forgotten Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Πάμε ξανά για εμπεδωση ειδικό hardware για σπασιμο , φυσική πρόσβαση,, και παλι προτιμώ thunderbolt για egpu και οποίος κλέψει το pc μου ας το χαρει όταν και εφοσον κάτσει να διαβασει πως δουλεύει η ευπαθεια και μπορεί να πραγματοποιηση τετοιου επιπεδου επίθεση. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από forgotten 1
JimGer Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 19 minutes ago, forgotten said: Πάμε ξανά για εμπεδωση ειδικό hardware για σπασιμο , φυσική πρόσβαση,, και παλι προτιμώ thunderbolt για egpu και οποίος κλέψει το pc μου ας το χαρει όταν και εφοσον κάτσει να διαβασει πως δουλεύει η ευπαθεια και μπορεί να πραγματοποιηση τετοιου επιπεδου επίθεση. Μα αν κάποιος είναι να το κάνει αυτό δεν θα είναι ερασιτέχνης, ούτε θα στοχεύει τον περιπτερά. Πλάκα πλάκα ανοιχτοί υπολογιστές σε αναμονή μιας εταιρίας πρέπει να κινδυνεύουν. Και ειδικά αν όντως τα κλειδιά κρυπτογράφησης είναι στη μνήμη αποκτά πολύ μεγάλο πρόβλημα ως ευπάθεια.
ptwma Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, JimGer είπε Μα αν κάποιος είναι να το κάνει αυτό δεν θα είναι ερασιτέχνης, ούτε θα στοχεύει τον περιπτερά. Πλάκα πλάκα ανοιχτοί υπολογιστές σε αναμονή μιας εταιρίας πρέπει να κινδυνεύουν. Και ειδικά αν όντως τα κλειδιά κρυπτογράφησης είναι στη μνήμη αποκτά πολύ μεγάλο πρόβλημα ως ευπάθεια. Για αυτό λένε για παγωμένες μνήμες κτλ. Αν κάνει Reboot τότε το κλειδί δεν υπάρχει πλέον, βασικά ο πιο δυνατός τρόπος είναι να έχεις TPM + PIN. Έτσι το μηχάνημα δεν ξεκινάει καν το boot. Για αυτό και θέλει τα Secure Boot κτλ , έτσι ώστε να μην υπάρχει Debugger στη μηχανή. Βέβαια αυτά είναι για τους Super hardcore στην ασφάλεια. Για τους υπόλοιπους δυο άσβερκοι φτάνουν, σιγά μη κάτσουν να σπάσουν τη RAM. Σου σπάνε τα δάχτυλα και τα μαρτυράς όλα. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από ptwma 1
JimGer Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 13 minutes ago, ptwma said: Για αυτό λένε για παγωμένες μνήμες κτλ. Αν κάνει Reboot τότε το κλειδί δεν υπάρχει πλέον, βασικά ο πιο δυνατός τρόπος είναι να έχεις TPM + PIN. Έτσι το μηχάνημα δεν ξεκινάει καν το boot. Για αυτό και θέλει τα Secure Boot κτλ , έτσι ώστε να μην υπάρχει Debugger στη μηχανή. Βέβαια αυτά είναι για τους Super hardcore στην ασφάλεια. Για τους υπόλοιπους δυο άσβερκοι φτάνουν, σιγά μη κάτσουν να σπάσουν τη RAM. Σου σπάνε τα δάχτυλα και τα μαρτυράς όλα. Για αυτό δεν μιλάω για reboot αλλά standby. Σκέφτομαι δηλαδή το δικό μου laptop. Ένα βασικό ζήτημα είναι να σε κλέψουν χωρίς να το ξέρεις. Αλλιώς σιγά μην χρειαστεί σε κάποιον υπάλληλο να του σπάσουν δάχτυλα. Δεν μιλάμε για ταινίες.
forgotten Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 37 λεπτά πριν, JimGer είπε Μα αν κάποιος είναι να το κάνει αυτό δεν θα είναι ερασιτέχνης, ούτε θα στοχεύει τον περιπτερά. Πλάκα πλάκα ανοιχτοί υπολογιστές σε αναμονή μιας εταιρίας πρέπει να κινδυνεύουν. Και ειδικά αν όντως τα κλειδιά κρυπτογράφησης είναι στη μνήμη αποκτά πολύ μεγάλο πρόβλημα ως ευπάθεια. ξερεις πολλους υπολογιστες με thunderbolt ,?? εστω και εταιρικους βασικα ειναι πολυ ακριβα τα μοντελα λαπτοπ με thunderbolt και σε desktop δεν συναντησα ποτε μου μοντελο και δεν νομιζω να εχει κανεις υπολογιστες με thunderbolt στην αναμονη ,κατι σαπακια εχουν οι πλειστες εταιριες που τρεχουν ως χελωνα στο ανηφορο. 1
ptwma Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, JimGer είπε Για αυτό δεν μιλάω για reboot αλλά standby. Σκέφτομαι δηλαδή το δικό μου laptop. Ένα βασικό ζήτημα είναι να σε κλέψουν χωρίς να το ξέρεις. Αλλιώς σιγά μην χρειαστεί σε κάποιον υπάλληλο να του σπάσουν δάχτυλα. Δεν μιλάμε για ταινίες. Ναι το Standby είναι επικίνδυνο
adtakhs Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 H intel δεν το έφτιαξε ; Εεε, τρύπιο θα είναι .... 😜 1
nvel Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 όταν αναφέρει φυσική επαφή με τον υπολογιστή εννοεί πρόσβαση στο pcb και χρήση τσιμπίδας για ολοκληρωμένα
JimGer Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 2 hours ago, forgotten said: ξερεις πολλους υπολογιστες με thunderbolt ,?? εστω και εταιρικους βασικα ειναι πολυ ακριβα τα μοντελα λαπτοπ με thunderbolt και σε desktop δεν συναντησα ποτε μου μοντελο και δεν νομιζω να εχει κανεις υπολογιστες με thunderbolt στην αναμονη ,κατι σαπακια εχουν οι πλειστες εταιριες που τρεχουν ως χελωνα στο ανηφορο. Δεν ξέρω τι εταιρίες έχεις δει αλλά ναι έχω δει πολλούς υπολογιστές σε αναμονή με thunderbolt. Και σιγά το ακριβό να έχει ένας υπολογιστής thunderbolt.
forgotten Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, JimGer είπε Δεν ξέρω τι εταιρίες έχεις δει αλλά ναι έχω δει πολλούς υπολογιστές σε αναμονή με thunderbolt. Και σιγά το ακριβό να έχει ένας υπολογιστής thunderbolt. κανε ενα κοπο να δεις ποσο στοιχιζουν οι μητρικες με thunderbolt και πες μου ποια εταιρεια θα αγοραζε desktop για αναμονη που θα ειχε και thunderbolt ,και μια και ειδες πολλες για ριξε μερικες... εταιριες που ειδες να παω να δω και εγω... 2
stefanos_th Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, EuphangeL είπε Παίζει να είχαμε απίστευτο θέαμα αν μπορούσαμε να δούμε πόσοι σαλιάρηδες μπήκαν με φόρα να γράψουν την καυτή τους πιπεριά για την Apple και τελικά βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση με την ερωτική τους ζωή - ξενερωμένοι αυτο ομως που ολοι οι μηλαραδες ειναι μαμιαδες με ξεπερναει . 3
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) εγω παντως οποτε ακουω για thunderbolt ο νους μου παει παλιοτερα που λεγαμε : αυτο usb που μπαινει οπως ναναι... μεχρι εκει οι γνωσεις μου...α, και μια φορα που ειχαμε συνδεσει μια καρτα γραφικων με ενα τετοιο καλωδιο...αλλα τι και πως δεν θυμαμαι... Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
Vlad27 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 13 ώρες πριν, EuphangeL είπε Παίζει να είχαμε απίστευτο θέαμα αν μπορούσαμε να δούμε πόσοι σαλιάρηδες μπήκαν με φόρα να γράψουν την καυτή τους πιπεριά για την Apple και τελικά βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση με την ερωτική τους ζωή - ξενερωμένοι Ισχύει. Μπήκα να διαβάσω το άρθρο και από τον τίτλο ήμουν έτοιμος για το τι θα ακολουθούσε. Τελικά έμεινα με το ποπ κορν στο χέρι.
Fubar.gr Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, ptwma είπε Βέβαια αυτά είναι για τους Super hardcore στην ασφάλεια. Για τους υπόλοιπους δυο άσβερκοι φτάνουν, σιγά μη κάτσουν να σπάσουν τη RAM. Σου σπάνε τα δάχτυλα και τα μαρτυράς όλα. Οι άσβερκοι μπορούν να χακάρουν τα πάντα
Doubt Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Έχω nuc με thunderbolt και πρόσφατα είχε και ενημέρωση. Θα το τσεκάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα