Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω για αρχή ο τίτλος είναι γενικός για μένα απλώς το έβαλα περισσότερο γιατί μου άρεσε η λέξη.

Στα δικά μ λοιπόν το πρόβλημα που παρατηρώ σε μένα είναι ότι δεν ειμαι ότι λέει ο τίτλος παραγωγικός από διάφορες απόψεις και καταστάσεις.Για παράδειγμα βλέπω φίλο Μ δικό μ άνθρωπο που πραγματικά η ευφυία του το χιούμορ τ και γενικά το ότι κυριολεκτικά μέσα σε όλα ξέρει τα πάντα σχεδόν τι να σας πω και είναι σε μια ηλικία παρόμοια με την δική μ αλλά κάνει περισσότερα πράγματα από μένα.Εγω πάντα είμαι συνηθισμένος να κάνω τα ίδια και τα ίδια και μετά από χιλιάδες φορές τα βαριέμαι.Δηλαδη μιλάω με συγκεκριμένο τρόπο κάνω συγκεκριμένες κινήσεις λέω τα ίδια πράγματα και διάφορα άλλα.Πιστευω με έχει επηρεάσει αυτό και φτάει όταν μου λένε η ακούω πράγματα διαφορετικά από αυτά που είναι συνηθισμένος να κάνω τα ξεχνάω εύκολα ακόμη και τα ποιο απλά πράγματα,συγκρατω μόνο αυτά που έχω συνηθίσει.Τι μπορώ να κάνω γι'αυτό?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λοιπόν. Ή θα διάβασες κάποιο βιβλίο αυτοβοήθειας (όλα της πλάκας) και αισθάνεσαι άσχημα ή είδες κάποιο παρόμοιο youtube video. Μόνο αυτά τα πράγματα σου βγάζουν τέτοιες ανασφάλειες που δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται φυσιολογικά να υπάρξουν.

Μην ανησυχείς φίλος, μια χαρά είσαι.

Δημοσ.
9 minutes ago, JohnGTA said:

Λοιπόν. Ή θα διάβασες κάποιο βιβλίο αυτοβοήθειας (όλα της πλάκας) και αισθάνεσαι άσχημα ή είδες κάποιο παρόμοιο youtube video. Μόνο αυτά τα πράγματα σου βγάζουν τέτοιες ανασφάλειες που δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται φυσιολογικά να υπάρξουν.

Μην ανησυχείς φίλος, μια χαρά είσαι.

Εχεις εν μερη δικιο αλλα το αισθανομαι εντονα ολο αυτο.Εχω βαρεθει να κανω συνεχεια τα ιδια και τα ιδια και να ειμαι αρκετα προβλεψημος μπορω να πω.Νιωθω σαν να ειμαι μικρο παιδι και να μην ξερω τι κανω γενικως μονο να περπαταω ετσι αισθανομαι.Οι δικοι μ ανθρωποι δεν αισθανονται κατι τετοιο για μενα

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι και μην νοιώθεις ανασφάλεια.
Κανένας δεν είναι τέλειος και μην προσπαθείς να γίνεις σαν κάποιον άλλον.

Για μένα το σωστό είναι να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε και όχι καλύτεροι από κάποιον άλλον!
Και στην τελική ποιο είναι το κριτήριο ποιος είναι καλύτερος και σε τί?

Δημοσ.
5 minutes ago, SB_1957 said:

Μην αγχώνεσαι και μην νοιώθεις ανασφάλεια.
Κανένας δεν είναι τέλειος και μην προσπαθείς να γίνεις σαν κάποιον άλλον.

Για μένα το σωστό είναι να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε και όχι καλύτεροι από κάποιον άλλον!
Και στην τελική ποιο είναι το κριτήριο ποιος είναι καλύτερος και σε τί?

εχεις δικιο αλλα οταν βλεπεις καποιον για παραδειγμα να περιγραφη ενα γεγονος συμβαν με λεπτομερεια παντα εν συντομια και να ξερει τι θα πει ακριβως ενω εσυ οχι και τοσο και να μπερδευεσε επισης,ο αλλος ξερει καλυτερα απο εσενα τι θα πει και πως και το σημαντικοτερο καταλαβαινεις.

Οπως και να εχει ευχαριστω ισως να το κοιταξω ξανα μηπως αναθεωρησω καποια πραγματα. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Brashida είπε

εχεις δικιο αλλα οταν βλεπεις καποιον για παραδειγμα να περιγραφη ενα γεγονος συμβαν με λεπτομερεια παντα εν συντομια και να ξερει τι θα πει ακριβως ενω εσυ οχι και τοσο και να μπερδευεσε επισης,ο αλλος ξερει καλυτερα απο εσενα τι θα πει και πως και το σημαντικοτερο καταλαβαινεις.

Οπως και να εχει ευχαριστω ισως να το κοιταξω ξανα μηπως αναθεωρησω καποια πραγματα. 

Εσύ μπορεί να είσαι σε κάτι άλλο πολύ καλύτερος από αυτόν. Μην μπαίνεις στο τρυπακι της σύγκρισης για το ποιος είναι καλύτερος σε τι. Κοίταξε να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και γεμίζουν εσένα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Brashida είπε

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά, ταλέντο σε κάτι και πατάτα σε κάτι άλλο.

Γι' αυτό καλλιεργούμε τα ταλέντα μας και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο γίνεται τα αδύνατα σημεία μας.

Δεν είναι όλοι ρήτορες, ούτε όλοι μπορούν να διηγηθούν κάτι με ελκυστικό τρόπο ή να πουν ανέκδοτα και αστεία που να φέρνουν γέλιο και όχι κρυάδα!

Και το να ξέρεις πράγματα εξαρτάται από το πόσο σε ενδιαφέρει κάτι για να το μάθεις. Κανένας δεν γεννήθηκε να ξέρει. Μαθαίνει αυτός που θέλει να μάθει!

Οπότε ξέχνα τη σύγκριση με τους άλλους και δες τί σου αρέσει και φρόντισε να γίνεις καλός σε αυτό!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παρασκευες κανουμε life coaching...

Περα απο το χαβαλε, σταματα να συγκρινεις τον εαυτο σου με τους αλλους γιατι δε βγαζει πουθενα. Ξεκινα να δουλευεις τον εαυτο σου, προσαρμοζοντας σε εσενα τεχνικες και συνηθειες που βλεπεις απο αλλους και τις θεωρεις σωστες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πολλές φορές άκουγα τον πατέρα μου να μου λέει "είσαι ανίκανος να κάνεις κάτι"....

Τους "κολητους" να αναπαράγουν κάτι που τους εμπιστευτικα,κάποια αποτυχία μου που την κάνανε σουσουρο.....

Τις πολύ περισσότερες επιτυχίες μου δεν είχαν λόγω να τις αναπαραγουν 😂🤣

Γενικά οι Έλληνες είναι κομπλεξικοι άνθρωποι και θα σε μειώσουν ευκολακι..........

Η απάντηση είναι να σε βλέπουν καθιστός στο σπίτι να βγάζεις σχεδον τα δίπλα €€€ από αυτούς......που τρέχουν όλη μέρα......

Ψάξε λοιπόν ποιοι σε οδήγησαν σε αυτές τις σκέψεις.......

Επεξ/σία από alexioannou
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Εγώ πολλές φορές άκουγα τον πατέρα μου να μου λέει "είσαι ανίκανος να κάνεις κάτι"....

Τους "κολητους" να αναπαράγουν κάτι που τους εμπιστευτικα,κάποια αποτυχία μου που την κάνανε σουσουρο.....

Τις πολύ περισσότερες επιτυχίες μου δεν είχαν λόγω να τις αναπαραγουν 😂🤣

Γενικά οι Έλληνες είναι κομπλεξικοι άνθρωποι και θα σε μειώσουν ευκολακι..........

Η απάντηση είναι να σε βλέπουν καθιστός στο σπίτι να βγάζεις σχεδον τα δίπλα €€€ από αυτούς......που τρέχουν όλη μέρα......

Ψάξε λοιπόν ποιοι σε οδήγησαν σε αυτές τις σκέψεις.......

Πολύ σωστό ποστ.

Γενικότερα, η λέξη "παραγωγικότητα" οφείλει να είναι μόνο σε βιβλία λογιστικής και διαχείρισης πόρων γιατί μόνο εκεί είναι μετρήσιμη.

Παραγωγικότητα σημαίνει ότι: έφτιαξα 150 συσκευές σε μια ώρα ενώ ο ανταγωνιστής μου στο δικό του εργοστάσιο κάνει 155 συσκευές σε μια ώρα. Άρα αυτός είναι πιο παραγωγικός από εμένα.

Οτιδήποτε άλλο είναι πλατφόρμα για να σου πουλήσουν πράγματα. Δες utube, δες κάτι ό,τιναναι life coaches (ο όρος με κάνει και ξερνάω, ειλικρινά) που για να πουλήσουν βιβλία των 15€ σπάνε όλον τον χαρακτήρα σου και σου βγάζουν κόμπλεξ που ποτέ δεν θα σου περνούσαν από το μυαλό. Δεν είμαι κατά του εμπορίου και του καπιταλισμού, απλά θεωρώ ότι είναι βλακώδες να μπαίνει κανείς σε τόσο κόπο ώστε να πουλάει κάτι τόσο χαζό στην ουσία του. Θα μου πείτε, πρόβατα παντού βρίσκεις αν ψάξεις.

ΟΡ, μην είσαι πρόβατο. Μια χαρά τα πας είμαι σίγουρος. Και αν δεν τα πας, βρες το πρόβλημα μπροστά σου και λύστο.
Πχ. αν χρωστάς πολλά μαθήματα (υποθέτω ότι είσαι νέος, αν όχι κράτα την ουσία) οργανώσου να τα περάσεις. Μην κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι δεν είσαι παραγωγικός ότι δεν κάνεις τπτ με την ζωή σου κλπ. Αν το πας έτσι κάηκες δυστυχώς.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Πολύ σωστό ποστ.

Γενικότερα, η λέξη "παραγωγικότητα" οφείλει να είναι μόνο σε βιβλία λογιστικής και διαχείρισης πόρων γιατί μόνο εκεί είναι μετρήσιμη.

Παραγωγικότητα σημαίνει ότι: έφτιαξα 150 συσκευές σε μια ώρα ενώ ο ανταγωνιστής μου στο δικό του εργοστάσιο κάνει 155 συσκευές σε μια ώρα. Άρα αυτός είναι πιο παραγωγικός από εμένα.

Οτιδήποτε άλλο είναι πλατφόρμα για να σου πουλήσουν πράγματα. Δες utube, δες κάτι ό,τιναναι life coaches (ο όρος με κάνει και ξερνάω, ειλικρινά) που για να πουλήσουν βιβλία των 15€ σπάνε όλον τον χαρακτήρα σου και σου βγάζουν κόμπλεξ που ποτέ δεν θα σου περνούσαν από το μυαλό. Δεν είμαι κατά του εμπορίου και του καπιταλισμού, απλά θεωρώ ότι είναι βλακώδες να μπαίνει κανείς σε τόσο κόπο ώστε να πουλάει κάτι τόσο χαζό στην ουσία του. Θα μου πείτε, πρόβατα παντού βρίσκεις αν ψάξεις.

ΟΡ, μην είσαι πρόβατο. Μια χαρά τα πας είμαι σίγουρος. Και αν δεν τα πας, βρες το πρόβλημα μπροστά σου και λύστο.
Πχ. αν χρωστάς πολλά μαθήματα (υποθέτω ότι είσαι νέος, αν όχι κράτα την ουσία) οργανώσου να τα περάσεις. Μην κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι δεν είσαι παραγωγικός ότι δεν κάνεις τπτ με την ζωή σου κλπ. Αν το πας έτσι κάηκες δυστυχώς.

Συμφωνώ μαζί σου, αν και εγώ είμαι ολοκληρωτικά κατά του καπιταλισμού. Πιστεύω μάλιστα ότι είναι από τις κύριες αιτίες που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους ανθρώπους σαν παραγωγικές μονάδες, ενώ είναι από τη φύση τους δημιουργικές (και απέχουν πολύ οι δύο έννοιες μεταξύ τους), με τις γνωστές συνέπειες στον πνευματικό και ψυχικό τους κόσμο. Ακόμη, πιστεύω πως, ενώ ο καπιταλισμός προφανώς και δεν καταρρίπτεται τόσο απλά, η παραπάνω οπτική που "επιβάλλει" στην καθημερινότητα, αποτινάζεται πολύ πιο εύκολα από πάνω μας. Για μένα, είναι ένας τρόπος να νιώσεις "άνθρωπος", και να συμφιλιωθείς με αδυναμίες, ανάγκες και προτερήματα. Δε λέω πως το έχω κατακτήσει απόλυτα, θα ήταν αστείο, αλλά όταν, έστω πρόσκαιρα, το βιώνω, νιώθω πραγματικά απελευθερωμένος από τα εσωτερικά μου δεσμά.

Αυτό που μου άρεσε στο post σου και νομίζω πως πρέπει ο TS να το συνειδητοποιήσει στην ουσία του, πέρα από φιλολογίστικες φανφάρες, είναι το εξής:

1. Δεν είναι σκοπός της ζωής σου (αν δεν το επιλέγεις συνειδητά τουλάχιστον, κάτι με το οποίο διαφωνώ) να είσαι παραγωγικός. Δεν είσαι μηχανή ούτε καλείσαι να της μοιάσεις.

2. Οι άνθρωποι ως νοήμονα βιολογικά και κοινωνικά όντα είναι τόσο πολυπαραγοντικά, που κάθε προσπάθεια γενικευμένης σύγκρισης είναι κακώς ορισμένη, αυθαίρετη και επομένως οδηγεί ΠΑΝΤΑ σε λάθος συμπεράσματα. Η μόνη σύγκριση που νοείται , είναι αυτή μεταξύ απλών δυνατοτήτων μας π.χ. ταχύτητα, όραση, ακοή, δυνατότητα αποστήθισης, πολλές από τις οποίες είναι συναρτήσεις του χρόνου, δηλαδή αλλάζουν. Αυτές όμως οι συγκρίσεις, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δώσουν πληροφορίες για το ποιόν σου ως άνθρωπος.

3. Μην ψαρώνεις αν κάποιος σου πουλάει μόστρα, ακόμη κι αν έντεχνα το κάνει να μοιάζει αυθόρμητο και το πετυχαίνει. Δε λέω ότι αυτό σου συμβαίνει, αλλά, αν συμβαίνει, να χαίρεσαι που δεν έχεις την ανάγκη της επίδειξης και της απόδειξης της ανωτερότητας σου. Είναι βαρύ και τοξικό φορτίο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Brashida είπε

Να πω για αρχή ο τίτλος είναι γενικός για μένα απλώς το έβαλα περισσότερο γιατί μου άρεσε η λέξη.

Στα δικά μ λοιπόν το πρόβλημα που παρατηρώ σε μένα είναι ότι δεν ειμαι ότι λέει ο τίτλος παραγωγικός από διάφορες απόψεις και καταστάσεις.Για παράδειγμα βλέπω φίλο Μ δικό μ άνθρωπο που πραγματικά η ευφυία του το χιούμορ τ και γενικά το ότι κυριολεκτικά μέσα σε όλα ξέρει τα πάντα σχεδόν τι να σας πω και είναι σε μια ηλικία παρόμοια με την δική μ αλλά κάνει περισσότερα πράγματα από μένα.Εγω πάντα είμαι συνηθισμένος να κάνω τα ίδια και τα ίδια και μετά από χιλιάδες φορές τα βαριέμαι.Δηλαδη μιλάω με συγκεκριμένο τρόπο κάνω συγκεκριμένες κινήσεις λέω τα ίδια πράγματα και διάφορα άλλα.Πιστευω με έχει επηρεάσει αυτό και φτάει όταν μου λένε η ακούω πράγματα διαφορετικά από αυτά που είναι συνηθισμένος να κάνω τα ξεχνάω εύκολα ακόμη και τα ποιο απλά πράγματα,συγκρατω μόνο αυτά που έχω συνηθίσει.Τι μπορώ να κάνω γι'αυτό?

Προβληματιζεσαι για τις ικανοτητες σου (ολοι εχουν), τα περιθωρια βελτιωσεις που εχεις (οπως παλι, ολοι εχουν), τις ανασφαλειες σου (εδω κι αν εχουν ολοι) και τι προοπτικες εχεις.

Αλλα δεν βοηθας ιδιαιτερα να εξηγησεις αν θες να γινεις ανθρωπος πιο δραστηριος (υγιης στοχος) ή απλα να μοιασεις στον φιλο σου (υγιης ο θαυμασμος, λαθος ο στοχος να μοιασεις σε καποιον συγκεκρικενο, ουτε γινεται ουτε πρεπει)

Νιωθεις οτι ο χρονος σου περνα και χανεται και θα ηθελες να το αλλαξεις αλλα δεν ξερεις πώς ή απλα νιωθεις γενικα κι αοριστα οτι θα ηθελες ή ζωη να ηταν αλλιως;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Brashida είπε

Δηλαδή σε οοοολλλαα είσαι χάλιας; Κάτι δε μετράς καλά. Καταρχήν σταμάτα να απασχόλησε με το τι κάνουν οι άλλοι.  Μπορεί να είναι βολεμένοι, μπορεί να έχουν εξασκήσει κάποια πράγματα πιο πολύ,  μπορεί, μπορεί χίλια δυο. 

Τι νόημα έχει να προσπαθείς να μετρηθείς με κάποιον που τα βρήκε όλα έτοιμα από το μπαμπά του; Σε νοιάζει πραγματικά αν σου κουνάει το δάχτυλο;

Τι νόημα έχει να μετρηθείς με κάποιον που κάνει τα 100 μέτρα σε 9.5 δεύτερα ή σηκώνει 100 κιλά στον πάγκο; Σε ενδιαφέρει; 

Βρες τι σου αρέσει να κάνεις και τερμάτισε το. Είναι δουλειά, χόμπι, αθλητισμός και μέσα από αυτό θα βοηθήσεις και τις άλλες σου ικανότητες. 

Να θυμάσαι,  ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του 100%. Αυτό να κυνηγάς, όχι το 100% κάποιου άλλου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...