαρα;;; Και VoIP θα εχω γιατι δινει το πακετο και τηλεφωνια αλλα και το tplink μου τωρα εχει rj11 πανω γιατι να μην δουλευει αλλο ρουτερ;

Κάποιοι έχουν φάει και 4-5 μήνες αναμονή. Φέρνουν την οπτική στην πολυκατοικία (χρειάζεται ένα τυπικό ok από τον διαχειριστή), ανεβάζουν σε κάθε όροφο ένα κουτί για μελλοντικές συνδέσεις άλλων διαμερισμάτων (αναμονές) και στον δικό σου όροφο φέρνουν οπτική μέσα στο σπίτι με πριζάκι.

Πάνω σε αυτό συνδέεται με οπτική το ONT και με Ethernet το ZTE που σου έδωσαν με το ONT.

Χωρίς το ZTE δεν θα μπορείς να έχεις σταθερή τηλεφωνία, μιας και θα είσαι με VoIP.

19 minutes ago, HateMe said:

Καλά, επειδή στην κάθε εταιρία, το εμπορικό / πωλήσεις κλπ, είναι εντελώς άσχετοι και δεν ξέρουν τη διαφορά FTTC / FTTH, πάρε τηλ και ρώτησε τους να σιγουρευτείς, και το πολύ πολύ ζήτα να μιλήσεις με τεχνικό τμήμα που θα ξέρουν καλύτερα τις λεπτομέρειες. 

Από την στιγμή που τον βγάζει διαθέσιμο το sfbb, σημαίνει ότι έχει διαθεσιμότητα μόνο για FTTH κι όχι για FTTC. 

Καλύτερα να πάρει πάλι τηλέφωνο και να το αναφέρει βέβαια, καθώς και να ρωτήσει για το κουπόνι επιδότησης, διαδικασίες κτλπ, για να είναι 101% σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Παλι καλα που τα πηρα τα ταγαρια τηλ γιατι μου κινησατε την υποψια ειτε απο χαζομαρα ειτε απο "κεκτημενη ταχυτητα" εκανε αιτηση για FTTC τους πηρα τηλ θα το κανουν σε FTTH αυτο και ελπιζω να μν εχουμε αλλα ντραβαλα!! Παντως το 14 μερες τελικα που χαρηκα ηταν για καφαο τωρα παμε στο μηνα!! 

Δημοσ.

Εμ, είδες που στο είπα;

Όλοι έτσι την πατάνε. 

Μη το αφήσεις γενικά, πάρε πάλι μεθαύριο και επιβεβαίωσε το ξανά. 

5 λεπτά πριν, JohnDoe1926 είπε

Παλι καλα που τα πηρα τα ταγαρια τηλ γιατι μου κινησατε την υποψια ειτε απο χαζομαρα ειτε απο "κεκτημενη ταχυτητα" εκανε αιτηση για FTTC τους πηρα τηλ θα το κανουν σε FTTH αυτο και ελπιζω να μν εχουμε αλλα ντραβαλα!! Παντως το 14 μερες τελικα που χαρηκα ηταν για καφαο τωρα παμε στο μηνα!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...