Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Ψάχνοντας για πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή σπιτιού, διάβασα για τις τσιμεντοσανίδες από κάποιο φίλο εδώ (ή γυψοσανίδες όπως έγραψε κάποιος άλλος φίλος), έπεσα σε αυτό το forum. Μου άρεσε η παρέα σας και θέλησα να συμμετέχω εφόσον είμαι ευπρόσδεκτος, θέλοντας να εκφράσω την επιθυμία να μάθω περισσότερα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πρόκειται να μετακομίσω στο εξωτερικό για πολλούς λόγους, δεν είναι πρέπον να αναφερθώ για αυτό εδώ τώρα.

Σκοπεύω εκεί που θα πάω να φτιάξω σπίτι, πριν επιστρέψω πάλι εδώ (ελπίζω να μην πέσω στην παγίδα των πολλών που έφυγαν και δεν επέστρεψαν ξανά), επειδή αγαπώ την πατρίδα μου. Επειδή δεν βρήκα κάποια αντίστοιχη κατηγορία στο θέμα μου, αποφάσισα να γράψω εδώ, εφόσον είδα ότι πολλοί ασχολείστε με "λίγο από όλα" :-), ταιριάζουμε!  Θα ήθελα κάποιες γνώσεις σε κάποια θέματα που μου λείπουν, έχω ασχοληθεί με "λίγο από όλα" και εγώ :-) ηλεκτρολογικά,. υδραυλικά, ηλεκτροκόλληση κτλ. Το κυριότερο που με απασχολεί, είναι τα θεμέλια του κτιρίου (μονοκατοικία με σοφίτα), εκτός της γεωτεχνικής μελέτης που απαιτείται.

Αν έχει κάποιος γνώσεις σε αυτό το θέμα (εννοώ για τη θεμελίωση, έχω βρει αρκετές ιδέες μέσω ίντερνετ που μπορεί να με γλυτώσουν από αρκετά χιλιάρικα, αν και θα χρειαστώ και τη γνώμη κάποιου ειδικού εκεί, αλλά προσπαθώ να μάθω όσο περισσότερα μπορώ εδώ, γιατί θέλω να αποφύγω το πρόβλημα του γλωσσικού φράγματος). Γενικά για την οικοδομή ότι γνωρίζει κανείς, ας γράψει. Θα είναι ευχάριστο αν υπάρξει όμορφη ανταλλαγή απόψεων. Σύντομα, μπορώ να αντιπαραθέσω με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το εγχείρημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολλά πράγματα που δεν γίνεται να αναλυθούν σε ένα post. 

1. Μιλάς για μετανάστευση όπως έχουν κάνει πολλοί. Δουλειά και εισοδήματα έχεις βρει για εκείνη την χώρα ώστε να φτιάξεις το σπίτι; Γνωρίζεις από τιμές και κόστος ανέγερσης κτιρίου; Υποθέτω βέβαια ότι για να ρωτάς το έχεις λύσει αυτό το θέμα. 

2. Δεν μας είπες που θα πας, κάθε χώρα άλλη κατάσταση και δεδομένα. 

3. Όλα τα τεχνικά που ρωτάς θα τα αναλάβει πολιτικός μηχανικός της εκεί χώρας ο οποίος θα γνωρίζει νόμους κανονισμούς και προδιαγραφές, από εδώ δεν έχει νόημα να πούμε και πολλά γιατί θα σου πούμε με βάση τα εδώ δεδομένα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Πολλά πράγματα που δεν γίνεται να αναλυθούν σε ένα post. 

1. Μιλάς για μετανάστευση όπως έχουν κάνει πολλοί. Δουλειά και εισοδήματα έχεις βρει για εκείνη την χώρα ώστε να φτιάξεις το σπίτι; Γνωρίζεις από τιμές και κόστος ανέγερσης κτιρίου; Υποθέτω βέβαια ότι για να ρωτάς το έχεις λύσει αυτό το θέμα. 

2. Δεν μας είπες που θα πας, κάθε χώρα άλλη κατάσταση και δεδομένα. 

3. Όλα τα τεχνικά που ρωτάς θα τα αναλάβει πολιτικός μηχανικός της εκεί χώρας ο οποίος θα γνωρίζει νόμους κανονισμούς και προδιαγραφές, από εδώ δεν έχει νόημα να πούμε και πολλά γιατί θα σου πούμε με βάση τα εδώ δεδομένα. 

Βασίλη καλημέρα και ευχαριστώ (φυσικά και τους υπόλοιπους), που μου απάντησες και μάλιστα γρήγορα, δεν περίμενα τόσο γρήγορη ανταπόκριση. Είναι πρώτη φορά που γράφω σε forum, δεν έχω εμπειρία 

1. Απάντησες σωστά σε όλα, εκτός από το πρώτο. Δυστυχώς δεν φεύγω για οικονομικούς λόγους όπως πολλοί, αλλά επειδή απογοητεύτηκα και αηδίασα από στενά μου πρόσωπα. Είναι μεγάλη ιστορία, αλλά φεύγω με ήσυχη συνείδηση. Εκεί βρήκα έναν σωστό άνθρωπο (το πιστεύω αυτό, το έχει ήδη αποδείξει), με τα ελαττώματα της βέβαια όπως έχουμε όλοι. Έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση, εφόσον προς το παρόν αδυνατεί να έρθει εκείνη εδώ.

2. Συγνώμη αλλά δεν θέλω δημοσίως να αναφερθώ που θα πάω για πολλούς λόγους, αν θέλεις μόνο εμπιστευτικά. 

3. Ξέρω ότι θα χρειαστώ βοήθεια από πολιτικό μηχανικό εκεί, αλλά προσπαθώ να εμπλουτίσω περισσότερο τις γνώσεις μου μέχρι να φύγω, ώστε να υπολογίσω και το κόστος περίπου. Παράδειγμα, άλλο κόστος έχει το τούβλο και άλλο η γυψοσανίδα που σκέφτομαι να βάλω. Μάλιστα, σκέφτομαι και εξωτερικά με τσιμεντοσανίδα. Σήμερα μάλιστα ανακάλυψα και 1 άλλο τρόπο για θεμέλια και το εξετάζω και αυτό. Θα αναφερθώ με νεότερα για εναλλαγή σχολίων

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον. Προκειμένου να μην γράφω στον καθένα ξεχωριστά τα ίδια πράγματα, θα αναφέρω ότι και στο Βασίλη νωρίτερα, αλλά συμπληρώνοντας και κάτι περισσότερο. Ξέρω ότι θα χρειαστώ βοήθεια από πολιτικό μηχανικό εκεί, αλλά προσπαθώ να εμπλουτίσω περισσότερο τις γνώσεις μου μέχρι να φύγω, ώστε να υπολογίσω και το κόστος περίπου, αυτό θα καθορίσει και τις επιλογές μου, καθώς δε γνωρίζω αν θα μπορέσω να πάρω δάνειο εκεί (εξαρτάται από κάποιους παράγοντες αυτό). Παράδειγμα, άλλο κόστος έχει το τούβλο και άλλο η γυψοσανίδα που σκέφτομαι να βάλω. Μάλιστα, σκέφτομαι και εξωτερικά με τσιμεντοσανίδα. Σήμερα μάλιστα ανακάλυψα και 1 άλλο τρόπο για θεμέλια και το εξετάζω και αυτό. Επίσης σήμερα σκέφτηκα ότι τα πέδιλα να είναι κωνικά στη βάση (δεν έχω ασχοληθεί ξανά με οικοδομή και τα θεμέλια, στα υπόλοιπα έχω κάποια γνώση και μπορώ να εκτιμήσω στο περίπου). Με ανησυχεί όμως το θέμα με την υγρασία σύμφωνα με όσα διάβασα τις τελευταίες ημέρες, αν και είδα ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με μεμβράνες. Αύριο που θα έχω περισσότερο χρόνο, θα αναρτήσω και 2-3 σχετικά βίντεο που είδα. Μελετάω και το θέμα της γυψοσανίδας τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα το τούβλο Lego που είχα δει, αλλά δεν το έχω απορρίψει ακόμη

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Γνωσεις σε θεμελιωση;Ψάξε τον seismic!!

Aυτός ξέρει!!!

Seismic!!!!!

Είναι κάποιος φίλος εδώ; Αν με διαβάσει, τον παρακαλώ να μου γράψει

Μόλις τώρα, papoys1 είπε

Και που κολλάει ο Στελλάρας με την ξενιτειά  και τη θεμελίωση ενός σπιτιού ρε φίλε.

Η ξενιτειά με οδήγησε στην απόφαση για το σπίτι εκεί που θα πάω. Με αντιπροσωπεύει το τραγούδι αυτό (όπως και πολλά άλλα), αλλά έτσι μου ήρθε εκείνη τη στιγμή να το βάλω τίτλο. Μην το παρεξηγείς, δεν είναι πρόβλημα αυτό νομίζω

Δημοσ.

Φιλε μου οσες γνωσεις και να αποκτησεις, οταν πας σε αλλη χωρα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι το σπιτι που θα"κτισεις" (η φραση πιανουν τα χερια μου και η θεμελιωση σπιτιου ειναι λιγο ασυμβατες) ανταποκρινεται στις προδιαγραφες της χωρας. Δεν νομιζω να μπορει να εγκριθει "οικια" με γυψοσανιδες εκτος κι αν πας να ζησεις σε Αιγυπτο, Πακισταν κοκ Οποτε αν η κοπελα δεν εχει ακρες με τις αντιστοιχες αρχες της χωρας της ανατολικης Ευρωπης που (μαλλον) θα μεταναστευσεις ή δεν θα ζειτε σε βουνα/λαγκαδια, τοτε αναπροσαρμοσου σε υλικα με τα οποια επιτρεπεται να κτισεις "οικια" κι οχι "καλυβα" στο χωραφι. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλωσήρθες! Άλλαξε αν θες τον τίτλο γιατί με αυτόν πιθανό να κλείσει το θέμα σου... κάνε επεξεργασία στο πρώτο ποστ.

Για το θέμα που γράφεις θα με ενδιέφερε κι εμένα να μάθω περισσότερα, πέρα από τον κλασσικό τρόπο χτισίματος δηλαδή.

Μακάρι να πάνε όλα καλά όπου είσαι.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...