Προς το περιεχόμενο

Mobilepoint.gr

Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

1. Να εκφράζεστε κόσμια χωρίς απαξιωτικούς/προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για κανέναν, είτε το κατάστημα που σας δημιούργησε θέμα είτε άλλα μέλη

2. Δημόσια δεν θα αμφισβητείτε κανένα μέλος, οποτεδήποτε και αν γράφτηκε. Αν υποψιάζεστε πως συμβαίνει κάτι αθέμιτο, στέλνετε αναφορά και απέχετε από κάθε άλλο σχολιασμό.

3. Μείνετε στο θέμα. Μηνύματα "χιουμοριστικά" ή ειρωνικά δεν προσφέρουν τίποτε. Δεν είναι ώρα τώρα να κάνετε χιούμορ με μια κατάσταση που καταφανώς έχει επηρεάσει τόσους ανθρώπους.

4. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης που, νέα και παλιά μέλη, έχετε αποδεχτεί κατά την εγγραφή σας, οποιαδήποτε απορία σχετικά με συντονιστικές ενέργειες (λ.χ. διαγραφή μηνυμάτων) επιλύεται με την αποστολή προσωπικού μηνύματος σε κάποιον εκ των αρμοδίων συντονιστών. Εναλλακτικά, στο contact [at] insomnia.gr

Παρακαλώ θερμά για τη συνεργασία όλων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mpampisaloniki είπε

Διαφωνώ φιλε και εξηγώ.

Επειδή δεν γίνεται να αλλάξουν όλα τα μυαλά και να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο,η να είναι όλοι έμπειροι,σωστοί,νυκοκοιριδες κλπ,κατά κύριο λόγω πρέπει να αλλάξει ο νόμος,καταρχήν για να προστατεύει όλους πιο πολύ και κατά δεύτερο να μην δίνει τουλάχιστον εύκολα την δυνατότητα σε οποιοδήποτε απατεώνα,να κάνει εύκολα την "δουλειά" του.Για αυτόν τον λόγο βγήκε το paypal ,για αυτόν τον λόγω έχεις και σπίτι σου πόρτα ασφαλείας,για αυτό υπάρχουν οι νομοι,γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό που λες,"να αλλάξουν μυαλά".

Αυτοαναιρείσαι.

Πόρτα ασφαλείας έχω σπίτι μου επειδή, παρόλο που εμπιστεύομαι έστω θεωρητικά το κράτος να δράσει αποτρεπτικά, βάζω το χεράκι μου ώστε να προστατεύσω την περιουσία μου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, παρόλο που υπάρχουν οι Προστασίες Καταναλωτή, πρέπει εσύ ο ίδιος να μην την πατάς. Δηλαδή επαφίεται σε εσένα η οικονομική σου επιβίωση, παρόλο που υπάρχουν κάποιοες δομές που βοηθάνε.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Αυτοαναιρείσαι.

Πόρτα ασφαλείας έχω σπίτι μου επειδή, παρόλο που εμπιστεύομαι έστω θεωρητικά το κράτος να δράσει αποτρεπτικά, βάζω το χεράκι μου ώστε να προστατεύσω την περιουσία μου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, παρόλο που υπάρχουν οι Προστασίες Καταναλωτή, πρέπει εσύ ο ίδιος να μην την πατάς. Δηλαδή επαφίεται σε εσένα η οικονομική σου επιβίωση, παρόλο που υπάρχουν κάποιοες δομές που βοηθάνε.

Η πόρτα ασφαλείας που ανέφερα είναι μεταφορικά η δικλείδα ασφαλείας.Κατι σαν το paypal,που ο πωλητής ξέρει ότι αν κάνει "λαδιά" θα την πληρώσει άσχημα και θα αποκλειστεί.Αν κάνεις πχ μια ΙΚΕ και φας λεφτά αλλά ξέρεις ότι δεν θα την γλυτώσεις ,θα μπεις φυλακή,θα κατασχεθούν τα πάντα κλπ δεν θα το κάνεις.Ειναι ο νόμος κατά κύριο λόγω που θα αποτρέψει αυτήν την ενέργεια.

Επεξ/σία από mpampisaloniki
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mpampisaloniki είπε

Διαφωνώ φιλε και εξηγώ.

Επειδή δεν γίνεται να αλλάξουν όλα τα "μυαλά"και να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο,η να είναι όλοι έμπειροι,σωστοί,"νοικοκυρηδες" κλπ,κατά κύριο λόγω πρέπει να αλλάξει ο νόμος,καταρχήν για να προστατεύει όλους πιο πολύ και κατά δεύτερο να μην δίνει τουλάχιστον εύκολα την δυνατότητα σε οποιοδήποτε απατεώνα,να κάνει εύκολα την "δουλειά" του.Για αυτόν τον λόγο βγήκε το paypal ,για αυτόν τον λόγω έχεις και σπίτι σου πόρτα ασφαλείας,για αυτό υπάρχουν οι νομοι,γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό που λες,"να αλλάξουν μυαλά".

Μια απλη επιχειρηση ειναι. Η κυρια "Μαρια", ο κυριος "Γιωργος", σε περιπτωση απατης παιζει να ειναι καποιοι 90χρονοι συνταξιουχοι που ισως και να μην γνωριζουν και τιποτε. Με ειχαν πλησιασει παλιοτερα τυποι που εστηναν με τον ιδιο τροπο απατες με δανεια (ηθελαν να τους βοηθησω).

Ο νομος οσο καλος και να ειναι δεν θα σε βοηθησει πολυ. Μπλεκεις με δικηγορους και αναβολες και ενστασεις κλπ κλπ που τις περισσοτερες φορες δεν αξιζει τον κοπο εκτος απο την ηθικη ικανοποιηση και εαν δικαιωθεις συνηθως δεν υπαρχουν χρηματα για να αποζημιωθεις.

Ο καθενας επιβαλεται να προστατευει τον εαυτο του.

Τωρα εαν καποιοι θεωρουν ευκαιρια κατι που βρηκαν μισοτιμης ενω μολις εχει κυκλοφορησει και δεχονται να πληρωσουν προκαταβολικα καποιον στο ιντερνετ ΟΚ, δεκτο μεν αλλα οποιος παιρνει μεγαλα ρισκα να δεχεται οτι εχει και μεγαλη χασουρα ομως.

Τωρα πια υπαρχει η επιλογη για να μειωσεις ή και να εκμηδενισεις το ρισκο. Εαν επιλεξει κανεις το αντιθετο τοτε αποδεχεται και τις πιθανοτητες να την παθει.

Σε καθε περιπτωση κανεις δεν χαιρεται με τις απωλειες χρηματων που συνεβησαν.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως μια μεγαλη μεριδα ατομων που πηραν με κοπο τα χρηματα τους πισω, εχουν την ταση να δικαιολογησουν το καταστημα και να θεωρησουν οτι ειχε καλές προθέσεις!!!! Κατι σαν το συνδρομο της Στοκχολμης δηλαδη...!!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως μια μεγαλη μεριδα ατομων που πηραν με κοπο τα χρηματα τους πισω, εχουν την ταση να δικαιολογησουν το καταστημα και να θεωρησουν οτι ειχε καλές προθέσεις!!!! Κατι σαν το συνδρομο της Στοκχολμης δηλαδη...!!

Από που προκύπτει αυτό; Το ότι δηλαδή μια μεγάλη μερίδα δικαιολογεί το κατάστημα και θεωρεί ότι είχε καλές προθέσεις.

Επεξ/σία από sotirisHD
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sotirisHD είπε

Από που προκύπτει αυτό; Το ότι δηλαδή μια μεγάλη μερίδα δικαιολογεί το κατάστημα και θεωρεί ότι είχε καλές προθέσεις;

Τωρα μην με βαζεις να παραθετω δεκαδες απαντησεις απο τις 100 προηγουμενες σελιδες..... Εαν τα διαβασεις ολα θα βρεις παμπολες περιπτωσεις να ανφερεται αυτο που ειπα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μια απλη επιχειρηση ειναι. Η κυρια "Μαρια", ο κυριος "Γιωργος", σε περιπτωση απατης παιζει να ειναι καποιοι 90χρονοι συνταξιουχοι που ισως και να μην γνωριζουν και τιποτε. Με ειχαν πλησιασει παλιοτερα τυποι που εστηναν με τον ιδιο τροπο απατες με δανεια (ηθελαν να τους βοηθησω).

Ο νομος οσο καλος και να ειναι δεν θα σε βοηθησει πολυ. Μπλεκεις με δικηγορους και αναβολες και ενστασεις κλπ κλπ που τις περισσοτερες φορες δεν αξιζει τον κοπο εκτος απο την ηθικη ικανοποιηση και εαν δικαιωθεις συνηθως δεν υπαρχουν χρηματα για να αποζημιωθεις.

Ο καθενας επιβαλεται να προστατευει τον εαυτο του.

Τωρα εαν καποιοι θεωρουν ευκαιρια κατι που βρηκαν μισοτιμης ενω μολις εχει κυκλοφορησει και δεχονται να πληρωσουν προκαταβολικα καποιον στο ιντερνετ ΟΚ, δεκτο μεν αλλα οποιος παιρνει μεγαλα ρισκα να δεχεται οτι εχει και μεγαλη χασουρα ομως.

Τωρα πια υπαρχει η επιλογη για να μειωσεις ή και να εκμηδενισεις το ρισκο. Εαν επιλεξει κανεις το αντιθετο τοτε αποδεχεται και τις πιθανοτητες να την παθει.

Σε καθε περιπτωση κανεις δεν χαιρεται με τις απωλειες χρηματων που συνεβησαν.

Ο νόμος χρειάζεται για την αποτροπή,θέλεις πχ να ανοίξεις εταιρεία;Πρέπει να έχεις περιουσιακά στοιχεία στο όνομα σου πχ σαν εγγύηση,υπάρχουν πολλά παραδείγματα,το paypal πχ έγινε για την προστασία του καταναλωτή κυρίως,τέλος πάντων ας μην το αναλύσουμε αλλο,όλα είναι συνάρτηση και νόμων και ατομικών κινήσεων και χρειάζονται και τα δύο για να δέσει το γλυκό.Τωρα για αυτό που λες στην τελευταία παράγραφο όντως είναι λίγο περίεργο ,νομίζω πιο πολύ είναι ψυχολογικό,πήρε ο άλλος τα λεφτά του όλα καλά!

Δημοσ.

Εγώ έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής από τις 12/5 για αγορά με κάρτα αλλά τίποτα ακόμα. Η τράπεζα, eurobank, μου είπε για να πάρω τα λεφτά μου πίσω μπορεί να χρειαστεί να εξαντληθεί το χρονικό διάστημα της αμφισβήτησης που είναι 3 μήνες (εξαρτάται από την MP αυτό είπαν). Το να συνεχίζω την επικοινωνία με την MP δεν έχει νόημα γιατί φτάνει στα όρια του εκνευρισμού. Το καλό είναι ότι βλέπω κάποια κίνηση από ΣΔΟΕ και ΕΚΠΟΙΖΟ που είχα προσφύγει. Πέρα από υπομονή δεν ξέρω τι άλλο να κάνω

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Τωρα μην με βαζεις να παραθετω δεκαδες απαντησεις απο τις 100 προηγουμενες σελιδες..... Εαν τα διαβασεις ολα θα βρεις παμπολες περιπτωσεις να ανφερεται αυτο που ειπα.

Προφανώς και δεν ζητάω να μου παραθέσεις απαντήσεις. Επειδή το έχω παρακολουθήσει, προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι σενάρια τέρατα (κάποια από αυτά έχουν εξαφανιστεί και καλά έκαναν θα πω εγώ) τα οποία όμως στην πράξη δεν επαληθεύονται (γνωρίζω ότι εσύ είσαι πολύ επιφυλακτικός σε αυτό, το ότι δεν επαληθεύονται δηλαδή, αυτοί όμως που πήραν τα χρήματά τους δεν είναι) και έτσι μπορεί να υπάρχει σε κάποιους η αίσθηση ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση στην οποία αναφέρεσαι στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πολύ απλοϊκά, δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που είπε ή σκέφτεται να προτιμήσει ξανά το εν λόγο κατάστημα για τις αγορές του ύστερα από την ταλαιπωρία που τράβηξε.

Εκτός από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, υπάρχει και η υπακοή/υποταγή στην αυθεντία για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει.

Χωρίς καμία προσωπική αιχμή. Γενικά μιλάω για πράγματα που είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε όλοι.

Επεξ/σία από sotirisHD
Δημοσ.

Το νήμα ξεφεύγει πάλι με άσχετα πράγματα από όλους μας...έχουμε κανένα νέο με τις επιστροφες στις κάρτες της ΑΛΦΑ τι γίνεται η δεν άλλαξε κάτι;

• Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpampisaloniki είπε

Σε λίγο καιρό ένα άλλο άρθρο θα λέει ότι τους επιβλήθηκε πρόστιμο,δεν θα πληρωθεί το πρόστιμο λόγω ΙΚΕ,κάποιοι θα χάσουν τα λεφτά τους κάποιοι όχι, θα κλείσει το θέμα και η ζωή συνεχίζεται ,μέχρι να βγει το επόμενο μαγαζί στην δημοσιότητα κλπ...Αν δεν αλλάξει ο νόμος δεν θα αλλάξει τίποτα.

ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να αλλαξει αυτη η εταιρικη μορφη...

(ουτε εγω την ηξερα,, εδω ονομαζεται UG (haftungsbeschränkt) ...ιδρυεται με 1 Ευρω (!?!) και ειναι ο προθαλαμος για την δημιουργια μιας ανωνυμης εταιριας...

πιασε το αυγο και κουρεψτο....

Δημοσ.

αυτό που λένε οτι η τράπεζα ειναι υποχρεωμένη να επιστρεψει τα λεφτα οταν ειναι με καρτα η πληρωμη ισχυει?? ποιος ξερει ας μας πει

Δημοσ.
59 minutes ago, dourountous said:

αυτό που λένε οτι η τράπεζα ειναι υποχρεωμένη να επιστρεψει τα λεφτα οταν ειναι με καρτα η πληρωμη ισχυει?? ποιος ξερει ας μας πει

Έχω την εντύπωση ότι η τράπεζα έχει την υποχρέωση να στα επιστρέψει μόνο όταν έχει να κάνει με παράνομη χρέωση της Κάρτας, δλδ σε περίπτωση που παράνομα έχει χρησιμοποιηθεί και δεν ήταν εις γνώση του δικαιούχου. Τώρα στην περίπτωση υπαναχώρησης από πλευράς του αγοραστή επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι όροι, τα χρήματα επιστρέφονται μόνο όταν ο πωλητής διαθέτει υπόλοιπο στο λογαριασμό του. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, av71 είπε

Εγώ έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής από τις 12/5 για αγορά με κάρτα αλλά τίποτα ακόμα. Η τράπεζα, eurobank, μου είπε για να πάρω τα λεφτά μου πίσω μπορεί να χρειαστεί να εξαντληθεί το χρονικό διάστημα της αμφισβήτησης που είναι 3 μήνες (εξαρτάται από την MP αυτό είπαν). Το να συνεχίζω την επικοινωνία με την MP δεν έχει νόημα γιατί φτάνει στα όρια του εκνευρισμού. Το καλό είναι ότι βλέπω κάποια κίνηση από ΣΔΟΕ και ΕΚΠΟΙΖΟ που είχα προσφύγει. Πέρα από υπομονή δεν ξέρω τι άλλο να κάνω

Καλησπέρα, και εγώ έχω κάνει αιτηση αμφισβητησης συναλλαγης της χρεωστικης μου καρτας στην eurοbank στις 13/5. Το μονο που με πληροφορησαν ειναι οτι εχει παραληφθει η αιτηση μου και μπορω να ενημερώνομαι τηλεφωνικα για την πορεια της. Ελπιζω να βγει ακρη απο αυτη τη διαδικασια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/5/2020 στις 12:45 ΜΜ, Fedon_M είπε

Όσο για αυτό που λέτε για τα νέα μέλη ..τώρα την πατήσαμε και τώρα μπήκαμε εδώ να συννενοηθούμε να δούμε τι θα γίνει. Κούρασε το είμαι παλιό μέλος και ξέρω να ψωνίζω στο διαδίκτυο νταξ είστε ψαγμένοι και εμείς εντελώς ηλίθιοι ..φτάνει τώρα

Να σας ενημερώσω ότι εστειλα μειλ στο λογιστήριο της εταιρείας τους απείλησα ότι θα κινηθώ νομικά και με καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή και την Παρασκευή το πρωί έλαβα απάντηση που μου ζητούσαν το ΙΒΑΝ μου κ μέχρι το μεσημερι τα 1040,00 ευρώ είχαν πιστωθεί στο λογαριασμό μου . 

F8FB5DB5-3620-4B1A-B3C7-EA70E53CBC1F.jpeg

9B2C0A71-1ED9-4FE4-B882-67942E112BFA.jpeg

Επεξ/σία από ioannalepida
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...