mphxths Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Καινουργιο λαπτοπ με password στο bios λιγο χλωμο. Εφοσον τα windows δειχνουν/βλεπουν συγκεκριμενο μοντελο δισκου, δεν παιζει να ξεβιδωσει το καπακι και να βρει αλλον μεσα ...
micos000 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το είπες και μόνος σου πριν ότι οι Κινέζοι μπορούν να στο κάνουν να φαίνεται όπως θέλουν. Ακόμα και σαν κασέτα 60 λεπτών. 🤣 Εντάξει, εννοείτε ότι συμφωνώ ότι δεν θα είναι κάποιος άλλος δίσκος από αυτόν που βλέπει αλλά θα φύγει στον φίλο η απορία για το τι δίσκο έχει. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από micos000
nikos_1998p Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Καλησπερα σας και σας ευχαριστω πολυ για τις συντομες απαντησεις σας! Λοιπον εχω ανοιξει αρκετα λαπτοπ για να δω και να αλλαξω ακομα και ραμ μεχρι εκει ομως δεν ειμαι τεχνικος απλα τα σχεδον τυπικα και απλα τα κανω μονος,απλως σε αυτο το κομματι του σκληρου επειδης δεν το εχω ξανασυναντησει γιαυτο το εκανα ποστ στην κοινοτητα ο σκληρος δισκος λοιπον αφου ανοιξα το πισω μερος του λαπτοπ ειναι ο εξης https://www.cpumedics.com/hewlett-packard-hp-356014-002-40gb-5-4k-rpm-ide-2-5-hard-disk-drive-hdd/ επανω του στο αυτοκολλητακι γραφει Μ40 μονο και τιποτα αλλο..
mphxths Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 @nikos_1998p Δηλαδη λες , οτι ενα φορητο που παιρνει sata δισκο και κατα τα λεγομενα των windows εχει εναν 80αρη sata , εσυ το ανοιξες και ειδες οτι εχει 40αρη IDE.Δηλαδη απο τον 300αρη , φτασαμε στον 40αρη....IDE. Ειλικρινα δεν ξερω τι να πω.Μαλλον ξερω , αλλα δεν θελω
nikos_1998p Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 αφου φιλε ετσι γραφει..δεν εχω λογο να πω ψεματα..
mphxths Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 24 λεπτά πριν, nikos_1998p είπε αφου φιλε ετσι γραφει..δεν εχω λογο να πω ψεματα.. Βγαλε φωτογραφια τον δισκο , και το φορητο οπου να αναγραφει το μοντελο του (καποιο ταμπελακι με το ακριβες μοντελο εχει στο πισω μερος). Βγαλε φωτογραφια την υποδοχη του δισκου.Αν το μοντελο ειναι αυτο που εγραψες στο 1ο ποστ δεν παιζει να παιρνει IDE δισκο. Καποιος δεν μας τα λεει καλα.
nikos_1998p Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Καλησπερα σας και οριστε μια φωτο και το μοντελο dell inspiron 1564-2240 παραθετω λινκ δεν ειναι ακριβως το ιδιο οπως το λινκ αυτο https://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/laptop-inspiron-1564?c=us&l=en&cs=19 διοτι το διικο μου εχει i5 και ειναι 32bit.. https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/dell-inspiron-1564-mple/prod81523pp/
mphxths Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 @nikos_1998p Εγω βασικα ζητησα φωτογραφιες του πραγματικου φορητου.Οχι απο σαιτς καταστηματων.Για να δουμε τι γινεται. Τελοσπαντων οπως και να χει ακομα και απο τα λινκς που παρεθεσες , οπως και το σκρινσοτ , ολα δειχνουν προς 80αρη sata. Ισως καποτε να ειχε 500αρη SATA αλλα αυτος που στο πουλησε λογικα εβγαλε τον 500αρη , εβαλε 80αρη για να εχει τον 500αρη να τον σπρωξει απο μονο του να βγαλει περισσοτερο κερδος.
micos000 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) @nikos_1998p Φίλε, αν σου είναι εύκολο ξεβίδωσε το καπάκι του δίσκου, βγάλε έξω τον δίσκο, ξεβίδωσε τον από από την βάση του και ανέβασε μια φώτο από το αυτοκόλλητο που είναι στο πάνω μέρος του. Εδώ, έτσι όπως τα διαβάζω μάλλον έπεσες θύμα εξαπάτησης. Ενώ λέγαμε ότι ο δίσκος είναι 80άρης, μας εμφανίζετε νέο στοιχείο που δείχνει τον δίσκο σαν 40άρη και μάλιστα αυτό που δείχνεις δεν είναι καν sata δίσκος αλλά ide, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεύει σε λάπτοπ με sata υποδοχή.. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από micos000
snbblp Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Το μηχάνημα αυτό έχει στο default configuration δίσκο 320Gb. Εχει προαιρετική αναβάθμιση στα 500Gb σκληρό. Εκεί σταμάτησε η διάθεσή του. Το δικό σου βλέπω να έχει 80Gb (74Gb partitioned and formated). Εχεις πέσει θύμα απάτης. Παίρνει μέχρι 2Tb μηχανικό HDD, παίρνει όμως και SSD δίσκους. Εχει μόνο μία θέση, άρα μόνη επιλογή είναι η αντικατάσταση του υπάρχοντος.
nikos_1998p Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Καλησπερα σας κυριοι καλη σας εβδομαδα! Λοιπον ανοιξα το πισω μερος του λαπτοπ να μου φυγει και μενα η περιεργια και οντως 80gb ειναι,ηθελα να σας ρωτησω επειδη δεν ειναι αγορασμενο απο εμενα μου το εδωσαν και αυτος που το ειχε επισης το ειχε παρει απο αλλο ατομο παιζει λοιπον να το ειχε πειραξει"μιλοντας για τον σκληρο ετσι,και απο 300-400 που ηταν στα 7 μετα το φορματ να ξαναπηγε παλι οπως ηταν? *γινετε αυτο να τον πειραξεις "εικονικα"? *γιατι εγω ξερω μονο σε usb να το κανω αυτο.. Ευχαριστω πολυ εκ τον προτερων!
micos000 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως είχε ενεργοποιημένη την συμπίεση και σου έδειχνε ότι είχε 300gb κατειλημμένα; Μπορεί όμως και απλά να έδειχνε λάθος χωρητικότητα. https://www.jitbit.com/alexblog/198-chinese-magical-hard-drive/ EDIT: Βρήκα και αυτό... Αναφορά σε κείμενο FAT32 has a master table with free space. You can hexedit that master table to show any amount of free space. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2020 από micos000
snbblp Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, micos000 είπε Μήπως είχε ενεργοποιημένη την συμπίεση και σου έδειχνε ότι είχε 300gb κατειλημμένα; Μπορεί όμως και απλά να έδειχνε λάθος χωρητικότητα. https://www.jitbit.com/alexblog/198-chinese-magical-hard-drive/ EDIT: Βρήκα και αυτό... Πωπω τι μου θύμισες τώρα... Τότε που με Norton Disk Editor πειράζαμε τους HDD και τους κάναμε... δισκέτες. :))
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα