Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Υπάρχουν προγραμματάκια που μπορούμε να δοκιμάσουμε σε ακραίες συνθήκες, τις κάρτες γραφικών; Και αν ναι, ποια είναι αυτά; Τα πιο δημοφιλή; 

Πόσο καλό είναι να χρησιμοποιούμε τέτοια προγράμματα για να δοκιμάζουμε το Hardware μας; Είναι κάτι σαν την δυναμομέτρηση αυτοκινήτων, εκεί όπου δοκιμάζουμε το μοτέρ στις πιο ακραίες συνθήκες. 

Για να δούμε τι υπάρχει και πόσο καλά είναι αυτά τα προγράμματα; Είναι ακίνδυνα για την κάρτα μας ή ακόμη και για τον υπολογιστή μας; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά μαζεμένα ερωτήματα θέσατε!

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για αυτή τη δουλειά, όπως το FurMark για δοκιμή στα άκρα, και τα Cinebench, 3DMark, Performance test της Passmark για αξιολόγιση των επιδόσεων της κάρτας μας συγκριτικά με άλλες κάρτες.

Τα χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε αν είναι σταθερή η κάρτα μας ή αν εμφανίζει προβλήματα π.χ. artifacts, freeze's (συνήθως χρησιμοποιείται όταν γίνεται υπερχρονισμός της κάρτας). Από αυτοκίνητα δε γνωρίζω και πολλά, οπότε δίνω τη θέση μου στον επόμενο 😁

Ακίνδυνα είναι αν έχουμε επαρκή watt και είναι καλής ποιότητας το τροφοδοτικό. Αν είμαστε εντάξη από τροφοδοσία θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα ελέγχου θερμοκρασίας, όπως το HWMonitor, HWinfo κ.α.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Χεχε, καλησπέρα. Πολλά αλλά δεν βρήκα κάπου μαζεμένες απορίες σχετικές. Εξάλλου οι κάρτες γραφικών είναι ίσως το σημαντικότερο εξάρτημα ενός Gamer, οπότε ποιος δεν θα ήθελε μαζεμένες απαντήσεις σε ότι αφορά τις επιδόσεις μία κάρτας γραφικών; 

Ναι το FurMark το ξέρω, όπως και το cinebench, τα άλλα δεν τα έχω υπ όψη μου. Καλό θα ήταν να εξηγούσαμε όποιος έχει κέφι, τι κάνει το καθένα, καθώς και προτερήματα ή μειονεκτήματα του κάθε προγράμματος. 

Μιας και ανέφερες το Cinebench, μήπως γνωρίζεις ποια έκδοση; Γιατί κατέβασα χθες μία από το Microsoft store, αλλά δεν βρίσκω τεστ για το GPU, παρά μόνο για το CPU. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξη, δίκιο έχετε! Στα περισσότερα παιχνίδια είναι το βασικό υποσύστημα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το FurMark -έτσι όπως το βλέπω- είναι αντίστοιχο του IntelBurnTest, δηλαδή τεστάρει τις λειτουργίες της κάρτας στις μέγιστες δυνατές ρυθμίσεις για χ διάστημα.

Το Cinebench R15 έχει την επιλογή για OpenGL. Για να το εμφανίσει πατάτε διαδοχικά: File=>Advanced benchmark και Run για να ξεκινήσει.

Μακράν, η καλύτερη μέθοδος είναι να τρέξετε κάποιο παιχνίδι, στο οποίο συνήθως εμφανίζονται προβλήματα, τα οποία δεν αποκαλύπτουν τα συνθετικά benchmarks.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...