Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Συνδεσα ένα cisco router στον υπολογιστή μου. Μεσα απο το putty το ενεργοποίησα σειριακά.

Τι παραμετροποίηση πρέπει να κάνω ώστε να μπορω να κανω ping απο το cmd του υπολογιστή μου με το ρουτερ που μολις συνδεσα?

Το cisco router ειναι το 881 και ειναι για την πτυχιακη μου.

Εχω δοκιμασει τα παντα αλλα τιποτα. 

Επεξ/σία από dimipoly
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, αρχικά θα πρέπει να βάλεις τις δύο συσκευές στο ίδιο IPv4 subnet. Βολικό θα ήταν να συνδέσεις το PC σου και τον Cisco router, στο router του σπιτιού σου. Έπειτα, ενεργοποίησε τον DHCP στον Cisco router, δες τι IP πήρε και θα μπορείς να τον κάνεις ping σε αυτήν την IP.

Οι εντολές στην κονσόλα του Cisco router για να κάνεις τα παραπάνω είναι:
(Πριν συνδέσεις τον Cisco στο router του παρόχου)
enable
conf t
inter fa0/0
ip add dhcp
(Σύνδεσε την fa0/0 του Cisco router στο router του παρόχου και περίμενε μισό λεπτό)
do show ip inter b
(Η παραπάνω εντολή θα σου δείξει την IP που έχει πάρει ο Cisco router και στην οποία θα πρέπει να κάνεις ping).
do wr

Τι θέμα έχει η πτυχιακή σου;

Επεξ/σία από m4is
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!! 

Εχω συνδεσει το cisco router στον υπολογιστη μου και με ενα ethernet καλωδιο συνδεσα την θυρα FastEthernet4 (wan) στο οικιακο modem.

Στο putty όταν δινω την εντολη show ip interface brief μου εμφανιζει FastEthernet4 unassigned παρ ολο που διεχνει οτι ενεργοποιηθηκε το DHCP. 

Στο cmd οταν κανω ipconfig μου δειχνει ομως οτι στο ethernet adapter υπαρχει ipv4 (οχι ομως default gateway).

H ip που θεωρητικα θα παρει δεν θα πρεπει να ειναι η default gateway που θα μου εμφανιστει όταν κανω ipconfig στο cmd ο ethernet adapter?

Το θεμα της πτυχιακης ειναι να δω αν υπαρχει vulnerability στο router. Πρεπει μεσω telnet να δω αν μπορω να βρω το password με την βοηθεια του wireshark

Επεξ/σία από dimipoly
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, αν δεν κάνω λάθος ο 881 έχει 1 routed port για το WAN, το οποίο είναι το fa4 και βρίσκεται τέρμα αριστερά απομονωμένο. Επίσης έχει και άλλα 4 interface (fa0-3) τα οποία είναι switchports (δεν παίρνουν πάνω τους IP). Συνήθως τα routed ports είναι administratively shutdown από default, οπότε πρέπει να δώσεις την εντολή no shut σε interface configuration mode για να ενεργοποιηθεί το interface και να πάρει IP από τον DHCP του router του παρόχου.

Υποθέτω πως πριν ξεκινήσουμε ο Cisco ήταν με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Οπότε δώσε:

enable
conf t

inter fa4
no shut
do wr
do show ip inter b

και δες αμα πήρε IP ο Cisco. Έπειτα για να μπορέσεις να "δεις" τον Cisco, θα πρέπει να συνδεθείς στον router του παρόχου. Και να "χτυπήσεις" την IP που πήρε ο Cisco στο fa4.

Υπάρχει και ένας ακόμα τρόπος σε περίπτωση που δεν σου φτάνουν οι πόρτες στον router του παρόχου. Αποσύνδεσε όλα τα καλώδια από τον Cisco, μετά σύνδεσε το pc σου και τον router του παρόχου σε 2 από τις 4 πόρτες LAN (fa0-3) του Cisco. Μετά με κονσόλα δώσε τα παρακάτω στον Cisco:

enable
conf t
inter vlan 1
ip add dhcp
no shut
do wr
do show ip inter b

Επίσης μπορείς να ανεβάσεις το config του router για ευκολότερο troubleshooting (post-άρε το output της εντολής show run).

Σημείωση: το ότι μπορείς να δεις το password με sniffer καθώς εκτελείτε ένα telnet session, δεν είναι vulnerability, καθώς έτσι δουλεύει το πρωτόκολλο.

Επεξ/σία από m4is
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα στο ρουτερ ολα τα ports ειναι shut down by default. Οποτε πρεπει να κανεις no shut, επισης πρεπει να βαλεις ip και subnet mask δηλαδη

enable

conf t

no ip domain-lookup -- για να μην χανεις χρονο αν πατησεις λαθος command

inter fa1/4 example

ip address 192.168.1.5  mask 255.255.255.0

no shut

επισης ο υπολογιστης οπως σωστα ειπε ο m4is ανεφερε πρεπει να ειναι στο ιδιο subnet δηλαδη παραδειγμα στο 192.168.1.0 /24

Επεξ/σία από nikosmakos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimipoly είπε

Λοποιν τα εκανα ακριβως ετσι και πηρε DHCP το cisco.Χιλια ευχαριστω.

Μπορω και κανω ping απο το cmd στο vlan που οριστηκε αυτοματα. Απο το putty ομως δεν μπορω να κανω ping στον υπολογιστη  192.168.1.69. Αυτο ειναι φυσιολογικο???

Επισης Mi4s, τι αλλο θα μπορουσα να βρω ως ευπαθεια?

Στην συνεχεια θα ενεργοποιησω το telnet καπως ετσι υποθετω :

Στιγμιότυπο οθόνης (123).png

Επεξ/σία από dimipoly

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...