GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, έχω 2 οθόνες, όποτε ανοίγω το pc μου κάνει boot από την δεύτερη οθόνη και στην συνέχεια κλείνει και περνά η εικόνα στην πρώτη (την δεύτερη οθόνη γενικά δεν την ανοίγω πάντα, οπότε στην εκίννηση την θέλω κλειστή). Υπάρχει τρόπος να κάνει boot στην πρώτη οθόνη?
micos000 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Αν αλλάξεις θέση τα καλώδια δεν γίνεται; Αν αλλάξεις θέση τα καλώδια δεν γίνεται;
GeorgeR1_700 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δυστυχώς δεν βολεύει, ο λόγος είναι επειδή στην πρώτη οθόνη έχω βάλει hdmi και στην δεύτερη vga. Ήχο παίρνω από την πρώτη οθόνη. Αν τα αλλάξω θα έχει ήχο η δεύτερη η οποία έχει πολύ κακό ήχο οπότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Έπειτα αν το κάνω θα βάλω ένα καλώδιο ήχου στην πρώτη οθόνη για να έχω ήχο από κει. Εδώ όμως είναι το θέμα, επειδή έχω ένα headset που έχει μόνο ένα 3.5 jack (δεν έχει usb), δεν θα μπορώ να αλλάζω την συσκευή αναπαραγωγής (καθώς και τα 2 θα παίρνουν ήχο από την μητρική). Αν το κάνω αυτό θα έχω και στα 2 ταυτόχρονα ήχο (εφόσον ρυθμιστεί σωστά), και θα πρέπει μια να κλείνω τον ήχο από το headset για να ακούω μόνο από την οθόνη και το ανάποδο για το αν θέλω να ακούσω από headset. Προσωπικά δεν το προτιμάω καθώς "άνοιξε-κλείσε" την ροδέλα από το headset, κάποια στιγμή θα χαλάσει (ήταν και οικονομικό, οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ).
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 27 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα, έχω 2 οθόνες, όποτε ανοίγω το pc μου κάνει boot από την δεύτερη οθόνη και στην συνέχεια κλείνει και περνά η εικόνα στην πρώτη (την δεύτερη οθόνη γενικά δεν την ανοίγω πάντα, οπότε στην εκίννηση την θέλω κλειστή). Υπάρχει τρόπος να κάνει boot στην πρώτη οθόνη? Δοκιμασες να εχεις κλειστη και οχι standby την οθονη που δεν θες; Επειδη εχεις ανοιξει και αλλο θεμα, να δοκιμασες να κανεις δοκιμες; Δεν χαλαει το PC αν παιξεις με τα settings στις οθονες.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Σωστό και αυτό, δεν κλείνει δυστυχώς η οθόνη και δεν ξέρω το γιατί, παρόλο που έχει το κουμπί για κλείσιμο δεν κάνει κάτι. Turbox βλέπεις... Για να μην πω και το άλλο, που αν κουμπώσεις την πρίζα κανονικά ανάβει, αλλά αν την βγάλεις και την βάλεις ανάποδα δεν ανάβει 😂 Την είχα βάλει ανάποδα την πρώτη φορά και μέχρι να το καταλάβω νόμιζα πως είχε χαλάσει... Οπότε εκεί μάλλον είναι το θέμα, σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες 🙂
GeorgeR1_700 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, γενικά βλέπω πως είναι ένα θέμα το οποίο το έχουνε πολλοί, μια λύση που μπόρεσα να βρω με βάση το bios που έχω είναι αυτή. Η μητρική μου είναι η asus z170-p. Όπως θα δείτε λέει πως με το που απενεργοποίησε το CSM (Compatibility Support Module) το πρόβλημα λύθηκε. Αλλά αυτό το CSM από τι κατάλαβα λειτουργεί για συστήματα που δεν είναι UEFI (γενικά δηλ είναι για παλιά περιφερικά). Κάποιοι λένε πως δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο και κάποιοι ότι χρειάζεται για την κάρτα γραφικών. Είναι λίγο μπερδεμένα γενικά. Αλλά αυτό πιστεύω πως αρκεί ως τελική επεξήγηση για το CSM. Μπήκα και στα bios και το είχα και εγώ ενεργοποιημένο. Δεν το δοκίμασα επειδή δεν θέλω να γίνει καμιά στραβή και έχω μετά τρεχάματα με το pc (καλά έχω backup από τα πάντα αλλά δεν είμαι τώρα για format). Όλα αυτά τα είπα αναφορικά σε περίπτωση που κάποιος άλλος έχει το ίδιο θέμα και θέλει να πειραματιστεί.
hp8 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Σωστό και αυτό, δεν κλείνει δυστυχώς η οθόνη και δεν ξέρω το γιατί, παρόλο που έχει το κουμπί για κλείσιμο δεν κάνει κάτι. Turbox βλέπεις. βγαλτην από την πρίζα να δεις τι παίζει Πιθανόν να έχει κολλήσει το μπουτον Το turbox σε χάλασε Οι φιρματες δεν χαλάνε ?
GeorgeR1_700 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, hp8 είπε βγαλτην από την πρίζα να δεις τι παίζει Πιθανόν να έχει κολλήσει το μπουτον Το turbox σε χάλασε Οι φιρματες δεν χαλάνε ? Κάποια στιγμή όλα μπορεί να χαλάσουνε, αλλά για turbox συν ένα παραπάνω. Αν και για να είμαι ειλικρινής στις τηλεοράσεις μου φαίνεται πως τα πάει μια χαρά, δεν έχω ακούσει παράπονα... Και στον άλλο υπολογιστή που την είχα πάλι το ίδιο κώλυμα είχε, δεν λειτουργούσε παρόλο που το πατούσα. Δεν θα αλλάξει κάτι με το να βγάλω την πρίζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα