Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ που τον σκέφτομαι τον 3200g για ένα 90άρι τροφοδοτικό εξωτερικό που έχω στο mini itx μου δηλαδή να περιμένω σειρά 4 ε;

Οταν το ειχα ψαξει δεν θυμαμαι να τον εβρισκα καπου κατω απο 100 watt που ειναι
οριακα οκ - ενταξει για 120αρι, αλλα οχι για 90αρι τροφοδοτικο ("λαπτοποειδες")... ‼️

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

υπαρχει ενα κουτί που θέλω να εκμεταλλευτώ απλως έχει αυτούς τους περιορισμούς...

δεν με πειράζει να ειναι και μετα: Επεξεργαστές από την "4" σειρά, δεν με επείγει άλλωστε. Αλλα δεν έχω ιδέα για τις itx 5αρες μητρικές -ελπίζω μόνο να μη βαράνε τις τιμές ακομη περισσότερο απο τις 450...

Όχι απλά βαράνε οι itx οι 5άρες, είναι πολύ χειρότερα από τις προηγούμενες σίγουρα. Μη σου πω ότι σκέφτομαι και την λύση ενός 3000g σε μια b350 σαν αυτή που έχω επάνω τον 1600 μου. Θα βγει πολύ πιο οικονομικά θεωρώ...και για htpc νομίζω ότι θα είναι παραπάνω από αρκετός ο 3000g, hell εδώ με καλύπτει άνετα ο j5005...την ιστορία με την τράμπα που θέλω να κάνω για το nas θέλω να την κάνω. Γι αυτό είπα και πριν στο παλικάρι μπας και κάνουν κανένα review και του 3000g. 😀

1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Οταν το ειχα ψαξει δεν θυμαμαι να τον εβρισκα καπου κατω απο 100 watt που ειναι
οριακα οκ - ενταξει για 120αρι, αλλα οχι για 90αρι τροφοδοτικο ("λαπτοποειδες")... ‼️

Τον έχω βρει νομίζω σε κουτί ακριβώς σαν το δικό μου με το εξωτερικό τροφοδοτικό ακριβώς ίδιο (antec isk110) σε ένα παλικάρι κάπου σε forum...ούτε θυμάμαι...βασικά αν βγάλουν 35watt tdp όπως λένε 4xxx apu θα μου έρθει κουτί η φάση...θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα πάρω και μια "πιασοκωλε" itx μητρική και θα γίνει ένα htpc τουμπανάκι!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Όχι απλά βαράνε οι itx οι 5άρες, είναι πολύ χειρότερα από τις προηγούμενες σίγουρα. Μη σου πω ότι σκέφτομαι και την λύση ενός 3000g σε μια b350 σαν αυτή που έχω επάνω τον 1600 μου. Θα βγει πολύ πιο οικονομικά θεωρώ...και για htpc νομίζω ότι θα είναι παραπάνω από αρκετός ο 3000g, hell εδώ με καλύπτει άνετα ο j5005...την ιστορία με την τράμπα που θέλω να κάνω για το nas θέλω να την κάνω. Γι αυτό είπα και πριν στο παλικάρι μπας και κάνουν κανένα review και του 3000g. 😀

Τον έχω βρει νομίζω σε κουτί ακριβώς σαν το δικό μου με το εξωτερικό τροφοδοτικό ακριβώς ίδιο (antec isk110) σε ένα παλικάρι κάπου σε forum...ούτε θυμάμαι...βασικά αν βγάλουν 35watt tdp όπως λένε 4xxx apu θα μου έρθει κουτί η φάση...θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα πάρω και μια "πιασοκωλε" itx μητρική και θα γίνει ένα htpc τουμπανάκι!

FYI επειδή υποστηρίζει PBO υπάρχει και το ανάλογο ECO mode των 45W στον 3200G ;)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

FYI επειδή υποστηρίζει PBO υπάρχει και το ανάλογο ECO mode των 45W στον 3200G ;)

Νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει φιλτατε αλλά η ερώτηση μου είναι αυτό το έχουν σαν υποστήριξη όλες οι σειράς 4 μητρικές; Άντε βρε ρίξτε και έναν 3000g σε review... Από την εμπειρία σου πως πιστεύεις ότι θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες ενός htpc; 4k ταινίες, internet, office;;; Λάθος το σκέφτομαι για τον 3000g ότι θα τα έβγαζε πέρα εύκολα; Μου φαίνεται αρκετά πιο δυνατός από τον j5005 μου ειδικά σε single core...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει φιλτατε αλλά η ερώτηση μου είναι αυτό το έχουν σαν υποστήριξη όλες οι σειράς 4 μητρικές; Άντε βρε ρίξτε και έναν 3000g σε review... Από την εμπειρία σου πως πιστεύεις ότι θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες ενός htpc; 4k ταινίες, internet, office;;; Λάθος το σκέφτομαι για τον 3000g ότι θα τα έβγαζε πέρα εύκολα; Μου φαίνεται αρκετά πιο δυνατός από τον j5005 μου ειδικά σε single core...

Koιτα νομιζω πως δεν θα ηταν αισθητο upgrade. Απο 4/4 σε 2/4, ακομα και αν ο Athlon ειναι σε ψηλοτερα clocks, δεν το λες οτι αξιζει. Ειδικα πλεον που οι 4 πυρηνες πιστευω ειναι το μινιμουμ ακομα και για βασικα πραγματα. Φαντασου με τον 3200G πανω και για να ανοιξουν ολα στο startup (να πω οτι ειχα και τιποτα τρελο, μονο discord, steam και razer synapse ανοιγουν αυτοματα) του επαιρνε περιπου 2 λεπτα με το CPU να ειναι στο 100%. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Koιτα νομιζω πως δεν θα ηταν αισθητο upgrade. Απο 4/4 σε 2/4, ακομα και αν ο Athlon ειναι σε ψηλοτερα clocks, δεν το λες οτι αξιζει. Ειδικα πλεον που οι 4 πυρηνες πιστευω ειναι το μινιμουμ ακομα και για βασικα πραγματα. Φαντασου με τον 3200G πανω και για να ανοιξουν ολα στο startup (να πω οτι ειχα και τιποτα τρελο, μονο discord, steam και razer synapse ανοιγουν αυτοματα) του επαιρνε περιπου 2 λεπτα με το CPU να ειναι στο 100%. 

Εγώ φιλτατε σε htpc τι να κάνω τα discord, steam και synapse; Από τα benchmarks πάντως κυρίως σε cinebench που έχω δει ο athlon του ρίχνει +25% τουλάχιστον σε single και κάπου κοντά στο +20% σε multi παρόλο που είναι δυπυρινος... Ναι μεν ο ένας 2/4 και ο άλλος 4/4 αλλά ο ένας 35watt ο άλλος 15 δεν είναι ίδιοι οι πυρήνες τους... Τόσο λάθος είδα και θυμάμαι; Γενικά ξαναλέω ο j5005 με καλύπτει κανονικά στο htpc... Δεν ξέρω...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Μονο ετσι -γιατι επιμενω οτι δεν εχω διαβασει review του, που να μην κατοσταριζει....
Το εκνευριστικο ειναι οτι, αντιθετως, αυτοι οι επεξεργαστες ζητανε overclocking! 😈
Ειδικα αν το θελεις: να γινει και παραμεινει καπου κι ως το..κυριως pc που θα εχεις.

5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Δεν σου φαινεται ειναι δυνατοτερος, και βασικα συνολικα αυτο εχει σημασια. Για δευτερο μικροτερο συστημα:
ναι 3000G, για μοναδικο 3200G στα 4.2 το σωστο! 😺(μονο που για 'ανεση' θεωρω εκει θελει 160-150 Watt psu)

3 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Φαντασου με τον 3200G πανω και για να ανοιξουν ολα στο startup (να πω οτι ειχα και τιποτα τρελο, μονο discord, steam και razer synapse ανοιγουν αυτοματα) του επαιρνε περιπου 2 λεπτα με το CPU να ειναι στο 100%. 

Αυτο το διλεπτο <φυσιολογικα> ειναι με απλο αργο δισκο διχως SSD σωστα? 🥱
(δεν μπορω να πιστεψω πως θα ηθελε συστημα 2 λεπτα με SSD ακομη και 2/4!)

Spoiler

σκεφτομαι κατι 2/4 i5 laptops που δεν θελουν διλεπτο με SSD εκτος
και αν καποιος βαλει να τους...ξεκινανε η Αρτα και τα Γιαννενα, χαχα
🙈

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Μονο ετσι -γιατι επιμενω οτι δεν εχω διαβασει review του, που να μην κατοσταριζει....
Το εκνευριστικο ειναι οτι, αντιθετως, αυτοι οι επεξεργαστες ζητανε overclocking! 😈
Ειδικα αν το θελεις: να γινει και παραμεινει καπου κι ως το..κυριως pc που θα εχεις.

Δεν σου φαινεται ειναι δυνατοτερος, και βασικα συνολικα αυτο εχει σημασια. Για δευτερο μικροτερο συστημα:
ναι 3000G, για μοναδικο 3200G στα 4.2 το σωστο! 😺(μονο που για 'ανεση' θεωρω εκει θελει 160-150 Watt psu)

Αυτο το διλεπτο <φυσιολογικα> ειναι με απλο αργο δισκο διχως SSD σωστα? 🥱
(δεν μπορω να πιστεψω πως θα ηθελε συστημα 2 λεπτα με SSD ακομη και 2/4!)

Απόκρυψη περιεχομένων

σκεφτομαι κατι 2/4 i5 laptops που δεν θελουν διλεπτο με SSD εκτος
και αν καποιος βαλει να τους...ξεκινανε η Αρτα και τα Γιαννενα, χαχα
🙈

Sammy 860 EVO 500αρης που δεν εχει κλεισει ουτε χρονο :P 
Και δεν ειναι θεμα δισκου, ειναι απλως οτι το CPU ειναι κατοσταρισμενο για αυτα τα 2 λεπτα και οτι πας να κανεις αργει τρομερα. 
Παρομοια συμπεριφορα βλεπει και φιλος με i5 7500. 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Αν δεν εχεις παρα πολλα -οχι τοσο βαρια αλλα ομως απιστευτα πολλα στην εναρξη- πως γινεται αυτο..? 😋
Πραγματικα δεν εχω δει διλεπτο σε εναρξη με ssd (οταν καποιος ελεγξει τι φορτωνει εννοειται @ αρχη)
εντυπωσιαζομαι τωρα με αυτο! -εκτος κι αν ξερωγω εχουν τετοια συμβει με τελευταια 10αρια updates..?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

@TheDevilMayCare Φίλτατε το διάβασα λάθος αυτό που έγραψες..μην δίνεις σημασία στο από κάτω!!! 😁

Βρε δεν το θέλω για μοναδικό σύστημα, για να αντικαταστήσει το htpc μου στην τηλεόραση το θέλω (j5005 ο οποίος θα φύγει να γίνει nas με openmediavault)...φυσικά καλύτερη επιλογή ο 3200g για μοναδικό σύστημα. Δηλαδή εσύ λες ότι ένα cpu με cinebench r15 single core 145 (3000g) δεν θα φαίνεται ταχύτερο από ένα με single core 87-88 (j5005);;;; Είναι πάνω από 50% επάνω αυτό...άντε σε multi ο 3000g είναι κοντά +20% ίσως λίγο παραπάνω...και αυτές οι διαφορές δεν θα φαίνονται; Παράξενο μου ακούγεται...εκτός και αν εννοείς ότι λόγω του ότι δεν είναι και πολύ δυνατά μηχανάκια η όποια διαφορά παρότι σε ποσοστό είναι μεγάλη θα φαίνεται μικρή στην αίσθηση...που και πάλι...🤔

@kostas_anes

Στο μεταξύ δοκίμασα steam και discord στον j5005 στο startup του και με ssd intel 330 (από το μακρυνό 2011!!!) δεν έκανε δύο λεπτά σε καμιά περίπτωση το μικρό μου και έχει και bitdefender, και 2 εφαρμογές από τον εκπτυπωτή στο startup. Κάτι μήπως παίζει στην χαζομάρα της razer;;;;; Δεν γίνεται φυσιολογικά ο 3200g να αργεί σε windows start αν δεν υπάρχουν τρελά πράγματα στο startup ή αν κάποιο από αυτά που υπάρχει δεν την παλεύει σαν πρόγραμμα...για της razer τα προγράμματα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

😃

Παιδες δεν ειπα οτι κανει 2 λεπτα να ανοιξει, γυρω στα 10 δευτερα απο οταν περναει το POST κανει, απλως για 2 λεπτα (για την ακριβεια 1 λεπτο και 26 δευτερα γιατι με κανατε να το μετρησω :) που ειμαι μεσα το CPU ειναι μαξαρισμενο και πρεπει να περιμενω για να πεσει σε idle. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Παιδες δεν ειπα οτι κανει 2 λεπτα να ανοιξει, γυρω στα 10 δευτερα απο οταν περναει το POST κανει, απλως για 2 λεπτα (για την ακριβεια 1 λεπτο και 26 δευτερα γιατι με κανατε να το μετρησω :) που ειμαι μεσα το CPU ειναι μαξαρισμενο και πρεπει να περιμενω για να πεσει σε idle. 

Και πάλι μόνο από αυτά τα 3 που μας είπες δεν γίνεται ενάμισι λεπτό να μένει max 4πύρηνο σύγχρονο cpu χωρίς αν συμβαίνει κάτι περίεργο. Έλα φίλτατε στο ξαναλέω το μπρίκι μου με steam, diskord, bitdefender και 2 άλλα χαζούτσικα μετά το login του ανταποκρίνεται κανονικά, ούτε χρειάζεται να περιμένω γιατί είναι μαξαρισμένο ενάμισι λεπτό! Μήπως να έβγαζες το ριμάδι το synapse να δεις τι γίνεται; Κάτι θεωρώ ότι παίζει στραβωμένο...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Και πάλι μόνο από αυτά τα 3 που μας είπες δεν γίνεται ενάμισι λεπτό να μένει max 4πύρηνο σύγχρονο cpu χωρίς αν συμβαίνει κάτι περίεργο. Έλα φίλτατε στο ξαναλέω το μπρίκι μου με steam, diskord, bitdefender και 2 άλλα χαζούτσικα μετά το login του ανταποκρίνεται κανονικά, ούτε χρειάζεται να περιμένω γιατί είναι μαξαρισμένο ενάμισι λεπτό! Μήπως να έβγαζες το ριμάδι το synapse να δεις τι γίνεται; Κάτι θεωρώ ότι παίζει στραβωμένο...

Θα του ρίξω μία από αύριο να συγκρίνω. 

Δημοσ.

Κωστα, κανε την εξης παλικαρια(!), οποτε μπορεσεις:
βαλε το στα 45 Watt και τρεξε του Cinebench να δουμε ποσο κατεβαινει-
χανει εκει? (μπορουμε να το υπολογισουμε ~ περιπου και με διαιρεσεις
συχνοτητας λειτουργιας, αλλα ενα τεστ του ειναι παντοτε καλυτερο! 😃)

Επισης και σε καποιο game: υποτιθεται οτι εκει οι διαφορες μεταξυ 45 -
65 Watt θα ειναι πολυ μικρες = 1-2 frames..! Αυτο γιατι -λεγεται- οτι στα
games η διαφορα τους δεν ειναι παρα < = 5 watt, και ετσι δεν προκυπτει
καποια 'αξιοσημειωτη' διαφορα, στην ενσωματωμενη Vega 8..? Μας λες!
👾
ΤΗΑΝΧ!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...