Προς το περιεχόμενο

Πανελλήνιες εξετάσεις

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαλλον ναι. Δεν ειμαι σιγουρος. Μαθηματικα ειχαμε στατιστικη, ορια, και εμβαδον χωριου σαν υλη. Νομιζω δεν ειχαν πολυυυυ μεγαλη διαφορα απο γενικης. Αν ξερει κανεις κατι ας με διορθωσει. Εκθεση ειναι ιδια και στους δυο. Μετα τα ειδικοτητας εχει να κανει με το αν σου αρεσει και γουσταρεις αυτο το αντικειμενο. εγω ασχολιομουν με προγραμματισμο απο πριν οποτε εγραψα 19.2 εκει. και δικτυα 18.5.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Aggeluska είπε

Μαλλον ναι. Δεν ειμαι σιγουρος. Μαθηματικα ειχαμε στατιστικη, ορια, και εμβαδον χωριου σαν υλη. Νομιζω δεν ειχαν πολυυυυ μεγαλη διαφορα απο γενικης. Αν ξερει κανεις κατι ας με διορθωσει. Εκθεση ειναι ιδια και στους δυο. Μετα τα ειδικοτητας εχει να κανει με το αν σου αρεσει και γουσταρεις αυτο το αντικειμενο. εγω ασχολιομουν με προγραμματισμο απο πριν οποτε εγραψα 19.2 εκει. και δικτυα 18.5.

Με τη σχολή πόσο καιρό σου πήρε να τελειώσεις; 

Φαντάζομαι δούλευες παράλληλα.. 

Πόσες περίπου ήταν οι υποχρεωτικές παρουσίες; 

2 minutes ago, Sotitis said:

Με τη σχολή πόσο καιρό σου πήρε να τελειώσεις; 

Φαντάζομαι δούλευες παράλληλα.. 

Πόσες περίπου ήταν οι υποχρεωτικές παρουσίες; 

οχι δεν δουλευα ταυτοχρονα. Ειχα κανει καβα για να περασω απο τα προηγουμενα χρονια. Δεν εχω τελειωσει ακομα. ειναι 5 ετη η σχολη μου. ειμαι 4ο ετος τωρα. εχω 11 μαθηματα για πτυχιο.

5 λεπτά πριν, Aggeluska είπε

οχι δεν δουλευα ταυτοχρονα. Ειχα κανει καβα για να περασω απο τα προηγουμενα χρονια. Δεν εχω τελειωσει ακομα. ειναι 5 ετη η σχολη μου. ειμαι 4ο ετος τωρα. εχω 11 μαθηματα για πτυχιο.

Καλη σκέψη, αλλά εγώ δεν μπορω να μην δουλεύω ίσως ένα δύο χρόνια οκ αλλα 4 ειναι πολλά χωρις δουλειά, ελπίζω να τα καταφέρω, θα δείξει οπως και να έχει ευχαριστώ για την βοήθεια.. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/5/2020 στις 1:00 ΠΜ, Sotitis είπε

Γειά, 

Μόλις τωρα πρόσεξα την απάντηση σου. 

Πες μου κάτι, εμένα βασικά ενδιαφέρει βασικά διοίκηση επιχειρήσεων που είναι και πιο χαμηλά μόρια και πιο σχετικό με αυτό που μαρεσει απλά ψάχνω να δω πόσες είναι οι υποχρεωτικές παρουσίες και δεν μπορώ να καταλάβω, στα οικονομικά υπαρχουν εργαστήρια ή άλλες υποχρεωτικές παρουσίες; 

Επίσης σε ποιο έτος είσαι τώρα η έχεις τελειώσει; 

Έχω τελειώσει. Για τα εργαστήρια αυτό που έχω να σου πω είναι οτι σε γενικές γραμμες μια οικονομικη σχολη δεν εχει...Εκτος κ αν επιλεξεις να κανεις κατι σχετικο με υπολογιστες. Ούτε υποχρεωτικές παρουσίες. Εχει απλα κάποια μαθήματα που τα ονοματίζουν φροντιστήρια και απλά σου κάνουν οι καθηγητές ασκήσεις πάνω στο μάθημα και case studies (φαντάζομαι στη διοίκηση επιχειρήσεων θα είναι και πολύ συχνό το case studies).  Δεν είναι υποχρεωτικά αλλά,  καλό θα είναι να τα παρακολουθείς γιατί γενικά σε αυτά γίνεται το ζουμί του μαθήματος (δηλαδή το τι θα πέσει σε εξετάσεις - οχι ακριβώς τα ίδια φυσικά, αλλά ασκήσεις παρόμοιες και πράγματα που θα σε βοηθήσουν να περάσεις το μάθημα πιό εύκολα)

Γενικά, άποψη μου, αν αποφασίσεις να κάνεις κάποια κίνηση προς οικονομικές σχολές θα έλεγα να πας σε κατι σχετικο είτε με λογιστικά είτε οικονομική επιστήμη (που μπορεί να σου δώσει διεξόδους και για άλλα πεδία περαν απο διοικηση επιχειρησεων).  Πάντως, απ' όσο ξερω, οι περισσότερες  αγγελίες που αναφέρονται σε διοικηση επιχειρήσεων τους ενδιαφερει να εχεις μεταπτυχιακο σε αυτες (δυστυχως, αλλα τι να κανουμε). Πιστεύω ότί, εφοσον πήρες αποφαση κατι τοσο σημαντικο, και μπράβο εννοείται,χρειάζεται να το κάνεις οσο πιο worth it γίνεται. Απλα , χωρις να θελω να σε απογοητευσω, δε νομίζω οτι διοικηση επιχειρησεων στην ελλάδα εχει ιδιαιτερο αντικτυπο.. Βεβαια αν σου αρεσει πολυ σαν αντικειμενο, θα βρεις κάπως την ακρη φαντάζομαι.

Πάντως, σπουδές και εργασια είναι δύσκολο κ ισως να σε καθυστερήσει στο να τελειώσεις σχετικά στο χρόνο σου  (Αν ήθελες να πας μαθηματικό/φυσικό θα σου έλεγα δε γίνεται, αλλά στα οικονομικά εχει και light και hardcore μαθήματα, οπότε ψιλοπαλευεται).

Επεξ/σία από tartaki

10 ώρες πριν, tartaki είπε

Έχω τελειώσει. Για τα εργαστήρια αυτό που έχω να σου πω είναι οτι σε γενικές γραμμες μια οικονομικη σχολη δεν εχει...Εκτος κ αν επιλεξεις να κανεις κατι σχετικο με υπολογιστες. Ούτε υποχρεωτικές παρουσίες. Εχει απλα κάποια μαθήματα που τα ονοματίζουν φροντιστήρια και απλά σου κάνουν οι καθηγητές ασκήσεις πάνω στο μάθημα και case studies (φαντάζομαι στη διοίκηση επιχειρήσεων θα είναι και πολύ συχνό το case studies).  Δεν είναι υποχρεωτικά αλλά,  καλό θα είναι να τα παρακολουθείς γιατί γενικά σε αυτά γίνεται το ζουμί του μαθήματος (δηλαδή το τι θα πέσει σε εξετάσεις - οχι ακριβώς τα ίδια φυσικά, αλλά ασκήσεις παρόμοιες και πράγματα που θα σε βοηθήσουν να περάσεις το μάθημα πιό εύκολα)

Γενικά, άποψη μου, αν αποφασίσεις να κάνεις κάποια κίνηση προς οικονομικές σχολές θα έλεγα να πας σε κατι σχετικο είτε με λογιστικά είτε οικονομική επιστήμη (που μπορεί να σου δώσει διεξόδους και για άλλα πεδία περαν απο διοικηση επιχειρησεων).  Πάντως, απ' όσο ξερω, οι περισσότερες  αγγελίες που αναφέρονται σε διοικηση επιχειρήσεων τους ενδιαφερει να εχεις μεταπτυχιακο σε αυτες (δυστυχως, αλλα τι να κανουμε). Πιστεύω ότί, εφοσον πήρες αποφαση κατι τοσο σημαντικο, και μπράβο εννοείται,χρειάζεται να το κάνεις οσο πιο worth it γίνεται. Απλα , χωρις να θελω να σε απογοητευσω, δε νομίζω οτι διοικηση επιχειρησεων στην ελλάδα εχει ιδιαιτερο αντικτυπο.. Βεβαια αν σου αρεσει πολυ σαν αντικειμενο, θα βρεις κάπως την ακρη φαντάζομαι.

Πάντως, σπουδές και εργασια είναι δύσκολο κ ισως να σε καθυστερήσει στο να τελειώσεις σχετικά στο χρόνο σου  (Αν ήθελες να πας μαθηματικό/φυσικό θα σου έλεγα δε γίνεται, αλλά στα οικονομικά εχει και light και hardcore μαθήματα, οπότε ψιλοπαλευεται).

Κοίτα λογιστικά δε θα με ενδιέφεραν τα οικονομικά δεν ξέρω σε τι ακριβώς δουλειές θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω, αλλά γενικά οι περισσότερες αγγελίες που έχω δει εγώ ζητάνε πτυχία παρεμφερή όχι απαραίτητα ένα συγκεκριμένο, συνήθως οικονομικά μάρκετινγκ, διοίκηση, λογικά κοιτάζουμε διαφορετικές αγγελίες αλλά εγώ κοιτάζω αγγελίες σε εταίριες που ασχολούνται με εμπόριο - πολύ καταστήματα, eshop εταιρίες που ασχολουνται με logistics κλπ. Γενικά θεωρώ σε οποιαδήποτε δουλειά μπορεις να ξεκινήσεις ως πωλητής η αποθηκάριος, ένα από τα παραπάνω πτυχία βοηθάει. Θα θελα να πεις τι θέσεις εχεις στο μυαλό σου. 

Εσύ με τι ασχολείσαι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Sotitis είπε

Γενικά θεωρώ σε οποιαδήποτε δουλειά μπορεις να ξεκινήσεις ως πωλητής η αποθηκάριος, ένα από τα παραπάνω πτυχία βοηθάει.

αυτό σίγουρα, μεχρι και στο media markt είχα δει αγγελία να ζητάει ταμεία με γνώσεις οικονομικών (sad but true)

15 ώρες πριν, Sotitis είπε

Θα θελα να πεις τι θέσεις εχεις στο μυαλό σου. 

Εσύ με τι ασχολείσαι; 

Φανταζόμουν θεσεις πιο πολύ που να είναι πιο σχετικές με το αντικείμενο σπουδών ή θέσεις ευθύνης. 
Ενταξει, αν εχεις τετοιες θεσεις κατα νου νομιζω σου κανει μια χαρα και η διοικηση και τα οικονομικα κτλ προφανως...

Εγώ ασχολούμαι με προγραμματισμό και αναμενω αποτελεσματα και για ενα μεταπτυχιακο

Επεξ/σία από tartaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...