Dim_ko Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Φέτος δίνω πανελλήνιες και έχω έρθει στο συμπέρασμα ότι θέλω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό. Έχω κοιτάξει σχολές και έχω περάσει από το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης αλλά σαν περιοχή δεν μου φάνηκε και ότι καλύτερο.. Δεν έχω ιδέα όμως πως είναι οι σπουδές εκεί ούτε άλλου. Επίσης κοιτώντας στο internet έχω καταλάβει πως δεν υπάρχει κάπου που να διδάσκεται Καθαρός προγραμματισμός, χωρίς να χρειαστεί να διδαχτείς μαθήματα που ίσως δεν σου αρεσουν.. Δεν έχω ιδιαίτερο θέμα πιστεύω με αυτό. Ζητώ λοιπόν από εσάς να μου προτείνετε και να με ενημερώσετε σχετικά με τις σχολές και εάν έχει φοιτήσει κάποιος από εσας, την γνώμη σας. Σκέφτομαι να αναπτύξω τον τομέα του Video Game design αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τόσο συγκεκριμένο . Οπότε δεν με χαλαει καλη γνώση προγραμματισμού και γλωσσών και να επεκταθώ από κει και πέρα μόνος.. Ευχαριστώ.
White_Cat Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Καλημέρα ! Όπως έχω πει και παλιότερα, έχω τελειώσει πληροφορική και απ' όσα έχω δει γενικά συμφωνώ με αυτό που λες ότι δεν υπάρχει κάπου που να διδάσκεται εντελώς καθαρός προγραμματισμός. Αυτό πιστεύω ότι δικαιολογείται με βάση το ότι για να γίνει κανείς καλός προγραμματιστής, δεν αρκεί να απομνημονεύσει τις εντολές κάποιας γλώσσας προγραμματισμού. Πριν απ' όλα πρέπει να διδαχθεί τις βασικές αρχές της αλγοριθμικής και φυσικά των μαθηματικών, ώστε να μπορεί να σκέφτεται προγραμματιστικά. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι σε όποιο πανεπιστήμιο κι αν φοιτήσεις, θα διδαχθείς κατ' αρχήν βασικές αρχές αλγοριθμικής και μαθηματικών και μετά μ' αυτά τα εφόδια μπορείς να προχωρήσεις μόνος σου σε ό,τι θέλεις. Εμείς στη σχολή από καθαρές γλώσσες προγραμματισμού κάναμε στο πρώτο έτος C και Pascal, στο δεύτερο έτος Assembly, κώδικα μηχανής και ψηφιακή σχεδίαση, στο τρίτο έτος Java και Prolog και στο τέταρτο έτος άλλα μαθήματα που δεν είχαν άμεση σχέση με κάποια γλώσσα (διδακτική του προγραμματισμού, ασφάλεια δικτύων/κρυπτογραφία). Αφήστε που είμαι και 40++ χρονών ήδη και δεν μπορώ να θυμάμαι τα πάντα. Θυμάμαι ότι και τότε αγαπούσα πολύ την Prolog που δεν άρεσε σε κανέναν άλλο. Εγώ είμαι παράξενος τελικά ή όλοι οι άλλοι ; :-) Αυτά τα ολίγα, Ο Άσπρος Γάτος 1
xristos97 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, White_Cat είπε Καλημέρα ! Όπως έχω πει και παλιότερα, έχω τελειώσει πληροφορική και απ' όσα έχω δει γενικά συμφωνώ με αυτό που λες ότι δεν υπάρχει κάπου που να διδάσκεται εντελώς καθαρός προγραμματισμός. Αυτό πιστεύω ότι δικαιολογείται με βάση το ότι για να γίνει κανείς καλός προγραμματιστής, δεν αρκεί να απομνημονεύσει τις εντολές κάποιας γλώσσας προγραμματισμού. Πριν απ' όλα πρέπει να διδαχθεί τις βασικές αρχές της αλγοριθμικής και φυσικά των μαθηματικών, ώστε να μπορεί να σκέφτεται προγραμματιστικά. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι σε όποιο πανεπιστήμιο κι αν φοιτήσεις, θα διδαχθείς κατ' αρχήν βασικές αρχές αλγοριθμικής και μαθηματικών και μετά μ' αυτά τα εφόδια μπορείς να προχωρήσεις μόνος σου σε ό,τι θέλεις. Εμείς στη σχολή από καθαρές γλώσσες προγραμματισμού κάναμε στο πρώτο έτος C και Pascal, στο δεύτερο έτος Assembly, κώδικα μηχανής και ψηφιακή σχεδίαση, στο τρίτο έτος Java και Prolog και στο τέταρτο έτος άλλα μαθήματα που δεν είχαν άμεση σχέση με κάποια γλώσσα (διδακτική του προγραμματισμού, ασφάλεια δικτύων/κρυπτογραφία). Αφήστε που είμαι και 40++ χρονών ήδη και δεν μπορώ να θυμάμαι τα πάντα. Θυμάμαι ότι και τότε αγαπούσα πολύ την Prolog που δεν άρεσε σε κανέναν άλλο. Εγώ είμαι παράξενος τελικά ή όλοι οι άλλοι ; Αυτά τα ολίγα, Ο Άσπρος Γάτος Και εμενα μου αρεσει λιγο η prolog, αν και δυσκολη, αν και βριζω ολη την ωρα οταν προσπαθω να γραψω κατι, ειναι ωραια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα