Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Προσωπικά θα περίμενα να βγουν οι Β550 και θα έβαζα έναν Ryzen 3300X με την 5700XT

Ξερουμε ποτε αναμενεται ο 3300χ για η Β550 ερχεται προς τελη ιουνη αν δεν κανω λαθος. Επισης συγκριτικα με τον 3600 πως είναι σε αποδοση για games κυριως. Ωστόσο αν ισχυει το ότι οι κονσόλες θα δειξουν τον δρομο για τους επεξεργαστες μαλλον ο 3300χ θα βγει off γρηγορα.

3 ώρες πριν, afragorn είπε

Έχει μία βάση αυτό που λέει ο @niko13. Οι κονσόλες "δείχνουν" συχνά το μέλλον του gaming και οι υπολογιστές αναγκαστικά ακολουθούν. Και αυτή τη στιγμή ξέρουμε για 8 πυρήνες και 16 threads, καθώς και για πολύ γρήγορους ssd δίσκους. Εγώ έχω βάλει στον πάγο την αγορά νέου υπολογιστή και είναι αιτία αυτά. Κυρίως το θέμα με τους ssd με ενδιαφέρει πολύ πώς θα το κάνουν στους υπολογιστές. Ίσως να απαιτήσουν περισσότερη ram αντί για γρήγορους ssd.

Θεωρεις πιο σοφο να περιμενω το λανσαρισμα των κονσολων πρωτα? Αλλα και παλι το δειγμα για το αν απαιτούνται πολλοι πυρηνες και θρεντς θα καθυστερησει αρκετα. Είναι λιγο ρισκο που με επηρεαζει καθως δεν σκοπευω για συχνες αναβαθμίσεις θελω κατι με διαρκεια.

Επεξ/σία από Pickle Rick
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιλικρινά δε ξέρω να σου απαντήσω, αλλά αυτή τη στιγμή προβληματίζομαι κυρίως για τον custom ssd του PS5 και την αστραπιαία επικοινωνία που έχει με τις μνήμες, με αποτέλεσμα να μοιράζονται το "βάρος" και να προσφέρουν το αποτέλεσμα που είδαμε και από την Unreal Engine 5. Οι απλοί ssd κάτω των 100€ δε θα μπορούν να σηκώσουν ανάλογες απαιτήσεις στα pc. Ίσως βέβαια πουν "απλά  βάλτε περισσότερη RAM" και να λυθεί έτσι το θέμα, αλλά δε ξέρω. Κακή περίοδος για αναβάθμιση. Εγώ άλλαξα κάρτα γραφικών για να παίζω τα παιχνίδια που έχουν βγει, και μάλλον θα περιμένω. Τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι 550 motherboards.

Οι 8 πυρήνες θα χρειαστούν σίγουρα. Αργά ή γρήγορα. Εφόσον θα το έχουν οι κονσόλες, δε τους νοιάζει για τα pc. Ελάχιστοι δημιουργοί κάνουν σωστό optimization για τους υπολογιστές.

Επεξ/σία από afragorn
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pickle Rick είπε

Ξερουμε ποτε αναμενεται ο 3300χ για η Β550 ερχεται προς τελη ιουνη αν δεν κανω λαθος. Επισης συγκριτικα με τον 3600 πως είναι σε αποδοση για games κυριως. Ωστόσο αν ισχυει το ότι οι κονσόλες θα δειξουν τον δρομο για τους επεξεργαστες μαλλον ο 3300χ θα βγει off γρηγορα.

Θεωρεις πιο σοφο να περιμενω το λανσαρισμα των κονσολων πρωτα? Αλλα και παλι το δειγμα για το αν απαιτούνται πολλοι πυρηνες και θρεντς θα καθυστερησει αρκετα. Είναι λιγο ρισκο που με επηρεαζει καθως δεν σκοπευω για συχνες αναβαθμίσεις θελω κατι με διαρκεια.

Αρχές Ιουνίου για τον 3300Χ  και σε Gaming μια η άλλη είναι με τον 3600.

Όσο για τις κονσόλες και τα 8 Core, σε 1-2 χρόνια βαλε έναν 8C 16T Ryzen 4000 και καθάρισες, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τον 3300Χ για κάνα χρόνο ακόμα το λιγότερο (εξαρτάτε και τι παιχνίδια θα παίζεις).

Επίσης ίσως θα ήθελες να περιμένεις να δεις τους Ryzen 3000XT που και αυτοί θα βγουν σε κάνα μήνα και μετά να αποφασίσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, afragorn είπε

Eιλικρινά δε ξέρω να σου απαντήσω, αλλά αυτή τη στιγμή προβληματίζομαι κυρίως για τον custom ssd του PS5 και την αστραπιαία επικοινωνία που έχει με τις μνήμες, με αποτέλεσμα να μοιράζονται το "βάρος" και να προσφέρουν το αποτέλεσμα που είδαμε και από την Unreal Engine 5. Οι απλοί ssd κάτω των 100€ δε θα μπορούν να σηκώσουν ανάλογες απαιτήσεις στα pc. Ίσως βέβαια πουν "απλά  βάλτε περισσότερη RAM" και να λυθεί έτσι το θέμα, αλλά δε ξέρω. Κακή περίοδος για αναβάθμιση. Εγώ άλλαξα κάρτα γραφικών για να παίζω τα παιχνίδια που έχουν βγει, και μάλλον θα περιμένω. Τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι 550 motherboards.

Οι 8 πυρήνες θα χρειαστούν σίγουρα. Αργά ή γρήγορα. Εφόσον θα το έχουν οι κονσόλες, δε τους νοιάζει για τα pc. Ελάχιστοι δημιουργοί κάνουν σωστό optimization για τους υπολογιστές.

Σχετικά με το custom ssd του ps5 

https://www.google.com/amp/s/www.pcgamer.com/amp/unreal-engine-5-tech-demo-pc-performance/

Θα μου πεις 2080 βέβαια αλλά περί τρελλών ssd  marketing είναι ως συνήθως 

------

Όσο για χρήση πολλών πυρήνων από κονσόλες δε πιστεύω να έρθει κ ΤΟΣΟ σύντομα. Εκτός από 2-3 first party της sony ΙΣΩΣ που δε θα υπάρχουν σε pc έτσι κι αλλιώς . 

Να πω την αλήθεια το Δεκέμβριο που έκανα ριζική αναβάθμιση τον 3700x λιγουρευομουν 8 cores / 16 threads αλλά δε μπορούσα να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τη διαφορά στη τιμή σε σχέση με το  3600 (x) κ δε πιστεύω ότι έκανα λάθος 

Το πιο λογικό νομίζω είναι τώρα μητρική 550 με 3300x 4cores (καλύτερο vfm με βάση τα frames/euro) ή και  3600 6cores (πιο future proof συγκριτικά ) κ από εκεί κ πέρα βλέποντας κ κάνοντας για πιθανή αναβάθμιση . Για εμένα κ πάλι στη gpu θα πέφτει το βάρος όσο μάπα κ να είναι τα ports

Επεξ/σία από nickk0kkav
  • Like 1
Δημοσ.

Ωστόσο επειδή εγώ δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με συχνές αναβαθμίσεις διετίας κλπ θα ήταν σωστό να περιοριστω στους λίγοτερους πυρήνες-θρεντς της 3300χ? Εναλλακτικά αν με καλύψει όπως και μια 3600-2700 σε βάθος χρόνου και δεδομένου ότι έχουν ιδια απόδοση με ένα πενηνταρι λιγότερο ούτε του παπά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Pickle Rick είπε

Ευχαριστω για την απαντηση. Δεν είναι καπως ρισκο ωστόσο να εικάζουμε πραγματα. Δηλαδη σε μερικα χρονια που θα υπαρχουν πιο βαριοι τιτλοι θα με καλυψει η εν λογω καρτα και ο επεξεργαστης σε ικανοποιητικα φπσ και σεττινκς? Με βαση το συστημα σου θα μπορουσα να πεσω σ 2700 απλη και ρχ5600χτ αλλα δεν ξερω ποσο futureproof μπορει να είναι συγκριτικα με το συστημα του adtakhs. Παντως σε όλα τα συγκριτικα η 2700 είναι κατω από την 3600.

Κοιτα εγω αναγκαστικα αλλαζω πιο συχνα gpu απο οτι cpu στο pc μου γιατι το κραταω 4-5 χρονια με ιδιο cpu. θεωρω δεδομενο πως οταν ερθουν οι πιο βαριοι τιτλοι που σωστα αναφερεις θα χρειαστει αλλαγη gpu. Οχι ομως cpu κ mobo με τον 2700. Αλλος μπορει να αλλαζει ολο το συστημα οποτε να μην τον νοιαζει, λογικο κι αυτο. καλες αγορες οτι κι αν ψωνισεις. 

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Pickle Rick είπε

...δεδομένου ότι έχουν ιδια απόδοση με ένα πενηνταρι λιγότερο ούτε του παπά.

30€ η διαφορά  !     140 € όποτε έρθει    VS   169 € ετοιμοπαράδοτο  και πέφτει             αξίζει ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Σχετικά με το custom ssd του ps5 

https://www.google.com/amp/s/www.pcgamer.com/amp/unreal-engine-5-tech-demo-pc-performance/

Θα μου πεις 2080 βέβαια αλλά περί τρελλών ssd  marketing είναι ως συνήθως 

------

Όσο για χρήση πολλών πυρήνων από κονσόλες δε πιστεύω να έρθει κ ΤΟΣΟ σύντομα. Εκτός από 2-3 first party της sony ΙΣΩΣ που δε θα υπάρχουν σε pc έτσι κι αλλιώς . 

Να πω την αλήθεια το Δεκέμβριο που έκανα ριζική αναβάθμιση τον 3700x λιγουρευομουν 8 cores / 16 threads αλλά δε μπορούσα να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τη διαφορά στη τιμή σε σχέση με το  3600 (x) κ δε πιστεύω ότι έκανα λάθος 

Το πιο λογικό νομίζω είναι τώρα μητρική 550 με 3300x 4cores (καλύτερο vfm με βάση τα frames/euro) ή και  3600 6cores (πιο future proof συγκριτικά ) κ από εκεί κ πέρα βλέποντας κ κάνοντας για πιθανή αναβάθμιση . Για εμένα κ πάλι στη gpu θα πέφτει το βάρος όσο μάπα κ να είναι τα ports

Πέρα από την 2080 που χρειάστηκε, ο υπολογιστής τους είχε και έναν SSD με πολύ γρήγορη ταχύτητα ανάγνωσης (3500mb/s) ο οποίος ξεκινάει από 220€ στο σκρουτζ για το 1GB. Μόνο η κάρτα και ο ssd κάνουν όσο δύο PS5 :P Εντάξει, μάρκετινγκ δε λέω, αλλά ας κρατήσουμε και μία πισινή.

Οι υπολογιστές που βλέπω και φτιάχνονται ακόμα και τώρα, περιέχουν έναν απλό ssd με ταχύτητα μέχρι 500mb/s. Ο άλλος μπορεί να έχει δώσει 1000€ για ένα τέτοιο υπολογιστή και να πιαστεί εξαπίνης σε 2 χρόνια και να χρειάζεται νέο ssd, άρα και πιθανότατα νέα μητρική που θα παίρνει Pcie4. Για αυτό και μόνο, αξίζει κάποιος να περιμένει τους 550 που θα έχουν pcie4.

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 10/5/2020 στις 8:47 ΜΜ, Pickle Rick είπε

Χαιρεται,

Επειδή ενδιαφέρομαι για ένα καθαρα gaming build με αυστηρα καθορισμένο μπάτζετ ήθελα να μου πείτε ποιος συνδιασμός cpu-gpu είναι καλύτερος τόσο από άποψη απόδοσης όσο και μακροβιοτητας. Συγκεκριμενα το build χωράει είτε ryzen 5 2600 και rx5700xt η ryzen 5 3600 και rx5700.Ποιο συνδιασμό θεωρείτε τον καταλληλότερο με βάση τα παραπάνω?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ryzen 7 2700X & Sapphire RX 5700 XT nitro+

Και επειδή είναι σημαντικό φόρεσε τα σε Asrock Steel x570 Legend! 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Lfc είπε

Ryzen 7 2700X & Sapphire RX 5700 XT nitro+

Και επειδή είναι σημαντικό φόρεσε τα σε Asrock Steel x570 Legend! 

Αυτό ξεφευγει παρα πολύ από το μπατζετ τοσο οσον αφορα τον cpu οσο και την υλοποιηση της καρτας αλλα και την μητρικη, μακαρι να μπορουσα να το υποστηριξω.

Επεξ/σία από Pickle Rick

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...